Blockchain-tekniikka on saanut viime aikoina paljon huomiota teollisuutta häiritseviin ominaisuuksiinsa. Tämän seurauksena monet teollisuudenalat kaatuvat itsensä yli yrittääkseen sisällyttää blockchainin.

Pitäisikö kaikkien yritysten kuitenkin käyttää lohkoketjua?

Mitkä ovat asioita, jotka on otettava huomioon ennen blockchainin sisällyttämistä? Tässä oppaassa yritämme vastata kaikkiin noihin kysymyksiin.

Miksi yritykset hyppäävät niin Blockchainista?

Olemme puhuneet Blockchainin perusteista monta kertaa tällä sivustolla aiemmin. Joten antaa sinulle erittäin lyhyt kuvaus. Lohkoketju on yksinkertaisimmalla tavalla aikaleimattu sarja muuttamattomia tietueita, joita hallitsee tietokoneiden klusteri, joka ei ole yksikään yksittäinen taho. Jokainen näistä tietolohkoista (ts. Lohko) on suojattu ja sidottu toisiinsa salauksen periaatteiden (eli ketjun) avulla.

Syy miksi blockchain on saanut niin paljon ihailua on, että:

 • Se ei ole yhden yksikön omistuksessa, joten se on hajautettu
 • Tiedot tallennetaan kryptografisesti sisälle
 • Lohkoketju on muuttumaton, joten kukaan ei voi muuttaa tietoja, jotka ovat lohkoketjun sisällä
 • Lohkoketju on läpinäkyvä, joten tietoja voidaan seurata haluttaessa

Kuten näette, on järkevää, miksi yritykset ovat kiinnostuneita sisällyttämään blockchainin. Itse asiassa, Katajan tutkimus kysyi joidenkin suuryritysten työntekijöiltä (kanssa >20000 työntekijää) haluavatko he sisällyttää blockchainin. Tämän he selvittivät tutkimuksessa:

Blockchain? Onko tämä tekniikka, jota yrityksesi tarvitsee?

57% sanoi “kyllä”, kun vain 9% sanoi “ei”.

Itse asiassa 76% kyselyyn osallistuneista työntekijöistä sanoi, että blockchain voisi olla “erittäin hyödyllinen” tai “melko hyödyllinen” heidän yritykselleen.

Kaikki merkit viittaavat hyvään adoptiotasoon. On kuitenkin joitain asioita, jotka näiden yritysten on ensin harkittava ennen FOMOn uhriksi joutumista.

[optin-hirviö-lyhytkoodi id = ”rbzitmzlyeapr8octd1d”]

Jos se toimii, älä korjaa sitä

Blockchain? Onko tämä tekniikka, jota yrityksesi tarvitsee?

On olemassa monia yrityksiä, jotka haluavat epätoivoisesti sisällyttää blockchainin huolimatta siitä, että heillä on täysin hyvät järjestelmät. Ajatus ”kaiken pitäisi olla hajautettua” on väärä.

Otetaan esimerkki Amazon.

Amazon on monen miljardin dollarin verkkokaupan jättiläinen ja suurin tekijä niiden kasvun takana on niiden käyttöliittymä / käyttöliittymä.

Ajattele tätä, jos tilaat jotain Amazonista, saat sen päivässä. Jos et pidä siitä, he ottavat sen takaisin päivän kuluessa ja palauttavat sinulle. Lisäksi, kun drone-palvelut ovat tulossa, saat lähitulevaisuudessa tuotteesi tunnin sisällä tilauksesta!

Miksi haluat häiritä niin hyvää palvelua sisällyttämällä uuden tekniikan, josta sinulla ei ole kokemusta?

Useimmiten, jos haluat lisätä yrityksesi tehokkuutta, vastaus voi hyvinkin olla tiettyjen perintöpohjaisten ratkaisujen muokkaamisessa sen sijaan, että hyppisit blockchain-vaunuun. Muista, että järjestelmällinen muutos on parempi yrityksesi yleisen kasvun kannalta kuin yksinkertainen aseen hyppääminen.

Älä nyt ymmärrä meitä väärin, ei ole epäilystäkään siitä, että blockchain-tekniikalla on paljon loistavia käyttötapauksia. Suurin osa näistä on kuitenkin vielä teoreettisessa tai ennen PoC-vaihetta. Suurin osa blockchainia käyttävistä yrityksistä käsittelee yksinkertaisesti tuntematonta täällä.

