On aliarviointia sanoa, että Blockchain Technology on yksi tämän vuosisadan innovaatioista. Aina kun ajattelemme sitä, yhdistymme automaattisesti kryptovaluuttoihin ja ensisijaisesti bitcoiniin. Tämä käsite muuttuu kuitenkin nopeasti. Yhä useammat ihmiset näkevät, että lohkoketjuteknologian mukana tuleva hajauttaminen ja läpinäkyvyys voivat ravistaa useita teollisuudenaloja sen ytimeen. Tässä artikkelissa tutkitaan erilaisia ​​blockchain-sovelluksia.

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Ennen kuin katsomme toimialoja, joilla on blockchain-sovelluksia, tutustutaan nyt blockchain-tekniikkaan, pitäisikö meidän?

Mikä on Blockchain-tekniikka?

Lohkoketju on lohkoketju, jossa kukin lohko sisältää arvotietoja ilman keskitettyä valvontaa. Se on kryptografisesti turvallinen ja muuttumaton. Lohkoketju käyttää kahta tärkeää tietorakennetta: osoittimet ja linkitetyt luettelot.

Osoittimet

Osoittimet ovat muuttujia ohjelmoinnissa, joka tallentaa toisen muuttujan osoitteen. Yleensä normaalit muuttujat missä tahansa ohjelmointikielessä tallentavat tietoja.

Esimerkiksi. int a = 10, tarkoittaa, että on olemassa muuttuja “a”, joka tallentaa kokonaislukuarvot. Tässä tapauksessa se tallentaa kokonaislukuarvon, joka on 10. Tämä on normaali muuttuja.

Osoittimet tallentavat kuitenkin arvojen tallentamisen sijaan muiden muuttujien osoitteet. Siksi niitä kutsutaan osoittimiksi, koska ne osoittavat kirjaimellisesti kohti muuttujien sijaintia.

Linkitetyt luettelot

Linkitetty luettelo on yksi tietorakenteiden tärkeimmistä kohteista. Tältä linkitetty luettelo näyttää:

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Se on lohkojen sarja, joista kukin sisältää tietoja, jotka on linkitetty seuraavaan lohkoon osoittimen avulla. Osoittimuuttuja sisältää tässä tapauksessa seuraavan solmun osoitteen ja siten yhteys muodostetaan. Kuten näette, viimeisellä solmulla on nollaosoitin, mikä tarkoittaa, että osoittimella ei ole arvoa.

Yksi tärkeä asia, joka on huomattava tässä, kunkin lohkon sisällä oleva osoitin sisältää Seuraava lohko. Siten osoittaminen saavutetaan. Nyt saatat kysyä, mitä se tarkoittaa luettelon ensimmäiselle lohkolle? Missä ensimmäisen lohkon osoitin pysyy?

Ensimmäistä lohkoa kutsutaan “geneettiseksi lohkoksi” ja sen osoitin on itse järjestelmässä. Se näyttää tavallaan tältä:

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuva: Coursera

Jos mietit mitä hash-osoitin tarkoittaa, se on osoitin, joka sisältää edellisen lohkon hash.

(Lisää hajautuksista vähän)

Kuten olet ehkä arvannut jo nyt, blockchainin rakenne perustuu tähän. Lohkoketju on periaatteessa linkitetty luettelo ja näyttää tältä:

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Lohkoketju on linkitetty luettelo, joka sisältää tietoja ja hajautusosoitin joka osoittaa sen edelliseen lohkoon, mikä luo ketjun. Mikä on hajautusosoitin? Hajautusosoitin on samanlainen kuin osoitin, mutta sen sijaan, että se sisältää vain edellisen lohkon osoitteen myös sisältää edash-lohkon tietojen hajautusarvo. Tämä yksi pieni säätö tekee blokkiketjuista niin hämmästyttävän luotettavia ja uraauurtavia.

Muista tämä kohta, koska palaamme siihen hetkessä.

Joten blockchain-tekniikan kaksi mielenkiintoisinta puolta ovat:

 • Hajauttaminen.
 • Muuttamattomuus.

Katsotaanpa, miten se saa molemmat ominaisuudet.

