Έχω περάσει πολύ χρόνο κοιτάζοντας αποκεντρωμένες ανταλλαγές και σημείωσα τις σκέψεις μου για αρκετές από αυτές στο παρελθόν. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για ορισμένα από αυτά:

 • Δίκτυο Kyber: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • 9 καλύτερες αποκεντρωμένες ανταλλαγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συναλλαγές αυτή τη στιγμή

Ως εκ τούτου, με κάποια ιδιότητα, καταλαβαίνω τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, είμαι τόσο μεγάλος οπαδός των αποκεντρωμένων ανταλλαγών όσο και των αποκεντρωμένων πρωτοκόλλων ανταλλαγών.

Ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο.

Λοιπόν, υπάρχουν πολλά, αλλά προς το παρόν, εδώ είναι μια σύντομη και γλυκιά απάντηση σε αυτό.

Ένα κανονικό DEX είναι μια εφαρμογή ή DApp ενώ ένα πρωτόκολλο DEX είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από οποιαδήποτε ανταλλαγή ως στοίβα τεχνολογίας για την ανταλλαγή οτιδήποτε ψηφιακά.

Θα το διατηρήσουμε σύντομο σχετικά με τα πρωτόκολλα και ελπίζουμε ότι θα το δημοσιεύσουμε την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, ας επιστρέψουμε στο Πρωτόκολλο 0x.

Σε αυτήν τη θεμελιώδη ανάλυση του πρωτοκόλλου 0x (ZRX), θα συζητήσουμε:

 • Τι είναι 0x?
 • Πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο 0x
 • Utility 0x (ZRX) Token
 • Ομάδα Πρωτοκόλλου 0x
 • Παροχή κουπονιών ZRX & ZRX Market Cap
 • Πού να αγοράσετε 0x Protocol Token (γνωστό και ως ZRX)
 • Πορτοφόλια 0x Token (aka ZRX)
 • 0x Usecase & συμπέρασμα
 • Επίσημοι πόροι 0x

Τι είναι 0x?

Το πρωτόκολλο 0x είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα (όχι μια εφαρμογή) για την ανταλλαγή διακριτικών ERC20 μέσω blockchain Ethereum με αποκεντρωμένο, οικονομικό και γρήγορο τρόπο.

Οι δημιουργοί του 0x αναμένουν χιλιάδες μάρκες ERC20 διαφόρων DApps, για ανταλλαγή που, θα χρειαζόμαστε ένα τυποποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα.

Καθώς η αξία του κόσμου γίνεται συμβολική, το 0x επικεντρώνεται στην προσπάθεια δημιουργίας εργαλείων που επιτρέπουν σε αυτήν την τιμή να ρέει ελεύθερα.

Μια τυπική ερώτηση που αναδύεται στην καρδιά μας είναι: Γιατί να μην χρησιμοποιείτε ανταλλαγές όπως το Binance ή το Bittrex κ.λπ. για αυτούς τους τύπους ανταλλαγών?

Φυσικά μπορούμε. Αλλά είναι ειρωνικό να βασίζεσαι στις κεντρικές ανταλλαγές όταν μιλάμε τόσο πολύ για την αποκεντρωμένη οικονομία και μάρκες. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποκεντρωμένες ανταλλαγές όπως το EtherDelta, αλλά αυτές οι ανταλλαγές είναι αργές, δαπανηρές και μη λειτουργικές, επειδή όλα συμβαίνουν στην αλυσίδα, η οποία είναι μια κηλίδα για το υποκείμενο blockchain.

Γι ‘αυτό τα πρωτόκολλα όπως το 0x είναι η ανάγκη της ώρας.

Σημείωση: Το 0x δεν είναι αποκλειστικά πρωτόκολλο on-chain ή off-chain, αλλά χρησιμοποιεί και τις δύο αυτές προσεγγίσεις για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων και της αγοράς.

Πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο 0x

Το 0x χρησιμοποιεί δύο πράγματα για να ολοκληρώσει τη δουλειά:

 • Έξυπνες συμβάσεις Ethereum
 • Ρελέ

Ακολουθεί μια διαδοχική εξήγηση για το πώς λειτουργούν σε συνδυασμό μεταξύ τους (ευγενική προσφορά: πολύ καλά γραμμένο Λευκό χαρτί πρωτοκόλλου 0x):

Πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο 0xβήματα για ρελέ παραγγελίας εκτός αλυσίδας & επίλυση στην αλυσίδα

1. Ο κατασκευαστής εγκρίνει το συμβόλαιο αποκεντρωμένης ανταλλαγής (DEX) για πρόσβαση στο υπόλοιπό του Token A.

