Dalam dunia kewangan digital, kad kredit cryptocurrency atau “kad kredit crypto” menjadi kaedah popular untuk menjadikan aset cryptocurrency serba boleh. Kad-kad ini akan mengubah cara kita melihat pengendalian wang.

Tetapi apa itu, dan mengapa mereka panas sekarang?

Kad kredit Cryptocurrency pada dasarnya adalah representasi (dalam bentuk kad) perjanjian kewangan yang disokong oleh aset cryptocurrency. Mereka bergantung pada ketelusan koin dan token kripto, dan kemampuan untuk menyelaraskan semua jenis proses kewangan.

Di mana kad kredit tradisional disokong oleh penilaian kredit anda dan pengunderaitan yang rumit dari bank, kad kredit crypto disokong oleh aset crypto anda. Dengan cara ini, ini dapat menyelesaikan dua masalah sekaligus: pertama, pinjaman tanpa jaminan biasanya lebih berisiko. Kedua, sebelum inovasi jenis ini, kadangkala sukar untuk menghabiskan crypto.

Asal Kad Kredit Crypto

Beberapa tahun yang lalu, mata wang kripto kelihatan jauh lebih baru dan lebih eksotik daripada yang kelihatan sekarang. Pemegang sering tidak mempunyai pilihan mudah untuk menukar Bitcoin atau cryptocurrency lain menjadi wang tunai yang boleh dibelanjakan. Mereka harus pergi ke platform tertentu dan menukar cryptocurrency menjadi dana fiat, membubarkan saham mereka.

Kemudian bola lampu menyala di komuniti fintech, dan orang menyedari bahawa dengan penyediaan pengesahan yang tepat dan kemajuan dompet, cryptocurrency dapat digunakan untuk menghilangkan keperluan proses persetujuan intensif buruh. Pada masa yang sama, dua evolusi besar berlaku dalam dunia kewangan – kewangan terdesentralisasi, dan aset token.

Kewangan terpusat adalah idea bahawa anda boleh menggunakan aset cryptocurrency yang terdesentralisasi untuk menghasilkan pelbagai jenis perjanjian kewangan. Token aset bergantung pada idea yang serupa – idea bahawa aset tradisional, sama ada wang fiat atau harta tanah atau apa sahaja, dapat ditunjukkan dengan tepat oleh kontrak pintar cryptocurrency atau token dari beberapa bentuk.

Dengan ini, kad kredit cryptocurrency dilahirkan, untuk membolehkan akses cepat dan mudah ke kecairan mesra fiat melalui pengesahan mudah aset kripto.

Faedah Kad Kredit Cryptocurrency

Keuntungan keseluruhan kad kredit crypto adalah bahawa mereka membuat perkara seperti mengambil kredit dan memperoleh faedah menjadi lebih mudah dan cepat. Segala macam sekatan jalan raya, yang melibatkan jenis pengunderaitan yang disebutkan di atas, dihapuskan. Ia menjimatkan masa, dan menjimatkan kertas. Dan dakwat.

Dalam peminjaman dan peminjaman tradisional, banyak kerja keras yang dilakukan oleh syarikat kewangan melibatkan pengesahan aset dan pemindahan wang yang disahkan ke dalam pot yang berbeza. Kad kredit Crypto menjadikan semua itu berulang-ulang tidak perlu. Sebilangan besar kad ini mempunyai ciri penghasilan berdasarkan bertaruh, proses canggih untuk pengesahan, dan ciri kredit yang mudah untuk pinjaman cagaran segera.

Manfaat utama lain dari kad kredit crypto adalah bayaran rendah. Sekali lagi, kerana kad tersebut dijamin oleh crypto, hampir tidak ada kadar faedah tinggi dari kad kredit konvensional. Kad kripto juga unik dalam menawarkan yuran penukaran antarabangsa yang rendah bagi orang yang menghabiskan perjalanan dalam pelbagai mata wang fiat di seluruh dunia.

Satu lagi faedah utama kad kredit crypto memerlukan perhatian kerana betapa berharganya bagi banyak pengguna. Ganjaran wang tunai dan pembayaran balik langganan adalah bahagian yang menarik untuk menyimpan salah satu kad ini di dompet anda. Dari hiburan hingga perjalanan, pemegang kad mendapat pulangan tunai dan faedah yang mudah melalui proses pengesahan crypto.

Beberapa Kad Crypto Teratas

Kad kredit crypto popular yang berbeza disusun secara berbeza, untuk melakukan perkara yang berbeza. Sebagai contoh, Nexo membuat tulang pada kemampuan pinjaman segera yang disokong crypto sehingga $ 2 juta, dengan pelbagai aset crypto. Persembahan lain seperti Monolit dan Kad Blok menawarkan bayaran dan faedah yang rendah dan ciri menarik yang lain.

Kemudian ada Kad Crypto.com MCO Visa  itu sangat berubah dalam industri.

Kad kredit Crypto.com MCO mempunyai semua perkara yang telah kita bincangkan di atas, dan banyak lagi – sebagai contoh, ia mempunyai pulangan tunai langganan automatik untuk Netflix dan Amazon Prime, serta mesin muzik Spotify yang popular. Ia mempunyai ciri yang serupa untuk Expedia dan AirBnB, sehingga penerbangan dan rumah percutian anda juga membantu anda mengumpulkan nilai.

Perkara penting lain yang dilakukan oleh Crypto.com dalam bidang ini adalah melibatkan inovasi bagaimana aset token berfungsi. Ini terbukti dalam program pertukaran MCO syarikat.

Pada mulanya, Crypto.com menggunakan token Monaco untuk nilai “MCO”. Tetapi kemudian token CRO dilahirkan, dan syarikat mendapati lebih mudah untuk menamakan nilai dalam CRO.

Mengapa ini penting? Kerana menunjukkan betapa mudahnya, dengan teknik dan pengawasan yang tepat, untuk mengubah strategi aset token dan memperbaiki platform kewangan. Tidak ada yang dapat dilakukan walaupun 20 atau 30 tahun yang lalu, kerana semua inovasi pesat mengenai kewangan digital. Rangkaian blok itu sendiri memulakan evolusi ekosistem kewangan baru, dan kita masih melihat potensi yang berlaku.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me