# 1 Hajauttaminen

Normaali verkkorakenne on asiakas-palvelin-rakenne.

Miten tuo toimii?

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

On keskitetty palvelin. Ja kaikki, jotka haluavat muodostaa yhteyden palvelimeen, voivat lähettää kyselyn saadakseen tarvittavat tiedot. Internet toimii näin. Kun haluat Googlessa jotain, lähetät kyselyn Google-palvelimelle, joka palauttaa vaaditut tulokset. Joten tämä on asiakas-palvelin-järjestelmä. Mikä on tämän mallin ongelma??

Koska kaikki riippuu palvelimesta, järjestelmän toiminnan kannalta on tärkeää, että palvelin toimii jatkuvasti. Se on pullonkaula. Oletetaan nyt, jostain syystä pääpalvelin lakkaa toimimasta, se vaikuttaa kaikkiin verkon käyttäjiin. Lisäksi on myös turvallisuusongelmia. Koska verkko on keskitetty, palvelin itse käsittelee paljon arkaluontoisia tietoja asiakkaista. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi hakkeroida palvelimen ja saada nämä tiedot. Lisäksi on myös sensuuri. Entä jos palvelin päättää, että tietty kohde (elokuva, kappale, kirja jne.) Ei ole tyydyttävä, ja päättää olla levittämättä sitä verkossa?

Joten kaikkien näiden ongelmien ratkaisemiseksi syntyi toisenlainen verkkoarkkitehtuuri. Se on verkosto, joka jakaa koko työmäärän osallistujien kesken, jotka kaikki ovat yhtä etuoikeutettuja, nimeltään ”ikäisensä”. Keskuspalvelinta ei ole enää, nyt on useita hajautettuja ja hajautettuja vertaisversioita. Tämä on vertaisverkko.  

Peer to Peer -verkko

Kuva: InfoZones

Miksi ihmiset käyttävät vertaisverkkoa?

Yksi vertaisverkon pääkäyttötavoista on tiedostojen jakaminen, jota kutsutaan myös torrentiksi. Jos aiot käyttää asiakas-palvelin-mallia lataamiseen, se on yleensä erittäin hidasta ja riippuu täysin palvelimen kunnosta. Lisäksi, kuten sanoimme, se on altis sensuurille.

Peer-to-peer-järjestelmässä ei kuitenkaan ole keskushallintoa, ja jos siis jopa yksi verkon vertaisista menee kilpailusta pois, sinulla on silti enemmän vertaisversioita, joista voit ladata. Lisäksi siihen ei sovelleta keskusjärjestelmän idealistisia normeja, joten se ei ole taipuvainen sensuuriin.

Jos vertaamme näitä kahta:

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuva: Quora

Lyhyesti sanottuna blockchain-tekniikka saa hajautetun luonteensa.

# 2 muuttumattomuus

Mikä on muuttumattomuus?

Muuttamattomuus tarkoittaa lohkoketjun yhteydessä, että kun jokin on syötetty estoketjuun, sitä ei voida muuttaa. Syy miksi lohkoketju saa tämän ominaisuuden, on salauksen hajautusfunktio.

Yksinkertaisesti sanottuna hajautus tarkoittaa minkä tahansa pituisen syötemerkkijonon ottamista ja kiinteän pituisen tuotoksen antamista. Kryptovaluuttojen, kuten bitcoin, yhteydessä tapahtumat otetaan syötteeksi ja suoritetaan hajautusalgoritmin (bitcoin käyttää SHA-256) läpi, mikä antaa kiinteän pituisen tuotoksen.

Katsotaanpa, kuinka hajautusprosessi toimii. Aiomme laittaa tiettyjä panoksia. Tähän harjoitukseen aiomme käyttää SHA-256: ta (Secure Hashing Algorithm 256).

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuten näette, SHA-256: n tapauksessa, riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni syötteesi on, lähdöllä on aina kiinteä 256-bittinen pituus. Tästä tulee kriittinen, kun olet tekemisissä valtavan määrän tietoja ja tapahtumia. Joten pohjimmiltaan sen sijaan, että muistaisit valtavia syötetietoja, voit vain muistaa hash ja seurata.

