Eräänä päivänä päätin aloittaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla. Tässä tehtävässä liityin kaupankäynnin keskusteluhuoneeseen Telegramilla.

Siellä olin yllättynyt nähdessäni olevani eivät pysty ymmärtämään yhtään heidän keskusteluistaan. Tämän keskustelun sisällä olevat ihmiset käyttivät ammattikieltä ja terminologiaa, jota en ollut koskaan kuullut missään muualla elämässäni.

Katsoin Oxfordin sanakirjastani, enkä löytänyt yhtään näistä sanoista! Sitten kysyin hyvältä ystävältäni Googlelta…

Sieltä opin kaikki nämä termit ja pystyin vihdoin ymmärtämään Telegram-ryhmän keskusteluja.

Mutta jos olet uusi Bitcoinille ja kryptovaluutta-avaruudelle, et ehkä tiedä, mitä mikä tahansa näistä asioista tarkoittaa.

Olenko oikeassa?

Jopa salauksen Reddit-säikeissä, sähkeryhmissä, WhatsApp-viesteissä ja Slack-kanavissa, olet varmasti huomannut, että ihmiset kirjoittavat kirjoitusvirheitä väärin “HOLD” tarkoittaa “HODL” huolimatta siitä, että puhelimissa tai tietokoneissa on automaattinen korjaustoiminto.

Näissä salausyhteisöissä, offline-tilassa tai verkossa, kryptovaluuttojen noustessa on myös kehittynyt uusi rotu lingo. Jos liityt salakeskusteluun tuntematta näitä ammattikielejä, saatat tuntea olevasi syrjäinen ja yli hämmentynyt.

Joten tänään aion keskustella muutamasta suositusta ammattikiellosta tässä kryptovaluutta-tilassa.

  • Satoshi Nakamoto: 9 mielenkiintoista tosiasiaa, jotka sinun on tiedettävä

Mikä on “HODL”?

Aivan ensimmäistä kertaa termi HODL ilmestyi Bitcoin-keskustelufoorumi oli vuonna 2013 ja tuli jäseneltä nimeltä GameKyuubi langan alla “MINÄ HODLINGIN”.

Pylvään ulkonäöstä hän oli humalassa ja halusi kertoa, että hänellä oli BTC: tä juuri tapahtuneesta vakavasta kaatumisesta huolimatta.

Siitä lähtien tämä väärin kirjoitettu termi tuli erittäin suosituksi Bitcoin- ja kryptovaluutta-maailmassa. Aina kun henkilö sanoo keskustelussa, että hän on hodling tai ehdottaa hodlata, se tarkoittaa, että hän uskoo heidän kolikonsa olevan kannattava jonain päivänä, ellei tänään.

Joten pohjimmiltaan “HODL” oli alun perin kirjoitusvirhe, joka on nyt kansan mielestä ansainnut humoristisen aseman taaksepäin:

  • “HODL” – “Pidä kiinni rakkaasta elämästä”

Jos olet uusi salausvaluutta-avaruudessa, olet todennäköisesti nähnyt joitain muita ammattikieltä, joista et tiedä. Tässä on lyhyt hakusanasto yleisimmille salaustermeille:

Suositut ehdot jokaisen kryptovaluuttapäivän kauppiaiden on tiedettävä:

1. FOMO

FOMO

Poisjäämisen pelko. Se tarkoittaa pelkoa menettää voitto, joka saattaa johtua sijoituksesta tai päätöksestä.

Wiki-määritelmä – Yleinen pelko siitä, että muilla saattaa olla palkitsevia kokemuksia, joista yksi puuttuu.

2. ATH

Kaikkien aikojen korkein. Tämä tarkoittaa, että tietyn kryptovaluutan tai kolikon hinta on rikkonut kaikki aikaisemmat ennätyksensä ja käy kauppaa korkeimmalla hinnalla, jonka se on koskaan saavuttanut.

3. KARU

Tämä on termi lainattu Wall Streetin ihmisiltä. Tämä tarkoittaa elinkeinonharjoittajaa / sijoittajaa, joka uskoo tietyn kryptovaluutan tai markkinoiden hintojen laskevan ja haluavan hyötyä laskusta.

