Είστε HODLing Bitcoin, Ethereum ή οποιαδήποτε άλλη κρυπτογράφηση?

Εάν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ(!!), τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει το σημερινό θέμα συζήτησης.

Έτσι, εάν έχετε προσπαθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα Bitcoin, Ethereum ή άλλα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να έχετε συναντήσει αυτούς τους δύο όρους ξανά και ξανά:

  1. Απόδειξη εργασίας (POW)
  2. Απόδειξη πονταρίσματος (POS)

Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε εγκαταλείψει να προσπαθείτε να μάθετε αυτούς τους όρους, επειδή είναι πολύ τεχνικοί για να καταλάβετε.

Αλλά είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλές έννοιες.

Η απόδειξη της εργασίας και η απόδειξη πονταρίσματος είναι δύο είδη αλγορίθμων υπολογιστών που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή επιτυχία των ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Εν ολίγοις, τα κρυπτονομίσματα είναι αυτά που είναι σήμερα λόγω αυτών των αλγορίθμων. Έτσι επιτυγχάνουν οι «κρυπτογράφηση» τη «διανεμημένη συναίνεση» τους…

Η κατανεμημένη συναίνεση σημαίνει απλώς μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που χωρίζονται γεωγραφικά και συμφωνούν για κάτι. Σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, «κάτι» εδώ σημαίνει τη συμφωνία για το ποιες συναλλαγές ή μπλοκ είναι έγκυρες και ποιες δεν είναι έγκυρες για προσθήκη / απόρριψη στο blockchain.

Δεδομένης της σημασίας των μηχανισμών συναίνεσης, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους τεχνικούς αλλά και τους μη τεχνικούς χρήστες να κατανοήσουν αυτόν τον παρασκηνιακό μηχανισμό κρυπτογράφησης.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι η απόδειξη της εργασίας (POW)?

Η απόδειξη της εργασίας είναι ένας αλγόριθμος υπολογιστών που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλοι για την επίτευξη συμφωνίας – ή μάλλον αποκεντρωμένη συμφωνία – γύρω από την προσθήκη ενός συγκεκριμένου μπλοκ στο blockchain.

Hashcash (SHA-256) είναι η απόδειξη της λειτουργικής λειτουργίας που χρησιμοποιούν οι ανθρακωρύχοι Bitcoin για να λύσουν υπολογιστικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα προκειμένου να προσθέσουν μπλοκ στο blockchain. Αυτή η συνάρτηση κατακερματισμού παράγει ένα συγκεκριμένο είδος δεδομένων που χρησιμοποιείται για να επαληθεύσει ότι έχει πραγματοποιηθεί σημαντική εργασία.

Θεωρώ ότι η απόδειξη της εργασίας είναι μια προσπάθεια που τελικά παράγει ένα μόνο κομμάτι δεδομένων που ταιριάζει στο πρωτόκολλο Bitcoin.

Είναι χρονοβόρα και υπολογιστικά ακριβή.

Για να το κατανοήσουμε πιο αναλυτικά, ας δούμε τη ροή εργασίας που ακολουθούν οι ανθρακωρύχοι.

Για να ορυχεία ένα μπλοκ, ο ανθρακωρύχος πρέπει να κατακερματιστεί την κεφαλίδα του μπλοκ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μικρότερο ή ίσο με το “στόχος“.

Ο στόχος, κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, είναι ότι ο κατακερματισμός SHA-256 της κεφαλίδας ενός μπλοκ πρέπει να είναι αλφαριθμητική συμβολοσειρά 256-bit και πρέπει ξεκινήστε με 18 μηδενικά. Ο στόχος αλλάζει καθώς η δυσκολία αλλάζει κάθε μπλοκ του 2016.

Οι ανθρακωρύχοι φτάνουν σε αυτό το συγκεκριμένο κατακερματισμό (ή στόχο) μεταβάλλοντας ένα μικρό τμήμα της κεφαλίδας του μπλοκ, το οποίο ονομάζεται “όχι“. Ένα nonce ξεκινά πάντα με “0” και αυξάνεται κάθε φορά για την απόκτηση του απαιτούμενου κατακερματισμού (ή στόχου).

Δεδομένου ότι η διακύμανση του nonce είναι επιτυχημένη, οι πιθανότητες να αποκτήσετε αυτό το συγκεκριμένο κατακερματισμό (ή στόχο), που ξεκινά με πολλά μηδενικά, είναι πολύ χαμηλές. Επομένως, πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες από έναν ανθρακωρύχο μεταβάλλοντας το nonce, και ως εκ τούτου, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά.

Αυτό απαιτεί ένα τεράστιο ποσό υπολογιστικών πόρων και πόρων υλικού, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο έργο πριν από την εξόρυξη οποιουδήποτε μεμονωμένου μπλοκ.

