Lohkoketju ja toimitusketju: Dynaaminen kaksikko. Tuotteen elinkaari on kiehtova. Seuraavan kerran, kun ostat jotain supermarketista, mieti mitä kaikki kävi läpi käsiin. Ajattele, mistä kaikki raaka-aineet ovat peräisin, kuka kaikki kuljetti raaka-aineen tuotantolaitokseen, jossa se luotiin, ja miten se lopulta pakattiin ja päätyi juuri myymälään, josta ostat sitä juuri nyt.

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen Duo-lohkoketju ja toimitusketju

Lohkoketju ja toimitusketju

Kuten olet ehkä arvannut, tuotteesi käy läpi monia prosesseja ja välittäjiä. Tätä organisaatioiden, ihmisten, toimintojen, tietojen ja resurssien järjestelmää, joka liittyy tuotteen tai palvelun siirtämiseen toimittajalta asiakkaalle, kutsutaan “toimitusketjuksi”.

Jos olet kiinnostunut sukeltamaan syvemmälle toimitusketjuun ja muihin blockchain-liiketoiminnan käyttötapauksiin, tutustu meidän Blockchain for Business -kiihdytin.

Hypoteettisen toimitusketjun komponentit

Tarkastelemme hypoteettista esimerkkiä ymmärtääksesi paremmin toimitusketjun osat. Toimitusketju on pohjimmiltaan end-to-end-järjestelmä, joka luo tuotteita ja palveluita ja toimittaa ne asiakkaalle. Mielenkiintoinen asia on huomata, että toimitusketjun ei tarvitse olla yksisuuntainen, vaan se voi myös siirtyä takaisin. Esimerkiksi. jos asiakas haluaa palauttaa tuotteen ja antaa hyvityksen, hän voi tehdä sen. Joten hypoteettinen toimitusketjumme näyttää tältä:

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen Duo-lohkoketju ja toimitusketju

Tämän toimitusketjun komponentit ovat:

 • Luonnonvarat: Tarvitsetko tuotteen luomiseen merkittävän määrän luonnonvaroja, kuten vettä? Jos näin on, sinun on varmistettava, että joku hoitaa kaikki nämä luonnonvarat puolestasi.
 • Materiaalit: Materiaalien kuten teräksen tai seoksen tuotanto tai hankinta.
 • Ainesosat ja komponentit: Joten sinulla on raaka-aineesi ja luonnonvarasi, nyt jonkun on luotava tuotteesi tarvikkeet. Joten jos rakennat älypuhelinta, puhelimen ainesosat ja komponentit ovat akku tai lasisuojus.
 • Valmiit tuotteet: Nyt aiot yhdistää kaikki nämä komponentit valmiiden tuotteiden luomiseksi. Joten älypuhelimen esimerkkimme avulla aiot yhdistää kaikki komponentit, kuten akun, kotelon, näytön jne., Luoda oman älypuhelimen.
 • Vähittäiskauppa ja verkkokauppa: Tuote on valmistettu, nyt se on lähetettävä kauppoihin ja listattava verkkokaupan verkkosivustoilla.
 • Asiakas: Lopuksi asiakas saa käsiinsä tuotteesi joko kaupassa tai verkossa.
 • Palautus, uudelleenkäyttö ja kierrätys: Nyt laadukkaan toimitusketjun ei pitäisi mennä vain yhteen suuntaan. Sinulla pitäisi olla mahdollisuus, että jos asiakas ei ole tyytyväinen tuotteeseen, hän voi antaa sen takaisin ja saada hyvityksen. Kun saat tuotteen takaisin, voit joko käyttää sitä uudelleen tai hajottaa sen kierrätystä varten.

Toimitusketjussamme on vielä kaksi osaa, joiden yläpuolella emme ole vielä maininneet:

 • Jakelu ja toteutus
 • Kuljetus ja varastointi

Syy, miksi emme ole sisällyttäneet näitä yllä, on se, että molempia esiintyy useilla tasoilla koko toimitusketjussa.

