Kaj je Zvezdnik?

Stellar je nekako podoben Bitcoinu. To je decentraliziran sistem enakovrednih plačil, ki deluje na vrhu verige blokov, ki spremlja, kdo je lastnik katerega sredstva. Razlika je v tem, da je cilj Stellarja izločiti posrednika, ki običajno olajša mednarodne prenose. Stellar želi nadomestiti podjetja z bančnimi nakazili, kot sta Western Union in MoneyGram. Te storitve zaračunavajo previsoke zneske pristojbin, čezmejne nakazila, ki jih sprožijo, pa lahko dolgo trajajo.

Tako banke kot posamezniki lahko komunicirajo med seboj prek omrežja Stellar. Projekt želi storiti mednarodne storitve nakazila neuporabne. Če odstranite vse zainteresirane strani in posrednike vmes, stvari postanejo hitrejše, učinkovitejše in stroškovno učinkovitejše.

Kaj so zvezdni lumeni?

Stellar Lumens, opredeljeni z valutnim simbolom XLM, so tisto, kar omogoča izmenjave v globalnem omrežju Stellar. Uporabniki lahko drug drugemu pošiljajo denar v eni valuti in vedo, da bo prejemnik na drugi strani prejel sredstva v drugi valuti. Ni vam treba iti v banko ali plačati 7 do 10% provizije za transakcijo.

Dejansko lahko takšna transakcija v omrežju Stellar stane že tako malo milijoninko penija.

Bitcoin proti zvezdnemu: kaj jih naredi drugačne

Povprečna provizija za transakcije v Bitcoin omrežju znaša 1,63 USD. Preverjanje transakcije v Bitcoin omrežju traja tudi veliko dlje kot v Zvezdnem omrežju. Bitcoin transakcije trajajo skoraj 10 minut, da jih potrdite in potrdite v javni knjigi. Stellar lahko transakcijo zaključi v samo nekaj sekundah. Natančneje pet. Razlog za to je v tem, kako se ti projekti razlikujejo v pristopu, s katerim dosežejo konsenz. Algoritmi so različni.

Da bi razvili globlje razumevanje, zakaj je tako, začnimo s širšim pregledom. Upoštevajte, da se morajo v blokovni verigi vsa vozlišča v omrežju dogovoriti, da se transakcija šteje za pristno. To se naredi tako, da vozlišča prisilijo, da si zaslužijo nagrado z reševanjem kriptografskih ugank. V prvih dneh digitalnih valut je bilo reševanje ugank s prenosnikom dovolj dobro. Danes je uganke veliko težje rešiti, nagrade pa je veliko dražje. Pomeni, da veliki rudarji s tonami virov in denarja nadzorujejo omrežje. To pomeni ne samo, da je dražje pridobivanje bitcoinov dražje, temveč tudi, da se omrežje premika počasneje. Zdaj pa razmislite o Stellarjevem pristopu.

Stellar ima svoj lastni protokol o soglasju. Omrežje Stellar ne zahteva rudarjenja za potrditev transakcij. To pomeni, da način razporeditve zvezdnih lumen med vozlišči ni neposredno povezan z ničemer, povezanim z rudarjenjem ali zaslužkom nagrade.

To pomeni, da omrežje prihrani čas in energijo, vendar to še vedno pomeni, da je treba ugotoviti, kaj bi se moralo zgoditi, ko se komunikacija prekine med vozlišči ali ko vozlišče deluje zlonamerno, da bi poskušalo vsiliti ali upočasniti omrežje. To pomeni, da mora veriga blokov doseči soglasje, ne da bi vedela, ali v omrežju obstajajo slaba jabolka.

Kako kupiti Stellar (vodnik za začetnike po korakih)

Fotografija avtor Quora.

Reševanje težav za vojake in verige blokov

Pri računalništvu je ta problem znan kot problem bizantinskih generalov. Tako se imenuje, ker je še v srednjeveških časih, ko je prišlo do vojne, general postavil vojake okoli gradu, ki ga branijo. Ti vojaki bi morali najti načine za komunikacijo, toda bataljon lahko le kriči navodila okoli gradu.

Ta resničnost je pustila možnost, da vsiljivci vstopijo in izdajo lažna navodila, ki bi se lahko izkazala za katastrofalna in povzročila neželene posledice. To je glavni izziv gradnje decentraliziranega plačilnega omrežja. Dejstvo, da mora biti veriga blokov sposobna preverjati transakcije, ne da bi vedela, ali so navodila, ki se prenašajo, dobra ali slaba.

Kako kupiti Stellar (vodnik za začetnike po korakih)

Več o protokolu Zvezdnega soglasja

Protokol Zvezdnega soglasja je zasnovan tako, da je veliko hitrejši od Bitcoina. To doseže z upoštevanjem nekaj osnovnih načel. Prvo načelo je enostavno uganiti. Ideja o decentraliziranem nadzoru. Stellar ne postavlja nobenih omejitev glede tega, katera vozlišča je mogoče preveriti. S tem se zmanjša količina odločitev, ki poteka v omrežju, kar pomeni, da je v nekaj sekundah mogoče doseči soglasje in ne minut kot v Bitcoin Network.

