Φανταστείτε πώς θα ήταν να έχετε ένα blockchain που είναι:

 • Κλιμακούμενος
 • Ασφαλής
 • Διαλειτουργικό
 • Ρυθμιστός

Δεν ακούγεται σαν όνειρο?

Λοιπόν, το όνειρο πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την τρίτη γενιά blockchain με την πρώτη γενιά να είναι όπως το Bitcoin και η δεύτερη γενιά να είναι όπως το Ethereum.

Αλλά όταν συμπεριλαμβάνετε τα θετικά χαρακτηριστικά των δύο πρώτων με κάποια πρόσθετα ασύγκριτα χαρακτηριστικά, έχετε μπλοκ τρίτης γενιάς όπως Cardano.

Το Cardano είναι ένα blockchain που έχει σχεδιαστεί με αυτό ακριβώς στο μυαλό.

Θα καλύψουμε τα ακόλουθα σημεία σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους:

 • Τι είναι το Cardano?
 • Πώς λειτουργεί το Cardano
 • Η ομάδα του Cardano
 • Συνολική προσφορά Cardano (ADA) & Καπάκι αγοράς
 • Πώς να αγοράσετε Cryptocurrency Cardano (ADA)
 • Πορτοφόλια Cardano (ADA)
 • Το μέλλον και ο χάρτης πορείας του Cardano
 • Επίσημοι πόροι

Τι είναι το Cardano?

Το Cardano είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτής πηγής 3ης γενιάς που αναμένεται να διευκολύνει τις έξυπνες συμβάσεις και τα DApps με ασύγκριτο τρόπο.

Αλλά έχουμε Ethereum για αυτό, όχι?

Λοιπόν, το Ethereum δεν είναι τόσο καλό και έχει ξανά και ξανά αντιμέτωπο με συμφόρηση δικτύου. Επομένως, χρειαζόμαστε κάτι καλύτερα αναπτυγμένο από το μηδέν, διατηρώντας παράλληλα υπόψη όλες αυτές τις προκλήσεις. Το Cardano είναι ένα από αυτά.

Εν ολίγοις, μπορείτε να σκεφτείτε Cardano ως Ethereum για ονομαστική αξία αλλά μέσα του είναι η ισχυρή προσέγγιση που βασίζεται στην έρευνα και που βασίζει το θεμέλιο του τι πρέπει να επιτευχθεί και πόσο αποτελεσματικά.

Και όπως και το Ethereum, το Cardano έχει τη δική του κρυπτογράφηση Cardano (ADA) που λειτουργεί ως καύσιμο για το δίκτυο Cardano.

Το Cardano είναι κάτι περισσότερο από ένα κρυπτογράφηση, ωστόσο, είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που θα είναι σε θέση να εκτελεί οικονομικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σήμερα κάθε μέρα από άτομα, οργανισμούς και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα κατασκευάζεται σε στρώματα, γεγονός που δίνει στο σύστημα την ευελιξία να διατηρείται πιο εύκολα και επιτρέπει την αναβάθμιση μέσω μαλακών πιρούνων. Αφού ολοκληρωθεί το επίπεδο διακανονισμού που θα τρέξει η Ada, θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό επίπεδο υπολογισμού για τη διαχείριση έξυπνων συμβάσεων, των ψηφιακών νομικών συμφωνιών που θα στηρίξουν το μελλοντικό εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Το Cardano θα εκτελεί επίσης αποκεντρωμένες εφαρμογές, ή DApps, υπηρεσίες που δεν ελέγχονται από κανένα μεμονωμένο μέρος, αλλά αντίθετα λειτουργούν σε blockchain. (Πηγή)

Πώς λειτουργεί το Cardano?

Το Cardano έχει κάνει σκόπιμα τον εαυτό του αρθρωτό, έτσι ώστε οι μελλοντικές αναβαθμίσεις και επαναλήψεις να είναι εύκολες.

Το Cardano έχει δύο μέρη, δηλαδή το στρώμα διακανονισμού και το υπολογιστικό επίπεδο. Το επίπεδο διακανονισμού είναι για τον διακανονισμό συναλλαγών κρυπτογράφησης (συναλλαγές ADA), ενώ το υπολογιστικό επίπεδο είναι για υπολογισμούς έξυπνων συμβάσεων και κώδικα DApps.

Εξαιτίας αυτού, η ομάδα μπορεί να αλλάξει το πρωτόκολλο συναίνεσης στο επίπεδο διακανονισμού ανά πάσα στιγμή χωρίς να διαταράξει το υπολογιστικό επίπεδο και αντίστροφα.

Υπάρχουν περισσότερα.

Το μοναδικό πράγμα για το Cardano είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά του.