Jakelu ja toteutus

Ennen kuin ymmärrämme tämän osan, sinun on ymmärrettävä loppukäyttäjän / käyttäjän ja asiakkaan ero toimitusketjun yhteydessä. Loppukäyttäjä on henkilö, jolle olet rakentanut kyseisen tuotteen tai palvelun. Esimerkissämme tämä on älypuhelimesi potentiaalinen käyttäjä.

Jos kuitenkin ajattelet sitä todella, meillä on koko toimitusketjussamme useita toimittajien ja asiakkaiden välisiä vuorovaikutuksia. Esimerkiksi älypuhelinten toimitusketjumme kaverit, jotka myyvät raaka-aineitaan (toimittajia) akunvalmistajille (asiakkaille). Tällaisia ​​vuorovaikutuksia tapahtuu useilla tasoilla koko toimitusketjussa.

Kuljetus ja varastointi

Kuljetus ja varastointi auttavat resursseja, materiaaleja, ainesosia, osia, komponentteja ja valmiita tuotteita saamaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, jotta toimitusketju pysyy tehokkaana.

Joten se näyttää nuken toimitusketjumme. Varsinainen toimitusketju voi olla paljon monimutkaisempi kuin tämä useilla vuorovaikutustasoilla. Jotakin tarvitaan kaikkien vaiheiden huolelliseen suunnitteluun ja valvontaan. Tässä tulee toimitusketjun hallinta.

Mikä on toimitusketjun hallinta?

Toimitusketjun hallinta sisältää integroidun suunnittelun sekä eri prosessien toteuttamisen toimitusketjussa. Näitä prosesseja ovat:

 • Materiaalivirta
 • Tietovirta
 • Rahoituspääoman virta

Tavaroiden, palvelujen ja tietojen hallintaa, johon liittyy raaka-aineiden, rakennusalan tuotteiden ja täysimittaisten valmiiden tuotteiden varastointi ja siirto paikasta toiseen, kutsutaan “toimitusketjun hallinnaksi”..

Joten miksi tarvitsemme toimitusketjun hallintaa?

Jos toteutat toimitusketjun hallinnan oikein, voit:

 • Kasvata myyntiä
 • Vähennä petoksia ja yleiskustannuksia
 • Paranna improvisaation laatua
 • Johda nopeuttamaan tuotantoa ja jakelua
 • Vähennä valmistusprosessin kustannuksia ja monimutkaisuutta, varsinkin kun prosessi itsessään on erittäin monimutkainen.

Nyt kaikki tämä on hyvä ja hyvä, mutta kun valmistusprosessi monimutkaistuu, toimitusketju muuttuu poikkeuksetta erittäin mutkikkaaksi ja tehoton. Itse asiassa, jos ajattelet sitä todella, toimitusketjun hallintajärjestelmä, sellaisena kuin me sen tunnemme, on rikki.

Ongelma # 1: vaikea jäljittää

Muistatko älypuhelinten toimitusketjun esimerkin, jonka teimme aiemmin? Suurin osa ainesosista ja komponenteista tulee Aasian markkinoilta, kuten Kiinasta. Kuluttajana et tiedä käyttämiesi tuotteiden todellista arvoa.

Lisäksi avoimuuden puute nykyaikaisissa toimitusketjuissa on toinen tärkeä asia. Jos puhelimessasi on viallinen komponentti, on lähes mahdotonta määrittää tarkalleen mistä viallinen kappale tuli ja kuka siitä vastasi.

Annetaan itse asiassa esimerkki siitä, kuinka todella vaarallinen tämä avoimuuden puute voi olla.

6. lokakuuta 2006 useat Yhdysvaltojen osavaltiot kärsivät merkittävästä E-Colin taudinpurkauksesta. Syyllinen? Pinaatti – sairastui noin 199 ihmistä, joista 22 oli alle 5-vuotiaita lapsia. 31: stä 199: stä kehittyi munuaisten vajaatoiminta, jota kutsutaan hemolyyttis-ureemiseksi oireyhtymäksi, ja 3 ihmistä kuoli.

Tämän seurauksena koko elintarviketeollisuus joutui pandemoniumiin. Ihmiset yrittivät epätoivoisesti jäljittää tartunnan saaneen pinaatin lähteen. Kaikki lopettivat pinaatin myynnin välittömästi markkinoilta. Elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) kesti yhteensä 2 viikkoa saastuneen pinaatin lähteen löytämiseksi.

