Καλώς ήλθατε πίσω στο δεύτερο μέρος του οδηγού What is EOS: EOS IO Dawn 4.0. <- Διαβάστε το πρώτο μέρος.

Έχουμε ήδη συζητήσει τα εξής:

 • Η αγορά RAM

 • Μελλοντικός παράλληλος DPOS

 • Επικύρωση μόνο κεφαλίδας

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουμε για:

 • Αποκλεισμός ανταμοιβών παραγωγού

 • Αποσύνδεση ψηφοφορίας

 • Τελευταίος μη αναστρέψιμος αλγόριθμος μπλοκ

# 4 Αποκλεισμός ανταμοιβών παραγωγού

Σας έχουμε ήδη πει πώς λειτουργεί ο μηχανισμός συναίνεσης DPOS στο EOS. Για μια σύντομη περίληψη, το δίκτυο EOS έχει 21 παραγωγούς μπλοκ και οι 21 αυτοί φροντίζουν για τη συναίνεση και την υγεία του δικτύου. Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί συναίνεσης όπως η απόδειξη εργασίας (POW) και η απόδειξη πονταρίσματος (POS) έχουν ένα πιο άμεσο σύστημα ανταμοιβής. Τούτου λεχθέντος, το DPOS της EOS δεν έχει πραγματικά κάτι τέτοιο. Αντ ‘αυτού, έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα πληθωρισμού που αυξάνει τη συνολική προσφορά κατά 5% κάθε χρόνο.

Αυτά τα διακριτικά διανέμονται στη συνέχεια αναλόγως (περισσότερα σε αυτό λίγο).

Σύμφωνα με τον Block. Πρώτον, αυτό το σύστημα πληθωρισμού είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του έργου EOS.

Τι είναι η διανομή ανταμοιβής EOS

Τι είναι το EOS: Οδηγός για αρχάριους Μέρος 2

Πιστωτική εικόνα: Μεσαίο

Χμμ .. τι συμβαίνει εδώ?

Το ποσοστό πληθωρισμού του EOS ετησίως είναι 5% το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη:

 • 1% που πηγαίνει στους παραγωγούς.

 • 4% που ισχύει για τα συστήματα προτάσεων εργαζομένων (περισσότερα σε αυτό λίγο.)

Η κύρια λογική πίσω από τον αλγόριθμο διανομής είναι να βεβαιωθείτε:

 • Οι παραγωγοί πληρώνονται επαρκώς για την υπηρεσία τους.

 • Κανείς δεν πληρώνεται με ανεπαρκή τρόπο για να μην καλύψει τα έξοδά του.

 • Όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις πρέπει να λαμβάνουν μια ελάχιστη ημερήσια πληρωμή, έτσι ώστε «τα πλούσια άτομα που δεν έχουν την πρόθεση να παράγουν μπλοκ δεν προσπαθούν να κερδίσουν ενδιαφέρον για τον υποψήφιο παραγωγό τους ψηφίζοντας τον εαυτό τους».

Όπως αναφέραμε, υπάρχουν 21 ενεργοί παραγωγοί μπλοκ, ωστόσο, μπορεί να υπάρχει και οποιοσδήποτε παραγωγός σε κατάσταση αναμονής, οι οποίοι μπορεί να έχουν λάβει έναν ορισμένο αριθμό ψήφων στις εκλογές, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφή 21. Εδώ λοιπόν τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Το 1% που προορίζεται για παραγωγούς μπλοκ χωρίζεται σε δύο ακόμη μέρη:

 • 0,25%. (Αποκλεισμός ανταμοιβών)

 • 0,75% (Ανταμοιβές ψηφοφορίας)

Και οι 21 παραγωγοί μπλοκ έχουν δικαίωμα στην ανταμοιβή μπλοκ 0,25% ανάλογα με τον αριθμό των μπλοκ που ανακαλύπτουν.

Τώρα τι συμβαίνει στο υπόλοιπο 0,75%?

Διανέμεται μεταξύ των 21 παραγωγών μπλοκ και των υπόλοιπων παραγωγών σε κατάσταση αναμονής σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων που λαμβάνουν. Ωστόσο, πριν από αυτό, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Οι παραγωγοί που λαμβάνουν την ανταμοιβή πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για τουλάχιστον 100 μάρκες EOS.

