Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα φόρουμ γεμίζουν ειδήσεις για το EOS και για πολύ καλούς λόγους. Ο ετήσιος ICO τους έσπασε όλα τα ρεκόρ συλλέγοντας ένα εντυπωσιακό 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, όλο το δράμα που περιβάλλει την κυκλοφορία του κεντρικού δικτύου τους τα έβαλε σίγουρα στο προσκήνιο. Το EOSIO Dawn 4.0 έφερε πολλές ενδιαφέρουσες καινοτομίες και σημεία συζήτησης. Σε αυτόν τον οδηγό, θα κάνουμε μια βαθιά κατάδυση όλων αυτών των ενδιαφέρων χαρακτηριστικών.

Τι είναι λοιπόν το EOS?

Η EOS στοχεύει να γίνει ένα αποκεντρωμένο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να υποστηρίξει αποκεντρωμένες εφαρμογές βιομηχανικής κλίμακας.

Αυτό ακούγεται αρκετά εκπληκτικό, αλλά αυτό που έχει πραγματικά τραβήξει τη φαντασία του κοινού είναι οι ακόλουθοι δύο ισχυρισμοί:

 • Ισχυρίζονται ότι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Σχεδιάζουν να καταργήσουν εντελώς τις χρεώσεις συναλλαγής.

Λοιπόν, πώς σκοπεύουν να φέρουν όλες αυτές τις καινοτομίες; Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για να λάβετε όλες τις λεπτομέρειες, ωστόσο, θα τους ρίξουμε μια σύντομη ματιά εδώ.

Η ομάδα πίσω από το EOS

Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Πιστωτική εικόνα: Μεσαίο

Η βασική ομάδα πίσω από το EOS είναι το “Block.one”, το οποίο εδρεύει στα νησιά Cayman. Ο Brendon Blumer, Διευθύνων Σύμβουλος, ασχολείται με το blockchain από το 2014. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με εταιρείες που ασχολήθηκαν με ανταλλαγές συναλλάγματος σε MMORPGs και στα ακίνητα.

Ο Dan Larimer, είναι ο ΚΟΤ. Είναι ο δημιουργός των εξουσιοδοτημένων αποδεικτικών στοιχείων και αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών γνωστού και ως DAO. Είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από το BitShares και το Steem.

Τώρα που γνωρίζουμε για την ομάδα πίσω από το έργο, ας δούμε πώς σκοπεύει να επιτύχει τους δύο μεγαλύτερους ισχυρισμούς του.

Εκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο

Η EOS επιτυγχάνει την επεκτασιμότητά της μέσω της χρήσης του εξουσιοδοτημένου μηχανισμού συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής (DPOS), ο οποίος είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής απόδειξης συμμετοχής.

Έτσι λειτουργεί η παραδοσιακή απόδειξη πονταρίσματος (POS):

 • Οι επικυρωτές συμμετέχουν κλειδώνοντας μερικά από τα νομίσματά τους ως στοίχημα.
 • Μετά από αυτό, θα αρχίσουν να επικυρώνουν τα μπλοκ. Δηλαδή, όταν ανακαλύπτουν ένα μπλοκ που πιστεύουν ότι μπορεί να προστεθεί στην αλυσίδα, θα το επικυρώσουν τοποθετώντας ένα στοίχημα σε αυτό.
 • Εάν το μπλοκ προσαρτηθεί, τότε οι επικυρωτές θα λάβουν ανταμοιβή ανάλογη με τα στοιχήματά τους.

Λοιπόν, πώς διαφέρει το DPOS από το παραδοσιακό POS?

Πρώτον, όποιος κατέχει μάρκες σε ένα blockchain ενσωματωμένο στο λογισμικό EOS μπορεί να επιλέξει τους παραγωγούς μπλοκ μέσω ενός συστήματος ψηφοφορίας συνεχούς έγκρισης. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές παραγωγών μπλοκ και θα τους δοθεί η ευκαιρία να παράγουν μπλοκ ανάλογα με τις συνολικές ψήφους που λαμβάνουν σε σχέση με όλους τους άλλους παραγωγούς.