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen Duo-lohkoketju ja toimitusketju

Kuvahyvitys: NBC News

Voitteko arvata, mikä lähde oli?

Se oli yksi toimittaja. Yksi maatila. Yksi erä.

Se yksi maatila lukitsi koko teollisuuden 2 viikkoon. Tuohon aikaan viljelijät, joiden koko toimeentulo riippui pinaatista, jätettiin rikki ja rahattomiksi. Kaikki tämä olisi vältetty, jos olisi ollut parempi tapa jäljittää ja jäljittää viallinen pinaattierä.

Ongelma # 2: Korruptio

Monimutkaisen toimitusketjun ylläpitämisen ongelmana on, että sinun on luotettava kaikkiin osallistujiin tekemään työnsä. Sinun täytyy luottaa siihen, että he tuottavat laatua noudattaen vakiomaisia ​​turvallisuusstandardeja. Ihmiset eivät kuitenkaan ole niin luotettavia ja alttiita korruptiolle.

HUOMAUTUS: Ennen kuin jatkamme, määritellään “hankinta”, koska käytämme sitä melko vähän. Hankinta on prosessi, jolla hankitaan tavarat ja / tai palvelut, joita yrityksesi tarvitsee liiketoimintamallinsa täyttämiseksi.

On useita korruptiotapauksia joka voi tunkeutua perinteisiin toimitusketjuihisi.

 • Jossain toimitusketjussasi joku vaatii tuotteen hankkimista tietyltä toimittajalta katsomatta muita tarjouksia. Kohdatessaan he vaativat, että vain kyseinen toimittaja voi täyttää tietyt vaatimukset, jotka voivat olla totta tai eivät.
 • Oletetaan, että yritys haluaa laajentaa tuotevalikoimaansa. Tarvittavat komponentit voidaan hankkia tietyltä toimittajalta, mutta toimittaja itse on hämärä.
 • Tietyt toimitusketjun toimittajat voivat saada etuuskohtelua joiltakin hankintaviranomaisilta henkilökohtaisen suhteen takia.
 • Oletetaan, että tarvitset uuden komponentin / materiaalin uudelle tuotteelle. Tämä materiaali on kuitenkin harvinainen omaisuus, ja vain yksi toimittaja voi toimittaa sen sinulle. Tietäen hänen monopoliasemansa, toimittaja voi huijata sinut
 • Yksi hankintavirkailijoistasi on tekemisissä tavarantoimittajien kanssa. Vastineeksi lahjoksi toimittaja voi korvata tuotteidensa laadun.
 • Yksi toimittajistasi on salaa siirtämässä työtä alihankkijoille, joita ei sido eettiset säännöt, jotka olet vaikuttanut päätoimittajasi.
 • Toimittaja on toimittanut tuotteen ajallaan ja hyvässä kunnossa, mutta vaatii ylimääräisiä kuluja ja lisäkustannuksia pakottaen neuvottelemaan sopimuksen uudelleen prosessin aikana
 • Tavarantoimittajat ja hankintaviranomaiset voivat “valmistaa kirjoja” veloittaakseen sinulta enemmän kuin mitä kauppa todella kannatti
 • Toimitusketjussasi on yksinkertaisesti liian monta komponenttia, jotta voit seurata niitä kaikkia. Sellaisina toimittajat voivat melkein päästä eroon mistä tahansa. Tämä on suuri ongelma, joka perinteisillä toimitusketjun hallintajärjestelmillä on. Ne eivät ole skaalautuvia.

Tehtävä # 3: Kustannukset

Perinteisten toimitusketjujen kustannuksia nostavat neljä päätekijää:

 • Hankintakustannukset
 • Kuljetusmaksut
 • Varaston kustannukset
 • Laatukustannukset

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen Duo-lohkoketju ja toimitusketju

Kuva: Nuket

Hankintakustannukset

Ensinnäkin ilmeisimmät kustannukset, joita sinun on pienennettävä toimitusketjussasi, ovat hankintakustannukset eli tuotteiden maksaminen koko toimitusketjussasi. Yksi asia pitää mielessä, jos sinulla on suuri yritys, et voi itse mennä toimittajan luo ja ostaa kaikki komponentit. Siksi sinun on palkattava hankintavirkailijat hoitamaan tämä puolestasi.