Salaushajautusfunktio on erityinen hajautusfunktioiden luokka, jolla on useita ominaisuuksia, mikä tekee siitä ihanteellisen salaukseen. On tiettyjä ominaisuuksia, jotka salauksen hajautusfunktiolla on oltava, jotta sitä voidaan pitää turvallisena. Voit lukea niistä yksityiskohtaisesti hajautusoppaastamme.

On vain yksi kiinteistö, johon haluamme sinun keskittyvän tänään. Sitä kutsutaanAvalanche Effect. ”

Mitä tuo tarkoittaa?

Vaikka teetkin pienen muutoksen syötteessäsi, hashissa näkyvät muutokset ovat valtavat. Testataan se SHA-256: lla:Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan Ymmärräthän? Vaikka muutit juuri syötteen ensimmäisen aakkosen kirjainkokoa, katso kuinka paljon se on vaikuttanut lähtöhajautukseen. Palataan nyt edelliseen kohtaan, kun tarkastelimme blockchain-arkkitehtuuria. Se mitä sanoimme oli:

Lohkoketju on linkitetty luettelo, joka sisältää tietoja ja hash-osoittimen, joka osoittaa edelliseen lohkoonsa, mikä luo ketjun. Mikä on hajautusosoitin? Hajautusosoitin on samanlainen kuin osoitin, mutta sen lisäksi, että se sisältää vain edellisen lohkon osoitteen, se sisältää myös edellisen lohkon sisällä olevan datan hajautusarvon..

Tämä yksi pieni säätö tekee blokkiketjuista niin hämmästyttävän luotettavia ja uraauurtavia.

Kuvittele tätä hetkeksi, hakkeri hyökkää lohkoon 3 ja yrittää muuttaa tietoja. Hajautusfunktioiden ominaisuuksien vuoksi pieni muutos tiedoissa muuttaa hajautusta dramaattisesti. Tämä tarkoittaa, että kaikki lohkossa 3 tehdyt pienet muutokset muuttavat lohkoon 2 tallennettua hajautusta, nyt mikä puolestaan ​​muuttaa lohkon 2 dataa ja tiivistettä, mikä johtaa muutoksiin lohkossa 1 ja niin edelleen ja niin edelleen . Tämä muuttaa ketjun kokonaan, mikä on mahdotonta. Näin estoketjut saavuttavat muuttumattomuuden.

Nyt kun tiedämme mikä blockchain-tekniikka on, katsotaan sen blockchain-sovelluksia eri toimialoilla.

# 1 Elintarviketeollisuus -Blockchain-sovellukset

Hmmm .. ei oikeastaan ​​ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun ajattelet “blockchain-sovelluksia” nyt, se on se?

Mutta tosiasia on, että monet suuret ostoketjut, kuten Walmart, ovat yhdessä IBM: n kanssa sisällyttääkseen lohkoketjun ruokahallintajärjestelmäänsä.

Mikä on sen tekemisen tarkoitus?

Yksi perustavanlaatuisimmista kysymyksistä, jotka meidän tulisi kysyä aina, kun kulutamme elintarvikkeita, on: “Mistä ruokani tulee?”

Yhä useammat ihmiset ovat yhä välinpitämättömämpiä ruokansa alkuperään nähden, mikä aiheuttaa paljon ongelmia paitsi kuluttajille, myös toimittajille.

Jo 6. lokakuuta 2006 useat Yhdysvaltojen osavaltiot kärsivät merkittävästä E-Colin taudinpurkauksesta. Syyllinen? Pinaatti.

Noin 199 ihmistä sairastui, joista 22 oli alle 5-vuotiaita lapsia. 31: stä 199: stä kehittyi munuaisten vajaatoiminta, jota kutsutaan hemolyyttis-ureemiseksi oireyhtymäksi. Viime kädessä taudinpurkauksessa kuoli 3 ihmistä, joista yksi oli 2-vuotias lapsi.

Tämän seurauksena koko elintarviketeollisuus joutui pandemoniumiin. Ihmiset yrittivät epätoivoisesti jäljittää tartunnan saaneen pinaatin lähteen. Jokainen veti pinaattia välittömästi markkinoilta. Elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) kesti yhteensä 2 viikkoa saastuneen pinaatin lähteen löytämiseksi, 2 viikon ajan pinaattia ei ollut markkinoilla.

