Bitcoin cash ima kratko, a bogato zgodovino in nekateri v panogi so optimistični, da bi lahko bil pozitivna sila za prihodnost kriptovalut. Njeni zagovorniki trdijo, da je izpopolnil veliko temeljnih načel bitcoinov in je močno naklonjen različnim načinom razmišljanja. Kljub temu pa mnogi želijo opozoriti na svoje velike razlike, bitcoin gotovina in njen izvor, bitcoin, delita presenetljivo količino DNA.

Kaj je Bitcoin Cash?

Bitcoin gotovina se je začela kot preprosto nesoglasje v bitcoin skupnosti. Tisti, ki imajo vložke v prihodnost bitcoinov, so imeli različna mnenja o namenu kriptovalute. Ena skupina je verjela, da je najboljša priložnost za posvojitev bitcoinov dostopno orodje za najširšo možno publiko – v idealnem primeru milijard ljudi. Druga skupina je decentralizacijo postavila nad druge vrednote in trdila, da bi moral prvotni namen kriptovalute prevladati nad drugimi skrbmi. Nekdanje taborišče je trdilo, da bi ta trma lahko povzročila večje stroške in zmanjšala sposobnost preživetja kot finančno rešitev. Bitcoin gotovina je prva, Bitcoin pa druga.

Bistvo izdaje je postalo velikost bloka ali prostor, ki ga blok transakcij zavzame v verigi. To vpliva na hitrost in obseg transakcij ter tudi na provizije. Razvijalci bitcoinov so verjeli, da ohranjanje manjših blokov spodbuja k sodelovanju manjša omrežna vozlišča in s tem ohranja decentralizacijo ter da bi lahko kasneje dodali rešitve tretjih oseb za povečanje učinkovitosti. Nasprotniki na strani Bitcoin denarja so trdili, da bi blockchain lahko svoje cilje dosegel kot samostojno rešitev tako, da bi ga razširil, da bi ustregel potencialno večji publiki. To pa bi pomenilo opustitev nekaterih temeljnih prepričanj bitcoina.

Tudi s to novo perspektivo so ostala vprašanja o tem, kako bi bitcoin gotovina lahko rešila to domnevno težavo. Največji rezultat je bil, da se je bitcoin denarna ekipa odločila povečati velikost blokov z 1 megabajta na 8 megabajtov. Dodali so tudi še eno funkcijo, imenovano prilagoditev težav v sili (EDA).

Razvijalci iz ekipe, ki bi postala bitcoin cash, so se odločili, da bodo uporabniki izbrali, katero različico želijo, kar je pomenilo trajno ločitev od verige bitcoinov. Bitcoin gotovina bi postala nova, ločena valuta v tako imenovanem “trde vilice”Znotraj skupnosti.

Vilice

Ključni koncept verig blokov kriptovalut je algoritem, ki prilagaja donosnost ali težavnost rudarjenja. Rudarstvo je tisto, kar računalnik počne, ko pomaga pri obdelavi transakcij verige blokov. Rudarji kriptovalut dobijo plačilo v valuti katere koli verige, ki jo izberejo za obdelavo. Z izdelavo svoje različice algoritma blockchain zrcalno podobo bitcoina z nekaj ključnimi spremembami je ekipa Bitcoin cash spodbudila rudarje, borze in uporabnike, da jo sprejmejo. Imeli so tudi razlog, da so stali. Nekateri trdijo, da je bil način, kako Bitcoin gotovina ravna s tem vilicami, nekoliko zavajajoč, s poudarkom na kratkoročnih koristih in ignoriranje udarca te nenadne vilice lahko imel na širši kripto ekosistem.

Ta zgodovinski poskus je bil poln polemik in je imel zanimive rezultate. Ne glede na to, kaj so ljudje verjeli, da bi morala biti prihodnost kriptovalut, bi lahko tisti, ki so kopali bitcoin, nenadoma primerjali donosnost obeh kovancev in izmenjava med njimi enostavno. Posledice so bile ogromne. Skupnost, ki je imela do takrat enoten bitcoin za podporo, je opazovala, kako je valuta “tekmec” pridobila na moči. Rudarji so zagotovili svež obseg bitcoin gotovine, ob njih pa tudi vedno večja skupnost uporabnikov.

Še vedno obstajajo enake velike nerešene težave z bitcoin gotovino. Prvič, nova valuta je v nasprotju z glavnim načelom, na katerem temelji – decentralizacija -, nekateri pa trdijo, da bi lahko denar Bitcoin odprl za težave pri konsolidaciji, ki omejujejo sodelovanje v rudarstvu. EDA valute daje pomemben vzvod centralizirani skupini in odpira Bitcoin gotovino varnostnim težavam, ki so pri bitcoinih postale manj pogoste.

