Binance, ki je bil predstavljen 14. julija 2017, je nova borza kriptovalut, ki v kriptosferi ustvarja valove, hitro zajame velik del trga trgovanja s kriptovalutami in si svoj naslov prisluži kot gospodinjsko ime. Ime “Binance” (バ イ ナ ン ス) je izhajalo iz besed binarno in finance, kar predstavlja združitev finančnih storitev in tehnološkega razvoja.

Danes bomo govorili o Binance Coin (BNB), žetonu, ki ga je izdala omenjena borza kriptovalut Binance. Z začetno ponudbo kovancev (ICO) je večjezična borza začela prodajo žetonov BNB in ​​v štirih tednih zbrala 15 milijonov dolarjev. BNB je žeton na osnovi ERC-20, ki prebiva v verigi Ethereum s skupno ponudbo 200 milijonov. Po navedbah Binanceovega poročila je borza 20% četrtletnega dobička namenila “za odkup in izgorevanje BNB”, kar pomeni, da se ponudba žetonov BNB sčasoma zmanjšuje, da bi zmanjšala ponudbo, hkrati pa ohranila ali povečala povpraševanje, s čimer je povečala svoje osnovno vrednost. Tu “odkup” preprosto pomeni odkup žetonov BNB od tistih, ki so jih kupili prej.

Primeri uporabe kovancev Binance

Binanceov uradni BNB objava v spletnem dnevniku pojasnjuje, da ima njihov žeton številne primere uporabe. Eden glavnih primerov uporabe žetona je polnjenje z gorivom “biti osnovni plin” Binanceov ekosistem. Poleg tega se lahko BNB uporablja za plačilo transakcij na borzi Binance s popustom. V prvem letu z uporabo BNB, uporabniki dobijo 50% popust na transakcije, 25% popust drugo leto, 12,5% popust tretje leto, 6,75% popust četrto leto in po tem popusta.

Binance bo lansiral tudi lastno decentralizirano borzo (DEX), kjer namerava podjetje uporabljati žetone BNB za pogon nove platforme za kripto trgovanje. Poročali so, da skupina za upravljanje Binance ne bo imela velikega nadzora nad tem, ali bo kovanec uvrščen na svoj novi DEX. Vendar bodo zahteve za uvrstitev kovancev ali žetonov na Binanceov DEX enake zahtevam za centralizirano borzo podjetja.

Binanceov načrt odkupa

Kot smo že omenili, Binanceov načrt odkupa vključuje odkup žetonov BNB z 20% četrtletni dobiček z namenom, da jih pozneje zažgejo. Ta postopek zapisovanja se bo končal, ko bo borza porabila polovico največje ponudbe žetonov (ali 100 milijonov žetonov BNB).

Distribucija Binance Coin (BNB) in podrobnosti ICO

Binanceov BNB ICO se je začel s sprejemanjem Bitcoinov (BTC) in Ethereuma (ETH) od vlagateljev na več trgovalnih platformah po vsem svetu. V belem dokumentu je zapisano, da se je ICO Binance Coin začel 1. julija 2017, potem ko se je projekt Binance uradno začel 14. junija 2017. Podobno kot druge kripto platforme lansirajo svoje ICO, so bili Binanceovi žetoni BNB razdeljeni v treh različnih fazah in cilj je bil prodati 100 milijonov svojih izvornih žetonov.

Binanceov beli papir jasno razčleni dodelitev žetonov BNB, pri čemer je polovica ali 100 milijonov lastnih žetonov razdeljenih njenim udeležencem ICO. Medtem pa menjalnice ustanovni člani so prejeli 40% ali 80 milijonov BNB žetonov, preostalih 20 milijonov (ali 10%) BNB pa bo šlo za “angelske vlagatelje”. Te vrste vlagateljev običajno dobijo lastniški kapital znotraj podjetja ali zamenljiv dolg.

Obstaja tudi “Načrtovani načrt BNB” za izmenjave člani ustanovne ekipe, v kateri bo ustanoviteljem začetna izdaja 20% ali 16 milijonov žetonov BNB. Nato bodo ustanoviteljem vsako leto, štiri leta, razdelili dodatnih 16 milijonov žetonov BNB.

Poraba sredstev, ustvarjenih s prodajo žetonov BNB, je bila podrobno omenjena v beli knjigi borze. 35% celotnih sredstev naj bi namenili vzdrževanju in nadgradnji platforme Binance. Ti stroški vključujejo plačilo stroškov zaposlovanja osebja, usposabljanje zaposlenih v podjetju in “razvojni proračun” podjetja.

Večina sredstev ali 50% gre za trženje izdelkov podjetja in promocijo njegove blagovne znamke. V promocije bo vključeno izobraževanje kripto skupnosti o najnovejših blockchain projektih, ki jih podpira Binance. To je treba storiti s spletnimi oglaševalskimi kampanjami, da bi širili ozaveščenost o kripto izmenjavi podjetja in pripeljali več strank v Binance. Preostalih 15% zbranih sredstev bo v rezervi za reševanje izrednih razmer ali “nepričakovanih” dogodkov.

Binance Coin (BNB) Integracije in podpora

Ponudnik vizumske kartice za kriptovalute Monako je začel podpirati žeton BNB že decembra 2017. Azijska platforma za pretakanje videoposnetkov v živo Uplive podpira tudi Binance coin, tako da uporabnikom omogoča, da z njim kupujejo virtualna darila. Poleg tega vrednost „BNB & Načrt ponovnega nakupa «vključuje spodbujanje uporabe kovancev Binance za plačilo provizij za transakcije in uvrstitev na borzo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me