Joten, jos todella ajattelet sitä, kun sanot “hankintakustannukset”, se sisältää paitsi tuotteiden hinnan, mutta sisältää myös hankintaviranomaisten palkat ja bonukset sekä rahat, jotka sinun on käytettävä heidän koulutukseensa yhtä hyvin.

Kuljetusmaksut

Kuljetuskustannusten suhteen sinun on tehtävä kompromissi nopeuden ja kustannusten välillä. Yleensä suurten nopeuksien kuljetusvaihtoehdot maksavat paljon rahaa. Taloudellisesti halvan vaihtoehdon valitseminen voi kuitenkin vaarantaa pääosin ajoissa, mikä on melkein yhtä tärkeää, ellei enemmän.

Varaston kustannukset

Varastot ovat paikkoja, joissa säilytät tuotteitasi. Ilmeisesti se maksaa myös paljon rahaa. Nyt, täällä asiat muuttuvat hieman sotkuisiksi. Suurin osa yrityksistä lainaa rahaa pankeilta varastojen maksamiseksi. Joten heidän ei tarvitse vain huolehtia lainasta, vaan heidän pitää huolehtia myös koroista.

Lisäksi on epäkäytännöllistä, että sinulla on vartioimaton inventaario, joka on täynnä tavarasi. Sinun ei tarvitse vain palkata ihmisiä, jotka voivat huolehtia ja luetteloida tuotteesi, mutta sinun on hankittava myös turvahenkilöstö. Kaikista ponnisteluistasi huolimatta sinun on silti otettava huomioon kutistuminen, eli tuotteesi voivat kadota, vaurioitua, varastaa, vanhentua, vanhentua.

Laatukustannukset

Odotat minkä tahansa ostamasi tuotteen täyttävän tietyn laatutason. Loppujen lopuksi viallisten tuotteiden hankkiminen johtaa ongelmiin myöhemmin ketjussa. Laatutarkastusten tekemiseksi sinun on kuitenkin palkattava asianmukaisesti koulutetut asiantuntijat. Lisäksi pidä mielessä, että iso osa tuotteistasi hävitetään kerralla.

Ongelma # 4: Globalisaatio

Globalisaatio on prosessi, jossa yrityksesi tulee riittävän suureksi kansainvälisen vaikutusvallan saamiseksi tai se alkaa toimia kansainvälisellä tasolla. Kuten voit arvata, globalisaatio avaa useita haasteita toimitusketjun hallintaan.

Monet yritykset tarvitsevat toimitusketjunsa useiden maiden kautta hankkiakseen tuotteistaan ​​erilaisia ​​osia. Tämä tuo kuitenkin mukanaan paljon ylikomplikaatioita. Pidä mielessä, että toimittajat ovat huomattavasti eri maantieteellisissä sijainneissa, mikä tekee koordinoinnista ja yhteistyöstä todella vaikeaa. Toisin sanoen, on todella vaikeaa tietää, tekevätkö he tosiasiallisesti työnsä vai eivät.

Anna Blockchain

Joten olemme oppineet tähän mennessä kaksi asiaa:

 • Toimitusketjut ovat ehdottoman tärkeitä yrityksesi yleisen hyvinvoinnin kannalta.
 • Nykyinen toimitusketjujärjestelmä on vanhentunut ja edellyttää merkittävää uudelleenkäynnistystä.

Täällä lohkoketju tulee sisään.

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen Duo-lohkoketju ja toimitusketju

Kuvahyvitys: Imperial College London

Lohkoketju on yksinkertaisimmalla tavalla aikaleimattu sarja muuttamattomia tietueita, joita hallitsee tietokonejoukko, joka ei ole yksikään yksittäinen yksikkö. Jokainen näistä tietolohkoista (ts. Lohko) on suojattu ja sidottu toisiinsa salauksen periaatteiden (eli ketjun) avulla.