Πώς λειτουργεί?

 • Τα μπλοκ παράγονται στους γύρους των 21.

 • Στην αρχή κάθε γύρου επιλέγονται 21 παραγωγοί μπλοκ. Τα Top 20 επιλέγονται αυτόματα, ενώ το 21ο επιλέγεται ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων τους σε σχέση με τους άλλους παραγωγούς.

 • Στη συνέχεια, οι παραγωγοί ανακατεύονται χρησιμοποιώντας έναν ψευδοτυχαίο αριθμό που προέρχεται από τον χρόνο αποκλεισμού. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι διατηρείται ισορροπία συνδεσιμότητα με όλους τους άλλους παραγωγούς.

 • Για να διασφαλιστεί ότι διατηρείται η κανονική παραγωγή μπλοκ και ότι ο χρόνος αποκλεισμού διατηρείται σε 3 δευτερόλεπτα, οι παραγωγοί τιμωρούνται για τη μη συμμετοχή τους, αφαιρώντας από την εκτίμηση. Ένας παραγωγός πρέπει να παράγει τουλάχιστον ένα μπλοκ κάθε 24 ώρες για να ληφθεί υπόψη.

Το σύστημα DPOS δεν αντιμετωπίζει πιρούνι, επειδή αντί να ανταγωνίζονται για να βρουν μπλοκ, οι παραγωγοί θα πρέπει να συνεργαστούν. Σε περίπτωση διακλάδωσης, η συναίνεση αλλάζει αυτόματα στη μεγαλύτερη αλυσίδα.

Κατάργηση χρεώσεων συναλλαγής

Το EOS λειτουργεί σε ένα μοντέλο ιδιοκτησίας με το οποίο οι χρήστες κατέχουν και δικαιούνται να χρησιμοποιούν πόρους ανάλογους του μεριδίου τους, αντί να πρέπει να πληρώνουν για κάθε συναλλαγή. Έτσι, στην ουσία, εάν κατέχετε N tokens του EOS, τότε δικαιούστε συναλλαγές N * k. Αυτό, στην ουσία, εξαλείφει τα τέλη συναλλαγής.

Το κόστος εκτέλεσης και φιλοξενίας εφαρμογών στο Ethereum μπορεί να είναι υψηλό για έναν προγραμματιστή που θέλει να δοκιμάσει την εφαρμογή του στο blockchain. Η τιμή του φυσικού αερίου στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης μπορεί να είναι αρκετή για να απενεργοποιήσει τους νέους προγραμματιστές.

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του τρόπου λειτουργίας της Ethereum και της EOS είναι ότι, ενώ η Ethereum εκχωρεί την υπολογιστική τους δύναμη στους προγραμματιστές, η EOS δίνει την κυριότητα των πόρων της. Έτσι, στην ουσία, εάν έχετε το 1 / 1000ο του μεριδίου στην EOS, τότε θα έχετε το 1 / 1000ο της συνολικής υπολογιστικής ισχύος και πόρων στο EOS.

Όπως αναφέρει το ico-reviews στο άρθρο τους:

«Το μοντέλο ιδιοκτησίας της EOS παρέχει στους προγραμματιστές DAPP προβλέψιμο κόστος φιλοξενίας, απαιτώντας τους να διατηρούν μόνο ένα συγκεκριμένο ποσοστό ή επίπεδο στοίχημα, και καθιστά δυνατή τη δημιουργία εφαρμογών freemium. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι κάτοχοι διακριτικών EOS θα μπορούν να νοικιάζουν / μεταβιβάζουν τους  μερίδιο πόρων σε άλλους προγραμματιστές, το μοντέλο ιδιοκτησίας συνδέει την αξία των διακριτικών EOS με την προσφορά και τη ζήτηση εύρους ζώνης και αποθήκευσης. “

Έτσι, αυτά τα δύο είναι το μεγαλύτερο USP του EOS. Τώρα που έχουμε κατανοήσει λίγο τι σκοπεύει να κάνει η EOS, ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που σχεδιάζει να φέρει το Dawn 4.0.

