Είναι περίεργο πώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να ρωτούν γιατί δεν μπορούν να αποθηκεύσουν τα bitcoin και τα altcoins τους στο Binance, το Coinbase ή σε οποιοδήποτε άλλο ενσωματωμένο πορτοφόλι ανταλλαγής για μακροπρόθεσμα!

Οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις με βοήθησαν να καταλάβω τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνειδητοποίησα τις παραμορφωμένες απόψεις που έχουν οι άνθρωποι στον χώρο της κρυπτογράφησης μόνο λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και βασικής συνειδητοποίησης.

Κάποιος πρέπει να μάθει και να εφαρμόσει τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας κρυπτογράφησης για να προστατεύσει τις επενδύσεις κρυπτογράφησης. Περιττό να πούμε ότι οι επενδύσεις σας είναι τόσο ασφαλείς όσο τα πορτοφόλια σας.

Διατηρήστε το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας ασφαλές

Χρησιμοποιήστε τα καλύτερα και τα πιο ασφαλή πορτοφόλια

Η χρήση των καλύτερων πορτοφολιών που διατίθενται στην αγορά για την αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ασφαλίσετε το πορτοφόλι σας. Αυτά τα ασφαλή πορτοφόλια σάς παρέχουν τις επιπλέον δυνατότητες ασφαλείας, όπως τη λειτουργία φράσης πρόσβασης, τη λειτουργία κωδικού PIN και τις δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας 2-FA.

Όσο περισσότερες δυνατότητες ασφαλείας έχετε στο πορτοφόλι σας, τόσο καλύτερο είναι. Επίσης, μην ξεχάσετε να αναλύσετε την ομάδα ανάπτυξης πίσω από το πορτοφόλι. Ακολουθούν ορισμένοι από τους παράγοντες στους οποίους μπορείτε να αναλύσετε ένα καλό πορτοφόλι:

 • Ιδιωτικά κλειδιά: Πορτοφόλια όπου ελέγχετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά.
 • Ευκολία στη χρήση: Κομψό περιβάλλον εργασίας χρήστη για ευκολία στη χρήση.
 • Αναπτυξιακή κοινότητα: Ενεργή κοινότητα ανάπτυξης.
 • Αντιγράφων ασφαλείας & ασφάλεια: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά λειτουργιών.
 • Συμβατότητα: Συμβατό με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Τώρα που γνωρίζετε για τα κριτήρια αξιολόγησης ενός πορτοφολιού, ακολουθούν μερικές προτάσεις από το CoinSutra.

 • Ledger Nano S (Πορτοφόλι υλικού): Αυτό χρησιμοποιούμε και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αναγνώστες του CoinSutra.
 • Trezor (Πορτοφόλι υλικού)
 • Έξοδος (Πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας)
 • MetaMask (Επιτραπέζιο πορτοφόλι)
 • MyEtherWallet  (Πορτοφόλι Ιστού)
 • Κοινόμι (Πορτοφόλι για κινητά)
 • Mycelium (κινητό πορτοφόλι)

Έχετε πάντα πολλά αντίγραφα ασφαλείας

Η ιδιωτική ζωή και η ασφάλεια είναι μια ψευδαίσθηση στον 21ο αιώνα.

Τον 21ο αιώνα, διατηρούμε αντίγραφα ασφαλείας όλων όσων χρησιμοποιούμε, είτε πρόκειται για WhatsApp, μουσική, φωτογραφίες ή έγγραφα. Γιατί να μην διατηρήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ψηφιακού μας χρήματος, δηλαδή των κρυπτονομισμάτων?

Ωστόσο, η διατήρηση του αντιγράφου ασφαλείας των κρυπτονομισμάτων είναι ελαφρώς δύσκολη, επειδή δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τις κεντρικές υπηρεσίες ή τις υπηρεσίες cloud για να διατηρήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Και αυτό είναι μεγάλο ΟΧΙ από την πλευρά μας επίσης επειδή σε αυτήν την περίπτωση, τα cryptos σας είναι ασφαλή μόνο εφόσον αυτή η υπηρεσία δεν παραβιαστεί.

Επιπλέον, cryptos όπως το Bitcoin, το Ethereum, το Monero έγιναν για να δώσουν την εξουσία πίσω στα χέρια των ανθρώπων, οπότε μια απόφαση για την επιστροφή της εξουσίας σε κάποιο συγκεντρωτικό κόμμα δεν είναι πια.

Επομένως, πρέπει πάντα να διατηρείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας των ιδιωτικών κλειδιών εκτός σύνδεσης σε μια τοποθεσία που μόνο εσείς γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Επίσης, εάν το πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας είναι πορτοφόλι HD, αποθηκεύστε το σπόρο ή τη μνημονική σας φράση σε δύο ή ακόμα και σε τρία μέρη που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλειά σας διατηρώντας το αντίγραφο ασφαλείας της μνημονικής φράσης και της μνημονικής φράσης πρόσβασης σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Με αυτόν τον τρόπο ο εισβολέας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας με δύο μόνο πράγματα.