 • Οι ανταμοιβές ψήφου πρέπει να βγαίνουν ταυτόχρονα καθημερινά.

Ας δούμε πώς αυτός ο μηχανισμός επιβράβευσης θα βοηθήσει τον αποκλεισμό των παραγωγών να είναι πιο πολύτιμοι για το οικοσύστημα.

Ας υποθέσουμε ότι η Alice και ο Bob είναι δύο ανταγωνιστικοί παραγωγοί. Εάν η Άλις φέρνει περισσότερη αξία από τον Μπομπ, το δίκτυο θα την αναγνωρίσει την αξία και θα της δώσει περισσότερες ψήφους. Λόγω της ύπαρξης περισσότερων ψήφων, η Αλίκη θα λάβει περισσότερες ανταμοιβές ψηφοφόρων. Αυτό, με τη σειρά του, θα παρακινήσει τον Μπομπ να ανεβάσει και να παράγει περισσότερη αξία, έτσι ώστε να μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους και, στη συνέχεια, περισσότερες ανταμοιβές, την επόμενη φορά.

Μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό των ενεργών παραγωγών στο δίκτυο EOS εδώ. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 55 παραγωγοί (από τη γραφή) που έχουν προσόντα (>100 EOS / ημέρα) για τις ανταμοιβές των ψηφοφόρων.

Τι συμβαίνει στο 4%?

Όπως σας έχουμε ήδη πει, το 4% του ποσοστού πληθωρισμού διατηρήθηκε για το «σύστημα πρότασης εργαζομένων». Τώρα, το 4% είναι πολλά χρήματα. Σκεφτείτε αυτό, 50 εκατομμύρια μάρκες EOS πρόκειται να εισέλθουν στην αγορά ως πληθωρισμός τον ίδιο χρόνο, εκ των οποίων 40 εκατομμύρια μάρκες EOS θα χρησιμοποιηθούν για αυτά τα συστήματα προτάσεων εργαζομένων. Στην τρέχουσα αποτίμηση, ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Αυτό είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, οπότε είναι λογικό να καταλάβουμε πού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα.

Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό, τι θέλετε με αυτήν την επένδυση!

Η κοινότητα του EOS ψηφίζει σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων στο μέλλον. Εδώ είναι μερικές από τις ιδέες που κυκλοφορούν στην κοινότητα. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα και ανάπτυξη στο blockchain της EOS, αλλά υπάρχουν επίσης προτάσεις για τη διατήρηση ορισμένων από τα κουπόνια για φιλανθρωπικούς και ανακουφιστικούς σκοπούς..

Υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση.

Σε μια πενταετή περίοδο, ο αριθμός των διακριτικών EOS θα διογκωθεί έως και 1.276 δισεκατομμύρια μάρκες EOS, που είναι ~ 300 εκατομμύρια μάρκες πλεονασμάτων που, στην τρέχουσα αποτίμηση, φτάνουν τα ~ 3 δισεκατομμύρια $!

Τώρα, το θέμα είναι ότι η έγχυση τόσων EOS token πρόκειται να πυροδοτήσει την προσφορά μέσω της οροφής, η οποία με τη σειρά της, ανισορροπεί την «προμήθεια || αναλογία ζήτησης ». Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η ένεση ενός μηχανισμού εγγραφής token που καίει τα πλεονάζοντα tokens και διατηρεί τον έλεγχο της προσφοράς token.

Φαίνεται ότι η EOS έχει έναν πολύ καλό μηχανισμό ανταμοιβής. θα είναι ενδιαφέρον να δούμε το είδος των έργων και των καινοτομιών που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του συστήματος προτάσεων εργαζομένων.

Στη συνέχεια, έχουμε το Voter Decay!

# 5 Αποσύνδεση ψηφοφορίας

Πριν μπουν σε αυτό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί η ψηφοφορία είναι ένα τόσο σημαντικό συστατικό του EOS.

Τι είναι το EOS και η ψηφοφορία

Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το EOS ήταν να υποστηρίξει Dapps βιομηχανικής κλίμακας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η λέξη «βιομηχανικής κλίμακας». Η EOS χρησιμοποιεί DPOS με 21 παραγωγούς μπλοκ ώστε να μπορούν να αυξήσουν την πλατφόρμα τους αρκετά ώστε να υποστηρίξουν τέτοιου είδους Dapps. Η σημασία αυτών των παραγωγών μπλοκ σίγουρα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Όχι μόνο φροντίζουν τη συναίνεση, αλλά φροντίζουν και τη γενική υγεία του δικτύου.