EOS Dawn 4.0

Το EOS Dawn 4.0 είναι η τελευταία έκδοση testnet που κυκλοφόρησε από το Block. Ένα πριν από την κυκλοφορία του mainnet τους. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία ομιλίας που ήρθαν στο φως χάρη στην κυκλοφορία. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει το Dawn 4.0 είναι η αλλαγή της τρέχουσας ώρας από “time of head block” σε “time of current block”. Με αυτήν την αλλαγή, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το χρόνο διορθώνονται ταυτόχρονα.

Μαζί με αυτό, μερικά από τα άλλα συναρπαστικά χαρακτηριστικά που φέρνει ή βελτιώνει το EOSIO είναι:

 • Η αγορά RAM

 • Μελλοντικός παράλληλος DPOS

 • Επικύρωση μόνο κεφαλίδας

 • Αποκλεισμός ανταμοιβών παραγωγού

 • Αποσύνδεση ψηφοφορίας

 • Τελευταίος μη αναστρέψιμος αλγόριθμος μπλοκ

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει πολύ περιεχόμενο που πρέπει να καλυφθεί και γι ‘αυτό πιστεύαμε ότι ήταν συνετό να χωρίσουμε αυτόν τον οδηγό σε δύο μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δώσουμε την κατάλληλη αξία σας χωρίς συμβιβασμούς λόγω του μήκους του περιεχομένου. Λοιπόν, χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ξεκινήσουμε!

# 1 Το RAM Marketplace

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως όταν ποντάρετε τα διακριτικά EOS, έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πόρους όπως RAM, Network Bandwidth και CPU Bandwidth σε αντάλλαγμα. Έτσι, στην ουσία, όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διακριτικά EOS ως απλό διακριτικό πληρωμής, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διόδια και τα δύο που σας επιτρέπουν σε ορισμένους πόρους. Τούτου λεχθέντος, αυτοί οι πόροι είναι πολύ σπάνιοι και γι ‘αυτό μπορείτε να διατηρήσετε μόνο τα διακριτικά EOS, χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε, για μια περίοδο 3 ετών. Οι κάτοχοι που χρησιμοποιούν τα διακριτικά τους θα τερματίσουν τον λογαριασμό τους.

Τώρα, όταν πρόκειται για πόρους όπως το CPU και το εύρος ζώνης δικτύου, η ανταλλαγή είναι αρκετά απλή. Αν σκοπεύετε να τα πουλήσετε και να πάρετε πίσω τα στοιχήματα που έχετε στοιχίσει, θα λάβετε πίσω ακριβώς το ίδιο ποσό.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για RAM, δεν είναι τόσο απλό.

Βλέπετε, παρόλο που αυτοί οι πόροι είναι λιγοστοί, η RAM τυχαίνει να είναι ακόμη πιο σπάνια και πολύτιμη. Εδώ είναι το kicker, παρόλο που η RAM είναι σπάνια, πάντα θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για RAM.

Η υψηλή απόδοση και η επεκτασιμότητα είναι δύο από τα πιο καυτά θέματα στο χώρο του blockchain. Εξαιτίας αυτού, η μνήμη RAM είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός και κρίσιμος πόρος για blockchain. Προτού προχωρήσουμε περισσότερο, ας γνωρίσουμε μια από τις πιο βασικές έννοιες στη μικροοικονομία, την προσφορά και τη ζήτηση.

Βασικά, όσο περισσότερο η ζήτηση και μειωθεί η προσφορά, τόσο περισσότερο θα είναι η τιμή του προϊόντος. Το γράφημα προσφοράς-ζήτησης μοιάζει κάπως έτσι:Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Το γλυκό σημείο όπου οι δύο καμπύλες τέμνονται είναι η ισορροπία.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε εδώ, ένα σπάνιο περιουσιακό στοιχείο που θα έχει πάντα υψηλή ζήτηση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την τιμή, για να είμαστε πιο ακριβείς, σίγουρα θα αυξήσει την τιμή του περιουσιακού στοιχείου, δηλ. RAM.

