Kaj je osnovni znak pozornosti …

Oglaševanje je eden najbolj kritičnih modelov dohodka za večino spletnih podjetij, vendar je, milo rečeno, oglaševalska industrija dinozaver. Model se že leta ni spremenil in nujno potrebuje prenovo. Tu si želi osnovni žeton pozornosti (BAT) Brendana Eicha popolnoma spremeniti igro. Osnovni žeton pozornosti [BAT] želi zaslužiti pozornost tako, da uporabnikom plačuje za ogled oglasov.

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Sodobna doba digitalnega oglaševanja

Takrat je bilo oglaševanje včasih drugačna igra. Od uličnih razglasitev do panojev smo prešli na televizijo. Vendar je zdaj igra nekoliko drugačna. Na prvi pogled se zdi, da je sodobno oglaševanje enostavno.

Imamo takšne velikane iskalnikov Google in platforme socialnih medijev, kot je Facebook. Trenutno ima Facebook več kot 2 milijardi uporabnikov. To je skoraj 30% svetovnega prebivalstva. Zaradi tega so oglaševalci in tržniki naleteli na družbena omrežja in z različnimi metodami ciljali na svoje občinstvo.

Dejansko je digitalno oglaševanje postalo tako donosno, da je leta 2017 v skupnih zbranih prihodkih prekrižalo televizijske oglase:

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Leta 2016 je bil Google največji prejemnik svetovnih prihodkov od oglasov, saj je zbral 79 milijard USD, medtem ko je Facebook zbral tudi neverjetnih 27 milijard USD prihodkov.

Vendar je pri digitalnem marketingu stvar v tem, da je precej zadeten in zgrešen in premalo prepričljiv, da bi pritegnil pozornost nekoga. Večina je izjemno nežen in je sestavljen iz nadležnih pojavnih oken, ki jih tako ali tako nihče ne klikne.

Brez spodbud za uporabnike

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Preden nadaljujemo in vam pokažemo, kako slabo je trenutno stanje, morate vedeti o splošni hierarhični strukturi industrije digitalnega oglaševanja. V sistemu so trije glavni igralci. Predstavljajte si, da si boste kmalu ogledali video Youtube in preden se ta video začne, vidite oglas.

V tem kontekstu ste vi, gledalci video posnetkov Uporabnik. Oseba, katere video ste želeli gledati, je Založnik, in oseba, ki je ustvarila oglas, je Oglaševalec. V tej dinamiki vas, uporabnika, zanima vsebina založnika, oglaševalec je v isti niši kot založnik in vas želi ciljati na vsebino.

Zdaj, v celotni tej dinamiki, oglaševalec prodaja svoj izdelek, oglaševalec pa dobiva provizijo od založnika. Kaj pa spodbuja uporabnike k ogledu oglasov? Seveda lahko rečete, da uporabniki dobivajo brezplačno vsebino in na koncu naletijo na nekaj, kar jim je všeč. Vendar uporabniki ne marajo oglasov, če jim bodo dali priložnost, jih bodo verjetno preskočili.

Nepoštene platforme

Skupaj z uporabniki, oglaševalci in založniki je v tem ekosistemu še en igralec, ki ga še nismo omenili, Platforma. V našem zgornjem primeru je Youtube platforma. Da bi povečali pozornost uporabnikov in zagotovili, da gledajo oglase, ki jih zanimajo, so te platforme svojo igro dvignile na drugo raven. Začeli so raziskovati zasebne podatke in internetna iskanja svojih uporabnikov ter jih predali vedenjskim znanstvenikom.

S pomočjo te raziskave so lahko natančno prilagodili in usmerjali določene oglase glede na potrebe uporabnika. Te platforme so z vključenim strojnim jezikom in umetno inteligenco lahko prikazale točno tisto, kar ste želeli videti. Prav to se zgodi, ko v Googlu poiščete “Najboljše hotele na Jamajki” in je vaša Facebook stran zasuta s čudovitimi jamajškimi hoteli.

Torej, najočitnejše vprašanje tukaj je … “ali je to zakonito?” No … ja in ne.

Podjetje lahko analizira vedenje svojih strank, vendar postane težavno, če proda te podatke drugemu podjetju. Zakaj je to tako neetično??