Jos todella ajattelet sitä, lohkoketju on pohjimmiltaan hajautettu ja turvallisempi tietokanta, ja sen toteutuksia on useita. Sinulla on:

 • Julkiset estoketjut: Avaa lohkoketju, johon kuka tahansa voi liittyä ja olla osa verkkoa.
 • Sallitut lohkoketjut: Suljettu verkko, jossa olemassa olevien solmujen on vetettävä osallistujia ennen niiden tekemistä osaksi verkkoa

Vaikka julkisella blockchainilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, tosiasia on, että se ei yksinkertaisesti ole valmis käsittelemään valtavia määriä tapahtumia ja tietoja, mikä on näiden yritysten ensisijainen vaatimus.

Toisaalta meillä on luvat ja jopa yksityiset lohkoketjut (yksityiset lohkoketjut ovat yhden yksikön omistuksessa ja hallinnassa). Tämäntyyppiset lohkoketjut ovat saaneet valtavan vetovoiman ja kiinnostuksen eri aloilla, kuten finanssissa. Kriitikoiden mukaan yksityiset ja luvalliset lohkoketjut ovat kuitenkin tarpeettomasti hienoja toteutuksia jaetulle tietokannalle.

Tällä hetkellä jaetusta tietokannasta on paljon yksinkertaisempia toteutuksia, jotka voidaan sisällyttää lohkoketjun sijaan.

Tässä yrityksen on esitettävä itselleen uusia kysymyksiä. Pitäisikö heidän valita vaihtoehtoinen ratkaisu vai pitäisikö lyödä vetoa tekniikasta, joka on vielä suhteellisen nuori ja saattaa tarvita muutaman vuoden täyttääkseen lupauksen, jonka se jo osoittaa?

Joten, milloin sinun pitäisi tutkia blockchainin sisällyttämistä ja milloin sinun ei pitäisi?

Onko yrityksesi riippuvainen kolmannesta osapuolesta kaikessa toiminnassaan? Polttako tämä kolmas osapuoli reikää taskussa? Onko sinulla oltava selkeä kirjausketju yrityksellesi varmistaaksesi, että kaikki on paikoillaan?

Jos kyllä, niin blockchain on hyvä idea sinulle.

Käsitteleekö yrityksesi kuitenkin valtavia tietomääriä, joissa aika ja nopeus ovat ensiarvoisen tärkeitä, niin lohkoketju ei välttämättä ole paras ratkaisu, ainakin toistaiseksi.

Kustannukset

Ennen lohkoketjun sisällyttämistä voi olla järkevää laskea, kuinka paljon se maksaa. Haluamme kiinnittää huomionne kolmeen erityisalueeseen.

Keskusyksiköt ja lohkoketju

Suuri asia, josta monet ihmiset puhuvat, on se, että pankit pystyvät vähentämään paljon toimintakustannuksia blockchain-integraation takia. Jason Bloomberg tuo kuitenkin esiin jotain melko mielenkiintoista Forbesin artikkeli.

Tosiasia on, että suuret rahoituslaitokset, kuten pankit, toimivat keskusyksiköillä. Sen sijaan, että tehtäisi keskusyksiköt vanhentuneiksi, blockchain on todellakin osoittautumassa syyksi pankeille lisätä keskusyksikkösijoitustaan. Myös IBM seuraa samaa polkua.

IBM: n toiminnasta puhuen DataKineticsin toimitusjohtaja Allan Zander sanoi, “IBM: n lähestymistapa näyttää kuitenkin jo varastaneen jonkin verran marssia AWS: n ja Azuren kautta tarjoamalla keskitettyjä päivityksiä, globaalin 24/7 tuen – ja – kyvyn suorittaa analyysejä itse Hyperledgerissä – samalla kun käytetään valtavaa käsittelyä teho ja käytännössä nolla pääkoneiden seisokkeja. Kaiken kaikkiaan – ja IMHO – IBM: n tarjoama tältä osin tarjoaa tällä hetkellä paljon enemmän mukavuutta valita, mikä alusta tarjoaa paremman luotettavuuden ja tuen. “

Ei ole selvää, tuleeko tämä keskusyksikkökeskeinen lohkoketju lähestymistapa erittäin kustannustehokkaaksi vai ei.

Syy siihen, miksi näitä keskusyksiköitä tarvitaan ensinnäkin, on kuitenkin blockchainin skaalautuvuusongelma. Jos yrityksesi aikoo käsitellä paljon läpimenoja, sinun on pidettävä tämä mielessä.

Virrankulut

Emme saa lyödä täällä, Bitcoin imee paljon voimaa. Bitcoin Luxemburgin mukaan Bitcoinin tapahtumakohtainen hinta vuoden alusta lähtien on välillä 75-160 dollaria. Suuri osa tästä johtuu sähkökustannuksista.