Ωστόσο, στο EOS, εάν στοιχηματίσατε ένα ορισμένο ποσό και αποκτήσατε ένα ανάλογο ποσό πόρων, μπορείτε να τους πουλήσετε πίσω και να λάβετε το ακριβές ποσό των στοιχημένων κουπονιών. Εδώ χτυπήσαμε το πρώτο χτύπημά μας. Αυτός ο μηχανισμός δεν θα λειτουργήσει οικονομικά για RAM.

Σκεφτείτε αυτό, οι πρώτοι χρήστες του EOS θα έχουν προφανώς τη μνήμη RAM για αρκετά φτηνό, ωστόσο καθώς το δίκτυο μεγαλώνει και όλο και περισσότεροι προγραμματιστές εισέρχονται στο blockchain για να κατασκευάσουν τα Dapps τους πάνω από αυτό, η ζήτηση για RAM θα ​​εκτοξευτεί από την οροφή. Τώρα, θυμηθείτε δύο πράγματα:

 • Η μνήμη RAM είναι ήδη περιορισμένος πόρος, επομένως η παροχή θα είναι χαμηλή.

 • Με την αυξημένη ζήτηση, η τιμή της μνήμης RAM θα ​​αυξηθεί.

Σε ένα οικοσύστημα όπου οι ανάγκες κρυπτοοικονομίας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες, οι πρώτοι που μετακινούνται θα πρέπει να μπορούν να πουλήσουν τη μνήμη RAM τους για αυξημένη τιμή, ωστόσο, η EOS μέχρι πρόσφατα, αντιμετώπισε τη μνήμη RAM ως οποιονδήποτε άλλο πόρο.

Τώρα, αν θυμάστε, οι κάτοχοι EOS δεν μπορούν απλώς να κρατήσουν τα διακριτικά τους και να μην κάνουν τίποτα για περισσότερο από 3 χρόνια, οπότε σε ένα σημείο, αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να πουλήσουν τα διακριτικά και τους πόρους τους χωρίς να έχουν οικονομικό κίνητρο να το πράξουν.

Μαζί με αυτό, ένα άλλο εμπόδιο αναγνωρίστηκε από το Block.One. Διάφορες δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος με τον οποίο η σύμβαση συστήματος EOSIO κατανέμει μνήμη RAM σε ενδιαφερόμενους θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ελλείψεις στο δρόμο.

Χρειάστηκε μια λύση.

Εισαγάγετε, το RAM Marketplace.

Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο Bancor, το EOSIO χρησιμοποιεί μια προσέγγιση που βασίζεται στην αγορά για την κατανομή RAM. Έτσι θα λειτουργήσει:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να αγοράσει ή να πουλήσει RAM, θα χρεωθεί χρέωση 0,5% τόσο από πλευράς αγοραστή όσο και από πωλητή. Με την εισαγωγή αυτού του τέλους, δίνει ένα κατάλληλο οικονομικό κίνητρο στους πωλητές RAM. Επιπλέον, η EOS σχεδιάζει επίσης να περιορίσει το κερδοσκοπικό μάρκετινγκ και τον πληθωρισμό καθώς τα τέλη που εισπράττονται εξαντλούνται.

Ο Dan Larimer έδειξε πώς θα λειτουργήσει ο υπολογισμός μεσαία ανάρτηση:

«Τα μαθηματικά μας δείχνουν ότι εάν το 1TB RAM κατανέμεται αναλογικά σε κατόχους διακριτικών, τότε το κόστος ανά byte θα ήταν 0,018 $ (υποθέτοντας $ 20 / token). Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι κάτοχοι διακριτικών δεν έχουν στην πραγματικότητα ενεργή ανάγκη να χρησιμοποιούν τη μνήμη RAM που ενδέχεται να δικαιούνται. Επομένως, αρχικά τιμολογούμε τη μνήμη RAM στα 0,000018 $ ανά byte (υποθέτοντας 20 $ / διακριτικό). Οι νέοι λογαριασμοί απαιτούν περίπου 4KB μνήμης RAM που σημαίνει ότι θα κοστίσουν περίπου 0,10 $. Καθώς η RAM είναι δεσμευμένη, η τιμή θα αυξηθεί αυτόματα, ώστε η τιμή να πλησιάσει το άπειρο πριν το σύστημα εξαντληθεί από τη μνήμη RAM. “

Σημείωση: Εργάστηκε με αμοιβή 1% τόσο από πλευράς πωλητή όσο και από αγοραστή στους υπολογισμούς του και όχι 0,5%.