Τσαρλς Χόσκινσον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cardano, δηλώνει ότι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι σαν το πρωτόκολλο TCP / IP που μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες και τελικά να δημιουργήσει μια οικονομία χωρίς αποκλεισμούς για τα 3 δισεκατομμύρια στερημένα άτομα. Γι ‘αυτό δόθηκε μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την αξιολόγηση από ομοτίμους. Συμφωνώ επίσης με αυτήν την προσέγγιση, καθώς αυτή είναι μια μέθοδος γήρατος για την παραγωγή ισχυρών προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, ο Charles λέει ότι έχουν επιλέξει πολύ προσεκτικά το πρωτόκολλο συναίνεσής τους, το οποίο αποτελεί απόδειξη του πρωτοκόλλου πονταρίσματος που ονομάζεται Ouroboros.

Μέσω του Ouroboros, ο χρόνος στο Cardano χωρίζεται σε εποχές (προφέρεται «επικά»), τα οποία χωρίζονται περαιτέρω σε κουλοχέρηδες που είναι μικρές χρονικές περιόδους περίπου 20 δευτερολέπτων, και κάθε υποδοχή έχει καθορισμένο ηγέτη. Οι ηγέτες κουλοχέρηδων μπορούν να δημιουργήσουν όχι περισσότερο από ένα μπλοκ στον καθορισμένο κουλοχέρη τους και ως εκ τούτου απονέμονται με τη μορφή χρεώσεων συναλλαγής που συλλέγονται σε μια εποχή.

Αλλά αυτός ο αρχηγός κουλοχέρη αποφασίζεται σύμφωνα με το στοίχημα που έχετε στο σύστημα. Επομένως, εάν διακυβεύετε περισσότερο ADA στο σύστημα, οι πιθανότητες να είστε αρχηγός κουλοχέρηδων είναι υψηλότερες.

Έτσι, το Cardano παρέχει ασφάλεια τόσο καλή όσο η απόδειξη της Bitcoin, αλλά με φθηνότερο και αποδοτικότερο τρόπο. Αυτή η μέθοδος κάνει επίσης το Cardano πολύ πιο γρήγορο όπου δεν χρειάζεται να περιμένουμε 10 ή περισσότερα λεπτά για να περάσει μια συναλλαγή.

Υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις επεκτασιμότητας που θα εφαρμόσει το Cardano και θα μιλήσουμε για το ίδιο περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

Η ομάδα του Cardano

Ομάδα Cardano

Η ομάδα του Cardano είναι επίσης εξαιρετικά αποκεντρωμένη και διανεμημένη καθώς αποτελείται από εμπνευσμένα μυαλά που προέρχονται από τρεις διαφορετικούς οργανισμούς, συγκεκριμένα:

 • Ίδρυμα Cardano: Ένας ανεξάρτητος οργανισμός τυποποίησης που εδρεύει στην Ελβετία και έχει βασικές ευθύνες για την υποστήριξη της κοινότητας των χρηστών του Cardano και για συνεργασία με τις αρχές σε ρυθμιστικά και εμπορικά θέματα.
 • IOHK [Έξοδος εισόδου Χονγκ Κονγκ]: Η IOHK είναι εταιρεία τεχνολογίας blockchain που ιδρύθηκε από τον Charles Hoskinson το 2015 ειδικά για την προώθηση καινοτομιών peer-to-peer για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε 3 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο που δεν το έχουν. Η IOHK έχει το συμβόλαιο ανάπτυξης της Cardano έως το 2020 και ορισμένοι από τους άλλους πελάτες της είναι Binance και Ethereum classic.
 • Emurg: Επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και βοηθά τις εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν το blockano Cardano.

Ομάδα IOHKΟμάδα IOHK

Συνολική προσφορά Cardano (ADA) & Καπάκι αγοράς

Η Cardano κυκλοφορεί στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η συνολική σταθερή προσφορά ADA είναι 45.000.000.000 ADA, εκ των οποίων 25.927.070.538 ADA κυμαίνεται στην αγορά.

Και σύμφωνα με CoinMarketCap, η συνολική κυκλοφορία του ADA είναι 25.927.070.538 ADA και η τρέχουσα τιμή κάθε μονάδας είναι 0,28 $. Αυτό το εκτιμά περίπου 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια (κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου).

Πώς να αγοράσετε Cryptocurrency Cardano (ADA)

Το έργο Cardano κερδίζει σταθερά δημοτικότητα και ως εκ τούτου αυξάνονται επίσης οι συναλλαγές ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Cardano. Μερικές από τις ανταλλαγές μέσω των οποίων μπορεί κανείς να αγοράσει / να πουλήσει κρυπτογράφηση Cardano είναι:

 • Binance: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / BNB, ADA / USDT
 • Huobi: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / USDT
 • Gate.io: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ADA / BTC, ADA / USDT
 • Bittrex: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / USDT
 • Bithumb: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ADA / KRW

Η αγορά ADA για νομίσματα fiat όπως USD, EUR κ.λπ. δεν είναι δυνατή από τώρα, αλλά με τη δημοτικότητα του Cardano, μπορείτε να περιμένετε τέτοια ζεύγη στο εγγύς μέλλον.

Πορτοφόλια Cardano (ADA)

Το Cardano δεν είναι διακριτικό ERC20. Αντ ‘αυτού, έχει το δικό του αποκλειστικό blockchain από την αρχή και ως εκ τούτου έχει ένα εντελώς διαφορετικό πορτοφόλι που αναπτύχθηκε από την ομάδα Cardano.