2. Ο Maker δημιουργεί μια εντολή για την ανταλλαγή Token A με Token B, καθορίζοντας την επιθυμητή συναλλαγματική ισοτιμία, το χρόνο λήξης (πέραν του οποίου η παραγγελία δεν μπορεί να συμπληρωθεί) και υπογράφει την παραγγελία με το ιδιωτικό κλειδί τους.

3. Ο Maker μεταδίδει την παραγγελία σε οποιοδήποτε αυθαίρετο μέσο επικοινωνίας.

4. Ο Taker παρεμποδίζει την παραγγελία και αποφασίζει ότι θα ήθελε να την συμπληρώσει.

5. Η Taker εγκρίνει το συμβόλαιο DEX για πρόσβαση στο υπόλοιπό του Token B.

6. Η Taker υποβάλλει τους κατασκευαστές που υπέγραψαν την παραγγελία στη σύμβαση DEX.

7. Η σύμβαση DEX επικυρώνει την υπογραφή των κατασκευαστών, επαληθεύει ότι η παραγγελία δεν έχει λήξει, επιβεβαιώνει ότι η παραγγελία δεν έχει ήδη πληρωθεί και, στη συνέχεια, μεταφέρει μάρκες μεταξύ των δύο μερών στην καθορισμένη συναλλαγματική ισοτιμία. (Πηγή: Whitepaper)

Σημείωση: Τα γκρι ορθογώνια και οι κύκλοι αντιπροσωπεύουν έξυπνα συμβόλαια και λογαριασμούς Ethereum, αντίστοιχα. Τα βέλη που δείχνουν τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum αντιπροσωπεύουν κλήσεις λειτουργίας. Τα βέλη κατευθύνονται από τον καλούντα στον καλούντα. Οι έξυπνες συμβάσεις μπορούν να καλούν λειτουργίες σε άλλα έξυπνα συμβόλαια. Τα βέλη εξωτερικά του Ethereum blockchain αντιπροσωπεύουν τη ροή πληροφοριών.

Και αν παρατηρήσετε στην παραπάνω εικόνα, η ροή επικοινωνίας ή πληροφοριών που συμβαίνει έξω από το blockchain Ethereum περνά από το ρελέ.

Για να υπάρξει μια τέτοια αγορά, πρέπει να συγκεντρωθούν αυτές οι πληροφορίες ή τα σήματα που βγαίνουν και αυτή η εργασία γίνεται από τους αναμεταφορείς που μπορούν να χρεώσουν ένα τέλος για αυτό και αυτό τους δίνει ένα οικονομικό κίνητρο για να διευκολύνουν την ανταλλαγή. Ακολουθεί μια εξήγηση για το πώς συμβαίνουν τα πράγματα:

Relayer

1. Ο Relayer αναφέρει ένα πρόγραμμα χρεώσεων και τη διεύθυνση που χρησιμοποιούν για την είσπραξη τελών συναλλαγής.

2. Ο κατασκευαστής δημιουργεί μια παραγγελία, ορίζοντας χρέωση Α και χρέωση Β σε τιμές που ικανοποιούν το πρόγραμμα χρέωσης του Relayer, ορίζοντας έναν παραλήπτη αμοιβής στην επιθυμητή διεύθυνση παραλαβής του Relayer και υπογράφει την παραγγελία με το ιδιωτικό κλειδί του.

3. Ο Maker μεταδίδει την υπογεγραμμένη παραγγελία στο Relayer.

4. Ο Relayer λαμβάνει την παραγγελία, ελέγχει ότι η παραγγελία είναι έγκυρη και ότι παρέχει τις απαιτούμενες χρεώσεις. Εάν η παραγγελία δεν είναι έγκυρη ή δεν πληροί τις απαιτήσεις του Relayer, η παραγγελία απορρίπτεται. Εάν η παραγγελία είναι ικανοποιητική, ο Relayer δημοσιεύει την παραγγελία στο βιβλίο παραγγελιών του.

5. Οι λήπτες λαμβάνουν μια ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου παραγγελιών που περιλαμβάνει την παραγγελία του Maker.