Dobesedno kršite zasebnost svojih uporabnikov. Podajate podatke, ki vam jih je uporabnik morda prostovoljno (ali ne) dal. Na srebrnem krožniku podarjate zanimanja, všečke in nevolje vašega uporabnika. Pravzaprav je bila prav ta številka do nedavnega v središču pozornosti (od pisanja).

Veste, kaj smo prišli prav?

Facebook preizkus

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Ja. Facebook debakl.

Prepričani smo, da zgodbo že poznate. Facebook je bil obtožen prodaje podatkov svojih potrošnikov družbi Cambridge Analytica. Kaj je Analytica naredila s temi podatki? Izkazalo se je, da so bili prav ti podatki uporabljeni za oblikovanje javnosti o več političnih odločitvah, kot so Brexit, volitve v ZDA itd.

Tu je treba potegniti črto. Ne smemo dovoliti, da bi kdo izkoriščal zasebne podatke uporabnika, da bi jih uporabljal nekdo drug. Na koncu tovrstno neodgovorno vedenje platform ni prav za oglaševalca, uporabnike ali založnike.

 • Uporabniki, kot smo že navedli, kršijo njihovo zasebnost.
 • Oglaševalci ne morejo učinkovito monetizirati svojega oglasa, saj platforme prevzamejo velik del njihovega zaslužka.
 • Tudi založniki ne dobijo niti približno tistega, kar si zaslužijo, ker vsemogočne platforme prevzamejo precejšen del njihovih prihodkov.

Skratka, digitalno oglaševanje je pokvarjeno.

Uporabniki nimajo prave spodbude za ogled katerega koli oglasa, platforme pa založnikom in oglaševalcem odvzamejo večji del prihodka.

To je razlog, zakaj je treba tehnologijo veriženja blokov integrirati v industrijo digitalnega oglaševanja. Prinaša preglednost, zasebnost, decentralizacijo in poštenost z neposrednim povezovanjem založnikov in oglaševalcev s potrošniki, brez posrednikov.

Kaj je osnovni žeton pozornosti (BAT)?

Kaj je osnovni znak pozornosti?

BAT je kratica za Basic Attention Token; gre za žeton za digitalno oglaševanje, ki temelji na verigi Ethereum. Namen žetona BAT je ustvariti tržnico za izmenjavo oglasov, ki bo decentralizirano povezovala oglaševalce, založnike in uporabnike. Namen BAT je zaslužiti pozornost uporabnikov in odstraniti vse druge nepotrebne izdatke, povezane z oglasnimi omrežji.

Osnovni žeton pozornosti [BAT] skrbi za naslednje:

 • Služi kot menjalna enota z izrezovanjem posrednikov
 • Nagrajuje uporabnike, založnike in oglaševalce.
 • Uporabniki so plačani, če so pozorni na oglase.
 • Založniki dobijo del prihodka od oglasov, kot je običajno.
 • Oglaševalci dobijo boljši donosnost naložbe za svojo vsebino.

Ekipa BAT je ustvarila Brave, lastni domači brskalnik, ki je integriran s sistemom Bat. Žetoni BAT so domača valuta, ki jo bo sistem uporabljal.

Pogumen novi svet

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Pogum je osredotočen na “zasebnost in hitrost”, ki ga je ustvarila ekipa Basic Batch žetona. Brave privzeto blokira vse nepotrebne oglase in sledilce. Za razliko od večine blokatorjev oglasov Brave blokira vse oglase brez pristranskosti. Kot test smo z Brave odprli Amazon.com in v nekaj sekundah je blokiral 7 oglasov in sledilcev.

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Brskalnik Brave nenehno spremlja vašo pozornost, da bi ugotovil, za katero vrsto vsebine porabite večino svojega časa. Na podlagi tega bodo založniki ustrezno prejeli plačilo. Ker brskalnik uporablja blockchain za sledenje vsem tem podatkom, ga je nemogoče posegati.

