Εάν το χρησιμοποιείτε σωστά, το Bitcoin είναι τόσο ασφαλές όσο παίρνει. Εφόσον έχετε τον έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών σας, οι χάκερ έχουν ελάχιστες πιθανότητες να στοχεύσουν το συγκεκριμένο πορτοφόλι σας για κλοπή, καθώς τα ιδιωτικά σας κλειδιά δεν αποθηκεύονται σε κάποια κεντρική βάση δεδομένων με άλλα. Ωστόσο, είναι ακόμα δυνατό να πέσουμε θύμα επίθεσης. Είτε κάποιος ανακαλύπτει κατά κάποιο τρόπο ότι έχετε Bitcoin και αποφασίζει να σας πειράξει (κάτι που είναι δύσκολο, αλλά δυνατό) ή εάν κατεβάσετε έναν ιό κατά λάθος, είναι ακόμα δυνατό να πέσετε θύμα επίθεσης.

Εάν θέλετε να είστε πολύ σίγουροι, ίσως θέλετε να αγοράσετε ένα πορτοφόλι υλικού. Αυτά σας βοηθούν να διατηρήσετε το Bitcoin σας ασφαλές διατηρώντας τα προσωπικά σας κλειδιά έξω από τον υπολογιστή σας, καθιστώντας τα αδιαπέραστα από διαδικτυακές επιθέσεις. Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το πορτοφόλι υλικού KeepKey.

Αυτά τα πορτοφόλια μπορεί να είναι κάπως ακριβά, ωστόσο, και δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να τα αποκτήσουν. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη ασφάλεια; Λοιπόν, εάν έχετε δύο υπολογιστές, μπορείτε πάντα να διατηρείτε τα ιδιωτικά σας κλειδιά ξεχωριστά από το Διαδίκτυο, προστατεύοντάς τα εντελώς από τις κυβερνοεπιθέσεις Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τη συναλλαγή σας στο διαδίκτυο, να την υπογράψετε εκτός σύνδεσης για να προστατεύσετε τα κλειδιά σας και να τη μεταδώσετε ξανά στο διαδίκτυο. Αυτό είναι που είναι γνωστό ως προστασία «διάκενο αέρα» ή "κρύα αποθήκευση"

Μέρος 1 – Εγκατάσταση του Electrum

Για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας εκτός σύνδεσης, θα σας συμβουλεύσουμε να χρησιμοποιήσετε το Electrum. Είναι ένα υπέροχο πορτοφόλι με πολύ διαισθητικό περιβάλλον.

Βήμα 1: Κάντε κλικ εδώ για λήψη του πορτοφολιού Electrum. Κατεβάστε την έκδοση που ταιριάζει καλύτερα στις Η.Π.Α.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τη ρύθμιση σε ένα usb stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και μεταφέρετέ το στον υπολογιστή σας εκτός σύνδεσης.

Βήμα 3: δημιουργήστε ένα νέο τυπικό πορτοφόλι και κάντε κλικ στο “Επόμενο

Βήμα 4: Επιλέξτε “Δημιουργία νέου σπόρου” και κάντε κλικ στο “Επόμενο

Βήμα 5: Τώρα που έχετε έναν σπόρο, αποθηκεύστε τον με ασφάλεια και κάντε κλικ στο “Επόμενο

Βήμα 6: Εισαγάγετε τον σπόρο σας και κάντε κλικ στο “Επόμενο

Βήμα 7: Για την προστασία του πορτοφολιού σας, ίσως θέλετε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο “Επόμενο

Η Electrum θα δημιουργήσει τώρα νέες διευθύνσεις για εσάς. Για να στείλετε btc, θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε φροντίστε να τον αποθηκεύσετε με ασφάλεια. Είναι πιθανό ότι το Electrum διακόπτεται μετά την εγκατάσταση, εάν ο υπολογιστής σας είναι εκτός σύνδεσης (αυτό συνιστάται). Εάν συμβεί αυτό, απλώς αγνοήστε το και ανοίξτε το Electrum κανονικά.

Βήμα 8: Για να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση πορτοφολιού, μεταβείτε στη διεύθυνση "Διευθύνσεις"

Βήμα 9: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις διευθύνσεις για να λάβετε Bitcoin. Απλώς κάντε δεξί κλικ σε ένα από αυτά και κάντε κλικ "Αντιγραφή διεύθυνσης" για να λάβετε τη διεύθυνση πορτοφολιού και να στείλετε BTC σε αυτήν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη χρήση πολλαπλών διευθύνσεων πορτοφολιού που είναι σκόπιμο

Μέρος 2 – Αποκτήστε τα δημόσια κλειδιά σας

Τώρα, για να έχουμε μια έκδοση μόνο για ρολόι του πορτοφολιού σας, πρέπει να εξάγουμε τα δημόσια κλειδιά μας από το πορτοφόλι εκτός σύνδεσης σε ένα πρόσφατα εγκατεστημένο ηλεκτρονικό Electrum. Αρα ας το κάνουμε.

Βήμα 1: Παω σε "Πορτοφόλι"

 

Βήμα 2: Στη συνέχεια κάντε κλικ "Κύρια δημόσια κλειδιά"

Βήμα 3: Αντιγράψτε τα κύρια δημόσια κλειδιά που εμφανίζονται. Αυτά θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική διεύθυνση μόνο για παρακολούθηση.

