Maaliskuussa 2015 lanseerattu NEM (XEM) on peer-to-peer (P2P) -salausalusta, joka on kirjoitettu laajalti käytetyllä Java-ohjelmointikielellä. Toisen sukupolven blockchain-verkkona NEM-alustalla on useita allekirjoitustilejä ja salattuja viestejä.

NEM: n hajautettu pääkirjatekniikka (DLT) -yhteensopiva verkko pystyy hallitsemaan useita eri kirjanpitoja yhden alustan kautta. Käyttäjät voivat luoda “älykkäitä resursseja” NEM-lohkoketjuun, ja ne voivat edustaa mitä tahansa tosielämän resursseja. 

NEM: n Blockchain on kehittynyt “Ground Up” -elokuvasta

Tapahtumien suorittamiseksi NEM-verkossa voidaan alustan alkuperäistä tunnusta, nimeltään XEM, käyttää maksujen suorittamiseen ja käsittelymaksujen kattamiseen. Kuten NEM-projektin virkamies totesi verkkosivusto, kryptovaluutan lohkoketju on kehitetty “maasta ylöspäin” – korkean suorituskyvyn ja skaalattavan verkon luomiseksi.

Koska lupa, yksityinen estoketju NEM-alustan avulla kehittäjät voivat rakentaa yritystason sovelluksia. Vaikka suuret salausverkot, kuten Ethereum (ETH), pystyvät käsittelemään vain noin 15 tapahtumaa sekunnissa (TPS), NEM-lohkoketju pyrkii toimittamaan huomattavasti korkeammat siirtonopeudet.

Tärkeystodistuksen (PoI) käyttäminen blockchain-konsensusmekanismina 

NEM: n foorumi sisältää myös avoimen, julkisen blockchain-verkon, jota hallitaan omistetun yrityksen kautta todistus tärkeydestä (PoI) konsensusprotokolla. Kuten kehittäjät ovat selittäneet, PoI-algoritmi käyttää verkkoteoriaa määrittämään ja osoittamaan jokaiselle verkkotilille tärkeysluokituksen.

NEM: n luojat ovat käyttäneet PoI: ta laajemmin käytettyjen työtodistusten (PoW) ja osuustodistusten (PoS) yksimielisyysmekanismien sijaan. NEM-kehitystiimi toteaa, että PoW-verkot, kuten Bitcoin, voivat antaa kaivostyöläisille, joilla on tehokkaampi laskentakone, etu verrattuna niihin, joilla ei ole varaa hankkia paljon laskentatehoa.  

Osoitus panosverkoista antaa “epäreilua etua” kolikoille

Lisäksi bitcoinin louhinta kuluttaa valtavia määriä sähköä – Eräs äskettäin tehty tutkimus on paljastanut, että energiaintensiivinen toiminta vaatii enemmän voimaa kuin koko Sveitsi. Samaan aikaan NEM: n kehittäjät toteavat, että PoS-ketjut antavat “epäoikeudenmukaisen” edun käyttäjille, joilla on eniten salausvaluutta. 

Mitä enemmän varoja käyttäjät panostavat salauslompakkoihinsa, sitä enemmän voittoja he voivat saada PoS-verkoissa. NEM: n kehitystiimin mukaan “rikkaat rikastuvat” PoS-pohjaisiin lohkoketjuihin ja käyttäjiä kannustetaan säästämään kolikoitaan – sen sijaan, että he käyttävät niitä tuottavamman talouden luomiseen.

Käyttäjillä on oltava 10000 omistettua kolikkoa ennen sadonkorjuukelpoisuutta

PoW- ja PoS-konsensusprotokollissa havaittujen ongelmien ratkaisemiseksi NEM: n kehittäjät ovat tehneet tärkeitä muutoksia siihen, miten verkon osallistujia kannustetaan blockchain-pohjaisiin alustoihin. Esimerkiksi POI “laskee” kolikoita käyttäjien lompakkoihin vain, jos ne ovat olleet heidän tilillään pitkään.

Aloittaa sadonkorjuu, joka on samanlainen kuin kaivostoiminta Bitcoin-verkossa NEM-blockchain-käyttäjillä on oltava vähintään 10000 omistettua kolikkoa. Tämä tarkoittaa, että kolikoiden on pysyttävä käyttäjän tilillä muutaman viikon ajan, ennen kuin tili on kelvollinen. Kuten kehittäjät selittivät, NEM käyttää “delegoitua” sadonkorjausta käyttäjien “tilivoiman” yhdistämiseen ja varmistaa samalla heidän yksityiset avaimet.

Sadonkorjuu tapahtuu automaattisesti käyttäjien lompakoiden kautta

NEM-verkon käyttäjät voivat yhdistää tilinsä johonkin alustan etäsolmuista voidakseen käyttää tietokoneresurssejaan validoimaan lohkot heidän puolestaan. Jokainen NEM-tili on tärkeyspiste, joka määrittää sen “keräämisen mahdollisuudet” tai todennäköisyyden tulla valituksi vahvistamaan seuraava tapahtumalohko salausverkossa.

