Yhdeksäntenä vuotena matkallaan ihmisten luottamus Bitcoiniin kasvaa eksponentiaalisesti ja tavoittaa uudet yleisöt. Hakkeriraha, kuten sitä alussa kutsuttiin, ei ole enää vain hakkereille.

Bitcoin oli yksi suurimmista teknologian harppauksista Internetin perustamisesta lähtien, kun se tervehti digitaalisen rahan uutta aikakautta, häiritsi teollisuutta ja rahoituslaitoksia sekä otti käyttöön uuden sosiaalisen paradigman, jossa avoimuus ja luottamus ovat oletusarvo.

Vallankumous rahoituspalveluissa

Saksalainen filosofi Schopenhauer oli oikeassa sanoessaan, että kaikki totuus kulkee kolmen vaiheen läpi – ensin sitä pilkataan, sitten sitä väkivaltaisesti vastustetaan, kunnes lopulta se hyväksytään itsestään selväksi. Bitcoinin tapaus.

Vuonna 2010, kun suurin osa maailmasta kuuli ensimmäisen kerran bitcoinin arvostetuista rahoitus- ja talousasiantuntijoista, olivat skeptisiä digitaalisen valuutan monimutkaisen matemaattisen algoritmin, epäilyttävän alkuperän ja tuntemattoman luojan suhteen..

Nopeasti eteenpäin kuusi vuotta, johtavat pankit ja rahoituslaitokset käyttävät miljoonia dollareita investointeihin tutkimukseen. Yrittäessään hyödyntää lohkoketjun, protokollan, joka mahdollistaa Bitcoinsin ja muiden kryptovaluuttojen, voiman, suuret toimijat kuten Santander ja JP Morgan antoivat hiljaisen tunnustuksen siitä, että Bitcoin on arvokas.

Mikä on Blockchain-tekniikka? Vaiheittainen opas, jota kukaan ei voi ymmärtää

Jos pankit jatkavat blockchain-pohjaisten liiketoimien hyväksymistä ja hyväksyvät virallisesti bitcoinin valuuttana, he tekevät ihmiskunnalle valtavan palveluksen. Kun otetaan huomioon nykyiset enintään viiden päivän pankkisiirtymäajat, puhumattakaan valtavista palkkioista muihin kryptovaluuttatoimituksiin verrattuna, blockchain-maksut olisivat välittömiä ja halvempia.

Vaihtoehtoinen arvovarasto inflaation ja taloudellisen kuohunnan torjumiseksi

Voidaan väittää, että Bitcoin arvovarastona voi olla jopa parempi kuin jotkut kansalliset valuutat, varsinkin maissa, joissa paikallinen talous on myrskyisä, kuten tiettyjen maiden tapauksessa. latinalaisamerikkalainen maissa, joissa 1 dollari voi tänään olla vain 50 senttiä seuraavana päivänä.

Joo! Sinun pitäisi välittää Bitcoinista: Tässä on miksi

Toinen bitcoinin etu on sisäänrakennettu deflaatiomekanismi, joka saavutetaan kovalla koodatulla 21 miljoonan bitcoinin rajalla, joka tulee olemaan koskaan olemassa. Inflaatio on melkein ominaista tavalle, jolla perinteiset velkaperusteiset talousjärjestelmämme toimivat. Toisin sanoen, dollarin ostovoima on nykyään melkein taatusti alhaisempi vuoden tai vuosikymmenen kuluttua.

Päinvastoin, bitcoinien suunnittelu kasvaa tasaisesti, kun valuutta tulee yleisesti käyttöön, kunnes viimeinen bitcoin lasketaan liikkeeseen, prosessia, jota ohjataan puolittamalla kutsutulla mekanismilla. Puolittaminen varmistaa, että palkinto, jonka kaivostyöläiset saavat jokaisesta kaivamastaan ​​bitcoinista, puolitetaan säännöllisin väliajoin ennen kuin kaikki bitcoinit on kaivettu, minkä ennustetaan olevan noin 7. toukokuuta 2140.

Viime vuosien epävakaudesta huolimatta bitcoin on ollut suhteellisen vakaa ja kasvanut arvonsa. Sijoitusnäkökulmasta saatat olla turvallisempi sijoittamaan digitaaliseen valuutaan verrattuna perinteisempiin hyödykkeisiin, kuten hopeaan, joka tosiasiassa menetti lähes 40 prosenttia arvostaan ​​viimeisten viiden vuoden aikana.

Sosiokulttuurinen renessanssi

Kun bitcoin-valkopaperi julkaistiin vuonna 2008, se kiinnitti ohjelmoijien ja hakkereiden huomion, jotka kunnioittivat sitä todellisena salauksen ja tietojenkäsittelyn mestariteoksena. Tämä vapautti muiden kryptovaluuttojen aallon, joka tunnetaan myös nimellä alt-kolikot, ja muodostui kokonaan uusi tietokoneasiantuntijoiden yhteisö, joka innoitti jakamaan etsintä- ja kokeiluhenkeä, mikä johti ensimmäisiin aalto-startup-yrityksiin, jotka käyttävät bitcoin blockchain -tekniikkaa.

bitcoin sallii kenenkään maailmassa, jolla on Internet-yhteys, lähettää ja vastaanottaa rahaa luottamatta – tai tarvitsematta lupaa kolmansilta osapuolilta. Bitcoin-verkko on hajautettu, mikä tarkoittaa, ettei yksikään yritys tai hallitus hallitse alustaa. Yhdessä hajautettujen markkinoiden, kuten OpenBazaar, kanssa se tarkoittaa, että bitcoinin käyttäjät voivat käydä kauppaa ilman, että kolmannet osapuolet ottavat leikkausta tai sensuroivat liiketoimiaan. – Sam Patterson: Perustaja,  OpenBazaar

Lisäksi bitcoinin käyttöön ottama hajautettu kirjanpitokonsepti koskee monia teollisuudenaloja rahoituksen ulkopuolella. Monet kehittäjät uskovat, että blockchainista tulee tulevaisuudessa viranomaisten päätietoväline, kun syntymätodistusten, avioliittosopimusten ja koulutustodistusten aitous taataan tekniikan avulla. Bitcoinin käyttö päivittäisissä tapahtumissa on tuki innovaatioille.

Viime kädessä joukkomääräinen bitcoinin käyttöönotto ei tarkoita vain taloudellista ja teknologista vallankumousta. bitcoin ei ole vain valuutta tai protokolla. bitcoin on perimmäinen luottamuksen matematiikka-esitys, joka ilmentää täydellisesti muuttuvia aikoja, joissa elämme. Rahatilan häiritseminen häiritsee myös kulttuurillisia, sosiaalisia ja poliittisia järjestelmiä.

Rahoitus ja politiikka ovat olleet läheisessä yhteydessä koko historian ajan, ja bitcoinin tunnustamisella virallisena valuuttana on suuri vaikutus maailman hallituksiin, poliittisiin puolueisiin ja hallintoviranomaisiin, joiden on mukautettava lainsäädäntöään vastaamaan uutta paradigmaa. Epäilemättä tämä johtaa avoimuuden lisäämiseen hallituksissa ja estää korruptiota.

Inhimillisen tekijän vähentäminen rahan tarjonnassa ja institutionaalinen osallistuminen rahanjakoon minimiin on tärkeä askel eteenpäin yhteiskunnallemme, ja toivottavasti olemme todistamassa laajaa talouden uudistusta yrittäessämme ratkaista luontaiset ongelmat paperirahalla. Tässä suhteessa bitcoin oli puuttuva pala palapelistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me