Blockchain-tekniikan 3 ominaisuutta, jotka auttavat häiritsemään toimitusketjun hallintajärjestelmää, ovat:

 • Hajauttaminen
 • Muuttumaton
 • Läpinäkyvyys

# 1 Hajauttaminen

Hajauttamisen idea on blockchain-tekniikan ydin. Se tarkoittaa periaatteessa sitä, että kaikki lohkoketjun sisään tallennetut tiedot eivät ole yhden keskitetyn yksikön omistuksessa, vaan kaikki jakamat, jotka kuuluvat kyseisen lohkoketjun verkkoon..

Nykyisen toimitusketjuteollisuuden ongelmana on, että kaikista toimittajista ja hankintaviranomaisista tulee vahingossa omia tiedonsiiloja. Mikään ei kerro meille 100% varmuudella, että näiden ihmisten lähettämä tieto on 100% aitoa vai ei.

Blockchain hajottaa kuitenkin juuri tämän siilokonseptin.

Kun tämä ketju yhdistää kaikki nämä eri yksiköt kaikkialla maailmassa, tietojen eristämisestä ei enää ole kysymystä. Kaikki tiedot, jotka niihin olisi tallennettu, eivät ole kaikkien lohkoketjun jäsenten käytettävissä.

Okei, joten saatat miettiä, vaikka he eivät omista tietoja, mikä estää heitä käsittelemästä niitä?

Katsotaanpa sitä varten seuraava omaisuutemme.

# 2 muuttumattomuus

Muuttamattomuus tarkoittaa periaatteessa sitä, ettei sitä voida muuttaa. Mitään tietoja, jotka laitat blockchainiin, ei voida muuttaa.

Voitteko kuvitella, kuinka arvokasta tämä on toimitusketjun hallinnalle?

Kukaan on mahdotonta muuttaa taloutta koskevia tietoja ja perustella ylimääräisiä maksuja, kun he ovat syöttäneet tiedot blockchainiin.

Syy miksi lohkoketju saa tämän ominaisuuden, on salauksen hajautusfunktiot.

Yksinkertaisesti sanottuna hajautus tarkoittaa minkä tahansa pituisen syötemerkkijonon ottamista ja kiinteän pituisen tuotoksen antamista. Kryptovaluuttojen, kuten bitcoin, yhteydessä tapahtumat otetaan syötteeksi ja suoritetaan hajautusalgoritmin (bitcoin käyttää SHA-256) läpi, mikä antaa kiinteän pituisen tuotoksen.

Katsotaanpa, kuinka hajautusprosessi toimii. Aiomme laittaa tiettyjä panoksia. Tähän harjoitukseen aiomme käyttää SHA-256: ta (Secure Hashing Algorithm 256).

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen kaksikko

Kuten näette, SHA-256: n tapauksessa, riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni syötteesi on, lähdöllä on aina kiinteä 256-bittinen pituus. Tästä tulee kriittinen, kun olet tekemisissä valtavan määrän tietoja ja tapahtumia. Joten pohjimmiltaan sen sijaan, että muistaisit valtavia syötetietoja, voit vain muistaa hash ja seurata.

Salaushajautusfunktio on erityinen hajautusfunktioiden luokka, jolla on useita ominaisuuksia, mikä tekee siitä ihanteellisen salaukseen. On tiettyjä ominaisuuksia, jotka salauksen hajautusfunktiolla on oltava, jotta sitä voidaan pitää turvallisena. Voit lukea niistä yksityiskohtaisesti hajautusoppaastamme.

On vain yksi kiinteistö, johon haluamme sinun keskittyvän tänään. Sitä kutsutaan “lumivyöryvaikutukseksi”.

Mitä tuo tarkoittaa?

Vaikka teetkin pienen muutoksen syötteessäsi, hashissa näkyvät muutokset ovat valtavat. Testataan se SHA-256: lla:

Näetkö tuon? Vaikka olet juuri vaihtanut tulon ensimmäisen aakkosen kirjainkokoa, katso kuinka paljon se on vaikuttanut lähtö hashiin.