6. Ο Taker συμπληρώνει την παραγγελία του Maker υποβάλλοντας το στη σύμβαση ανταλλαγής στο blockchain Ethereum. (Πηγή: Whitepaper)

Σημείωση: Οι αναμεταδότες φιλοξενούν και διατηρούν ένα βιβλίο παραγγελιών εκτός αλυσίδας με αντάλλαγμα τα τέλη συναλλαγής. Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει ρελέ παραγγελίας εκτός αλυσίδας και την ακολουθία των βημάτων που χρησιμοποιούν οι Makers και Relayers για τη διαπραγμάτευση χρεώσεων συναλλαγής με έναν αξιόπιστο τρόπο. Τα τέλη συναλλαγής μεταφέρονται από το Maker και / ή τον Taker στον Relayer κατά τον διακανονισμό μιας συναλλαγής, επεκτείνοντας τη διαδικασία διακανονισμού on-chain που φαίνεται στην προηγούμενη ροή εργασίας.

Ρελέ παραγγελίας εκτός αλυσίδας Διακανονισμός εκτός αλυσίδας

Επίσης, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι οι Relayers απλώς διευκολύνουν τη σηματοδότηση μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά φιλοξενώντας και διαδίδοντας ένα βιβλίο παραγγελιών που αποτελείται από γενικά μηνύματα. Οι αναμεταδότες δεν εκτελούν συναλλαγές εκ μέρους των συμμετεχόντων στην αγορά, καθώς αυτό θα απαιτούσε από τους συμμετέχοντες στην αγορά να εμπιστεύονται το Relayer.

Βοηθητικό πρόγραμμα διακριτικών 0x (ZRX)

Τώρα η πιο κρίσιμη ερώτηση:

 • Γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο διακριτικό για αυτό?

Λοιπόν, οποιοσδήποτε υποψήφιος DApp που θέλει λειτουργικότητα ανταλλαγής σε αυτά θα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ένα ανοιχτό πρότυπο, δηλαδή το πρωτόκολλο 0x που θα αφαιρέσει την επιπλέον ταλαιπωρία τους για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ανοιχτού προτύπου. Επίσης, ο συντονισμός είναι ένα πρόβλημα που προσθέτει λειτουργικά γενικά έξοδα για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Επομένως, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο διακριτικό όπως το 0x που σας δίνει πρόσβαση σε ένα έτοιμο ανοιχτό πρότυπο για ανταλλαγή. Εδώ είναι ένα πλήρης λίστα με ρελέ & έργα που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο 0x.

Ρελέ & amp; έργα που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο 0x

Και υπάρχουν περισσότερα:

Η ύπαρξη εγγενών διακριτικών βοηθά στη διακυβέρνηση και το HODLer του οποίου θα έχει τα δικαιώματα ψήφου να αποφασίζει την κατεύθυνση και την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου 0x. Είναι σαν μελλοντικό έλεγχο ενός πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε ένα σταθερό σύστημα έξυπνων συμβάσεων μέσω αποκεντρωμένης διακυβέρνησης. Γι ‘αυτό το διακριτικό 0x (ZRX) είναι απαραίτητο.

Ομάδα Πρωτοκόλλου 0x

Η ομάδα 0x αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους με μια οραματιστική διαδικασία σκέψης. Αποτελείται από εμπειρογνώμονες μηχανικής, έρευνας, επιχειρήσεων και σχεδιασμού που είναι παθιασμένοι με αποκεντρωμένες τεχνολογίες. Μερικά από τα αντιπροσωπευτικά μέλη της ομάδας τους είναι:

Ομάδα Πρωτοκόλλου 0x

Παροχή κουπονιών ZRX & ZRX Market Cap

Το πρωτόκολλο 0x είχε το ICO του πέρυσι τον Αύγουστο και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017. Στο ICO, πούλησαν το 50% της προσφοράς σταθερού νομίσματος, το οποίο είναι 1 δισεκατομμύριο μάρκες ZRX στην τιμή των 0,048 $.

Συγκέντρωσαν με επιτυχία 24 εκατομμύρια δολάρια στο ICO.

Σύμφωνα με CoinMarketCap, η συνολική κυκλοφορία είναι 539.963.652 ZRX και η τρέχουσα τιμή κάθε μονάδας είναι 0,67 $ που την εκτιμά σε περίπου 363 εκατομμύρια δολάρια (κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου).