Poleg tega so veliki režijski stroški številnih borz, ki so začele podpirati BCH, privedle do tega, da ga nekateri sploh niso imeli. Čeprav izboljšuje hitrosti transakcij, je stopnja rudarjenja in število ustvarjenih blokov še vedno daleč pod bitcoinom, kar bi lahko privedlo do težav pri sprejemanju. Kljub nekaterim zgodnjim pomanjkljivostim pa Bitcoin gotovina kaže nekaj pomembnih prednosti, ki bi ji sčasoma lahko pomagale igrati večjo vlogo v ekosistemu kriptovalut..

Prihodnost za Bitcoin Cash

Danes je malo ljudi, ki izključno rudarijo bitcoin. Rudarji pogosto preklapljajo med dvema različnima kovancema – vse bolj zato, ker se bitcoin gotovina šteje za zakonit kovanec zaradi povečane transakcije in razširljivosti. Enaka podpora, ki je ljudi zbrala okoli bitcoinov, se zdaj pojavlja za Bitcoin cash, zato je le vprašanje časa, kdaj bo izzval popolno hegemonijo Bitcoinov v zdaj cvetočem kripto okolju..

Grafikon Bitcoin cash je dosledno usmerjal navzgor, predvsem na račun svojega starejšega kolega. Medtem ko se je denar za bitcoin po vilicah začel po ceni okoli 500 ameriških dolarjev, je zdaj nekaj mesecev kasneje zasenčil 1000 dolarjev in je dosegel najvišjo vrednost v višini več kot 2500 dolarjev na kovanec. “Flippening” je teorija med nekaterimi člani skupnosti, da bo nekoč v prihodnosti bitcoin cash ali katera druga kriptovaluta postala večji trg od prvotne blockchain v smislu moči, cene in obsega rudarjenja in zgoščevanja. Zahvaljujoč svoji blagodejni strukturi bi se ta dan lahko hitro lotil bitcoin gotovine, če bi se stopnje sprejemanja te kripto-izdaje pospešile.

Bitcoin gotovina se vedno bolj uveljavlja med aplikacijami za kriptovalute, kot so denarnice in menjalnice, vendar je bila koristna tudi za storitve zunaj verige, kot so Internetni arhiv. S pričakovanjem industrije institucionalne naložbe v kriptovalutah bi bila primernost bitcoin gotovine za večje količine transakcij odločna prednost pred drugimi rešitvami in mnogi verjamejo, da bi lahko samo ta dejavnik znatno spodbudil posvojitev in ceno.

Ko se revolucije razvijejo

Z bitcoin cashom je blockchain uspešno dokazal, da lahko soglasje med oddaljenimi internetnimi skupnostmi prinese vrednost. Za to ni nobenega večjega primera kot naravni dotok udeležencev kriptovalut v ta novi sistem. Bitcoin je bil nedvomno prvi gibalec ekosistema kriptovalut, vendar je hitro prerasel svoj vsebnik. Številni zagovorniki BCH trdijo, da se je vilica zgodila v dobro širše skupnosti, in ne samo ekipe in rudarjev, ki stojijo za bitcoin cashom. Ti navijači trdijo, da sta potreba po hitrosti in prilagodljivosti prinesla rešitev, ne glede na to, kaj je obstajalo prej.

Celotna kripto skupnost prvič skupaj doživlja dogodke, kot je hard fork bitcoin cash, in nihče ne ve, kaj prinaša prihodnost. Vendar si je bitcoin denar že prislužil mesto med tistimi kriptovalutami z najvišjo tržno kapitalizacijo in le redki dvomijo, da se bo njegov uspeh tam končal.

Mati Greenspan je višji analitik za mrežo socialnih naložb eToro in je od zgodnjih dni vključen v kripto-trg. Bitcoin gotovino vidi kot vznemirljiv eksperiment, ki pravi …

»Zelo zanimivo je opazovati različne gospodarske spodbude med uporabniki, rudarji in borzami. Vendar pa je ena od prvotnih obljub bitcoinov pomanjkanje. Dejstvo, da jih bo kdaj nastalo le 21 milijonov, zagotavlja, da je vsak kovanec redek in zaželen. Zaenkrat se zdi, da se stvari pri novi kripto širijo in vsekakor priporočam vsem svojim strankam, da se malo držijo kot del uravnoteženega portfelja alternativnih naložb. Dolgoročno pa nisem povsem prepričan. Ko gremo po cesti, bo zagotovo več vilic, nekateri bodo zagotovo boljši, kje pa to pušča bitcoin gotovino? Če od tega trenutka do takrat ne bo naredil česa res impresivnega, obstaja velika verjetnost, da bo ta zgodba o uspehu razpadla v pozabo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me