Joten milloin tahansa joku yrittää muuttaa tietoja lohkoketjun sisällä, käy heti ilmi, että on tapahtunut peukalointiyritys.

Lisäksi kaikki lohkot on linkitetty toisiinsa myös hash-toimintojen kautta. Jokaisella lohkoketjun lohkolla on edellisen lohkon hash. Sellaisena, jos peukalointi tapahtuu, se muuttaa ketjun koko rakennetta, mikä on mahdotonta.

Mennään nyt kolmannelle omaisuudelle.

# 3 Läpinäkyvyys

Yksi kiinnostavimmista ja väärinymmärretyistä blockchain-tekniikan käsitteistä on ”läpinäkyvyys”. Jotkut sanovat, että blockchain antaa sinulle yksityisyyttä, kun taas jotkut sanovat, että se on läpinäkyvä. Miksi luulet niin tapahtuvan?

No … henkilön identiteetti on piilotettu monimutkaisen salauksen avulla ja sitä edustaa vain hänen julkinen puhe. Joten jos etsit henkilön tapahtumahistoriaa, et näe “Bob lähetti 1 BTC: tä”, vaan näet “1MF1bhsFLkBzzz9vpFYEmvwT2TbyCt7NZJ lähetti 1 BTC: n”.

Seuraava tilannekuva Ethereum-tapahtumista näyttää sinulle mitä tarkoitamme:

Toimitusketju ja lohkoketju: Dynaaminen kaksikko

Joten vaikka henkilön todellinen henkilöllisyys on suojattu, näet silti kaikki tapahtumat, jotka hänen julkinen osoitteensa teki. Tätä avoimuusastetta ei ole koskaan ennen ollut olemassa rahoitusjärjestelmässä. Se lisää, että ylimääräinen ja kaivattu vastuun taso, jota jotkut näistä suurimmista laitoksista vaativat.

Puhuen kryptovaluutan näkökulmasta, jos tiedät yhden näistä suuryrityksistä, voit yksinkertaisesti lisätä sen tutkimusmatkailijaan ja tarkastella kaikkia heidän tekemiäsi tapahtumia. Tämä pakottaa heidät olemaan rehellisiä, jotain, jota heidän ei ole koskaan tarvinnut käsitellä aiemmin.

Käytä tätä nyt toimitusketjun hallinnan yhteydessä.

Jokainen toimitusketjussa koskaan tapahtuva operaatio tallennetaan lohkoketjuun kaikkien nähtäväksi. Voitteko kuvitella, mitä tämä avoimuuden taso voi tehdä yrityksellesi? Jokaisen on pakko olla vastuussa teoistaan

Kuinka Blockchain-tekniikka häiritsee toimitusketjua?

Joten, mitä olemme tähän mennessä tienneet, blockchain-tekniikalla on hajauttamisen, läpinäkyvyyden ja muuttumattomuuden ominaisuuksia. Sellaisena se on täydellinen työkalu käytettäväksi toimitusketjun hallintateollisuuden häiriöissä.

Aina kun tuote vaihtaa omistajaa, tapahtuma voidaan dokumentoida lohkoketjussa, mikä luo tuotteen pysyvän historian valmistuksesta myyntiin. Mitä tämä tekee, on se, että se vähentää:

 • Aikaviiveet
 • Inhimillinen virhe
 • Lisätyt kustannukset

Blockchain voi ehdottomasti parantaa seuraavat ominaisuudet:

 • Tuotteiden määrän kirjaaminen ja siirtäminen eri osapuolten kautta.
 • Kaikkien ostotilausten, muutostilausten, kuittien, kauppaan liittyvien tietojen seuranta
 • Tuotteiden varmentamisen pätevyyden tarkistaminen. Esimerkiksi. tätä voidaan käyttää seuraamaan, täyttääkö tietty tuote tiettyjä laatustandardeja vai ei
 • Se voi linkittää useita fyysisiä tuotteita sarjanumeroihin, viivakoodeihin ja tunnisteisiin, kuten RFID jne.
 • Auttaa jakamaan kaikki valmistusprosessia, kokoonpanoa, toimitusta ja huoltoa koskevat tiedot toimitusketjun eri osapuolten kanssa.