Πού να αγοράσετε 0x Protocol Token (γνωστό και ως ZRX)

Υπάρχουν πολλά κεντρικά καθώς και αποκεντρωμένα χρηματιστήρια που πωλούν μάρκες ZRX. Ακολουθούν μερικές από τις ανταλλαγές όπου μπορείτε να αγοράσετε μάρκες ZRX:

 • Binance: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / BTC, ZRX / ETH
 • Bittrex: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / BTC, ZRX / ETH
 • Huobi: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / BTC, ZRX / ETH
 • Livecoin: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / BTC, ZRX / ETH, ZRX / USD
 • Gate.io: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / BTC, ZRX / ETH
 • IDEX: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι ZRX / ETH

Πορτοφόλια 0x Token (aka ZRX)

Το ZRX είναι ένα διακριτικό ERC20, οπότε έχετε πολλές επιλογές για την ασφαλή αποθήκευση των διακριτικών ZRX. Μερικές από αυτές τις επιλογές αναφέρονται παρακάτω και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ZRX σας ασφαλές.

 • Πορτοφόλια για κινητά: Coinomi (Android), Jaxx (AndroidiOS)
 • Πορτοφόλια προγράμματος περιήγησης / Ιστού: Τζαξ (Επέκταση Chrome)
 • Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας: Τζαξ (ΠαράθυραLinuxΜακ), MyEtherWallet
 • Πορτοφόλι υλικού: Ledger Nano S, Trezor

0x Θήκη χρήσης & συμπέρασμα

0x Χρήση θήκης & amp; συμπέρασμα

Το πρωτόκολλο 0x είναι ένα εύκαμπτο δομικό στοιχείο για DApps που απαιτεί λειτουργικότητα ανταλλαγής και για αυτό υπάρχουν τόσες πολλές καλές περιπτώσεις χρήσης γύρω από τη χρήση του

 • Αποκεντρωμένη διακυβέρνηση
 • Αγορές πρόβλεψης
 • Σταθερά κουπόνια
 • Αποκεντρωμένα δάνεια
 • Διαχείριση κεφαλαίων

Εκτός από αυτό που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο 0x, το γεγονός ότι μπορεί κανείς να κάνει συναλλαγές από πορτοφόλι σε πορτοφόλι χωρίς να χρειάζεται να στείλει τα κουπόνια τους σε ένα παραδοσιακό συγκεντρωτικό χρηματιστήριο πρώτα είναι μια ενσωμάτωση που αλλάζει τα παιχνίδια. Από τώρα, το MetaMask και το Ledger Nano S το υποστηρίζουν.

Επίσης, το πρωτόκολλο 0x έχει επιλεγεί καλά από την αγορά και έχει γίνει μεγάλη ανάπτυξη πάνω από αυτό που φυσικά θα κάνει το πρωτόκολλο να αξίζει περισσότερο στο μέλλον. Εδώ είναι η αναπτυσσόμενη λίστα έργων που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο 0x.

Λίστα DApps που χρησιμοποιούν ή (θα χρησιμοποιήσουν) το πρωτόκολλο 0x

 • Αραγονία
 • Auctus
 • Μαντεύω
 • b0x
 • Blocknet
 • ChronoBank
 • Ντάρμα
 • Περιοχή0x
 • dYdX
 • EasyTrade
 • Έργο Hut34
 • Lendroid
 • Κατασκευαστής
 • MelonPort
 • OpenANX
 • Αίτημα δικτύου

Λίστα ρελέ που χρησιμοποιούν ή (θα χρησιμοποιήσουν) το πρωτόκολλο 0x

 • Amadeus
 • Ρελέ μπαμπού
 • DDEX
 • Dextroid
 • ERC dEX
 • Ethfinex
 • Ανταλλαγή IDT
 • Instex
 • MobiDex
 • OpenRelay
 • Paradex
 • Ρελέ ραντάρ
 • Ρελέ καρχαριών
 • Starbit
 • Το 0cean
 • Διακριτικό βάζο
 • Tokenlon

Τόσο μεγάλη ανάπτυξη σίγουρα σημαίνει ότι το 0x είναι εδώ για να μείνει και έχει συγκεντρώσει καλύτερα εφέ δικτύου από ό, τι οι άλλοι συνεργάτες του.

Αυτό είναι από τη δική μου πλευρά στη βασική ανάλυση του 0x. Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια ή τις ερωτήσεις σας. Adios!

Επίσημοι πόροι 0x

Μερικοί επίσημοι σύνδεσμοι που θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο 0x:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me