Λάβετε επίσης υπόψη, το άλλο πρόβλημα που Block.One ήθελε να λύσει ήταν το πρόβλημα διαθεσιμότητας. Μια αγορά θα συμβάλει πολύ στην εξασφάλιση ότι υπάρχει σταθερή διαθεσιμότητα μνήμης RAM. Η τιμή της μνήμης RAM θα ​​βασιστεί επίσης στην τρέχουσα διαθέσιμη τροφοδοσία και θα καθοριστεί από το σύστημα.

Η αγορά εισάγει επίσης έναν άλλο τρόπο για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας. Κάθε παραγωγός μπλοκ μπορεί απλά να προσθέσει περισσότερη μνήμη RAM στην αγορά και να αυξήσει την προσφορά. Με την αυξημένη τροφοδοσία, η τιμή της μνήμης RAM θα ​​μειωθεί.

Μελλοντική επέκταση

Για να καταλάβουμε πώς θα συμπεριφέρεται ένα περιουσιακό στοιχείο μακροπρόθεσμα, πρέπει να γνωρίζουμε για το νόμο του Μουρ. Σύμφωνα με Investopedia:

«Ο νόμος του Moore αναφέρεται σε μια παρατήρηση που έκανε ο συνιδρυτής της Intel, Gordon Moore το 1965. Παρατήρησε ότι ο αριθμός των τρανζίστορ ανά τετραγωνική ίντσα σε ολοκληρωμένα κυκλώματα είχε διπλασιαστεί κάθε χρόνο από την εφεύρεσή τους. Ο νόμος του Μουρ προβλέπει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί στο ορατό μέλλον. Αν και ο ρυθμός έχει επιβραδυνθεί, ο αριθμός των τρανζίστορ ανά τετραγωνική ίντσα από τότε διπλασιάζεται περίπου κάθε 18 μήνες. Χρησιμοποιείται ως ο τρέχων ορισμός του νόμου του Μουρ. “

Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Σύμφωνα με τον Larimer, σύμφωνα με τον νόμο του Moore, οι κατασκευαστές μπλοκ EOS θα πρέπει να μπορούν να αναβαθμίζουν σε 4TB ή ακόμα και 16TB RAM. Αυτή η αύξηση της προσφοράς θα μειώσει την τιμή της μνήμης RAM στην αγορά

# 2 Μελλοντικός παραλληλισμός

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που ελπίζει να φέρει το EOSIO Dawn 4.0 είναι ο παραλληλισμός. Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι το όνομα του παιχνιδιού στις μέρες μας, και όποιος είναι οποιοσδήποτε στην κοινότητα κρυπτογράφησης έχει βάθος στην έρευνα.

Η EOSIO συνειδητοποίησε ότι για να προσαρμοστούν σωστά οι Dapps τους, πρέπει να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της μνήμης RAM. Ένας ενδιαφέρων τρόπος προσέγγισης είναι με τη χρήση πλευρικών αλυσίδων με ανεξάρτητες περιοχές μνήμης.

Πλευρικές αλυσίδες

Το Sidechain ως έννοια βρίσκεται στους κύκλους κρυπτογράφησης εδώ και αρκετό καιρό. Η ιδέα είναι πολύ απλή. έχετε μια παράλληλη αλυσίδα που λειτουργεί μαζί με την κύρια αλυσίδα. Η πλευρική αλυσίδα θα συνδεθεί στην κύρια αλυσίδα μέσω ενός αμφίδρομου γόμφου

Οι προγραμματιστές EOS σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πλευρικές αλυσίδες για να σκοτώσουν δύο πουλιά με μία πέτρα:

 • Για κλιμάκωση

 • Για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανταγωνισμού μεταξύ των πλευρικών αλυσίδων.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό?