Στο EOS, ποντάρετε τα διακριτικά σας για πόρους όπως εύρος ζώνης δικτύου, εύρος ζώνης CPU και RAM. Εάν η αξία των διακριτικών αυξηθεί τριπλάσια, η πρόσβασή σας σε αυτούς τους πόρους δεν θα πρέπει να επηρεαστεί μετά το στοίχημα.

Αλλά τι συμβαίνει εάν δεν είστε κάτοχος των διακριτικών και απλώς διασφαλίζετε πόρους για το Dapp σας, τι θα συμβεί σε εσάς εάν η τιμή του διακριτικού αυξηθεί; Σε τέτοιες περιπτώσεις, εναπόκειται στους παραγωγούς μπλοκ να διατηρήσουν τη σχέση μεταξύ πόρων και μαρκών. Οι παραγωγοί πρέπει να εργαστούν για να μειώσουν το κόστος ανά μονάδα πόρου σε ένα λογικό εύρος.

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό καθήκον της BP και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψηφοφορία της BP είναι τόσο σημαντική. Ωστόσο, προτού συνεχίσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε γιατί είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να ψηφίσουν και για τις ψήφοι τους να σημαίνουν πραγματικά κάτι.

Ψήφος απάθεια και ο ελεύθερος αναβάτης

Η ψηφοφορία είναι η ψυχή της σύγχρονης δημοκρατίας. Το ίδιο ισχύει και για ένα αποκεντρωμένο σύστημα όπως το EOS.

Ωστόσο, η ψηφοφορία πέφτει γενικά στο πρόβλημα του ελεύθερου αναβάτη. Ο “πρόβλημα ελεύθερου αναβάτη“Είναι μια έννοια στη θεωρία παιχνιδιών όπου

«Αυτοί που επωφελούνται από πόρους, δημόσια αγαθά ή υπηρεσίες δεν πληρώνουν γι ‘αυτά, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλή παροχή αυτών των αγαθών ή υπηρεσιών».

Ας δούμε ένα παράδειγμα αυτού για να κατανοήσουμε την έννοια, μετά από αυτό θα δούμε πώς λειτουργεί αυτό με την ψηφοφορία.

Το πρόβλημα δωρεάν αναβάτη λειτουργεί σε δημόσια αγαθά / υπηρεσίες που είναι:

 • Μη εξαιρούμενο: Δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

 • Non-Rivalous: Η χρήση ενός ατόμου δεν μειώνει την ικανότητα ενός άλλου ατόμου να χρησιμοποιεί το ίδιο αγαθό.

Ας σκεφτούμε την «Εθνική Ασφάλεια» ως αυτή τη δημόσια υπηρεσία. Στην ιδανική περίπτωση, ως πολίτης, θα πρέπει να πληρώνετε φόρους στην κυβέρνηση τακτικά, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν για τη συντήρηση και τη βελτίωση του στρατού. Ωστόσο, τι θα συμβεί εάν δεν πληρώσετε αυτούς τους φόρους?

Λοιπόν … τίποτα.

Ακόμα κι αν δεν πληρώνετε αυτούς τους φόρους, θα εξακολουθείτε να “παίρνετε” την εθνική ασφάλεια και ο στρατός θα πολεμήσει στα σύνορα ανεξάρτητα από το. Στην ουσία, γίνεστε ελεύθερος αναβάτης.

Το πρόβλημα είναι ότι καθώς όλο και περισσότεροι ελεύθεροι οδηγοί εισέρχονται στην αγορά. θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες. Η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει αρκετά χρήματα για να επενδύσει στον στρατό τους και μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομερές είναι οι συνέπειες.

Λοιπόν, πώς αυτός ο παράγοντας στην ψηφοφορία του EOS ρωτάτε; Λοιπόν, ας πάρουμε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα.

Ψήφος απάθεια

Μια πολύ κοινή αντίδραση που λαμβάνει κάποιος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ψήφισε είναι: “Η ψήφος μου δεν θα αλλάξει τίποτα.”

