Hashgraph

Ας ανακεφαλαιώσουμε:

 • Το Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto.
 • Η προσοχή του κόσμου στράφηκε στο “blockchain” το 2014.
 • Έξυπνες συμβάσεις εισήχθησαν από την Ethereum το 2015.
 • Και τώρα: Όλοι θέλουν να μπλοκάρουν τον κόσμο.

Υπάρχουν όμως προβλήματα:

Το πρώτο και το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα blockchain του κόσμου είναι η κλιμάκωση στα επίπεδα της Visa ή της MasterCard χωρίς να διακυβεύεται η αποκεντρωμένη φύση τους στον πυρήνα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η χρήση άχρηστης απόδειξης συναίνεσης εργασίας για την επίτευξη ασφάλειας και δικαιοσύνης από πολλά αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum.

Στην ουσία:

Το blockchain είναι μακράν ΔΕΝ η λύση σε όλα τα δεινά.

Ωστόσο, οι πρωτοπόροι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν παραιτηθεί από το «blockchain» και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για να το βελτιώσουν από κάθε άποψη.

Και μέχρι τώρα, έχουμε επίσης δει άλλες μεταλλαγμένες μορφές μπλοκ αλυσίδων, καθώς και διαφορετικές DLT που ισχυρίζονται ότι είναι καλύτεροι από τους αποκεντρωμένους αποκλεισμούς που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά αυτό έχει ήδη αποδειχθεί μάταιο πολλές φορές.

Άχρηστο γιατί όλες αυτές οι εναλλακτικές λύσεις θέτουν σε κίνδυνο κάποιους ή άλλους παράγοντες στην εφαρμογή τους. Αλλά μια εναλλακτική λύση Τεχνολογία DLT κάνει πολύ θόρυβο αυτές τις μέρες και ισχυρίζεται ότι είναι εκατό φορές καλύτερα από όλα τα blockchain που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Πηγαίνει με το όνομα Hashgraph.

Τι είναι ο Hashgraph?

Τι είναι ο Hashgraph

Το Hashgraph είναι η νέα τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) με έναν πρόσφατα αναπτυγμένο μηχανισμό συναίνεσης που είναι πιο αποτελεσματικός από τους άλλους μηχανισμούς συναίνεσης, όπως απόδειξη εργασίας ή απόδειξη συμμετοχής.

Ο στόχος της Hashgraph είναι να επιτρέψει στους χρήστες που πραγματοποιούν συναλλαγές να καταλήξουν σε μια συμφωνία γρήγορα με δίκαιο και ασφαλή τρόπο. Αλλά θυμηθείτε ότι αυτοί οι χρήστες δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, οπότε ο Hashgraph το κάνει αυτό με τη βοήθεια ισχυρών μαθηματικών αποδείξεων που έχει εφαρμόσει στο πρωτόκολλό του.

Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Πώς λειτουργεί ο Hashgarph

Ο Hashgraph έχει ουσιαστικά χρησιμοποιήσει αυτές τις δύο μεθόδους για να καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ συνομηλίκων που δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Αυτές οι μέθοδοι είναι:

 • Πρωτόκολλο κουτσομπολιού (Ποιος, Πότε, Τι)

Πρωτόκολλο κουτσομπολιού

Πρωτόκολλο κουτσομπολιού είναι κάτι που ο Hashgraph επέλεξε να εφαρμόσει ως το πρώτο σημαντικό πράγμα σε όλους τους τύπους κατανεμημένων καθολικών, δηλαδή όλοι γνωρίζουν ποιες συναλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί. Είναι ένα τυχαίο πρωτόκολλο όπου, εάν μια συναλλαγή πραγματοποιείται σε έναν κόμβο ή υπολογιστή, διαδίδει τυχαία τις πληροφορίες συναλλαγής σε όλους τους κόμβους ή υπολογιστές στο δίκτυο.

Τώρα, αυτοί οι άλλοι κόμβοι θα διαδώσουν τις παλιές πληροφορίες και τις νέες πληροφορίες συναλλαγής που εμφανίστηκαν στο τέλος τους σε έναν άλλο κόμβο και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Αλλά όταν αυτοί οι κόμβοι διαδίδουν τις πληροφορίες τυχαία, όχι μόνο μεταδίδουν «τι» συνέβη, αλλά και πέρασαν «ποιος» τους είπε «τι» συνέβη και «πότε» συνέβη. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, κάθε κόμβος γνωρίζει την ιστορία του “τι” συνέβη, “πότε” συνέβη και “ποιος” τους έδωσε τις πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο το όλο θέμα είναι μάλλον διαφανές.

 • Εικονική ψηφοφορία

Τώρα φανταστείτε, όταν κάθε ομότιμος ή κόμβος ή υπολογιστής στο δίκτυο γνωρίζει «τι» συνέβη, «πότε» συνέβη και «ποιος» τους έδωσε τις πληροφορίες, μπορούν απλά να κάνουν μια εικονική ψηφοφορία στον ίδιο τους τον κόμβο για να φτάσουν στο τελικό εντολών των συναλλαγών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Hashgraph έχει τη λέξη «γράφημα» γιατί μέσω του εικονικού πρωτοκόλλου ψηφοφορίας και κουτσομπολιού μόλις ενημερωθούν όλοι οι κόμβοι και αποφασίσουν σχετικά με το τελικό, όλα τα συμβάντα που συνέβησαν θα μοιάζουν με ένα γράφημα σε μια γραμμή συμβάντος βάσει χρόνου..