Οι παραγωγοί μπλοκ EOS εργάζονται στην πλαϊνή αλυσίδα της επιλογής τους και χρησιμοποιούν το διακριτικό για να αγοράσουν RAM από την πλευρική αλυσίδα. Οι πλευρικές αλυσίδες θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα διακυβέρνησης που έχουν καθοριστεί από το κύριο blockchain της EOS. Κάθε μία από αυτές τις πλευρικές αλυσίδες μπορεί ενδεχομένως να έχει >1 TB της δικής τους μνήμης RAM.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Dan Larimer είπε τον ακόλουθο Μεσαία ανάρτηση:

«Ορισμένα μέλη της κοινότητας εξέφρασαν την ανησυχία ότι μερικοί άνθρωποι θα αποκομίσουν αδικαιολόγητα κέρδη αγοράζοντας φθηνή μνήμη RAM προτού κάποιος άλλος μπορεί να μπει στην αλυσίδα. Για να μετριαστεί αυτό, συνιστούμε σε αυτούς που ξεκινούν μια αλυσίδα να ξεκινούν με πολύ περιορισμένη τροφοδοσία RAM και στη συνέχεια να αυξάνουν σταδιακά τη μνήμη RAM τους πρώτους δύο μήνες. Εάν η τροφοδοσία RAM ξεκινά στα 32 GB και στη συνέχεια αυξάνεται σε 1 TB για μια περίοδο μηνών, τότε η τιμή της μνήμης RAM ενδέχεται να μειωθεί γρήγορα με την πάροδο του χρόνου στο 3% της αρχικής τιμής. Μόνο όσοι χρειάζονται πραγματικά RAM ή που λαμβάνουν υπόψη τη μελλοντική τροφοδοσία RAM κατά την υποβολή προσφορών θα αγοράσουν την αρχική μνήμη RAM. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν θα έχει «φθηνή» μνήμη RAM ή «δωρεάν κέρδη». «

Αυτές οι δευτερεύουσες αλυσίδες θα αποκτήσουν διαλειτουργικότητα έχοντας τη δυνατότητα να «μιλούν» μεταξύ τους μέσω της επικοινωνίας Inter-Blockchain (IBC). Χρησιμοποιώντας το IBC, το Daps θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει RAM που δεν χρησιμοποιείται από τις άλλες πλευρικές αλυσίδες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της χρήσης RAM.

Τώρα θυμηθείτε πώς είπαμε ότι η EOS σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει μια αίσθηση ανταγωνισμού μεταξύ όλων αυτών των πλευρικών αλυσίδων; Θέλετε να μάθετε πώς το επιτυγχάνει αυτό?

Η τιμή της μνήμης RAM δεν είναι σταθερή σε όλες τις πλευρικές αλυσίδες. Έτσι, ένας προγραμματιστής Dapp μπορεί να επιλέξει να λειτουργεί σε μια πλαϊνή αλυσίδα όπου λαμβάνουν τη φθηνότερη μνήμη RAM. Αυτό θα βοηθήσει στην παροχή κινήτρων στις πλευρικές αλυσίδες για να προσφέρουν την καλύτερη πρόταση αξίας.

Inter Blockchain Επικοινωνία (IBC)

Block.One πιστεύει ακράδαντα ότι η αναβάθμιση από εκτέλεση με ένα νήμα σε multi-threaded είναι η πορεία προς την επεκτασιμότητα. Προκειμένου να γίνει αυτό, πρέπει να ξεκινήσει μια νέα αλυσίδα με υποστήριξη πολλαπλών νημάτων που εκτελείται από τους ίδιους παραγωγούς μπλοκ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να γίνουν πολλές δοκιμές και αναβαθμίσεις στη νέα αλυσίδα χωρίς κινδύνους για τη ζωντανή κύρια αλυσίδα.

Γι ‘αυτό το IBC είναι τόσο κρίσιμο. Θα επιτρέψει σε αυτές τις αλυσίδες να επικοινωνούν μεταξύ τους και να θέτουν τα θεμέλια για εκθετική επεκτασιμότητα. Θα επιτρέψει στην EOS να κλιμακώσει τη χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων της.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί, πρέπει να είστε ξεκάθαροι για το Merkle Roofs.