Θα πρέπει επίσης να διατηρήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του κωδικού PIN, του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης, καθώς ορισμένα πορτοφόλια παρέχουν και τις τρεις αυτές δυνατότητες. Ακριβώς σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει αυτά τα πράγματα, θα έχετε μια πηγή για να αναφέρετε εάν έχετε τα αντίγραφα ασφαλείας τους.

Εφαρμόστε τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού κόσμου

Στον ψηφιακό κόσμο, υπάρχουν bots, trojan, malware κ.λπ. παντού και ο crypto world δεν διαφέρει από αυτόν.

Δεδομένου ότι η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιούν διαδικτυακά πορτοφόλια όπως πορτοφόλια για κινητά, πορτοφόλια για επιτραπέζιους υπολογιστές και πορτοφόλια ιστού, καθίσταται πρωταρχικής σημασίας για αυτούς να χρησιμοποιούν την βέλτιστη τυπική πρακτική ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο.

Μερικές προτάσεις από την πλευρά μας για τη διασφάλιση των κρυπτογραφικών πορτοφολιών σας είναι:

 • Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς και anti-malware στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας.
 • Εγκαταστήστε ένα ισχυρό και ασφαλές τείχος προστασίας.
 • Μην κάνετε ηλεκτρονικό ψάρεμα και ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση URL δύο φορές πριν αποκτήσετε πρόσβαση στα πορτοφόλια ιστού σας.
 • Χρήση Ειδοποίηση Punycode επέκταση χρωμίου για να δοκιμάσετε τις επιθέσεις phishing στον εαυτό σας. Μάθε περισσότερα για Παραβίαση κωδικού Puny εδώ.
 • Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας 2-FA σε περίπτωση που έχετε αποθηκεύσει κρυπτογράφηση για μια ή δύο ημέρες σε ανταλλαγές.
 • Αποφύγετε την πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας από ένα δημόσιο wifi.
 • Ποτέ μην εγκαθιστάτε μη επαληθευμένα λογισμικά ή εφαρμογές στη συσκευή σας.
 • Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστα πορτοφόλια και ενημερώστε τα πάντα το συντομότερο δυνατόν.
 • Μην χρησιμοποιείτε πορτοφόλια εγκεφάλου και μην κρατάτε τους κωδικούς πρόσβασής σας πολύ δύσκολο να μαντέψετε ή να κάνετε ωμή βία.

Κάνοντας όλα αυτά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το πορτοφόλι κρυπτογράφησής σας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πορτοφόλια που μπορείτε να χαράξετε.

Τι είναι το επόμενο για εσάς?

Αυτό είναι όλο. Εάν μάθετε και ακολουθήσετε αυτούς τους τρεις τρόπους, οι hackers θα δυσκολευτούν να κάνουν hacking. Να θυμάστε πάντα, ότι το crypto δίνει μεγάλη δύναμη στο χέρι των απλών ανθρώπων, και με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγαλύτερη ευθύνη.

Επομένως, είναι ευθύνη του καθενός από εμάς να μάθουμε καθώς και να διδάξουμε άλλους εάν θέλουμε να κάνουμε αυτήν την επανάσταση χωρίς αποκλεισμούς για όλους.

Υπάρχουν μερικοί περισσότεροι οδηγοί ασφαλείας στους οποίους μπορείτε να βρείτε συνδέσμους παρακάτω:

 • Κίνδυνοι ασφαλείας για κινητά, Web & Πορτοφόλια Bitcoin για επιτραπέζιους υπολογιστές [Πρέπει να γνωρίζετε]
 • Πώς να διατηρήσετε ασφαλή και ασφαλή τους σπόρους ανάκτησης

Προς το παρόν, απολαύστε αυτήν την ανάρτηση καθώς και τις παραπάνω συνδέσεις και επιτρέψτε μου να ξέρω τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με το δίκτυό σας στο Twitter & Facebook!

Εδώ είναι μερικά άλλα επιλεγμένα άρθρα για να διαβάσετε στη συνέχεια:

 • Επισήμανση της διαφοράς μεταξύ σάρωσης & Εισαγωγή ιδιωτικών κλειδιών
 • Ο βασικός διαδικτυακός οδηγός ασφαλείας για Baby Boomers Cryptocurrency
 • Πορτοφόλια Bitcoin που υποστηρίζουν προσαρμοσμένες χρεώσεις συναλλαγών
 • Καλύτερα πορτοφόλια με δυνατότητα ενεργοποίησης Segwit για Bitcoin
 • Πώς να ξεκινήσετε να επενδύετε σε Bitcoin – Ο οδηγός για αρχάριους

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me