Med največjimi 20 izmenjavami kriptovalut po obsegu so politike trdih vilic navadno razmeroma homogene. Večina ima vzpostavljene stroge pravilnike za zaščito obstoječih strank, viličasti kovanci pa privzeto niso podprti. Kljub temu se je večina borz odločila, da bo uvrstila Bitcoin Cash (BCH), kar je za nekatere zahtevalo razširjen postopek pregleda do 5 mesecev pred uvrstitvijo na seznam. Še en dobro znan kovanec, Bitcoin Gold (BTG), je uvrstila manj kot polovica najboljših borz, sledi mu Bitcoin Diamond (BCD). Druge nedavne trde vilice, kot sta Bitcoin God (GOD) ali Bitcoin Atom (BCA), je uvrstila le peščica najboljših borz, pri čemer so ti kovanci pogosto zelo nišna ponudba. Ti nedavni viličasti kovanci običajno predstavljajo največjo nevarnost za vlagatelje in borze, zato zaslužijo največ previdnosti.

 Izčrpno poročilo o politiki vilic

Varnost je prednostna naloga

 

Čeprav se vrhunske borze ponavadi razlikujejo glede izrecnih pogojev, ki jih postavljajo za uvrstitev / podporo katerega koli trdega vilice, si delijo skupno stališče glede varnosti trdih vilic in običajno zahtevajo, da imajo trde vilice močno zaščito pred predvajanjem. Drugi pogoji, ki se pojavljajo na različnih borzah, vključujejo zahtevo, da so razvejane verige blokov stabilne, uporabne in svojim strankam pred uvrstitvijo ponujajo pomembno vrednost. Nekateri poudarjajo, da mora biti tehnologija, ki stoji za katero koli vilico, integrirana, ustvarjalna in prispevati k tehnološkim inovacijam in vrednosti. Predmining, ki razvijalcem omogoča, da izkopljejo odstotek celotne ponudbe razcepljenega kovanca, preden je uvrščen na borzo, predstavlja tveganje in ga pogosto upoštevamo pri razvrščanju katerega koli kovanca. Številne borze bi lahko razmislile tudi o uvrstitvi kovanega kovanca na podlagi njegove trenutne tržne vrednosti, pa tudi povpraševanja po trenutnih uporabnikih po njem..

 

Povzetek omenjenih pogojev med najboljšimi izmenjavami:

 

  • Razcepljene verige blokov morajo biti uporabne, stabilne in varne
  • Vzpostavljena mora biti močna dvosmerna zaščita pred predvajanjem
  • Osnovna tehnologija, ki stoji za razcepljenim kovancem, mora prispevati k vrednosti
  • Projekt fork mora imeti javne razvijalce in odprtokodno kodo
  • Pred zagonom mora biti na voljo testna mreža
  • Razcepljeni kovanec ima precejšnjo skupnost
  • Velikost mreže vilic kovancev dosti doseže kritično maso
  • “Čist odmor" je potrebno. Tj. Originalne verige ni mogoče izbrisati nove verige.
  • Uradno programsko opremo odjemalca je treba zagnati pred aktiviranjem trdega vilice in opraviti preskušanje in oceno odprtega beta preskusa

 

Najboljše izmenjave in njihove politike na podlagi javno dostopnih informacij

 

Binance

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCC), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Diamond (BCD)

Privzeti položaj za vse njihove kovance je “brez uvrstitve”, vendar so na splošno podpirali pretekle bitcoin vilice. Potem ko bo borzna veriga in denarnica razdeljena kot uporabna in stabilna, dokler ne bo potekal enak postopek natančnega pregleda kotacij za kateri koli drug kovanec ali žeton, bodo uporabniki imeli na voljo do 7 dni, da umaknejo svoje forkirane kovance. Pridržujejo si pravico, da spremenijo svoje stališče na vseh specifičnih vilicah, kot se jim zdi primerno.

 

Bit fi nex

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCC), Bitcoin Gold (BTG)

Borza lahko razmisli o uvrstitvi trdega vilice. Vsaka trda vilica zahteva ustrezno zaščito pred predvajanjem.

 

OKEX

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Diamond (BCD), SuperBitcoin (SBTC), BitcoinX (BTX), United Bitcoin (UBTC)

Njihova splošna politika podpira razcepljene kovance pod določenimi pogoji. Pomembni vidiki so varnost in stabilnost kovanega kovanca, pa tudi privlačnost osnovne tehnologije, moč razvojne ekipe, likvidnost na trgu in značilnosti skladnosti.