Η σκέψη πίσω από αυτήν τη λογική είναι ότι, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ψηφίζουν, μία μόνο ψήφος δεν θα κάνει καμία διαφορά.

Ωστόσο, έχουμε ήδη δει το πρόβλημα με τον αυξανόμενο αριθμό των ελεύθερων αναβατών.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε περισσότερο από τις προεδρικές εκλογές του 2016 που διεξήχθησαν μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ. Μόνο το 56,9% του επιλέξιμου πληθυσμού ασχολήθηκε με τις εκλογές.

Τι είναι το EOS: Οδηγός για αρχάριους Μέρος 2

Πιστωτική εικόνα: Στατιστα

Αυτό το είδος απάθειας των ψηφοφόρων θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την EOS. Όπως έχουμε ήδη δει πόσο σημαντικές είναι οι εκλογές παραγωγών. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα ανατεθούν οι καλύτεροι παραγωγοί μπλοκ, οι συμμετέχοντες στην EOS θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές.

Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετικά ιδεαλιστική άποψη. Κάτι πρέπει να γίνει για να βεβαιωθείτε ότι κάθε ψηφοφορία σημαίνει πραγματικά κάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δημιουργός του EOS Dan Larimer παρουσίασε την έννοια του «Vote Decay».

Αποσύνδεση ψηφοφορίας

Εφαρμόζοντας το “Decay Vote” συμβαίνουν τα εξής:

 • Η ισχύς κάθε ψηφοφορίας μειώνεται στα μισά κάθε χρόνο

 • Ο ψηφοφόρος πρέπει να αναδιατυπώνει την ψήφο του κάθε εβδομάδα για να επαναβεβαιώσει τη δύναμη κάθε ψηφοφορίας.

 • Περνάει το «πρόβλημα του ελεύθερου αναβάτη» δίνοντας στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να επανεκτιμήσουν τις ψήφους τους.

Ο μηχανισμός αποσύνθεσης ψηφοφόρων οδηγεί σε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα:

 • Πρώτον, όπως έχουμε δει ξανά και ξανά, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μπορεί να γίνουν διεφθαρμένοι και να αλλάξουν τη μουσική τους μετά την εκλογή τους. Το σύστημα αποσύνθεσης των ψήφων δίνει στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να επανεξετάσουν την ψήφο τους κάθε εβδομάδα. Αυτό κρατά τους παραγωγούς μπλοκ υπόλογους και στα δάχτυλά τους.

 • Δεύτερον, οι άνθρωποι αλλάζουν απλά με την πάροδο του χρόνου. Ίσως οι πολιτικές πεποιθήσεις και ιδεολογίες που έχει κάποιος σήμερα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχαν πριν από ένα χρόνο. Το σύστημα αποσύνθεσης των ψήφων θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ψηφίζουν για κάποιον που είναι πιο σύμφωνος με τις νέες εξελισσόμενες ιδεολογίες τους.

Αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι μια πραγματικά επαναστατική ιδέα και μπορεί να αλλάξει την αποκεντρωμένη ψηφοφορία (ίσως ακόμη και την ψηφοφορία) για πάντα.

Όπως ήδη αναφέραμε, η δύναμη κάθε ψήφου ψηφίζει στα μισά κάθε χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpringRole, Kartik Mandaville, έδειξε πώς θα λειτουργήσει αυτό το άρθρο του Medium:

«Ο βασικός χρόνος για τον υπολογισμό του βάρους είναι η 1η Ιανουαρίου 2000. Τώρα αντί να ξαναγράφει τη σταθμισμένη ψήφο στο blockchain κάθε φορά, ο Νταν βρήκε την ιδέα να αυξήσει το βάρος των μελλοντικών ψήφων. π.χ. 1η Ιανουαρίου 2019 είναι 2¹⁹ και 1η Ιανουαρίου 2018 είναι 2¹⁸ – αυτό κάνει την ψηφοφορία την 1η Ιανουαρίου 2019 διπλάσια από την 1η Ιανουαρίου 2018. “

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες έννοιες που το EOSIO Dawn 4.0 έφερε στην προσοχή μας είναι το μοντέλο “Voter Decay”. Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα πολύ ισχυρό μοντέλο που τα μελλοντικά έργα blockchain μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την εφαρμογή ενός μηχανισμού ψηφοφορίας.