Το μόνο βιώσιμο και δημοφιλές πορτοφόλι για το Cardano αυτή τη στιγμή είναι το πορτοφόλι Daedalus, το οποίο είναι ένας υπολογιστής-πελάτης για αποθήκευση, αποστολή και λήψη του Cardano.

 • Πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας: Πορτοφόλι Daedalus (Παράθυρα & Μακ)
 • Πορτοφόλι για κινητά: Πορτοφόλι Infinito (Εφαρμογή Android| Εφαρμογή iOS)
 • Πορτοφόλι υλικού: Πολύ σύντομα, θα πρέπει να περιμένετε το Ledger Nano S να υποστηρίζει το Cardano καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κοίτα τι βρήκα εδώ: https://t.co/oZ3ku32X0T

– Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 24 Απριλίου 2018

Το μέλλον και ο χάρτης πορείας του Cardano

Το Cardano επικεντρώνεται στην επίλυση 4 κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μπλοκ του κόσμου και όλα αυτά σε ένα σημείο:

 • Επεκτασιμότητα
 • Διαλειτουργικότητα
 • Βιωσιμότητα
 • Διακυβέρνηση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο και πολύπλοκο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν προθεσμίες ή ημερομηνίες για τα ορόσημά τους στον χάρτη πορείας. Αλλά τους ο χάρτης πορείας χωρίζεται σε 5 σημαντικά ορόσημα, και συγκεκριμένα:

 1. Βύρων
 2. Σέλεϊ
 3. Γκόγκεν
 4. Μπάσο
 5. Βολταίρος

Η Cardano βρίσκεται επί του παρόντος στην αρχική της φάση ανάπτυξης και ολοκληρώνει το Byron. Μαζί με αυτό, οι προετοιμασίες του Shelley test net launch είναι επίσης σε εξέλιξη.

Το Goguen θα φροντιστεί και θα εφαρμόσει πλευρικές αλυσίδες για επεκτασιμότητα και έξυπνες συμβάσεις επίσης.

Ενημέρωση από 1/10/2018: Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο Byron, τη φάση εκκίνησης, όπου πραγματοποιούμε βελτιώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν στον κώδικα, για παράδειγμα στο backend πορτοφολιού και τον εντοπισμό σφαλμάτων. Θα βελτιώσουμε το σχεδιασμό του Daedalus και θα κάνουμε απλούστερη την ενσωμάτωση μέσω API σε τρίτους. Στη συνέχεια θα μετακινηθούμε από το Byron στο Shelley, όπου το δίκτυο αποκεντρώνεται. Κατά τους επόμενους 18 μήνες θα γίνουν εργασίες που συμβάλλουν στη σταθερότητα, τη διαλειτουργικότητα και τη διακυβέρνηση. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του τόξου ανάπτυξης, τα πρωτόκολλα του Cardano θα αυξηθούν στην πολυπλοκότητα, την αλληλεξάρτηση και θα χρησιμοποιούν περισσότερα εξωτικά κρυπτογραφικά πρωτόγονα. (Πηγή)

Βλέπετε πόσο προσεκτικά προχωρά η ομάδα Cardano. Αλλά μερικοί μπορεί να υποστηρίζουν ότι συμβαίνει με το ρυθμό ενός σαλιγκαριού. Συμφωνώ, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι ακολουθούν τη διαδικασία της πρώτης έρευνας και της αξιολόγησης από ομοτίμους, αναμένεται τέτοια ταχύτητα.

Επίσης, όταν εστιάζετε στη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου που μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες, χρειάζεστε εξαιρετικά σχολαστικό σχεδιασμό.

Από την άλλη πλευρά, το Cardano είναι γραμμένο Γλώσσα Haskell και υπάρχει μια τεράστια έλλειψη προγραμματιστών Haskell σε όλο τον κόσμο και αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για την αργή ανάπτυξή του.

Φοβάμαι όμως ότι ακόμα και όταν ολοκληρωθεί, το έξυπνο συμβόλαιο και η ανάπτυξη DApps θα απαιτήσουν τη γνώση Πλούτος γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια καμπύλη μάθησης, καθώς και να εμποδίσει την υιοθέτηση του Cardano.

Τούτου λεχθέντος, είναι νωρίς να αποφασίσουμε τώρα, καθώς η Cardano θα διαρκέσει άλλο ένα χρόνο ή περισσότερο για την πλήρη ανάπτυξή της και τέτοια πράγματα θα είναι σαφέστερα μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη..

Αυτό είναι όλο από την πλευρά μου σε αυτήν την εισαγωγική συγκέντρωση του Cardano Cryptocurrency.

Εάν βρείτε αυτήν την ανάρτηση κατατοπιστική, μοιραστείτε την με τους φίλους σας και τους λάτρεις της κρυπτογράφησης!

Επίσημοι πόροι:

Εδώ είναι μερικά άλλα επιλεγμένα άρθρα για να διαβάσετε στη συνέχεια:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me