Sejak Februari 2020, kami menyaksikan pertumbuhan ruang blockchain yang stabil dan, yang paling ketara, kewangan yang terdesentralisasi. Walaupun DeFi tidak sepenuhnya baru, pertumbuhan rangkaian lebih agresif tahun ini daripada sebelumnya. Pengedaran token tadbir urus COMP dan pengenalan protokol pertanian hasil sekitar bulan Jun tahun ini telah menjadikan DeFi perbualan yang paling menarik di ruang blockchain, tidak diragukan lagi.

Kewangan yang terdesentralisasi hanya bertambah banyak kerana kawalan dan kemudahan yang ditawarkannya kepada pengguna. Dengan membiarkan pengguna menggunakan perkhidmatan perbankan dan pembiayaan tradisional seperti memberi pinjaman, meminjam, dan menabung, rasa percaya yang luar biasa telah lahir selama beberapa bulan terakhir. Lebih menarik lagi ialah sekarang banyak pengguna memperoleh lebih dari 100% modal mereka, kebanyakannya dengan menawarkan kecairan melalui protokol pertanian hasil.

Protokol Hasil DeFi (DYP)

Selama beberapa bulan terakhir, kami juga melihat perbezaan antara protokol DeFi yang berlainan dan apa yang mungkin menjadi preseden untuk jangka panjang ekosistem DeFi secara keseluruhan. Protokol hasil DeFi (DYP) adalah protokol unik yang membolehkan hampir mana-mana pengguna memberikan kecairan, memperoleh token DYP sebagai hasil sambil mengekalkan harga token. Tidak seperti antara muka pengguna DeFi, antara muka DYP cukup mudah, menampung petani hasil baru dan pakar.

Apa yang Membuat DYP Staking Pool Unik?

Pembangun DYP, bersama-sama dengan syarikat blockchain, mengembangkan taruhan DYP yang unik. Pengambilan DYP membolehkan pengguna mempertaruhkan dAPP melalui kontrak pintar Ethereum yang disepadukan dengan Metamask dan Trustwallet. Dengan mengkaji beberapa kelemahan ekosistem DeFi, DYP bertujuan untuk mengatasi mereka dan memberi pengguna pengalaman terbaik dalam kewangan terbuka.

Salah satu daripada banyak hujah menentang kebolehoperasian defi berkisar pada “ikan paus” yang mengawal rangkaian. Salah satu contohnya ialah dump Sushi yang terkenal di mana pengasas tanpa nama membuang semua token Sushi untuk ethereum. Untuk mengelakkan serangan ikan paus, DYP mengembangkan ciri anti-manipulasi yang secara automatik menukar semua ganjaran kumpulan dari DYP ke ETH pada pukul 00:00 UTC setiap hari. Sistem ini kemudian mengagihkan penghargaan kepada penyedia kecairan. Ciri manipulasi ini memastikan bahawa kecairan kumpulan itu adil bagi setiap peserta.

Selain mencegah ikan paus melalui ciri anti-manipulasi, kontrak pintar juga mengekalkan harga token DYP. Sekiranya harga DYP berubah melebihi 2.5% nilainya, dan bukannya menukar semua 276,480 token DYP untuk ETH pada 00:00 UTC, kontrak pintar hanya menukar banyak token DYP ke ETH yang tidak mempengaruhi harga token. DYP yang tersisa kemudian diedarkan dalam hadiah hari berikutnya. Sekiranya masih ada token DYP yang tersisa, tadbir urus DYP akan memilih untuk mengagihkannya kepada pemegang token atau membakar token dari edaran.

Rangkaian desentralisasi pada dasarnya adalah ruang terbuka yang diatur oleh kontrak pintar, dan risiko terbesar dalam pertanian hasil hari ini masih merupakan bug kontrak pintar. Untuk mengelakkan risiko bug kontrak pintar di rangkaian mereka, DYP memastikan semua kod kontrak pintar mereka diaudit.

DYP Yield Farming dan Rangkaian Perlombongan Ethereum

Oleh kerana rangkaian Ethereum terus meningkat dalam ukuran dan jumlah, ada keperluan yang sesuai untuk perlombongan di rangkaian. Pasukan DYP telah berkomitmen untuk perlombongan Ethereum selama lebih dari tiga tahun dan telah melabur lebih dari $ 1 juta untuk mereka ladang perlombongan. Bukan hanya pasukan yang banyak melabur dalam perlombongan Ethereum, tetapi pasukan DYP juga telah menunjukkan kesediaannya untuk membenarkan lebih banyak pengguna ikut serta.

Untuk memberi ganjaran kepada pengguna, setiap alamat ethereum miner yang berinteraksi dengan kontrak pintar DYP akan memperoleh bonus bulanan 10% dalam DYP daripada pendapatan ETH yang diperoleh setiap bulan. Pada dasarnya apa maksudnya; jika harga ETH adalah $ 400 dan harga DYP adalah $ 2, jika anda memperoleh 1ETH setiap bulan, anda juga mendapat airdrop 10% bulanan (20 token DYP bernilai $ 40). Untuk menuntut token airdrop, pengguna perlu bergabung dengan kumpulan perlombongan Ethereum mereka dengan bayaran 0%, yang bermaksud pengguna juga akan memperoleh lebih banyak bulanan.

DYP juga mempunyai peti besi penghasilan automatik yang menggerakkan dana peserta menggunakan strategi pertanian hasil terbaik. Bilik simpanan automatik akan mengagihkan 75% pendapatan di antara penyedia kecairan dan 25% untuk membeli kembali token DYP. Pada akhirnya ini mendorong kecairan di kolam dan mengekalkan harga token.

DYP Crowdsale

Apabila ekosistem kewangan terdesentralisasi mencari keseimbangan sambil menetapkan preseden untuk penerapan arus perdana, DYP secara aktif meletakkan asas dari kerumunan awamnya. Semasa pusingan senarai putih dan penjualan semula, 570,000 token DYP bernilai 2,821.71 ETH telah terjual. Untuk berpeluang menyertai protokol unik ini, sertai crowdsale awam di https://crowdsale.dyp.finance/.

Ini adalah kisah yang ditaja. Ingatlah bahawa nilai pelaburan, dan apa-apa pendapatan dari mereka, boleh turun serta meningkat sehingga anda dapat memperoleh kembali lebih sedikit daripada yang anda laburkan. Sekiranya anda tidak pasti kesesuaian pelaburan anda, sila dapatkan nasihat..

Ini adalah kisah yang ditaja. Ingatlah bahawa nilai pelaburan, dan apa-apa pendapatan dari mereka, boleh turun serta meningkat sehingga anda dapat memperoleh kembali lebih sedikit daripada yang anda laburkan. Sekiranya anda tidak pasti kesesuaian pelaburan anda, sila dapatkan nasihat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me