Η αποσύνθεση των ψήφων είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που προήλθαν από το EOSIO Dawn 4.0. Ένα πιθανό πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η χρήση bots για το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, ωστόσο, ο Dan Larimer το αντιμετωπίζει ως τέτοια:

«Συνιστούμε το σύνταγμα να περιέχει γλώσσα που απαγορεύει τη χρήση αυτοματοποιημένων ψηφοφοριών ως σκοπός της αποσύνθεσης των ψήφων ήταν να διασφαλιστεί ότι οι ψηφοφόροι θα επανεκτιμήσουν τις αποφάσεις τους αντί να« το θέσουν και να το ξεχάσουν ». Αν και δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί η χρήση των bots, θα είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν έξυπνες συμβάσεις για αυτόματη ψηφοφορία. “

# 6 DPOS Τελευταίος μη αναστρέψιμος αλγόριθμος μπλοκ

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να καλυφθούν για να καταλάβετε τον αλγόριθμο DPOS Last Irreversible Block (LIB). Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι το τελικό.

Το τελικό, με πολύ χαλαρούς όρους, σημαίνει ότι όταν έχει γίνει μια συγκεκριμένη λειτουργία, θα χαράσσεται για πάντα στην ιστορία και τίποτα δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτήν τη λειτουργία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τομείς που ασχολούνται με τη χρηματοδότηση. Φανταστείτε ότι η Αλίκη κατέχει ένα συγκεκριμένο ποσό ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια εταιρεία. Απλώς δώστε κάποια δυσλειτουργία στις διαδικασίες της εταιρείας, δεν θα έπρεπε να ανατρέψει την ιδιοκτησία αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

Εάν επρόκειτο να ταξινομήσετε τους αλγόριθμους συναίνεσης blockchain, θα εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες:

 • Δεδομένου ενός καθορισμένου συνόλου επικυρωτών, παράγουν 100% αδιαμφισβήτητο τελικό.

 • Εκείνα που δεν παρέχουν 100% οριστικό αλλά βασίζονται στην υψηλή πιθανότητα οριστικοποίησης.

Η πρώτη γενιά αλγορίθμων συναίνεσης blockchain όπως το Proof of Work (POW), το παραδοσιακό Proof of Stake (POS) κ.λπ. προσέφερε μεγάλη πιθανότητα οριστικοποίησης χωρίς καμία εγγύηση 100%. Σκεφτείτε ένα νόμισμα POW όπως το Bitcoin.

Το Bitcoin ακολουθεί τον κανόνα της «μακρύτερης αλυσίδας», που σημαίνει, ακόμη και αν το blockchain διακλαδίζεται σε πολλές αλυσίδες, η αλυσίδα που έχει το μέγιστο ποσό μπλοκ θα θεωρείται η κύρια αλυσίδα. Εξαιτίας αυτού του λόγου, κανένα από τα μπλοκ που εξορύσσονται δεν είναι ακριβώς μη αναστρέψιμα με κάθε έννοια της λέξης. Οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη αλυσίδα δεδομένου ότι έχει αρκετούς πόρους και κίνητρα.

Ο Bitshares εισήγαγε τον κόσμο σε Delegated Proof of Stake aka DPOS. Ένα blockchain DPOS έχει συνήθως 100% συμμετοχή παραγωγών αποκλεισμού. Μια συναλλαγή επιβεβαιώνεται συνήθως εντός 1,5 δευτερολέπτου από τη στιγμή της μετάδοσης με βεβαιότητα 99,9%. Για να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ως προς την εγκυρότητα μιας συναλλαγής, ένας κόμβος πρέπει να περιμένει μόνο τους παραγωγούς 15/21 (δηλαδή πλειοψηφία 2/3) να καταλήξουν σε συναίνεση..

Λοιπόν, τι συμβαίνει σε περίπτωση πιρούνι που προκαλείται από αμέλεια ή κακόβουλη πρόθεση?

Όλοι οι κόμβοι, από προεπιλογή, δεν θα μεταβούν σε ένα πιρούνι που δεν περιλαμβάνει μπλοκ που δεν θα οριστικοποιηθούν από τους παραγωγούς 15/21. Αυτό θα ισχύει ανεξάρτητα από το μήκος της αλυσίδας. Κάθε μπλοκ πρέπει να λάβει έγκριση 15/21 για να θεωρηθεί μέρος της αλυσίδας.