Βήμα 4: Αποθηκεύστε τα δημόσια κλειδιά σε αρχείο κειμένου και αποθηκεύστε το σε ένα USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο

Μέρος 3 – Δημιουργήστε μια διεύθυνση μόνο για παρακολούθηση

Εάν δεν εγκαταστήσατε το Electrum, κάντε το και επιλέξτε "Τυπικό πορτοφόλι" και ακολουθήστε τα βήματα 5 και 6

Βήμα 1: Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Electrum στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, κάντε κλικ στο "Αρχείο"

Βήμα 2: Στη συνέχεια, επιλέξτε "Νέο / Επαναφορά πορτοφολιού

Βήμα 3: Ονομάστε το πορτοφόλι σας και κάντε κλικ "Εντάξει"

Βήμα 4: Επιλέγω "Τυπικό πορτοφόλι" και κάντε κλικ "Εντάξει"

Βήμα 5: Επιλέγω "Χρησιμοποιήστε δημόσια ή ιδιωτικά κλειδιά" και κάντε κλικ "Εντάξει"

Βήμα 6: Τώρα πάρτε τα δημόσια κλειδιά από το αρχείο κειμένου σας στο USB stick (αυτά που έχετε αποθηκεύσει από το πορτοφόλι σας εκτός σύνδεσης) και επικολλήστε τα. Στη συνέχεια κάντε κλικ "Εντάξει"

Το πορτοφόλι μόνο για ρολόι θα δημιουργηθεί. Το Electrum θα φορτωθεί και θα εμφανιστεί το ιστορικό συναλλαγών σας. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε μια συναλλαγή.

Μέρος 4 – Δημιουργία συναλλαγής

Η συναλλαγή που θα δημιουργήσετε δεν θα μεταδοθεί στο δίκτυο Bitcoin, καθώς αυτό είναι ένα πορτοφόλι μόνο για παρακολούθηση.

Βήμα 1: Παω σε "Στείλετε"

Βήμα 2: Εισαγάγετε τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να στείλετε BTC (1), το ποσό του bitcoin που θέλετε να στείλετε (2), στη συνέχεια κάντε κλικ "Προεπισκόπηση" (3)

Βήμα 3: Η συναλλαγή έχει πλέον δημιουργηθεί. Για να το υπογράψουμε και μετά να το μεταδώσουμε, θα πρέπει να κάνουμε κλικ "Αποθηκεύσετε" και αποθηκεύστε το στο USB stick μας

Τώρα που έχετε αποθηκεύσει τη μη υπογεγραμμένη συναλλαγή σας στο USB stick, ήρθε η ώρα να την υπογράψετε στον υπολογιστή σας εκτός σύνδεσης

 

Μέρος 5 – Υπογράψτε τη συναλλαγή

Βήμα 1: Μόλις συνδεθείτε στον υπολογιστή σας εκτός σύνδεσης, ανοίξτε το πορτοφόλι Electrum

Βήμα 2: Παω σε "Εργαλεία"

Βήμα 3: Κάντε κλικ "Φόρτωση συναλλαγής"

Βήμα 4: Και επιλέξτε "Από αρχείο"

 

Βήμα 5: Τοποθετήστε το USB stick στον υπολογιστή σας και φορτώστε την προηγούμενη αποθηκευμένη συναλλαγή χωρίς υπογραφή από αυτήν

Βήμα 6: Η συναλλαγή σας θα φορτωθεί. Κάντε κλικ "Σημάδι" για να το υπογράψετε με το ιδιωτικό σας κλειδί

Βήμα 7: Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ "Εντάξει"

Βήμα 8: Η συναλλαγή σας έχει πλέον υπογραφεί. Κάντε κλικ "Αποθηκεύσετε" για να αποθηκεύσετε την πρόσφατα υπογεγραμμένη συναλλαγή σας

Βήμα 9: Αποθηκεύστε ξανά το αρχείο στη μονάδα USB

 

Μέρος 6 – Μετάδοση της υπογεγραμμένης συναλλαγής

Βήμα 1: Μόλις συνδεθείτε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, ανοίξτε το πορτοφόλι Electrum

Βήμα 2: Παω σε "Εργαλεία"

Βήμα 3: Κάντε κλικ "Φόρτωση συναλλαγής"

Βήμα 4: Και επιλέξτε "Από αρχείο"

Βήμα 5: Τοποθετήστε το USB stick στον υπολογιστή σας και φορτώστε την προηγουμένως αποθηκευμένη υπογεγραμμένη συναλλαγή από αυτό

Βήμα 6: Η συναλλαγή σας θα φορτωθεί. Κάντε κλικ "Αναμετάδοση" για να το εισαγάγετε στο δίκτυο Bitcoin. Αυτό θα κάνει τη συναλλαγή ζωντανή, που σημαίνει ότι θα είναι οριστική

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι σας Bitcoin χωρίς να φοβάστε να σας πειραχτεί επειδή ακόμα κι αν είστε, τα ιδιωτικά σας κλειδιά αποθηκεύονται με ασφάλεια στον υπολογιστή σας που δεν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας και δεν μπορεί να φτάσει κανένας χάκερ και ακόμη και αν κάποιος ιός εισήλθε σε αυτόν τον υπολογιστή, δεν θα έκανε μια διαφορά. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin σαν επαγγελματίας! Φυσικά, αν προτιμάτε την εύκολη διαδρομή, κάντε κλικ στο εδώ για να αγοράσετε ένα πορτοφόλι KeepKey! Θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me