Kuten ICF: n yritysstrategiajohtaja Chris Haley ja ICF: n uusien ratkaisujen johtaja Michael Whitaker huomauttavat, “Blockchainin liiketoimintatapahtuman on katettava joukko potentiaalisia kustannuksia isännöinnin, lisensoinnin ja toteuttamisen lisäksi. Energiakustannukset voivat nousta valtavasti, kun tapahtumamäärä kasvaa. Kaiken tämän lisäksi olisi lisättävä puskuri tuntemattomille ja tuntemattomille ja ehkä “monimutkaisuuspalkkio”. “

Varastointikustannukset

Jotta ymmärrettäisiin, kuinka paljon tallennusketju blockchainiin maksaa, on pidettävä mielessä tietyt asiat.

Ensinnäkin, blockchain on jatkuvasti kasvava tietokanta, joka kasvaa vain ajan myötä.

Toiseksi kukin verkon solmu ylläpitää lohkoketjua lataamalla kaikki tiedot jatkuvasti tietokoneelleen. Siksi tallennuskustannukset voivat olla hallittavissa alussa, mutta ne voivat nousta eksponentiaalisesti korkeaksi ajan myötä.

Mahdollinen ratkaisu, jota monet ihmiset ovat tutkineet, on pilvitallennus, koska se on ensi silmäyksellä edullinen ja sillä on erittäin skaalautuva tallennusvaihtoehto. Mutta, kuten Jamila Omaar, Internet Policy Intern at Interplanetary Database (IPDB) -säätiö huomauttaa, “Blockchain-tietokannan on tallennettava tietoja loputtomiin, joten [pilven] toistuva maksumalli ei toimi.”

Itse asiassa arvioidaan, että Bitcoin-solmun pitkän aikavälin tallennuskustannus gigatavua kohti ylittää 22 miljoonaa dollaria, perustuen vain nykyisiin transaktiokustannuksiin.

IPDB työskentelee kuitenkin heidän mukaansa mahdollisen ratkaisun parissa, “On vaikea rakentaa hajautettua järjestelmää, joka on riittävän vahva hallitsemaan itseään joutumatta uudelleenkeskittämisen uhriksi.”

Joten voivatko blockchainit olla todella kustannustehokkaita?

Kyllä, mutta nykyisessä tilassaan ei niin paljon. Tosiasia on, että suurin osa näistä blockchain-aloitteista on POC-vaiheessa ja on aivan liian aikaista kertoa, voivatko ne olla tehokkaita vai eivät.

Toiminnot

Yksi alue, jolla blockchainin käyttö voi olla erittäin hyödyllistä, on liiketoiminta. Tämä aihe voi olla itsessään koko artikkeli, mutta on joitain alueita, joita voimme ehdottomasti tutkia toistaiseksi.

Tarkastus

Muista, että estoketju on sekä läpinäkyvä että muuttumaton, mikä auttaa luomaan pysyvän tietueen tapahtumista. Siksi on erittäin helppoa seurata paperiketjua lohkoketjussa sisäistä (ja valtion) tarkastusta varten. Muuttamattomuuden takia tietojen tarkkuus taataan.

Laatuvakuutus

Toinen paikka, jossa blockchain voi auttaa liiketoiminnassa, on tuotteen laadunvarmistus. Koska lohkoketju on läpinäkyvä, ketjun jokainen osa voidaan tarkkaan tutkia ja tutkia.

Mielenkiintoinen paikka, jossa sitä käytetään elintarviketeollisuudessa. Kuten Mike Almeida Empire ATM Groupin presidentti sanoo, “Salmonellapelon kaltaiset tapahtumat voidaan jäljittää lähteeseen sekunneissa, ja jokainen erän pussi merkitään poistettavaksi riippumatta siitä, onko se pakattu juuri jalostuslaitokseen, toimitettavaan kuorma-autoon vai jo vähittäiskaupassa. Tämä järjestelmä voisi ilmoittaa kaikille mukana oleville sekunneissa pikemminkin kuin päivinä.

Okei, joten se kuulostaa melko hyvältä, mutta tämän työn tekemiseksi sinun on huolehdittava yhdestä asiasta. Työntekijöiden koulutus.  

Ajattele sitä, voitko varmistaa, että liiketoimintasi sujuu ongelmitta, jos työntekijät ovat täysin avuttomia? Joten miten varmistat, että työntekijät ovat riittävän blockchain-taitavia, jotta yrityksesi voi toimia ilman vaikeuksia?