Λόγω του μικρού χρόνου δημιουργίας μπλοκ, είναι δυνατό να προειδοποιήσετε τους κόμβους για το αν βρίσκονται στην κύρια ή δευτερεύουσα αλυσίδα εντός 9 δευτερολέπτων. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο απλός. Θυμηθείτε, ο μέσος χρόνος που έχει παρέλθει μεταξύ κάθε μπλοκ είναι 3 δευτερόλεπτα. Εάν ένας κόμβος χάσει 2 διαδοχικά μπλοκ υπάρχει πιθανότητα 95% να έχουν ένα πιρούνι μειοψηφίας.

DPOS 2.0

Αν και αυτό ήταν σίγουρα μια εκπληκτική καινοτομία, το DPOS 2.0 ανέβασε τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το DPOS 2.0 ξεκίνησε την ιδέα του τελευταίου μη αναστρέψιμου μπλοκ (LIB). Το LIB είναι το πιο πρόσφατο μπλοκ από το οποίο έχουν χτιστεί 2/3 + 1 από τους παραγωγούς bock. Η λογική είναι ότι εάν η πλειοψηφία των παραγωγών έχει χτίσει μια αλυσίδα, τότε η πιθανότητα του πιρουνιού θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Τούτου λεχθέντος, αυτό το LIB έχει ένα σενάριο επίθεσης. Σκέψου τα ακόλουθα:

 • Το δίκτυο χωρίζεται σε δύο αλυσίδες.

 • Κανονικά, αυτό θα προκαλούσε τη διακοπή μιας ή και των δύο αλυσίδων έως ότου μια από τις αλυσίδες λάβει έγκριση από τους παραγωγούς 2/3 + 1.

 • Ωστόσο, ποια 2 υποσύνολα επικυρωτών αλλάζουν ταυτόχρονα πιρούνια, με αποτέλεσμα και τα δύο πιρούνια να φτάνουν τα 2/3 + 1 σε 2 διαφορετικά μπλοκ.

 • Εξαιτίας αυτού, υπάρχει η πιθανότητα 2 διαφορετικών LIB να νικήσουν τη διαδικασία του.

Ακόμα κι αν η πιθανότητα εμφάνισης αυτής της λειτουργίας αποτυχίας είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα ενός μπλοκ Bitcoin με αντιστροφή 6 επιβεβαιώσεων. Τόσο το Bitshares όσο και το Steem που λειτουργούν για πάνω από 3 χρόνια χωρίς να παρατηρείται αυτή η προβληματική κατάσταση.

DPOS 3.0

Εδώ έρχεται το DPS 3.0 με το IBC. Η IBC θα βοηθήσει μια αλυσίδα να αποδείξει σε μια άλλη αλυσίδα την τελικότητα των συναλλαγών της. Το τελικό είναι ένα κρίσιμο και κρίσιμο στοιχείο για την ομαλή IBC.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί αξιόπιστο IBC παρά όλες τις συνθήκες, τα DPS 3.0 και BFT εισάγουν μια μικρή τροποποίηση στον αλγόριθμο LIB. Με αυτήν την μικρή αλλαγή, μπορεί κανείς να αποδείξει επ ‘αόριστον ότι 2 κόμβοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με το LIB. Ως αποτέλεσμα, βοηθά επίσης στην απόδειξη της κακόβουλης συμπεριφοράς κάθε κόμβου.

Στο DPOS, κάθε μπλοκ που δημιουργείται είναι ουσιαστικά μια σφραγίδα έγκρισης για ένα μπλοκ που έχει προηγουμένως εξορυχθεί. Έτσι, εάν το 70% των παραγωγών έχει οικοδομήσει πάνω σε ένα μπλοκ, τότε αυτό το μπλοκ έχει το 70% των ψήφων και της έγκρισης στο οικοσύστημα. Αυτό φαίνεται αρκετά ήχο, ωστόσο, εδώ είναι που χτυπάμε ένα κενό. Αποδεικνύεται, ότι σε ένα σύστημα DPOS, οι παραγωγοί μπορούν, κακόβουλα ή με άλλο τρόπο, να παράγουν μπλοκ σε διαφορετικά πιρούνια σε διαφορετικά. Αυτό καταλήγει σε σύγκρουση των ψήφων που έχουν επιτευχθεί από μπλοκ που ανακαλύφθηκαν προηγουμένως.