Τι είναι το Merkle Tree?

Ευγενική προσφορά εικόνας: Wikipedia

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει πώς μοιάζει ένα δέντρο Merkle. Σε ένα δέντρο Merkle, κάθε κόμβος χωρίς φύλλα είναι ο κατακερματισμός των τιμών των θυγατρικών κόμβων τους.

Κόμβος φύλλων: Οι κόμβοι των φύλλων είναι οι κόμβοι στο χαμηλότερο επίπεδο του δέντρου. Έτσι, με το παραπάνω διάγραμμα, οι κόμβοι των φύλλων θα είναι L1, L2, L3 και L4.

Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Παιδικοί κόμβοι: Για έναν κόμβο, οι κόμβοι κάτω από το επίπεδο του που τροφοδοτούνται σε αυτόν είναι οι θυγατρικοί κόμβοι του. Γράφοντας το διάγραμμα, οι κόμβοι με την ένδειξη “Hash 0-0” και “Hash 0-1” είναι οι θυγατρικοί κόμβοι του κόμβου με την ένδειξη “Hash 0”.

Κόμβος ρίζας: Ο μοναδικός κόμβος στην υψηλότερη βαθμίδα με την ένδειξη “Top Hash” είναι ο ριζικός κόμβος.

Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Λοιπόν, τι σχέση έχει το Merkle Tree με τις αλυσίδες?

Κάθε μπλοκ περιέχει χιλιάδες και χιλιάδες συναλλαγές. Θα είναι πολύ χρόνο ανεπαρκής για την αποθήκευση όλων των δεδομένων σε κάθε μπλοκ ως σειρά. Κάτι τέτοιο θα κάνει την εύρεση συγκεκριμένης συναλλαγής εξαιρετικά δυσκίνητη και χρονοβόρα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα δέντρο Merkle, ωστόσο, θα μειώσετε σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθετε εάν μια συγκεκριμένη συναλλαγή ανήκει σε αυτό το μπλοκ ή όχι.

Ας το δούμε σε ένα παράδειγμα. Εξετάστε το ακόλουθο δέντρο Merkle: 

Ευγενική προσφορά εικόνας: Coursera

Ας υποθέσουμε ότι θέλω να μάθω αν αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα ανήκουν στο μπλοκ ή όχι:

Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1Αντί να περάσετε από την επίπονη διαδικασία εξέτασης κάθε μεμονωμένου κατακερματισμού και να δείτε αν ανήκει στα δεδομένα ή όχι, μπορείτε απλά να το εντοπίσετε ακολουθώντας το ίχνος κατακερματισμού που οδηγεί στα δεδομένα:Τι είναι το EOS; (Οδηγός για αρχάριους) Μέρος 1

Κάνοντας αυτό μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται.

Επιστροφή στο IBC

Έτσι, όπως έχουμε δει, το Merkle Trees είναι ένας πολύ χρήσιμος δείκτης για την απόδειξη των ενεργειών των χρηστών σε ελαφρούς πελάτες (μέσω Merkle Roots). Στο IBC, ένα blockchain ενεργεί ως ελαφρύς πελάτης στον άλλο. Φανταστείτε ότι υπάρχουν δύο αλυσίδες Α και Β. Εάν η Αλυσίδα Α αποδεχτεί και συνδεθεί σε μια συναλλαγή, τότε χρησιμοποιώντας το IBC, η Αλυσίδα Β μπορεί να επιβεβαιώσει την εμφάνιση αυτού του συμβάντος. Αυτό το κάνει λαμβάνοντας μηνύματα από την Αλυσίδα Α και ακολουθώντας τις κεφαλίδες του μπλοκ και επεξεργάζοντας όλες τις αποδείξεις του Merkle. Οι αποδείξεις έχουν ορισμένους αριθμούς ακολουθίας τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει η Αλυσίδα Β για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν κενά στην επεξεργασία.