Και με αυτόν τον τρόπο, όποιον ανθρακωρύχος λάβει πρώτα το σωστό Bitcoin Hash θα κερδίσει την ανταμοιβή εξόρυξης 12,5 BTC (συν τα τέλη).

Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος (POS)?

Η απόδειξη πονταρίσματος είναι μια εναλλακτική λύση για την επίτευξη συμφωνίας (ή αποκεντρωμένης συναίνεσης).

Προτάθηκε από ένα Χρήστης φόρουμ Bitcointalk το 2012 επειδή η POW απαιτούσε πολύ ηλεκτρισμό και ενέργεια, και οι ανθρακωρύχοι θεώρησαν ότι η εξόρυξη ενός μπλοκ ήταν σπατάλη πόρων.

Επίσης, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εκτέλεση και η συντήρηση δικτύων POW (όπως το Bitcoin) είναι τόσο δαπανηρή όσο τροφοδοτεί εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ.

Εναλλακτικά, το POS είναι μια πολύ πιο φιλική προς το χρήστη (και φιλική προς το περιβάλλον) εναλλακτική λύση στο POW.

Σε αυτόν τον τύπο μοντέλου συναίνεσης, έχει σημασία ο αριθμός των κερμάτων που έχετε αποθηκεύσει στο σύστημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το “ποντάρισμα” σας, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες να μην παραβιάσετε το σύστημα (επειδή έχετε τεράστιο ποντάρισμα στη βέλτιστη απόδοσή του).

Σε POS, σε αντίθεση με το POW, τα μπλοκ δεν εξορύσσονται, αλλά είναι μάλλον πλαστά ή κομμένα. Οι συμμετέχοντες που έχουν σημαντικό μερίδιο στο σύστημα επιλέγονται ψευδο-τυχαία για σφυρηλάτηση και στη συνέχεια προσθέτοντας μπλοκ στο blockchain.

Αυτή η ψευδο-τυχαία επιλογή γίνεται μετά από ανάλυση πολλών διαφορετικών παραγόντων για να διασφαλιστεί ότι επιλέγονται όχι μόνο άτομα που έχουν τεράστιο ποντάρισμα, αλλά και άλλα. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες επιλογής είναι τυχαιοποιημένη επιλογή μπλοκ, επιλογή βάσει ηλικίας νομισμάτων, masternodes, και τα λοιπά.

Το POS εφαρμόζεται γενικά σε εκείνα τα κρυπτονομίσματα που έχουν προρυθμιστεί ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στα κέρματα για στοιχήματα. Αυτό σημαίνει ότι η παροχή κρυπτογράφησης POS είναι σταθερή από την αρχή και υπάρχει χωρίς ανταμοιβή εξόρυξης ή σφυρηλάτησης όπως το POW.

Έτσι, το μόνο κίνητρο που λαμβάνουν οι POS είναι οι χρεώσεις συναλλαγής που συνδέονται με αυτό το μπλοκ.

POW εναντίον POS (Απόδειξη εργασίας εναντίον απόδειξης πονταρίσματος)

Οι POW και POS έχουν και τα δύο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επίσης, πολλοί κρυπτογράφοι και επιστήμονες υπολογιστών ερευνούν για να βρουν μια καλύτερη λύση με την ανάπτυξη και των δύο αυτών αλγορίθμων.

Κατά τη γνώμη μου, το POS είναι οικονομικά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά έχει και κάποια σοβαρά μειονεκτήματα Vaitalik σαν πρωτοπόροι προσπαθούν να λύσουν.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μειονεκτήματα; Λοιπόν, το POS και το POW έχουν και τα δύο σοβαρά μειονεκτήματα…

Αλλά θα αποθηκεύσουμε αυτό το θέμα συζήτησης για ένα άλλο άρθρο… &# 128578;

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ευτυχής ανάγνωση, μάθηση και κοινή χρήση με το Κοινότητα κρυπτονομισμάτων CoinSutra!

Τώρα θέλω να ακούσω από εσάς: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το POS και το POW; Ποιο πιστεύετε ότι είναι πιο χρήσιμο; Γνωρίζετε ποιον μηχανισμό συναίνεσης χρησιμοποιεί το αγαπημένο σας κρυπτογράφηση; Επιτρέψτε μου να ξέρω τα σχόλιά σας, τις σκέψεις και / ή τα σχόλιά σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Περαιτέρω προτεινόμενες αναγνώσεις:

  • Καλύτερο Bitcoin & Ethereum IRA Companies [Έκδοση 2020]
  • Neblio Cryptocurrency: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
  • Komodo Cryptocurrency: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me