Ας εξετάσουμε ένα σενάριο και ελέγξτε πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί τόσο στο DPOS 2.0 όσο και στο DPOS 3.0

Σενάριο:

 • Σκεφτείτε ένα δίκτυο με 3 παραγωγούς: A, B και C.

 • Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει απώλεια επικοινωνίας μεταξύ των παραγωγών A και B και και οι δύο καταλήγουν να κάνουν το Block N στο Time T (για A) και το Time T + 1 για B.

 • Τώρα το C δημιουργεί το μπλοκ N + 1 τη στιγμή T + 2 πάνω από το μπλοκ N του B.

 • Το συνειδητοποιώντας αυτό, δημιουργεί το Block N + 2 πάνω από το Block N + 1 του C σε διένεξη με το Block N που είχε προηγουμένως εξορύξει.

Ας δούμε το παραπάνω σενάριο που αφορά τόσο το DPOS 2.0 όσο και το DPOS 3.0.

Στο DPOS 2.0

Ο αριθμός των συνολικών παραγωγών στο φανταστικό μας δίκτυο είναι 3. Για να αποκτήσετε την πλειοψηφία 2/3 + 1 σε αυτό το δίκτυο, και τα 3 άτομα θα πρέπει να συναινέσουν (2/3 * 3 +1 = 3).

Επομένως, για να εγκριθεί το δίκτυο N από το Α στο δίκτυο, θα θεωρούταν μη αναστρέψιμο εάν εξορύσσεται από όλους τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με το DPOS 3.0

Θυμηθείτε τα βασικά σημεία του τι συνέβη νωρίτερα?

 • Οι Α και Β ανακάλυψαν το μπλοκ Ν.

 • Το μπλοκ Β του Β χτίστηκε και το μπλοκ Α ’αγνοήθηκε.

 • Στην πραγματικότητα, ο Α χτίστηκε επίσης στο μπλοκ του Β.

Ωστόσο, στο DPOS 3.0, θα συμβούν τα ακόλουθα.

 • Ο Α θα επιβεβαιώσει ότι παρήγαγε ένα εναλλακτικό μπλοκ Ν.

 • Λόγω αυτής της αποκάλυψης, το δίκτυο δεν θα μετρήσει το μπλοκ Α + 2 του Α.

 • Εφόσον αφήνει το μπλοκ N του Β με μόνο 2 ψήφους αντί για 3, καθιστά το μπλοκ μη αναστρέψιμο.

Λοιπόν, πώς εφαρμόζεται αυτό?

 • Κάθε παραγωγός περιλαμβάνει τον υψηλότερο αριθμό μπλοκ (H) που έχουν προηγουμένως επιβεβαιώσει σε οποιοδήποτε πιρούνι στην κεφαλίδα του μπλοκ Ν.

 • Όταν εφαρμόζεται το μπλοκ N, μόνο το μπλοκ στην περιοχή H + 1 έως N θεωρείται μη αναστρέψιμη.

 • Όποιος προσπαθεί να κάνει κακόβουλη συμπεριφορά υπογράφοντας ένα μπλοκ με διαφορετικό εύρος φέρει την ένδειξη βυζαντινή και δημιουργεί μια κρυπτογραφική απόδειξη κακής συμπεριφοράς.

 • Για δύο διαφορετικά μπλοκ στο ίδιο ύψος μπλοκ για να πετύχετε 2/3 + 1 ψήφους, η ομάδα πρέπει να χωριστεί τρίτη σε 1/3, 1/3 και 1/3. Μια ομάδα του 1/3 παράγει ένα μπλοκ, η άλλη ομάδα παράγει ένα άλλο μπλοκ, ενώ μια κακόβουλη ομάδα 1/3 υπογράφει και για τα δύο μπλοκ.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, το δίκτυο πρέπει να έχει 2/3 + 1 για να είναι κακόβουλο για να δημιουργήσει δύο μπλοκ που θεωρούνται μη αναστρέψιμα. Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να συμβεί:

 • Υπογράψτε δύο μπλοκ με τον ίδιο αριθμό μπλοκ άμεσα ή έμμεσα.

 • Υπογράψτε δύο μπλοκ με τον ίδιο χρόνο μπλοκ.