Hashgraph

Και κάνοντας όλα αυτά, ο Hashgraph επιτυγχάνει τα προτελευταία πρότυπα ασφαλείας που είναι γνωστά στα μαθηματικά που ονομάζονται ασύγχρονα βυζαντινά ανθεκτικά σε σφάλματα. Σε προγράμματα υπολογιστών, μια ασύγχρονη λειτουργία σημαίνει ότι μια διαδικασία λειτουργεί ανεξάρτητα από άλλες διαδικασίες, πράγμα που σημαίνει ότι αντιδρούν στην ακριβή τελικότητα της σειράς των συναλλαγών τη στιγμή που συμβαίνουν (Hashgraph).

Ενώ η σύγχρονη λειτουργία σημαίνει ότι η διαδικασία εκτελείται μόνο ως αποτέλεσμα ολοκλήρωσης κάποιας άλλης διαδικασίας ή παράδοσης της λειτουργίας που αποτελεί τον παλιό μας τρόπο μπλοκ σε ένα blockchain.

Η Hashgraph μέχρι τώρα είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία, αλλά σύντομα θα είναι δημόσια με την έναρξη της δημόσιας εφαρμογής που ονομάζεται Κρυπτογράφηση Hedera Hashgarph.

Ομάδα Hashgraph

Η ομάδα Hashgraph αποτελείται από αξιόλογους επιστήμονες υπολογιστών και μαθηματικούς, καθώς και προσωπικό μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Εδώ είναι το πλήρης ομάδα της Hedera Hasgraph.

Ομάδα Hedera Hasgraph

Πώς επιλύει το Hashgraph τα προβλήματα των DLT όπως το Blockchain?

Τι λύνει ο Hashgraph

Το Hashgraph στοχεύει όλα τα προβλήματα του σύγχρονου blockchain είναι:

 • Με δυνατότητα κλιμάκωσης: έως 250.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Ασφαλής: ανοχή σε ασύγχρονο βυζαντινό σφάλμα
 • Εκθεση & Σταθερό: ασύγχρονο βυζαντινό ανθεκτικό σε σφάλματα
 • Διακυβέρνηση
 • Συμβατό με τους κανονισμούς

Hedera Hashgraph

Το Hedera Hashgraph είναι η δημόσια εφαρμογή της τεχνολογίας Hashgraph που βρίσκεται στη φάση προ-ICO.

Το Hedera θα φιλοξενήσει επίσης κατανεμημένες εφαρμογές, γνωστές ως DApps. Και για αυτό, το δίκτυο Hedera Hashgraph θα έχει ένα εγγενές κρυπτογράφηση, το οποίο είναι ένα βοηθητικό διακριτικό που παρέχει στους κατόχους διακριτικών πρόσβαση σε κατανεμημένες εφαρμογές στην πλατφόρμα.

Το διακριτικό μπορεί επίσης να «στοιχηματιστεί» και να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ενός κόμβου (για παράδειγμα, προσθήκη CPU στο δημόσιο δίκτυο Hedera), παρέχοντας έτσι την ασφάλεια του δικτύου στο δημόσιο καθολικό.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο προώθησης του Hedera:

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο όπου ο δημιουργός του Hashgraph εξηγεί το κίνητρο και το ταξίδι του μέχρι τώρα να εφεύρει τον Hashgraph.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς η Hashgraph λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες τεχνολογίες DLT, αλλά μέχρι στιγμής η Hashgraph έχει κάνει πολύ καλά όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών της σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον.

Αλλά τώρα η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη, να φιλοξενήσουμε κάτι στο κοινό για τη μαζική χρήση και αυτό θα είναι το πραγματικό τεστ του χρόνου.

Επίσης, εάν αυτή η τεχνολογία επιβιώσει και κάνει καλύτερα από τα blockchain, ακόμη και αν για μικρό χρονικό διάστημα, σίγουρα θα δείτε τον κόσμο να αλλάζει στην καλύτερη τεχνολογία που προσφέρει η Hashgraph.

Αλλά προς το παρόν, όλα είναι σε χαρτί και έχουμε χώρο για να υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες DLT και να ανταγωνίζονται μαζί σε ένα υγιές περιβάλλον.

Θα επιστρέψω σύντομα με μια λεπτομερή διατύπωση στο Hedera Hashgraph μόλις κυκλοφορήσει, οπότε παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο στο CoinSutra.

Εκσυγχρονίζω: Δεν είναι ακόμη ανοιχτά στο κοινό και η πώλησή τους περιορίζεται επίσης σε επαληθευμένους επενδυτές, οπότε συγκρατήστε και απολαύστε την κρυπτογράφηση έως ότου το hashgraph δημοσιοποιηθεί.

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε!

Ακολουθούν μερικά άλλα επιλεγμένα άρθρα για να διαβάσετε στη συνέχεια:

 • Εξόρυξη Bitcoin: Ένας βασικός οδηγός για αρχάριους
 • Τι είναι το Proof-Of-Work & Απόδειξη του πονταρίσματος?
 • Κρυπτονομίσματα Zcoin (XZC): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι
 • Κρυπτονομίσματα Zcoin (XZC): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι
 • NEO εναντίον Ethereum: Πώς διαφέρει το Neo από το Ethereum?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me