Joten jos etsimme kaikkia etuja, joita lohkoketju voi tuoda järjestelmään:

 • Blockchainin läpinäkyvyys auttaa huolellisesti dokumentoimaan tuotteen matkan sen lähtöpisteestä kaikille toimittajille. Tämä lisää toimitusketjun eri osapuolten luottamusta, koska kaikki tiedot ovat kaikkien nähtävissä.
 • Lohkoketjuverkko voi ottaa vastaan ​​kaikki toimitusketjuverkon osallistujat. Lisäksi kaikki voivat maantieteellisestä sijainnistaan ​​riippumatta muodostaa yhteyden lohkoketjuun.
 • Blockchainin muuttumattomuus varmistaa, että ketjun kaikki tietueet ovat rehellisiä ja vailla korruptiota. Lisäksi sen luontaisen salauksen vahva turvallisuus poistaa tarpeettomat tarkastukset ja säästää paljon aikaa ja rahaa.
 • Lohkoketjun hyödyntäminen avaa myös oven tulevaisuuden innovaatioille.

Käyttötapaus: Elintarviketeollisuus

Muistatko, kuinka sanoimme, että E-Coli-virus toi pinaattiteollisuuden pysähtymään? On käynyt ilmi, että elintarviketeollisuus käyttää tosiasiallisesti lohkoketjua parempien toimitusketjujen rakentamiseen estääkseen fiaskoa toistumasta!

Monet suuret yritykset, kuten Walmart, työskentelevät yhdessä IBM: n kanssa sisällyttääkseen “Food Trust System” -lohkoketjunsa toimitushallintajärjestelmäänsä.

Walmart on jo tehnyt kaksi testiajoa IBM: n kanssa, yhden kiinalaisen sianlihan ja toisen meksikolaisten mangojen kanssa. Walmart ja IBM käyttivät näihin testeihin “Hyperledger Fabric” -blokkia, alun perin IBM: n rakentaman ja nyt Linux Foundationin Hyperledger-ryhmän alla sijaitsevan lohkoketjun..

Frank Yiannas, Walmartin elintarviketurvallisuusjohtaja, sanoi tämän kokeiden tuloksista (Kuten Fortuneille kerrottiin): “Meitä rohkaistiin niin paljon, että aloimme nopeasti ottaa yhteyttä myös muihin toimittajiin ja jälleenmyyjiin”

Kun lohkoketju integroituu elintarviketeollisuuteen, se tekee koko prosessista läpinäkyvämmän ja turvallisemman. Läpinäkyvän ruokajärjestelmän edut ovat moninaiset:

 • Parantaa huomattavasti elintarvikkeiden turvallisuutta.
 • Varmistaa tuoreemman ruoan, koska kukaan ei riski lähettää “ei-tuoretta” ruokaa avoimessa järjestelmässä.
 • Ruokahävikkiä on vähemmän, koska jokainen ruokapala otetaan huomioon.
 • Pysäyttää ruokapetokset, koska järjestelmä on kaikkien nähtävissä.
 • Edistää vastuuta elintarviketuottajien keskuudessa, koska he nyt tietävät, etteivät he pääse käsin käyvistä asioista.
 • Antaa asiakkaalle luotettavaa tietoa ruoastaan ​​ja antaa heille mahdollisuuden tehdä parempia ostovalintoja.

Päätelmä: Blockchain ja toimitusketju

Näyttää siltä, ​​että blockchain-tekniikka ja toimitusketjun hallintajärjestelmät on rakennettu toisilleen. Itse asiassa kaikki nykyisten toimitusketjujen puutteet voidaan helposti korjata käyttämällä lohkoketjutekniikkaa. Uskomme, että tämä on yksi tärkeimmistä toimialoista, joita blockchain voi häiritä ja muuttua parempaan suuntaan. Toivottavasti blockchain-pohjaiset toimitusketjun hallintajärjestelmät voivat olla normi tulevaisuudessa.

Oletko liike-elämän ammattilainen, joka haluaa oppia kuinka blockchain-tekniikkaa voidaan käyttää yrityksessäsi? Katso meidän Blockchain for Business Accelerator 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me