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuvahyvitys: CBS News

Voitteko arvata, mikä lähde oli?

Se oli yksi toimittaja. Yksi maatila. Yksi erä.

Juuri tuo erä sulki koko teollisuuden 2 viikkoon. Kahden viikon ajan viljelijät, joiden koko toimeentulo riippui pinaatista, jätettiin rikki ja rahattomiksi.

Kaikki tämä olisi vältetty, jos olisi ollut parempi tapa jäljittää pinaatti.

Mutta sitten tämä herättää toisen kysymyksen: Onko “parempi jäljitettävyys” todella se, mihin meidän pitäisi pyrkiä?

Onko se todella parasta, mitä voimme tehdä ruokamme suhteen?

Onko jäljitettävyys, mihin meidän pitäisi pyrkiä, vai onko se täydellinen avoimuus?

Kuten olemme jo nähneet, ruoan jäljittäminen on hyvin hidas prosessi. Se kestää yleensä kauan, jonka aikana kokonaiset teollisuudenalat ja toimeentulo voidaan sulkea. Joten mikä on paras tapa puuttua tähän?

Entä jos tekisimme prosessin jokaisen vaiheen (siitä hetkestä, kun ruoka kasvaa tilalla, siihen asti, kun se saavuttaa markkinat), läpinäkyvä?

Joten mitä tapahtuu, jos lohkoketju toteutetaan täällä kaikkien ruokarekisterien ylläpitämiseksi? Muista, että estoketju on avoin pääkirja ja siinä olevat tiedot ovat avoimia kaikille eikä tietueista vastaa keskusviranomainen. Tämä vähentää huomattavasti aikaa, joka voi tuhlata loputtoman byrokratian ja hierarkian läpi. Itse asiassa näiden tietojen saaminen lohkoketjussa vähentää odotusaikaa viikoista vain sekunteihin.

Tarjonta Chaim

Kuvahyvitys: MeatPoultry

Walmart on jo tehnyt kaksi testiajoa IBM: n kanssa, yhden kiinalaisen sianlihan ja toisen meksikolaisten mangojen kanssa. Walmart ja IBM käyttivät näihin testeihin “Hyperledger Fabric” -blokkia, alun perin IBM: n rakentaman ja nyt Linux Foundationin Hyperledger-ryhmän alla sijaitsevan lohkoketjun. Frank Yiannas, Walmartin elintarviketurvallisuusjohtaja, sanoi tämän kokeiden tuloksista (Kuten Fortuneille kerrottiin):

Meitä rohkaistiin, että aloimme todella nopeasti tavoittaa myös muita toimittajia ja jälleenmyyjiä ”

Kun lohkoketju integroituu yhä enemmän elintarviketeollisuuteen, se tekee koko prosessista läpinäkyvämmän ja turvallisemman. Läpinäkyvän ruokajärjestelmän edut ovat moninaiset (otettu: Frank Yiannasin puhe):

 • Se parantaa suuresti elintarviketurvallisuutta.
 • Varmistaa tuoreemman ruoan, koska kukaan ei riski lähettää “ei-tuoretta” ruokaa avoimessa järjestelmässä.
 • Ruokahävikkiä on vähemmän, koska jokainen ruokapala otetaan huomioon.
 • Pysäyttää ruokapetokset, koska järjestelmä on kaikkien nähtävissä.
 • Toinen avoimen järjestelmän etu on, että se lisää vastuuta elintarviketuottajien keskuudessa, koska he tietävät nyt, että he eivät pääse käsittelemättömistä asioista.

# 2 Kyberturvallisuus -Blockchain-sovellukset

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuvahyvitys: RSA-konferenssi

7. syyskuuta 2017 Equifax, yksi maailman suurimmista kulutusluottoja raportoivista toimistoista, järkytti maailmaa, kun paljasti, että he olivat juuri kohdanneet massiivista kyberturvallisuusrikkomusta. Heidät kohdeltiin luvattomiin tietoihin toukokuun puolivälistä heinäkuuhun 2017, jonka he löysivät 29. heinäkuuta. Noin 145,5 miljoonalle oli vaarana heidän henkilökohtaisten tietojensa varastaminen, mukaan lukien:

 • Nimet.
 • Sosiaaliturvatunnus.
 • Syntymäpäivät.
 • Osoitteet.
 • Ajokortin numerot.

Tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta, kun merkittävä kyberturvallisuusrikkomus tapahtui tunnetulle yritykselle. Vuonna 2016 hakukonejätit ”Yahoo!” kohdannut suuren hyökkäyksen ja noin miljardi Yahoo-tiliä oli vaarantunut. Hyökkääjät saivat seuraavat tiedot:

 • Nimet.
 • Salasanat.
 • Puhelinnumerot.
 • Vastaukset turvakysymyksiin.

Valitettavasti tämä ei ollut ensimmäinen tapa, jolloin Yahoo hakkeroitiin, koska verkossa on paljon DIY-oppaita Yahoon hakkeroimisesta. Kuvittele, kuinka vaarantunut yrityksen turvallisuus on, kun on olemassa DIY-ohjeita siitä, kuinka hakkeroida se erityinen verkossa kelluva yritys!

Kun Verizonin kaltaiset turvallisuusyritykset tekivät tutkimuksensa, he löysivät tiettyjä suuntauksia. Ilmeisesti 65% tietorikkomuksista johtui heikoista, oletusarvoisista tai varastetuista salasanoista. Mikä on merkittävä määrä huolimatta siitä, että se on pienempi kuin edellisen vuoden (95%). Tutkimusten mukaan tärkein syy siihen, miksi suurin osa näistä hyökkäyksistä tapahtuu, on ihmisten itsensä kilttiys.

Ihmiset joutuvat yhä uudelleen tietojenkalasteluhyökkäysten kohteeksi, ja he antavat jatkuvasti arkaluontoisia tietoja, kuten käyttäjänimiä, salasanoja ja luottokorttitietoja. Itse asiassa Verizonin raportissa todetaan, että 23% ihmisistä avaa verkkourkintasähköpostia ja puolet heistä avaa jopa liitteet!

Jos haluat tietää ongelman todellisen syvyyden, harkitse tätä. Verkkorikollisuus maksaa maailmantaloudelle 400 miljardia dollaria vuodessa.

Joten nyt on kysymys, kuinka estoketju voi estää näitä hyökkäyksiä?

Blockchainilla on pääasiassa 3 ominaisuutta, jotka voivat auttaa estämään kyberturvallisuushyökkäyksiä.

Ominaisuus # 1: Luotettava järjestelmä

Lohkoketjujärjestelmä toimii ilman “ihmisen luottamuksen” käsitettä. Kuten Derin Cag toteaa Richtopia-artikkelissaan, “Siinä oletetaan, että kuka tahansa sisäpiiriläinen tai ulkopuolinen voi vaarantaa järjestelmän milloin tahansa, joten se on riippumaton” inhimillisestä etiikasta “.

Ominaisuus # 2: Muuttamattomuus

Lohkoketju antaa mahdollisuuden tallentaa tietoja ja suojata niitä erilaisilla salausominaisuuksilla, kuten digitaaliset allekirjoitukset ja hajautus. Yksi tämän parhaista ominaisuuksista on, että heti kun tieto saapuu lohkoon lohkoketjussa, sitä ei voida muuttaa. Tätä kutsutaan “muuttumattomuudeksi”.

Ominaisuus # 3: Hajauttaminen & Yhteisymmärrys

Lohkoketju on hajautettu hajautettu järjestelmä. Joten miten kaikki tapahtuu, jos ei ole keskusviranomaista? Lohkoketju on valmistettu monista solmuista. Päätöksen tekemiseksi suurimman osan solmuista on päästävä yksimielisyyteen ja tehtävä päätös. Joten keskitetyn arvovaltaisen hahmon sijasta meillä on demokraattinen järjestelmä.   

Nämä kolme ominaisuutta sopivat suuresti kyberturvallisuuteen.

Tässä on joitain tosielämän esimerkkejä blockchain-yrityksistä, jotka häiritsevät kyberturvallisuustilaa.