 

Coinbase

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Coinbase kot glavno prioriteto poudarja varnost in zaščito, njihov privzeti položaj pa je, da podpirajo samo eno različico digitalne valute. Podpora za nekatere vilice Bitcoin je bila obravnavana na podlagi dejavnikov, kot so velikost omrežja, tržna vrednost in povpraševanje kupcev. Bitcoin Cash (BCH) je začel delovati 1. avgusta 2017 in je bil na koncu uveden po dolgem petmesečnem postopku pregleda. Trenutno Bitcoin Gold nima podpore, ker ni na voljo javne kode, kar predstavlja pomembno varnostno tveganje. Potrebujejo zagotovilo, da so omrežja vilic varna, stabilna, obsežna in dragocena.

 

HuobiPro

Forkirani kovanci s seznama: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Diamond (BCD), Super Bitcoin (SBTC), BitcoinX (BCX)

Njihovo stališče do razcepljenih kovancev je podporno, a pogojno. Podpirajo trde vilice, ki temeljijo na integrirani in kreativni verigi blokov. Ne podpirajo naključnih ali nepričakovanih vilic ali premininga brez ustvarjanja ali izboljšanja verige blokov. Trdijo, da to ne prinaša vrednosti in lahko vodi v razdrobljeno skupnost, neurejeno industrijo in zmedo strank. Ekipa programa za trde vilice mora o tem vnaprej obvestiti Huobi.pro in prejeti jasen odgovor od Huobi.pro, preden se upošteva kakršna koli trda vilica. Zahtevajo tudi močno dvosmerno zaščito pred ponovnim predvajanjem, “čisto prekinitev” in tudi spremembo oblike bloka, tako da morajo vse denarnice (vključno z lahkimi odjemalci) nadgraditi, da sledijo trdo viličasti verigi. Nazadnje zahtevajo, da se uradna programska oprema odjemalca zažene, preden se aktivira hard fork, ki mora opraviti odprt beta test in oceno.

 

BitTrex

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCC)

Njihov privzeti položaj je, da ne podpirajo vilic. Lahko se odločijo, da bodo podprli razcepljeni kovanec na podlagi obstoja razvojne skupine in če so že prej kontaktirali Bittrex. Kovance upoštevajo tudi na podlagi tega, ali ima kovanec javne razvijalce, aTestnet ali je njegova koda javno dostopna. Upoštevajo, ali obstaja premin za določen kovanec.

 

Kraken

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj.

 

Bitstamp

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj. Po temeljitem premisleku lahko sprejmejo razcepljeni kovanec na podlagi količine, varnosti razcepljene verige blokov in varnosti.

 

HitBTC

Forkirani kovanci s seznama: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), SegWit2x (B2X) Super Bitcoin (SBTC)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj, vendar podpira, če so izpolnjeni pogoji.

 

Poloniex

Razvrščeni kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Plus (XBC), Bitcoin Dark (BTCD)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj. Vilice morajo imeti najmanj zaščito pred predvajanjem, osredotočeno na varnost.

 

TrustDEX

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Informacije o pravilniku niso najdene

 

bitFlyerFX

Našteti kovani kovanci: nejasno

Pogoji vključujejo, da morajo biti delitve trajne in varne ter trdne v smislu zakonitosti in skladnosti, da lahko podpirajo BTC in BTG..

 

Dvojčka

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj. Po tehnični oceni Bitcoin Gold so ugotovili, da je še vedno v fazi razvoja programske opreme. Kot rezultat tehnično nikakor ne bi mogli podpreti Bitcoin Golda, četudi bi to želeli. Če Bitcoin Gold kdaj postane izvedljiva kriptovaluta, bodo morda razmislili o možnosti umika Bitcoin Gold (BTG), podobno kot so storili za Bitcoin Cash (BCH) in Ethereum Classic (ETC).

 

Liqui

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Do izdaje BCH so spremljali stabilnost omrežja in omogočili trgovanje in vloge, ko so menili, da je to varno..

 

Gate.io

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Diamond (BCD), Super Bitcoin (SBTC), Bitcoin God (GOD), BitcoinX (BCX), Bitcoin Faith (BTF)

Izjavili so, da bodo lahko odprli trgovanje za trde vilice s stabilnim delovanjem, pri čemer bodo opozorili tudi večino svojih uporabnikov.

 

Bithumb

Forkirani kovanci s seznama: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG)

Seznam vilic je odvisen od okoliščin razcepljenih mrež kovancev.

EXX

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCC), Bitcoin Diamond (BCD), Super Bitcoin (SBTC), Združeni Bitcoin (UBTC), Lighting Bitcoin (LBTC)

Informacije o pravilniku niso najdene

 

Kucoin

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Diamond (BCD)

Podpiral in kreditiral bo vse vilice, ki omogočajo veljaven dostop do “backchack blockchain”.

 

Exmo

Našteti kovani kovanci: Bitcoin Cash (BCH)

Ne podpira razcepljenih kovancev kot privzeti položaj. Trde vilice morajo opraviti potrebno varnostno preverjanje, dostop do prepisov blokovne verige trdih vilic pa mora biti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me