Kuten NEM-projektin verkkosivustolla todettiin, harvesterin tietokoneen ei tarvitse olla käynnissä voidakseen osallistua alustan lohkoketjuun. Sadonkorjuuprosessi tapahtuu automaattisesti käyttäjien salauslompakoiden kautta. 

Kun tili on kerännyt lohkon, se vastaanottaa tapahtumien vahvistamiseen liittyvät maksut (kyseisessä lohkossa). Tapahtumien käsittelymaksut maksetaan myös käytöstä multisig-tilit ja salattujen viestien lähettämiseen.

NEM-säätiö lähellä konkurssia

Tammikuun lopulla 2019 NEM Foundation, organisaatio, keskittyi NEM-alustan jatkuvaan kehittämiseen, paljastettu se oli lähellä konkurssin hakemista. Toimintakustannusten kattamiseksi säätiö oli pyytänyt NEM: n yhteisön jäseniä tekemään lahjoituksia. 

Oletettavasti taloudellisten resurssien puutteen vuoksi NEM-säätiö ilmoitti lomauttavansa tiettyjä henkilöstön jäseniä. Erityisesti monet muut blockchainiin liittyvät organisaatiot kamppaili pääoman hankkimisesta koko vuoden 2018 kestäneillä laajennetuilla kryptokarumarkkinoilla.

NEM Ventures sijoittaa 500 000 dollaria Crypto Commerce Platformiin

Maaliskuussa 2019 NEM-säätiön pääomasijoitus NEM Ventures ilmoitti että se oli sijoittanut 500 000 dollaria Vimba-kaupalliseen alustaan, joka tunnettiin aiemmin nimellä MyCryptoSaver. 

Kuten sen verkkosivusto, Vimba-alustan avulla käyttäjät voivat muuntaa pankkitilillään olevat varat kryptovaluutaksi.

NEM-säätiön katapultin tiekartta

Maaliskuun lopulla 2019 NEM-säätiö paljastettu sen Catapult-etenemissuunnitelma, johon sisältyy NEM: n uuden “ydinmoottorin” kehittäminen. Sen luojat väittävät, että Catapult-moottori auttaa luomaan erittäin turvallisen lohkoketjun, jota voidaan käyttää rutiininomaiseen liiketoimintaan liittyvän datan hallintaan.

Kuten NEM: n kehittäjät huomauttivat, Catapult tulee esiin yhdistetyt liiketoimet, jotka koostuvat useista “yhdistetyistä” tapahtumista, joita käytetään “luottamattomien” swapien toteuttamiseen. Nämä suoritetaan antamalla “kertakäyttöinen” älykäs sopimus, ja kun kaikki tilinhaltijat ovat allekirjoittaneet (hyväksyneet) yhdistetyn tapahtuman, kaikki “sisäiset” liiketoimet suoritetaan samanaikaisesti.

Lisäksi NEM: n Catapult-päivitys sisältää monitasoiset monitasoiset tilit, joka linkittää useita tilejä vaatimalla, että allekirjoittajat tai käyttäjäryhmä hyväksyvät tapahtumat ennen niiden suorittamista. 

Alustan rakentaminen turvatunnusten kaupalle ja toimitusketjujen hallinnalle

Kuten sen teknisissä asiakirjoissa on selitetty, Catapult mahdollistaa “alkuperäisen julkisen ja luvallisen vuorovaikutuksen” (yksityisten ja julkisten verkkojen välinen viestintä). Catapult-päivitys tekee myös älykkäiden sopimusten tekemisen helpommaksi ja turvallisemmaksi – koska käyttäjiltä ei ehkä vaadita koodin kirjoittamista.

NEM-projektin johdon mukaan Catapult on kehitetty avoimen lähdekoodin hajautetuksi pääkirjaksi, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa digitaalisella omaisuudella. Näihin kuuluvat erityisesti suojauskoodit, kryptovaluutat ja monet muut rahoitustuotteet. 

Catapult-pääkirjaa voidaan käyttää myös sähköisen kaupankäynnin suorittamiseen, asiakastietojen ja toimitusketjuprosessien hallintaan sekä useisiin muihin palveluihin, kuten äänestykseen ja notaarin vahvistamiseen..

NEM-katapultin integrointi salamaverkkoprotokollaan

Vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen aikana NEM-tiimi aikoo vapauttaa mobiililaitteiden ja työpöytien lompakon tuen Catapultille. Alustan kehittäjät osoittavat myös, kuinka Lightning Network (LN) voidaan integroida Catapult-pääkirjaan. 

Vuonna 2020 NEM: n kehittäjät aikovat julkaista uuden stablecoinin ja käyttää myös blockchain-verkkoa tiedostojen hallintaan käyttämällä Planeettojen välinen tiedostojen jakamisprotokolla (IPFS).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me