Esimerkki 1: Vartija-aika ja reaaliaikainen kyberhyökkäyksen lieventäminen

Guardtime on virolaisen kryptografin Ahto Buldasin perustama tietoturvakäynnistys. He ovat äskettäin alkaneet sijoittaa arkaluonteisia tietojaan blockchainiin lisätyn turvallisuuden takaamiseksi. Suurin osa turvallisuusyrityksistä käyttää julkisen avaimen infrastruktuuria (PKI), joka käyttää epäsymmetristä salausta ja julkisten avainten välimuistia. Ongelmana on kuitenkin se, että näitä avaimia ylläpitää keskitetty elin (Certificate Authority). Koska järjestelmä on keskitetty, he ovat alttiita hyökkäyksille.

Joten mitä Guardtime tekee, on se, että he käyttävät lohkoketjua KSI: n (Keyless Signature Infrastructure) luomiseen korvaamaan PKI-järjestelmän. Siitä on tullut maailman suurin blockchain-yritys pelkästään tulojen, henkilöstömäärän ja asiakkaiden todellisen käyttöönoton avulla. Itse asiassa vuonna 2016 yritys hankki kaikki Viron miljoonat terveystiedot järjestelmiensä avulla.

Esimerkki 2: REMME ja tietosuoja

Kuinka luottamukselliset tiedot suojataan?

Päivänä meillä oli vartijoita seisomaan valtavan holvin yläpuolella, joka tallensi tietosi sinulle. Mutta ilmeisesti tässä järjestelmässä on paljon ongelmia

 • On erittäin hankalaa mennä aina holviin aina, kun haluat käyttää tietoja.
 • Olet edelleen riippuvainen ihmisistä pysyäksesi rehellinen. Se on tuskin paras turvallisuusmalli.

Sitten siirryttiin käyttäjänimiin ja salasanoihin.

Se on kuitenkin edelleen riskialtista, koska kaikki ne tallennetaan keskitettyyn palvelimeen ja se voidaan hakata milloin tahansa.

Joten REMME keksi ajatuksen tehdä salasanoista täysin vanhentuneita. Jokaisella laitteella on oma SSL-varmenne, jonka tiedot tallennetaan lohkoketjuun. Koska estoketju on muuttumaton, siihen tallennettuja tietoja ei voida koskaan muuttaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki laitteet ja luottamukselliset tiedot ovat turvassa.

Blockchainin käytön haittoja kyberturvallisuudessa

David Treatin mukaan blockchain-käytännön johtaja Accenturessa, kun taas blockchain on loistava tekniikka, sitä ei ole suunniteltu käsittelemään valtavia määriä dataa. Koska Equifaxin kaltaiset yritykset käsittelevät suuria määriä dataa, estoketju ei välttämättä ole paras tapa tallentaa sitä. Mutta hän lisäsi, että lohkoketju voi olla hyödyllinen, kun ihmiset voivat hallita henkilöllisyyttään.

# 3 Äänestys -Blockchain-sovellukset

Blockchain-sovellukset todelliseen maailmaan

Kuvahyvitys: Cyber ​​Secure India

Äänestys on ehdottoman välttämätön väline kaikille demokraattisille hallituksille. Se on tärkein tekijä, joka tekee hallituksen “kansan puolesta ja kansan puolesta”. Itse asiassa, jos sitä ei äänestetty, “vapaan maan” käsitettä ei ehkä edes ole olemassa. Tämän sanottuaan on todella kiehtovaa ja järkyttävää, että emme ole edelleenkään siirtyneet perinteisestä äänestysjärjestelmästä.

Paperiäänestysjärjestelmää on jo pitkään käytetty maissa ympäri maailmaa. Käsite on yksinkertainen, laitat äänesi paperille ja laitat sen vaaliuurnaan. Vaalien lopussa äänet lasketaan ja voittaja on se, joka saa eniten ääniä. Kuitenkin niin yksinkertaiselta kuin se saattaa kuulostaa, perinteisen paperiäänestysjärjestelmän takia voi tapahtua paljon asioita.

