Online-treffipalveluiden suosio on noussut taivaalle viime vuosina. Nuorten aikuisten joukossa treffisivustojen ja -sovellusten käyttö lisääntyi melkein kolme kertaa vuosina 2013–2016.

Tällä nousulla on hyvät syyt. Monet ihmiset ovat nykyään erittäin urakeskeisiä, eikä heillä ole aikaa tavata ihmisiä samalla tavalla kuin viisikymmentä vuotta sitten. Treffipalvelut voivat myös esitellä meitä paljon laajemmalle ihmisjoukolle kuin tavallisesti kohtaamme, mikä tekee todennäköisemmäksi, että löydämme täydellisen henkilön.

Sivustot itse haluavat korostaa tätä, ja heillä on ylellisiä lupauksia onnistumisasteista ja erittäin tehokkaista algoritmeista.

Nämä palvelut voivat olla erittäin onnistuneita; pelkkä lukumäärä ihmisiä, jotka hyppäävät digitaaliseen treffaukseen, viittaa siihen, että sillä on oltava jokin lupa. Tämä väline tuo kuitenkin myös paljon potentiaalisia huolia.

Kuvan lähde: TechCrunch

Online-treffien huolet

Monet online-treffit huolestuttavat meitä yleensä luottamuksen puutteesta. Tutkimuksessa ihmisistä, jotka eivät olleet koskaan kokeilleet online-datingia, 48% heistä oli lykätä huoli tietoturvasta, ja 46% heistä oli huolissaan huijauksesta.

Eikä kyse vain rikollisuudesta.

47% miehistä ja 27% naisista sanoi, että heillä oli ollut treffailu jonkun kanssa, joka katsoi ei mitään niin kuin heidän profiilikuvansa. Ulkonäkö ei tietenkään ole kaikkea, mutta on luonnollista, että ihmiset tuntevat pettämistä ja huijaamista, kun joku johtaa heitä harhaan eikä vastaa heidän odotuksiaan.

Tämä viimeinen tilasto on yksi suurimmista online-treffien ongelmista – kuinka helppoa käyttäjien on valehdella itsestään mahdollisille kumppaneille. Samassa tutkimuksessa 33% naisista ja 20% miehistä sanoi olevansa retusoinut valokuvansa treffisivustoilla näyttääkseen paremmalta.

Joten ei pitäisi olla mikään suuri yllätys, että online-treffailujen maailmassa on yleistä luottamuksen puutetta. Näiden palvelujen käyttäjät yhdistetään täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, joilla ei ole todellista tapaa tietää mitä odottaa. Ainoa heidän päivämäärään liittyvä tieto on Internet-profiili, joka on naurettavan helppo väärentää.

Tämä voi jopa herättää turvallisuuskysymyksiä; Suostuminen tapaamaan vieraita ihmisiä voi olla riskialtista parhaimmillaan.

Joten mikä on vastaus kaikkiin näihin huolenaiheisiin?

Ystävät lähestyvät

Ratkaisu moniin näistä luottamuskysymyksistä voitaisiin löytää katsomalla taaksepäin; siihen aikaan, ennen kuin internet-treffipalveluja edes oli olemassa.

Perinteisesti oli tavallista tavata romanttisia kumppaneita yhteisten ystävien tai yhteisten kontaktien kautta. Näin tapahtuu edelleen nykyään, tosielämässä, mutta se ei ole online-treffeissä.

Uusi alusta nimeltään Pohdi pyrkii muuttamaan sitä. Heidän suunnitelmansa on käyttää blockchain-tekniikkaa – kryptovaluuttojen rakennuspalikoita, kuten Bitcoin – palauttaakseen ystävien ja tuttavien vaikutuksen treffimaailmaan.

Se on riittävän yksinkertainen konsepti – sovelluksen käyttäjät koostuvat yksinhuoltajista ja yksinhenkisten ystävistä. Ystävät ja jaetut yhteyshenkilöt voivat ehdottaa otteluita tuntemiensa ihmisten välille. Jos pariksi sopinut pari päättää pitää toisistaan ​​ja haluaa viedä asioita eteenpäin, he maksavat alustalle 20 dollarin menestysmaksun.

Tästä 10 dollaria maksetaan sitten matchmakerille, mikä kannustaa käyttäjiä osallistumaan prosessiin. Alusta käyttää omia tunnuksiaan, jotka perustuvat Ethereum-lohkoketjuun, näiden tapahtumien hallintaan.

Käyttäjät voivat jopa luoda ryhmiä omien etujensa perusteella, olla yhteydessä muihin samanmielisiin ihmisiin.

Tällä tavalla tehdä asioita on suuria etuja. Se auttaa rakentamaan luottamusta osallistujien välillä vähentämällä riskiä siitä, että he kohtaavat törkeän shokin. Tämä johtuu siitä, että se luottaa luotettuihin välittäjiin – ystäviin, joilla on toistensa edut mielessä.

Ponderissa ihmiset eivät mene treffeille täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, vaan tapaavat ihmisten kanssa, jotka heidän ystävänsä ovat tarkastaneet ja ehdottaneet. Se on ylimääräinen varmuuskerros alalla, joka voi joskus olla melko pelottava.

Siellä on myös vastuuvelvollisuus. Tutkimuksessa miehistä, jotka lähettivät ei-toivottuja valokuvia naisille, 90% sanoi lopettavansa, jos ottelu voisi tarkistaa heidät. Tällainen sosiaalinen paine on vielä vahvempi, kun ystävät ovat esittäneet pariskunnan. Ihmiset todennäköisesti epäröivät ennen kuin pilaavat maineensa käyttäytymällä sopimattomasti sosiaaliseen piireihinsä.

Ponder voisi todella muuttaa tapaa, jolla online-treffit tehdään. Se toisi prosessiin kaivatun elementin avoimuutta ja luottamusta ja poistaisi paljon online-treffeihin liittyviä pelkoja ja ahdistusta..

Tämä käy ilmi beetan tuloksista, joissa ystävien esittelemien pariskuntien otteluaste oli kuusi kertaa korkeampi kuin alan keskiarvo.

Käyttämällä blockchainia treffisovellusten demokraattisempaan käyttöön ja käyttämällä luotettavia ystäviä välittäjinä kasvottomien algoritmien sijasta, koko toiminta muuttuu turvallisemmaksi ja johtaa parempiin tuloksiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me