Kuten George Levy sanoo, on kaksi keskeistä työntekijäryhmää, jotka sinun on koulutettava:

 • Yrityksesi johtajien on oltava yhteydessä tekniikan perusteisiin, jotta he tietävät, miten se muuttaa prosesseja.
 • Ohjelmistokehittäjilläsi ja IT-soluillasi on oltava koodaustaidot, joita tarvitaan lohkoketjun rakentamiseen ja ylläpitoon.

Johtajat

Ei ole muuta tapaa sanoa sitä, yrityksesi eri osastojen johtajien ja johtajien on opittava kuinka blockchain toimii. Esimerkiksi. toimitusketjusi johtajien tulisi oppia kuinka blockchain toimii ymmärtääkseen miten se häiritsee teollisuuttasi.

Ohjelmistokehittäjät

Kehittäjien ja IT-ihmisten on ymmärrettävä, miten estoketju toimii ja miten he voivat kehittyä siinä. Ensinnäkin heidän on ymmärrettävä älykkäät sopimukset ja miten ne toimivat. Älykkäät sopimukset ovat automatisoituja sopimuksia. He suorittavat itsensä ja koodiin on kirjoitettu erityiset ohjeet, jotka suoritetaan tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Blockchain? Onko tämä teknologia, jota yrityksesi tarvitsee?

Voit oppia lisää älykkäistä sopimuksista perusteellinen oppaamme täällä.

Älykkäät sopimukset ovat asioita, jotka tapahtuvat Ethereumin ekosysteemissä. Kun joku haluaa suorittaa tietyn tehtävän Ethereumissa, hän tekee älykkään sopimuksen yhden tai useamman henkilön kanssa.

Älykkäät sopimukset ovat sarja ohjelmointikieltä kirjoitettuja ohjeita “vakavuus”, Joka toimii IFTTT-logiikka alias JOS TÄMÄ-SITÄ -SEN logiikka. Pohjimmiltaan, jos ensimmäinen ohjeisto on suoritettu, suorita seuraava toiminto ja sen jälkeen seuraava ja jatka toistamista, kunnes saavut sopimuksen loppuun.

Tämän lisäksi sinun on palkattava kehittäjät, jotka ovat jo perehtyneet blockchain-kehitykseen, auttamaan käynnistämään yrityksesi muutoksen.

Joten kerrotaan uudelleen ja katsotaan, mitä kolmanneksi sinun on palkattava blockchain-kehittäjä

 • Lopuksi, psykologisemmalla tasolla muutos voi olla pelottava. Sinun on varmistettava, että työntekijät ovat henkisesti alkaneet tehdä tämä hyppy.

  Pohjimmiltaan sinun on tehtävä tilaa yrityksen budjetissa varmistaaksesi, että työntekijät ovat vauhdissa. Tämä voi olla mahdollinen este, jos budjettisi ei salli ylimääräisiä menoja.

Asiakkaat ja asiakkaat

Työntekijät eivät ole ainoat, joihin tämä muutos vaikuttaa. Hyvin todellinen huolenaihe, jonka useimmilla yrityksillä on, on, että estoketju häiritsee heidän suhteitaan asiakkaisiin.

Juniper Research -tutkimuksessa todettiin myös seuraavat kaksi tulosta:

Blockchain? Onko tämä teknologia, jota yrityksesi tarvitsee?

Kuvahyvitys: Katajan tutkimus

Joten tutkimuksen mukaan:

 • 35% yrityksistä uskoo, että blockchain-integraatio aiheuttaa häiriöitä heidän sisäisessä toiminnassaan.
 • Ylivoimainen 51% kokee, että se aiheuttaa “merkittäviä häiriöitä” kumppaneilleen / asiakkailleen.

Meidän ei todellakaan tarvitse kertoa sinulle, kuinka tärkeää on pitää vanhat asiakkaasi oikeassa? On tosiasia, että pitkäaikaisen asiakkaan pitäminen on paljon arvokkaampaa kuin uuden asiakkaan hankkiminen. Yksi tärkeimmistä alueista, johon sinun tulisi keskittyä yrityksessä, on asiakassuhteet. Kuten vanha sanonta kuuluu, ”Hanki uusia ystäviä, mutta säilytä vanhat. Yksi on hopeaa, toinen kultaa. “

Joten pitäen tämä mielessä, sinun on kysyttävä itseltäsi, onko sen arvoista tuoda yritykseesi yhtä jyrkkä muutos kuin lohkoketju ja vieraantua asiakkaasi. Ihmiset eivät todellakaan ole niin avoimia muutoksille, ja kun asiakkaasi ovat tyytyväisiä tuttuun toimintatyyliin, haluatko todella häiritä sitä tyhjästä? Jos jokin ajaa asiakkaasi pois, se ei varmasti ole sen arvoinen?