Poleg tega brskalnik Brave nenehno meri vrednost pozornosti vsakega oglasa v brskalniku. Ta vrednost se izračuna na podlagi prirastka časa ogleda oglasa in števila slikovnih pik oglasa, ki so vidne sorazmerno z ustrezno vsebino. S pomočjo strojnega učenja na vrednosti pozornosti različnih oglasov brskalnik Brave uporabnikom pokaže, katere oglase želijo videti.

Brendan Eich je izjavil, da lahko uporabniki zdaj od ogleda oglasov zaslužijo do 70 USD na leto, sčasoma pa do leta 2020 do 224 USD:

»Številni uporabniki Brave-a v tej zgodnji fazi so» glavni uporabniki «(Eric Von Hippel, MIT) in predstavljajo potencialne potencialne potencialne uporabnike, ker blokirajo samostojno, bodisi samo v Brave bodisi z Brave + uBO ali drugim trdnim blokatorjem. Glavni uporabniki so vredni veliko več zaradi visoke uporabe iskanja, e-trgovine in plačljivih storitev. Ne bi bil presenečen, če bi lahko naši uporabniki zaslužili 70 USD na leto, ko bomo sistem uvedli leta 2019 – ko bodo ponudbe oglasov težje dosegljive in bomo subvencionirali prihodke iz skupine za rast uporabnikov BAT – in se do leta 2020 povzpeli na zgoraj. 7 * 320 ali 224 USD neto prihodka uporabnikov na leto. “

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Značilnosti brskalnika Brave

 • Zasebnost: Uporabniški podatki o brskanju so popolnoma zasebni. Vse informacije, ki bi jih potrebovali za ujemanje oglasov, posledično ne bodo na voljo. Tretji sledilci so prav tako samodejno blokirani.
 • Izboljšano ujemanje oglasov: Brskalnik Brave hrani popolno zbirko uporabniških podatkov skupaj s signali o nameri, aktivnimi zavihki, URL-ji, informacijami o vnosu iskanja po ključnih besedah, informacijami o brskanju itd. Platforma skupaj z brskalnikom Brave lahko tudi ugotovi, ali so uporabniki v ugodnem času in kraju. med brskanjem, da jim lahko ponudijo ponudbe.
 • Izboljšana izkušnja: Uporabnikom ni treba doseči zunanjih strežnikov za vsako nalaganje strani. Ker se ujemanje oglasov izvaja lokalno, vodi do kakovostnega brskanja, dobre življenjske dobe baterije, manj porabe podatkov in minimalnega motenega pretoka vsebine.

Od 28. marca 2019 je Brave že zadel več kot 20 milijonov prenosov na Androidu. Eden vidnejših uporabnikov Brave se zgodi soustanovitelju Wikipedije Larryju Sangerju. Izjavil je, da je s Chroma prešel na Brave:

»Prešel sem na novejši Eichov brskalnik, Brave. V zadnjem času sem imel veliko boljšo izkušnjo z uporabo, kot takrat, ko sem jo prvič preizkusil pred letom ali dvema in ko je bil še vedno na robu. Brave samodejno blokira oglase, sledilce, piškotke drugih proizvajalcev, šifrira vaše povezave – in v nasprotju z Googlom nimajo profila o vas. Je kar dober in v veselje za uporabo. Mogoče je nekaj redkih težav (morda povezanih z JavaScriptom), toda ko sumim, da je težava z brskalnikom, poskusim vse, kar poskušam storiti v Firefoxu, ki je zdaj moj nadomestni del. Nikakor ni treba uporabljati Chroma za kaj drugega kot za testiranje, in to le, če ste v spletnem razvoju. Mimogrede, tudi aplikacija Brave iOS je res prijetna. “

Od 12. marca 2019 je pogumen vstopila v svojo drugo fazo. V prvi fazi predogleda oglasov je Brave spremljal aktivnost uporabnikov in ugotovil, da sodelujejo z oglasi. Druga faza jih bo dejansko nagradila za njihovo pozornost. Pogumen je napovedal:

“Druga faza uporabnikom prinaša žetonske nagrade za njihovo pozornost in uvaja anonimno, a odgovorno poročanje o blagovnih znamkah podjetja Brave …. Z današnjo posodobitvijo programa Developer Channel [različica 0.63.4] preizkuševalci na OS X, Linux in Windows x64 [z 32 -bit / x86 slediti kmalu] bo začel prikazovati oglase, ki si jih ogledujejo, šteti [»prejeta obvestila o oglasih«] na strani z nastavitvami Brave Rewards [dostopno prek brave: // rewards] «

Tako ambiciozen projekt zahteva izjemno sposobno ekipo. K sreči ima Brave v tem pogledu najboljše od najboljših.