Τα νεότερα πρωτόκολλα συναίνεσης όπως το DPOS, το Hashgraph, το Casper και το Tendermint καταφέρνουν να επιτύχουν αδιαμφισβήτητο τελικό εφόσον τα 2/3 των συμμετεχόντων είναι ειλικρινείς. Το 100% αδιαμφισβήτητο τελικό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για blockchain που θέλουν να υποστηρίξουν το IBC. Το αφηρημένο σχέδιο για όλα αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνει:

 • Αποκλεισμός πρότασης.

 • Όλοι οι συμμετέχοντες εκδίδουν προ-δέσμευση στο μπλοκ.

 • Όλοι οι συμμετέχοντες όταν >2/3 αναγνωρίζουν τις προ-δεσμεύσεις.

 • Το μπλοκ επιτυγχάνει το τελικό όταν >Επιτυγχάνονται 2/3 δεσμεύσεις.

 • Η συμφωνία οριστικοποίησης επιτυγχάνεται εκτός εάν >Το 1/3 είναι κακόβουλο και υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία κακής συμπεριφοράς.Τι είναι το EOS: Οδηγός για αρχάριους Μέρος 2

Η ανησυχία του Vitalik

Ο Vitalik Buterin, ο άνθρωπος πίσω από το Ethereum, επεσήμανε ορισμένες πιθανές ευπάθειες στον μηχανισμό συναίνεσης της EOS. Αυτός είπε:

«Αυτό δεν φαίνεται να είναι πραγματικά ασφαλές. Εξετάστε μια περίπτωση με τέσσερις επικυρωτές, οπότε μας επιτρέπεται ένας βυζαντινός. Ας υποθέσουμε ότι πριν από την ώρα T, το κοινό συμφωνημένο κεφάλι είναι Z; τότε, κατά καιρούς (T, T + 1, T + 2, T + 3), οι επικυρωτές (A, B, C, D) κάνουν μπλοκ που επεκτείνουν μια αλυσίδα από το Z. Το A έχει τώρα ψήφους από B, C και Ο D και έτσι οριστικοποιείται. Τώρα, πριν τελειώσει η χρονική θέση T + 3, το D (βυζαντινό-ly) κάνει επίσης ένα μπλοκ (καλέστε το D ‘) πάνω από το Z. Στη συνέχεια, μερικές φορές (T + 4… T + 11), (A, B, C , D, A, B, C, D) φτιάχνουν μπλοκ πάνω από το D ‘(αυτό είναι εντάξει επειδή κάθε επικυρωτής κάνει ένα μπλοκ σε ύψος ένα υψηλότερο από το μπλοκ που έκαναν προηγουμένως). Το δεύτερο μπλοκ Α σε αυτήν την αλυσίδα έχει τρεις ψήφους και έτσι ολοκληρώνεται επίσης. Ως εκ τούτου, δύο αντικρουόμενα μπλοκ ολοκληρώθηκαν.

Γενικά, δεν είναι δυνατή η επίτευξη ασφάλειας BFT σε ένα μπλοκ χωρίς τουλάχιστον δύο μηνύματα από τους περισσότερους κόμβους που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε αυτό το μπλοκ. Αυτό άλγο προσπαθεί να το κάνει σε έναν γύρο και είναι πιθανό αδύνατο να το κάνουμε με ασφάλεια. Εάν θέλετε έναν διαισθητικό και καλό τρόπο να το κάνετε αυτό, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τον αλγόριθμο στο χαρτί Casper FFG. “

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανταλλαγή μεταξύ Vitalik και Dan Larimer ακριβώς εδώ.

Τι είναι το Eos: Συμπέρασμα

Λοιπόν, το έχετε. Ας ελπίσουμε ότι σε αυτά τα δύο μέρη, μπορείτε να πάρετε μια ουσία από όλα όσα πρόκειται να έρθουν μαζί με το EOSIO. Πριν τελειώσουμε τα πράγματα εδώ, είναι συνετό να απευθυνθούμε στον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Ναι, η εκκίνηση του EOS δεν ήταν “τόσο ομαλή” μέχρι στιγμής. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας πούμε τις διάφορες δυνατότητες και ιδιότητες που μπορεί να φέρει μαζί του το EOSIO Dawn 4.0.

Ελπίζουμε να έχετε τεράστια αξία από αυτήν την ανάγνωση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me