Bitcoin je bolj priljubljen kot kdaj koli prej, tukaj je, kako ga kupite.

Ekonomist Yale Aleh Tsyvinski je opravil študijo, v kateri je ugotovil, da mora biti za optimalne učinke približno 6% vsakega portfelja zgolj Bitcoin. Študija je še dodala, da morajo tisti, ki so neverjetno dvomljivi, ohraniti vsaj 4% dodelitve BTC. Ko Bitcoin postaja večji kot kdaj koli prej in prejema splošno priznanje, razumimo, kako je BTC postal nenadomestljivo sredstvo za kateri koli naložbeni portfelj.

Zakaj tradicionalisti še vedno podcenjujejo Bitcoin?

Analitiki in vlagatelji na trgih starih šol so pogosto podcenjeni Bitcoin in druge kriptovalute iz različnih razlogov. Večmilijarder Warren Buffet, sam Omaha Oracle, meni, da je Bitcoin dovršena Ponzijeva shema, saj ne prinaša ničesar in ne bi smel imeti nobene vrednosti. Po drugi strani pa, ker Apple in Tesla proizvajata dejanski izdelek, ustvarjata vrednost.

Kljub tem škodovalcem je imel Bitcoin pozitivno junaško leto 2020. Oglejte si naslednji grafikon:

image1.png

Kot lahko vidite, je sredi marca prišlo do velike razprodaje, ki jo je povzročila pandemija COVID-19. Od takrat se je cena zvišala s 4.860 na 15.550 dolarjev. To povečanje lahko pripišemo naslednjemu:

● Institucionalno povpraševanje se je znatno povečalo.

● Vlagatelji zelo verjamejo v potencial rasti družbe BTC.

● Bitcoin se je v nedavni gospodarski negotovosti izkazal za uspešno varovanje pred tveganji.

Kot je razvidno iz spodnjega grafikona, je večina najboljših ameriških bank v drugem četrtletju objavila rekordne rezultate, saj se je celotni trg sredi marca vrnil pred prodajo, ki jo je povzročil COVID-19, vendar ostajajo pomembne grožnje delniškemu trgu in svetovnemu gospodarstvu. Hkrati je Bitcoin močno presegel finančni sektor, zlasti v četrtem četrtletju.

image2.png

Glede na grafikon:

● JPMorgan se je od 23. marca znižal za 32,63%. V četrtem četrtletju se je banka zvišala za več kot 8%.

● Trgovski oddelek Goldman Sachs je zabeležil 4,55 milijarde dolarjev prihodka. Banka je z lahkoto presegla pričakovanja Wall Streeta in medletno porasla za 29%.

Čeprav je vse to vsekakor impresivno, je Bitcoin v četrtem četrtletju še vedno uspešno presegel delniški trg in svetovno gospodarstvo.

image3.png

Institucionalni vlagatelji, ki vstopajo v Bitcoin

Kot smo že omenili, je več institucij začelo vlagati v Bitcoin. Čeprav cena v resnici ni ustrezala napovedim po razpolovitvi, se je glavna kriptovaluta še vedno obnašala čudovito, kot smo videli zgoraj. Pred kratkim je Microstrategy močno kuhal z nakupom 21.454 BTC, s čimer je ustvaril pomembno podlago v svetu Bitcoinov. Michael Saylor, izvršni direktor Microstrategy, je to utemeljil z izjavo, da je BTC zlahka “najhitrejši konj” z najboljšimi kvotami glede uspešnosti. Terminska pogodba za Bitcoin v Bakktu je presegla 200 milijonov dolarjev, medtem ko se je zaupanje Bitcoinov v Grayscale povečalo na skoraj 7,6 milijarde dolarjev..

V skladu z raziskavo, ki jo je naročila zavarovalnica za kripto premoženje Evertas, nameravajo institucionalni vlagatelji “znatno povečati svoj delež v Bitcoinih” in Bitcoinih “in druga kripto sredstva. Evertas je anketiral več kot 50 institucionalnih vlagateljev, ki v Združenih državah in Združenem kraljestvu skupaj upravljajo z več kot 78 milijardami USD premoženja. To so ugotovili med študijem:

● 26% udeležencev verjame, da bodo pokojninski skladi, zavarovalnice, družinske pisarne in državni premoženjski skladi povečali svoj delež v kriptovalutah.

● 64% meni, da se bodo hedge skladi aktivneje ukvarjali s kripto.