Ta zamisel o neomejevanju udeležencev v mreži povzroči, da zaupanje ostane prožno. Udeleženci se odločijo, katerim vozliščem bodo zaupali. To daje vsem v omrežju Stellar višjo stopnjo avtonomije, kot bi lahko sodelovali v Bitcoin omrežju. Vse je le nekoliko bolj brezhibno.

Zgornje funkcije so odlične, toda dogovor je zapečaten z vidika asimptotične varnosti protokola Stellar Consensus. Ta varnostna funkcija organizira družine digitalnih podpisov in razpršilcev tako, da se ne povežeta ali sta odvisna drug od drugega. To pomaga pri obrambi pred neželeno pošto ali zlonamernimi dejavnostmi, tudi če se te dejavnosti izvajajo z večjo stopnjo računalniške moči.

Zaradi vseh teh tehničnih lastnosti je Stellar neskončno bolj prilagodljiv kot večina drugih verig blokov, vključno s tistim, ki poganja Bitcoin omrežje.

Kako kupiti Stellar (vodnik za začetnike po korakih)

Fotografija vljudnost Stellar.org.

Kako kupiti Stellar v Kanadi?

Nakup Stellar pri zanesljivi spletni borzi je dobra ideja. Vrhunske spletne borze zagotavljajo dovolj likvidnosti, da lahko zadovoljijo večino naročil, in ponujajo priročen način, da si privoščite nekaj zvezdnih lumen.

1. korak: Prijavite se za izmenjavo kriptovalut

Večina borz proda peščico 10 najboljših kriptovalut na trgu. Bitbuy ni nobena izjema. Borza uporabnikom med drugimi kovanci ponuja dostop do Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple in Stellar. Vmesnik je zelo preprost za uporabo za nakup in prodajo valut. Ima tudi napredne funkcije za profesionalne trgovce. Najboljše je, da je prijava za račun zelo hiter in enostaven postopek. Vse, kar morajo uporabniki, je zagotoviti identifikacijo, potrditi svoj e-poštni naslov in počakati, da se preveri.

2. korak: Vstavite denar na svoj račun

Ko je identiteta uporabnika preverjena, lahko izbira med poljubnim številom možnosti financiranja, kot sta bančno nakazilo in Interac E-prenosi. Vse to lahko opravite v kanadskih dolarjih in enostavno in priročno je dokončati transakcije.

3. korak: Kupite Zvezdne lumene

Ko so sredstva uporabnika prenesena na Bitbuy zamenjati denarnico, lahko uporabniki na gumbu Express Trade izberejo žetone XLM na naslednjem zaslonu in nato Bitbuy bo uporabniku povedal, koliko žetonov XLM lahko dobi s pomočjo trenutnega stanja. Tako preprosto je.

Bitbuy v podrobnostih

Borza ponuja nizke provizije, vrhunsko podporo strankam in močno zavezanost varnosti. Pravilno je registrirano kot podjetje za storitve denarja prek uradne vladne agencije FINTRAC. Bitbuy ima sloves popolne skladnosti z zakonodajo in zaupanja vreden kraj za shranjevanje digitalnih sredstev. Bitbuy ima več vmesnikov, kot sta Bitbuy Pro za napredne trgovce in Bitbuy Express za novejše uporabnike. Imajo tudi mobilno aplikacijo na Androidu in iOS-u

Druge možnosti za nakup zvezde

Poleg Bitbuy platformi, obstajata še dva vidna načina za vlaganje v Stellar in žeton Stellar Lumen. Coinbase.com je odlična metoda za državljane ZDA. Coinbase omogoča uporabnikom, da Stellar Lumens takoj kupijo s kreditno kartico. Pristojbina za to je visoka, znesek, ki ga lahko kupi nov uporabnik, pa je iz varnostnih razlogov omejen. Coinbase je odlična platforma za številne začetnike.

Druga možnost je naprednejša in je namenjena trgovcem. Pomeni prijavo za račun na borzi, kot je Binance.com, in trgovanje z Bitcoini ali drugimi kriptovalutami za Stellar Lumens. Kriptovalute, ki kotirajo na borzah, trgujejo v parih, kot to počnejo tradicionalne tuje valute. Trgovec, ki šele začenja, se bo želel seznaniti s tržnimi in omejenimi naročili ter drugimi osnovami trgovanja z majhnimi zneski, preden bo poskušal izpolniti veliko naročilo..

Tako ali drugače, tukaj je učenje o (in potencialnem nakupu) omrežju Stellar, enem najbolj obetavnih projektov v igri blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me