Το IBC περιλαμβάνει επικύρωση των αποδεικτικών στοιχείων Merkle και από τις δύο αλυσίδες, οι οποίες έχουν μέγεθος 1KB + και περιλαμβάνουν πολλές λειτουργίες κρυπτογραφικού κατακερματισμού ή / και >15 επαληθεύσεις υπογραφής. Ως εκ τούτου, το κόστος επικύρωσης για ένα μόνο IBC 15X και μερικές φορές ακόμη και 30X υψηλότερο από αυτό ή κανονικές συναλλαγές.

Τώρα πιθανότατα αναρωτιέστε, το όλο σημείο να το κάνετε ήταν να κλιμακώσετε, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πραγματικά αρκετά επεκτάσιμο τώρα, έτσι; Ευτυχώς, αποδεικνύεται ότι αυτές οι αποδείξεις είναι αρκετά απλές να παραλληλιστούν, καθώς είναι ανεξάρτητες από την κατάσταση blockchain.

Αντί για το κράτος, το EOS δημιουργεί δέντρο Merkle πάνω σε διαδοχική δράση, με άλλα λόγια, αντί να περνά από κάθε μεμονωμένη ενέργεια, ένας ελαφρύς πελάτης μπορεί απλά να ελέγξει για να δει την ολοκλήρωση και την επαλήθευση κάθε απόδειξης.

Σκεφτείτε το έτσι. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν τεράστιο ισολογισμό λογαριασμού μπροστά σας. Αντί να παρακολουθείτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες κάθε συναλλαγής, το μόνο που ελέγχετε είναι αν η συναλλαγή πέρασε ή όχι.

Δεδομένου ότι αυτό σημαίνει ότι τα IBC είναι αποτελεσματικά μόνο όταν κάποιος μπορεί να εγγυηθεί την πληρότητα και τη σειρά των συναλλαγών, το πρωτόκολλο EOS έχει δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας όπως το TCP μεταξύ των αλυσίδων. Χρησιμοποιώντας αυτήν την απλή καινοτομία, μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει αποδείξεις που λείπουν και εκτός παραγγελίας Για να αποδειχθεί η πληρότητα στην ακριβή παρούσα στιγμή, πρέπει να δημιουργήσει μια συναλλαγή και στη συνέχεια να λάβει μια απόδειξη για να δείξει ότι η συναλλαγή επιβεβαιώθηκε με τον κατάλληλο αριθμό ακολουθίας.

Όσον αφορά την παράλληλη, είπε ο Dan Larimer,

«Σύμφωνα με το EOSIO Dawn 3.0, κάναμε πολλές σχεδιαστικές αποφάσεις σχετικά με τις δυνατότητες μελλοντικής εκτέλεσης WASM πολλαπλών νημάτων. Δυστυχώς, έως ότου εφαρμόσετε πραγματικά μια πλήρη εφαρμογή πολλαπλών νημάτων, είναι αδύνατο να γνωρίζετε εάν έχουμε καλύψει όλες τις γωνιακές περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι το EOSIO Dawn 3.0 είχε πολλή αρχιτεκτονική πολυπλοκότητα που δεν έδινε κανένα άμεσο όφελος. “

Βασικά, πολλά πράγματα χρειάζονται για να εξομαλυνθεί για να είναι πλήρως αποτελεσματικό.

# 3 Επικύρωση μόνο κεφαλίδας

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που θα καλύψουμε σε αυτό το μέρος είναι “Επικύρωση μόνο κεφαλίδας”. Νωρίτερα ήταν αδύνατο να επικυρωθεί μια μεμονωμένη κεφαλίδα χωρίς χρήση ολόκληρου του μπλοκ. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό έτρωγε πολύ περιττό χρόνο και πόρους.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να την κάνετε πιο αποτελεσματική, το EOS Dawn 4.0 θα υποστηρίζει πλέον επικύρωση μόνο κεφαλίδας. Αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί:

 • Επιτρέπει τον αποκλεισμό διάδοσης σε όλο το δίκτυο χωρίς να περιμένετε πλήρη επαλήθευση σε κάθε κόμβο.

 • Επιτρέπει απλή εκτέλεση IBC

 • Αποτρέπει πολλά διανύσματα επίθεσης

Θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες ενημερώσεις στο μέρος 2!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me