● 32% vprašanih meni, da bodo hedge skladi drastično povečali svoja kripto imetja.

Vendar še vedno ni vse sonce in mavrice. Udeleženci zgoraj omenjene raziskave so podali tudi naslednje negativne ugotovitve:

● >50% je zelo zaskrbljenih zaradi pomanjkanja zavarovanja za digitalna sredstva.

● Nekatere skrbi tudi kakovost skrbniških storitev, trgovskih miz, poročil in postopkov drugih podjetij, ki delajo v tem sektorju..

Bitcoin proti zlatu: Ali je BTC boljša naložba kot sredstvo OG?

Analitiki JPMorgan menijo, da je Bitcoin izvedljiva alternativa zlatu. Glede na njihovo študijo je zaupanje bitcoinov v Grayscaleu do oktobra 2020 zaznamovalo izjemno veliko prilivov, medtem ko so skladi zlata, s katerimi se trguje na borzi (ETF), od sredine oktobra beležili “skromne odlive”. To dokazuje, da so vlagatelji, ki so prej kupili zlate ETF-je, zdaj prešli na Bitcoin.

Ljudje na splošno ponavadi primerjajo Bitcoin z zlatom iz enega glavnih razlogov: bOboje velja za premoženje “varnega zavetja”. V bistvu, ko gospodarstvo zaide, so ta sredstva ponavadi bolj odporna in so ponavadi dobra vrednost. Vendar je treba opozoriti, da je zlato dokazano vredno že neskončno daljše obdobje kot kdaj koli Bitcoin. Uporaba zlata sega v tisoče let, digitalno sredstvo pa je staro komaj več kot desetletje.

BTC pa ima dve ločeni prednosti pred zlatom:

● Bitcoin ima tržno omejitev 21 milijonov. Vendar nihče ne ve, koliko zlata je na svetu. Govorijo o podjetjih, ki so začela vesoljske misije za pridobivanje plemenitih kovin.

● Zelo enostavno je ponarejati in manipulirati z zlatom. Bitcoin – po drugi strani – je nedotakljivo sredstvo, zahvaljujoč tehnologiji veriženja blokov.

Bitcoinov prihodnji cenovni ukrep

Če želimo presoditi prihodnje cenovno dogajanje Bitcoina, poglejmo, kaj bodo povedali nekateri strokovnjaki.

Max Keizer iz poročila Keizer meni, da je kratkoročni cilj BTC približno 100.000 USD, dolgoročni pa okoli 400.000 USD. Keizer je v skupnosti znan kot glavni bik BTC, ki običajno daje precej optimistične napovedi.

Bloomberg Research verjame, da bo BTC kratkoročno dosegel 12.000 dolarjev (kar je že imel), do konca leta 2020 pa 20.000 dolarjev, tj..

Bogat oče, avtor revnega očeta, Robert Kiyosaki, je znan tudi po svojem zagovarjanju družbe BTC. Avtor uspešnic New York Timesa verjame, da bo zlato v naslednjih treh letih doseglo 3.000 USD / unčo, Bitcoin pa 75.000 USD.

Znameniti model “Zaloga do pretoka” načrta B ima nekaj hiper optimističnih napovedi za BTC. Po modelu naj bi Bitcoin v naslednjih nekaj letih dosegel 288.000 USD.

Adam Back, razvijalec bitcoinov in izvršni direktor pri Blockstreamu, meni, da se bo referenčna kriptovaluta v naslednjih nekaj letih dotaknila 300.000 USD.

V redu, vse to zveni precej neverjetno, kajne? Naslednje vprašanje je: kako kupiti prvi Bitcoin?

Nakup prvega bitcoina

image4.png

EToro, ki so ga ustanovili Yoni Assia, Ronen Assia in David Ring, je eno najboljših svetovnih družb za trgovanje z družbami in posredovanje z več premoženjskimi sredstvi. Leta 2018 je bil vreden 800 milijonov dolarjev in se osredotoča na zagotavljanje finančnih storitev in storitev kopiranja. Če iščete platformo, ki je enostavna za uporabo in vam lahko pomaga pri trgovanju s kriptovalutami, potem ne iščite več. Poleg enostavnosti uporabe je eToro izjemno varen, saj najvišji finančni organi urejajo njegovo orožje v Združenem kraljestvu in Avstraliji..