4. VALAS 

Tämä on termi, joka on lainattu uhkapeleiltä. Se tarkoittaa kauppaa, jolla on rasvatili, yleensä nouseva (joka luulee markkinoiden nousevan) minkä tahansa tietyn kryptovaluutan hinnasta. Näitä ihmisiä kutsutaan myös nouseviksi valaiksi.

5. BEARWHALE

Tämä tarkoittaa rasvaa tiliä käyvää elinkeinonharjoittajaa, joka suhtautuu laskevasti kryptovaluutan hintaan.

6. BAGHODLER

Tämä on sijoittaja tai elinkeinonharjoittaja, joka on pitänyt (tai hodannut) liian kauan tiettyä kryptovaluutta ja jonka on nyt kohdattava päätöksen seuraukset.

7. REKT

REKT

Tämä on ”tuhoutuneiden” kirjoitusvirhe. Tämä termi viittaa elinkeinonharjoittajaan tai sijoittajaan, joka on kokonaan pilalla ja tuhoutunut tappioilla hinnan nykyisestä laskusta.

8. Kuuhun 

Tämä viittaa salauksen ylöspäin suuntautuvaan vauhtiin, kun se nousee jatkuvasti hintaan, kuten kohdassa “Tämän kolikon hinta menee jonain päivänä kuuhun!”

9. LISÄÄ

Tämä viittaa kryptovaluutan julkiseen osoitteeseen (tai avaimeen). Esimerkiksi: “Kerro minulle ADDY, kiitos.”

10. FUD

Pelko, epävarmuus ja epäily. Tämä termi viittaa yleensä sijoittajiin, jotka eivät ole varmoja tilanteen mahdollisuudesta.

11. CHOYNA

CHOYNA

Tarkoituksella vääristynyt tapa viitata Kiinaan. Koska Kiina on maa, jolla on valtava vaikutus Bitcoin-avaruuteen, se on suurelta osin dominoinut kaivostoimintaa ja kauppaa.

12. ALTCOIINI = Mikä tahansa muu kryptovaluutta kuin bitcoin.

13. VAHVISTETTU = Tilanne, jossa menetit kaikki rahasi.

14. BTFD = Osta The Fucking Dip (osoitus ostaa kolikko, kun se on pudonnut niin kovasti)

15. DILDO = Pitkät vihreät tai punaiset kynttilät

16. DUMP = Myydä kolikko

17. POLKUMYYNTI = Hintojen liike alaspäin

18. DYOR = Tee oma tutkimus

19. FA = Perusanalyysi

20. JOMO = Poissaolon ilo

21. PITKÄ = Marginaalin sijainti

22. MCAP = Markkina-arvo

23. OTC = Tiskin ulkopuolella

24. PUMPPU = Hintojen liike ylöspäin

25. SHITCOIN = Kolikko, jolla ei ole potentiaalista arvoa tai käyttöä

26. LYHYT = Marginaalin sijainti

27. SWING = Siksak-hintaliike (ylös ja alas)

28. TA = Tekninen analyysi

29. KÄYTTÖÖNOTTO = Joku, joka on aina väärässä ennustamalla hintaliikkeitä.

Vastuuvapauslauseke: Näitä termejä käytetään hauskanpitoon. Olen kerännyt ne internetistä ja chat-huoneista eri resurssien kautta. Koska nämä ovat subjektiivisia termejä, minulla ei ole mitään vastuuta tarkkojen merkitysten oikeellisuudesta.

Tiedätkö joitain yleisempiä salauksen ammattikielejä, jotka voin lisätä tähän luetteloon? Kerro minulle niistä alla olevissa kommenteissa!

Tykkää tämä viesti? Älä unohda jakaa sitä ystäviesi kanssa Facebookissa ja Twitterissä!

Lisälukemista varten:

  • Osta Bitcoin debit- / luottokortilla välittömästi (suosituimmat verkkosivustot)
  • Changelly-arvostelu: Onko se turvallista & kunnollinen?
  • Paras VPN ilman lokeja & Parannetun yksityisyyden tarjoaminen 
  • 9 mielenkiintoista Bitcoin-tietoa jokaisen Bitcoin-omistajan tulisi tietää

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me