Asiakkaiden yleisen ahdistuksen lisäksi on toinenkin kiireellinen huolenaihe.

Pelkään, että nykyiset asiakasjärjestelmät eivät enää välttämättä ole yhteensopivia päivitettyjen, blockchain-integroitujen järjestelmien kanssa. Nämä pelit yhteentoimivuudesta eivät ole perusteettomia, vaikka Cryptoverse-ihmiset yleensä ovat huolissaan lohkoketjujen yhteentoimivuudesta, ja se on yksi suurimmista ongelmista, jotka on ratkaistava skaalautuvuuden lisäksi.

Ota vauvan vaiheet

Jos sinulla ei ole vaadittuja resursseja, ei tarvetta eikä aikaa rakentaa blockchain-liiketoimintaa alusta asti, voit aina käyttää joitain jo olemassa olevia työkaluja ja ratkaisuja sovellusten luomiseen ilman paljon tarvetta. tekninen tietäminen. Parasta näissä ratkaisuissa on, että ne eivät maksa niin paljon, plus se antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, toimiiko se todella yrityksellesi vai ei. Se on kuin ero ostaessasi kokonaisen pullon kalliita hajusteita tai 5 ml: n näytteenottopalan.

Monet organisaatiot ovat jo tulossa tekemään blockchainista helpompaa yrityksille. Joten sen sijaan, että uudistaisit infrastruktuuriasi kokonaan, tämä voi olla suunta, johon haluat mennä ensin.

Muista, että Blockchain on vielä nuori

Blockchainin takana oleva hype on melko epärealistinen kuin tällä hetkellä.

Itse asiassa viimeisimmät raportit viittaavat siihen, että yritykset, jotka lisäävät nimiinsä sanan “blockchain”, ovat nähneet osakkeensa nousevan merkittävästi. Itse asiassa osakkeet pienessä yhdysvaltalaisessa virvoitusjuomayrityksessä menivät kasvoi 432% sen jälkeen kun yritys muutti nimensä Long Island Iced Tea Corp: sta Long Blockchain Corporationiksi!

Tällainen epärealistinen hype laittaa paljon epäreiluja odotuksia lohkoketjuun.

Vaikka uskomme, että lohkoketju on suuri innovaatio, se ei suinkaan ole maaginen painike. Huono liikeidea ei tule muuttamaan suureksi, tehkäämme asia selväksi.

Teknologia on edelleen hyvin nuori, ja on olemassa monia uusia tapoja, joita on tutkittava ja parannettava, kuten skaalautuvuus ja yhteentoimivuus. Kuitenkin sen sanottuaan, blockchainin mielenkiintoinen piirre on, että siitä tulee voimakkaampi, kun se otetaan käyttöön laajemmin.

Joten, mitä sinun pitäisi tehdä?

Uskomme blockchainin potentiaaliin ja uskomme, että suurin osa yrityksistä aikoo ottaa sen käyttöön tulevaisuudessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jokaisella yrityksellä on oltava se ensin. Älä hajauta vain liittyäksesi laumaan.

Sinun on tarkasteltava yritystäsi syvällisesti ja tarkasti ja otettava huomioon kaikki seikat, joista olemme toistaiseksi puhuneet:

 • Onko sinulla jo loistava liiketoimintaprosessi, joka ei vaadi häiriöitä?
 • Pystyykö yrityksesi hoitamaan estoketjuintegraatioon liittyvät kustannukset etenkin alkuvaiheessa?
 • Pystytkö investoimaan esimiestesi koulutukseen?
 • Voitko saada koko joukkueesi vauhtiin tällä muutoksella?
 • Voitteko saada hämmästyttäviä blockchain-kehittäjiä?
 • Pystyykö tiimisi sopeutumaan tähän muutokseen??
 • Onko asiakaskuntasi tarpeeksi vahva pysyäksesi uskollisena sinulle tämän siirtymän aikana??
 • Pitäisikö sinun muuttaa koko yrityksesi infrastruktuuria tai ottaa vauva-askelia ja tehdä päätös?
 • Oletko valmis ottamaan kaiken riskin pelataksesi tällä jännittävällä, mutta nuorella tekniikalla?

Kysy itseltäsi nämä kysymykset, ennen kuin otat harppauksen.

Sen jälkeen, jos olet varma tämän hypyn tekemisestä, sinun pitäisi vain jatkaa sen eteenpäin.

Ei kovin tekninen? Etkö ole kehittäjä? Ei ongelmaa. Tämä ohjelma on suunniteltu erityisesti sinulle!

Suojaa paikkasi nyt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me