Ekipa

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Začnimo s človekom samim, Brendanom Eichom.

Naj vas vprašamo, kateri je najpomembnejši programski jezik, ki se ga je treba naučiti, zlasti v tej moderni dobi? Medtem ko lahko navedete primer za klasike, kot je C ++. Java itd., Menimo, da je treba vsekakor upoštevati tudi JavaScript.

Pomislite na to, preden so prišli Javascript, so bila spletna mesta včasih izjemno statična. JavaScript je prinesel obdobje bolj uporabniku prijaznih in dinamičnih spletnih mest. Ko to ohranite v kontekstu in se zavedate, koliko se dela prek spleta, lahko vidite, zakaj lahko tako močno utemeljite Javascript.

Ali veste, kdo je ustvaril JavaScript? Ja … Brendan Eich.

Vendar to ni edini pomemben prispevek, ki ga je dal. Bil je tudi človek, ki stoji za Mozillo Firefox, enim najbolj priljubljenih brskalnikov na svetu.

Brian Brondy je poleg Eicha drugi soustanovitelj. Sodeloval je tudi z Mozillo Firefox. Bil je tudi instrumentalist v Evernote in Khan Academy.

Yan Zhu je zadolžen za varnost in zasebnost. Zhu je del Forbesa 30 do 30. Ima izjemno impresiven življenjepis in je bila del Yahoojeve ekipe za varnostni inženiring v obdobju 2014–2015. Bila je tudi izvoljena v skupino za tehnično arhitekturo konzorcija svetovnega spleta (TAG).

Kot lahko vidite, je ekipa polna izredno usposobljenih inženirjev in znanstvenikov, kar ji daje velik zagon v primerjavi z drugimi projekti. Že samo dejstvo, da imajo na čelu ustrezne raziskovalce, ki so “bili tam in to storili”, bi vam moralo dati dovolj zaupanja v njihove sposobnosti.

Polemika okoli ICO

Osnovni žeton pozornosti [BAT] ima tudi dvomljivo razliko, da ima eno najbolj kontroverznih ICO doslej. ICO BAT je v 30 sekundah zbral neverjetnih 35 milijonov dolarjev … .. Samo za trenutek pomislite na to. Čas, ki smo ga porabili za pisanje tega odstavka, je bil dovolj, da je BAT zbral potrebni kapital.

En kupec je za nakup žetonov plačal Ether v vrednosti 4,7 milijona dolarjev. Drugi uporabnik je plačal 6000 USD za rudarske stroške, da je tako rekoč zagotovil svoje mesto na vrhu kupa. Le 130 ljudi je kupilo žetone, 5 ljudi pa je kupilo polovico zaloge. Pravzaprav si lahko tukaj ogledate tortni diagram, da vidite distribucijo žetonov:

Očitno to očitno pomeni, da žetoni BAT niso ravno decentralizirani in enakomerno porazdeljeni … milo rečeno.

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Odnos uporabnik – oglaševalec – založnik v BAT

Da bi BAT in Brave delovala, sta morala ustvariti sistem, ki bi bil pravičen za vse tri člane ekosistema:

 • Oglaševalci
 • Založniki
 • Uporabniki

Odnos Uporabniki-oglaševalci-založniki bo deloval v okolju BAT na naslednji način. Že vemo, zakaj imajo uporabniki spodbudo, da se pridružijo Brave zaradi monetizacije pozornosti. Kaj pa oglaševalci in založniki?

Oglaševalci

Kaj pogumni počne, da oglaševalcem zagotovi ustrezno nadomestilo za njihov trud? No .. preverite naslednji graf:

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Zgornji graf prikazuje povečano uporabo blokatorjev oglasov na namiznih in mobilnih platformah. Oglaševalci po vsem svetu so bili zaradi tega močno prizadeti.