Izkoriščanje avtomatiziranih portfeljev eToro

Eden od razlogov, zakaj toplo priporočamo eToro, so njegovi avtomatizirani portfelji, imenovani CopyPortfolios. CopyPortfolio deluje kot več trgovcev, ki hkrati delajo za vas. Minimalni znesek, potreben za vlaganje v CopyPortfolios, je 5000 USD.

Kaj je CopyPortfolio?

Vsaka oseba ali trg v okviru CopyPortfelja se šteje kot ena trgovina in vsaka trgovina se vam odpre z enakim sorazmernim zneskom. Vsak CopyPortfolio se samodejno ponovno uravnoteži, da lahko vaši trgovci diverzificirajo svoj portfelj, hkrati pa optimalno zmanjšajo dolgoročno tveganje. To občasno ponovno uravnoteženje uporabnikom omogoča, da izkoristijo kar največ iz različnih trgovinskih strategij. Teža vsakega znotraj CopyPortfolio je sorazmerna z velikostjo njegove tržne omejitve.

Na splošno obstajajo tri vrste kopij portfeljev

Kopija najboljših trgovcev Portfelj: Portfelj samo za trgovce, kjer je vsak trgovec, ki se kopira kot del portfelja, izbran na podlagi strategije CopyPortfolio.

Market Copy Portfelj: Ti portfelji so kombinacija zalog CFD, blaga ali ETF, združenih v skladu z vnaprej določeno temo.

Kopiranje partnerja Portfelj: Partnerji EToro so ustvarili ta portfelj – – Tipranks (podjetje za programsko opremo za delniške analitike), WeSave (francoski robo-svetovalec) in Meitav Dash (več milijard dolarjev vredna investicijska hiša).

TIE – primer, kako deluje eToro CopyPortfolio

TheTIE-LongOnly CopyPortfolio je rezultat partnerstva med The TIE in eToro.

Osnovna ponudba TIE je najnaprednejša platforma za analizo podatkov v kriptovalutah, ki združuje lastniške podatke, tržne, temeljne, tehnične in podatke v verigi. Njegov glavni cilj je prinesti zaupanja vredne in pregledne podatke ter razviti tehnološke rešitve za naslednji val trgovanja s kriptovalutami. Njihove kripto strategije so bile razvite tako, da izkoristijo znanje množice (sentiment). Vsak dan razčlenijo 850.000.000 tweetov z uporabo lastniškega strojnega učenja in tehnologije obdelave naravnih jezikov, da bi izkoristili razpoloženje glede kriptovalut. (Tie je na voljo za kopiranje samo rezidentom ZDA)

eToro in Delta

Še eno partnerstvo, ki bi moralo eToro postaviti na vaš radar, je tisto, ki ste ga storili z aplikacijo za sledenje kripto portfelja, Delta. Aplikacija podpira več kot 6000 kripto sredstev z več kot 180 borz in vlagateljem ponuja vrsto orodij za sledenje in analizo njihovih kripto portfeljev. Z izkoriščanjem delte bodo vlagatelji lahko bolje sprejemali odločitve glede svojih kripto naložb z zagotavljanjem orodij, kot so sledenje portfelja in podatki o cenah.

Zaključek

Čeprav je star nekaj več kot desetletje, se je Bitcoin izkazal za revolucionarnega, ko gre za naložbeno sredstvo. Z uporabo trdo kodirane kriptoekonomije je BTC skokovito zrasel in ima trdne temelje, potrebne za še večji razvoj.

Vendar pa so tehnični vidiki nove investitorje že prej prestrašili in jim preprečili, da bi se njihov naložbeni portfelj znatno povečal. Na srečo izmenjave, kot je eToro, ne samo, da ovire za vstop zmanjšujejo za precejšen znesek, temveč tudi njeni kopirni portfelji omogočajo trajno rast z diverzifikacijo in uravnoteženjem.

Prijavite se za eToro danes in uživajte v prednostih enega najpomembnejših izumov moderne dobe.

Nakup dejanskih / kriptoasset je neregulirana storitev in ni zajet v nobenem evropskem ali britanskem regulativnem okviru / zaščiti. Vaš kapital je ogrožen. eToro US LLC; naložbe so izpostavljene tržnemu tveganju, vključno z izgubo glavnice.

–––

Sponzorirana izjava o omejitvi odgovornosti. Blockgeeks ne podpira nobene vsebine ali izdelka na tej strani. Čeprav si prizadevamo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci pred kakršnimi koli dejanji, povezanimi s podjetjem, opraviti lastne raziskave in v celoti odgovoriti za svoje odločitve, niti tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me