Perinteisen paperiäänestysjärjestelmän ongelmat

 • Järjestelmää ei voida automatisoida ja se on erittäin tylsä. Fyysisesti menemisestä paikkoihin, joissa urnat pidetään, odottamaan pitkissä jonoissa. Koko prosessi on erittäin aikaa vievä.
 • Äänien laskemiseen käytetty aika on liian pitkä.
 • Vaalit voidaan kaapata asettamalla väärät äänestysliput.
 • Voimakkaammat puolueet voivat käyttää pelottelutaktiikkaa paikan päällä vääristäen vaaleja tietyllä tavalla.
 • Paperin hävikin määrä voi vahingoittaa ympäristöä.
 • Jokaisesta tehdystä äänestä ei ole olemassa historiallista tietoa.
 • Paperilippujen kustannukset ovat erittäin korkeat.
 • Ääniäsi on mahdotonta seurata.
 • Kun olet antanut äänen, et voi muuttaa sitä.

Joten kuten näette, paperiäänestysjärjestelmällä on paljon haittoja. Tämän torjumiseksi Viron kaltaiset maat käyttivät digitaalista äänestysjärjestelmää. Kuten The Economist kertoo, Virossa on ollut sähköinen äänestys vuodesta 2005. Itse asiassa vuoden 2015 parlamenttivaalien aikana 30,5% äänistä tehtiin digitaalisesti.

virolainen äänestysehdotus

Järjestelmässä oli kuitenkin joitain mahdollisia ongelmia, jotka tuotiin esiin (tiedot The Economistilta).

 • Ensinnäkin asiakaspuolen kone voisi kehittää haittaohjelman, joka lukee kaikki annetut äänet ja vaihtaa äänen toiselle ehdokkaalle.
 • Hyökkääjä voi tartuttaa palvelimet suoraan haittaohjelmien avulla, jotka on asetettu DVD-levyille, joita käytetään palvelinten asentamiseen ja äänten siirtämiseen.

Viron tietojärjestelmäviranomainen kritisoi ja kiisti nämä asiat, mutta tosiasia on, että keskitetyn palvelimen huolehtiminen äänistä voi olla altis useille hyökkäyksille ja hakkeroille.

Blockchain-ratkaisu

Yritykset, kuten “Seuraa äänestäni”Käyttävät blockchain-tekniikkaa ja elliptisen käyrän salausta tuodakseen äänestyksen 2000-luvulle. Heidän tavoitteensa on yksinkertainen, tee vaaliprosessista mahdollisimman läpinäkyvä. Mitä tarkalleen tapahtuu äänillesi sen antamisen jälkeen? Tuskin kukaan tietää sen. Joten miten blockchain-tekniikan integrointi korjaa tämän?

Tätä seuraa Seuraa äänestäni -ohjelma aikoo tehdä. Jokainen mahdollinen äänestäjä voi kirjautua turvallisesti verkkokamerallaan ja valtion myöntämällä henkilötodistuksella. Kun äänestys on suoritettu, kuka tahansa voi käyttää äänestystunnustaan ​​äänten seuraamiseen ja tarkistaa, että se on annettu oikein. Sen lisäksi. He jopa antavat äänestäjilleen mahdollisuuden vaihtaa ääntään niin monta kertaa määräaikaan saakka.

He käyttävät näiden äänien luomiseen elliptisen käyrän salausta (ECC). ECC on epäsymmetrisen salauksen muoto. Epäsymmetrinen salaus käyttää kahta avainta (julkisen avaimen ja yksityisen avaimen) tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen. ECC on pohjimmiltaan mitä bitcoin ja ethereum käyttävät salaukseensa. Yksi asia on huomata, että yksityistä avainta ei tule paljastaa kenellekään, mutta käyttäjä ja julkinen avain luovat julkisen osoitteen, joka jaetaan kaikille.

Joten miten Seuraa omaa äänestäni -tekniikkaa käyttää tätä tekniikkaa äänten luomiseen?