Adblockerji so bili težava za oglaševalsko industrijo. Večina založnikov se je zatekla k prošnji uporabnikov, naj izklopijo blokado oglasov, da bi dobili dostop do njihove vsebine. Tako oglaševalci kot založniki morajo delovati, saj to predstavlja njihov največji vir prihodka.

Kako BAT to popravi? Z ekonomsko spodbudo uporabnikom za ogled oglasov in uporabo njihove decentralizirane platforme za strojno učenje, da uporabnikom prikaže točno takšne oglase, kot jih želijo, bo zagotovil, da oglasi oglaševalca ne bodo zapravljeni..

Založniki

Naprej imamo založnike. Kaj imajo od platforme BAT? Kot kaže, imajo veliko koristi.

Če ste producent video vsebin, je YouTube ena najpomembnejših platform za vas. YouTube je idealen za začetnike, saj ponuja brezplačno platformo, zagotavlja varnost, gostovanje, distribucijo, odlično zmogljivost iskalnikov in orodja za urejanje videoposnetkov. Ko gre za delitev avtorskih honorarjev, je YouTube lahko zelo skop.

“Pewdiepie” je YouTuber, ki je leta 2016 zaslužil 15 milijonov, leta 2017 pa 12 milijonov dolarjev. To je precej noro denarja. Vendar za trenutek razmislite o tej statistiki. Pewdiepie ima 88 milijonov naročnikov, kar je četrtina prebivalstva ZDA. Če bi za vsakega od teh naročnikov zaslužil samo 50 centov, bi zaslužil 44 milijonov dolarjev! To je skoraj štirikrat več kot leta 2017.

To niti ni najslabši primer, da je YouTube skop s svojimi avtorskimi honorarji.

“Despacito” Luisa Fonsija je najbolj gledan YouTube video v zgodovini. Video je v času pisanja objavil 6 milijard ogledov. Za perspektivo je prebivalstvo Zemlje 7,3 milijarde! Uganite, koliko je Fonsi zaslužil s svojimi ogledi Despacito v YouTubu?

Od septembra 2017 je naredil le 3,2 milijona dolarjev iz YouTuba.

To je težava, s katero se srečujejo številni uporabniki na tradicionalnih platformah. Ne dobijo tistega, kar so vredni.

Založniki s 100.000 aktivnimi naročniki lahko s prihodki od oglasov zaslužijo nekje okoli minimalne plače. Razmislite o tem za trenutek, samo 24.000 kanalov imajo več kot 100.000 naročnikov. Ko pomislite na dejstvo, da ima Youtube več kot milijardo kanalov, je to res slab odstotek.

Kaj pa YouTube dobi v zameno? Veliko ogledov in novih uporabnikov v zameno za vse trdo delo založnikov. To v resnici ni pravičen sistem, kajne?

BAT je spoznal, da je edini način, kako lahko gredo naprej, ta, da čim prej pripeljejo čim več založnikov na svojo platformo.

Glede na BatGrowth, to počnejo.

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Skupno je 78 032 založnikov, od tega:

 • 56.217 založnikov Youtube
 • 16.116 založnikov spletnih strani
 • 5699 založnikov Twitch.

V tem primeru zgolj številke niso dovolj. Poglejmo stopnjo dodajanja novih založnikov.

Youtube založniki

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Založniki spletnih strani

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Založniki Twitch

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Kaj vam povedo ti trije grafi?

Založniki se eksponentno pridružujejo osnovnemu žetonu pozornosti [BAT]! Razumejo resnično vrednost tega projekta in se kot taki želijo čim prej pridružiti stranki. Založniki prejmejo osnovni žeton pozornosti [BAT] glede na to, kako dobro obvladajo pozornost uporabnika. Manj pozornosti, manj nagrad.

Zaključek: Kaj je osnovni znak pozornosti 

Osnovni žeton pozornosti [BAT] ima tako kakovostno ekipo, da ne gre za to, ALI bodo motili digitalno oglaševanje ali ne, ampak KDAJ. BAT bi lahko bil resnično eden najbolj revolucionarnih projektov tam zunaj. Upajmo, da bodo lahko izkoristili svoj pozitiven zagon in nam dali izdelek, ki ga bomo v prihodnosti široko uporabljali.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me