Äänestäjärekisteröinnin aikana äänestäjä luo kaksi ECC-avainparia. Äänestäjä paljastaa henkilöllisyytensä todentajalle, joka varmentaa ensimmäisen avainparin. Kun tämä on tehty, äänestäjä rekisteröi toisen avainparinsa nimettömästi ensimmäiseen pariin. Ensimmäistä avainparia kutsutaan “henkilöllisyystunnuspariksi”, kun taas toista kutsutaan “äänestysavainpariksi”.

Äänestäjä voi sitten luoda tapahtuman, joka on pohjimmiltaan heidän äänensä, ja allekirjoittaa heidät omalla äänestysavaimellaan. Kun äänestys on tehty, kuka tahansa voi tarkistaa, onko allekirjoitus voimassa vai ei, ja varmista, ettei yhtään äänistä ole väärennetty. He voivat yksinkertaisesti tarkistaa äänestäjän julkisen avaimen avulla tarkistaakseen, onko äänestäjä todella äänestänyt vai ei.

# 4 Maarekisteri – Blockchain-sovellukset

Intia on tutkinut blockchain-tekniikkaa mahdollisena ratkaisuna maarekisteriongelmiin. Omaisuuspetos on yksi Intian suurimmista ongelmista.

Harkitse tätä hetken.

Vuonna 2013, Pelkästään New Delhissä oli 181 ilmoitettua omaisuus petosta, kun taas Mumbai oli lähellä toista 173 tapausta. Joten tämän ongelman ratkaisemiseksi Andhra Pradeshin ja Telanganan hallitukset ovat tehneet yhteistyötä ruotsalaisen startup ChromaWayn kanssa laittaakseen maarekisterinsä lohkoketjuun.

Toteutus tulee olemaan erittäin yksinkertainen.

Järjestelmässä on blockchain-käyttöliittymä ja verkkosovelluksen käyttöliittymä. Käyttöliittymä auttaa järjestelmän koko abstraktiota. ChromaWay käyttää omaa Postchain-nimistä tietokanta-alustaan.

Kuten International Business Times: “Postchain on rakennettu alusta asti toimimaan yleisimmin käytettyjen alustojen kanssa, ja sen integrointi hallituksen järjestelmiin tapahtuu saumattomasti.”

Yksi monista mielenkiintoisista innovaatioista, joita he mahdollisesti voisivat tehdä, on kryptografisesti turvallisten, digitaalisten sormenjälkien käyttöönotto.

Näin se voi mahdollisesti toimia:

 • Geo-koordinaateista otetaan hash ja maan monikulmion kuvaus.
 • Tämä hajautus sidotaan omistajan tunnukseen ja tulos hajautetaan uudelleen ja lisätään estoketjuun.
 • Koska hash on aina ainutlaatuinen arvo, kaikilla on yksilöllinen tunnus. Lisäksi blockchainin muuttumattomuuden vuoksi kukaan ei voi muuttaa levyjä.

J A Chowdary, erityinen pääsihteeri & Andhra Pradesh CM: n IT-neuvonantaja N.N. Chandrababu Naidulla oli tämä sanottava tästä innovaatiosta,

”Blockchain on tulevaisuuden tekniikka. Se ei vain muuta tapaa, jolla koemme prosessit, vaan sillä on myös potentiaalia muuttaa taloutta. Tietysti, me kaikki emme ole vielä löytäneet tätä tekniikkaa täysin, ja siksi Andhra Pradeshin hallitus on sitoutunut startup-yrityksiin ympäri maailmaa, kuten ChromaWay, suorittamaan konseptien todistuksia omilla osastoillaan. ChromaWayn asiantuntemus ja aiempi toteutus sellaisissa maissa kuin Ruotsi ovat lisänneet valtavaa arvoa ymmärryksemme blockchainista. “

Blockchain-sovellukset: Päätelmä

Kuten näette, blockchain-sovelluksia on paljon enemmän kuin pelkkä kryptovaluutta ja ne voivat vaikuttaa paljon useampiin sektoreihin kuin vain rahoitussektoriin. Välsimme tarkoituksellisesti osoittamasta blockchainin vaikutusta pankkisektoriin, jotta luettelo pysyisi mahdollisimman ei-fintech-muodossa. Toivomme, että tämä opas kouluttaa ja inspiroi tämän upean ja häiritsevän tekniikan mahdollisuuksista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me