Izmenjave kriptovalut so od začetka prve do danes vodilne rampe za kriptovalutno gospodarstvo, in čeprav so medsebojne transakcije igrale pomembno vlogo, večina novincev na koncu svoje kriptovalute kupuje na borzah..

Te platforme za trgovanje so v preteklih letih inovativno privabljale nove uporabnike in jim zaračunavale provizije, medtem ko je to povečevalo njihov dobiček, pa je spodbujalo tudi razvoj celotnega kriptovalutnega prostora z ustvarjanjem novih storitev.

Ta razvoj, skupaj z napredkom razvijalcev Bitcoin in Ethereum, je na koncu privedel do ustanovitve prvih decentraliziranih borz (DEX), kot je EtherDelta. EtherDelta je bila pomembna trgovska platforma dokler ni vdrl. Uporabniki so morali sredstva položiti v pametne pogodbe, ki jih urejajo, in hekerju je uspelo spremeniti vmesnik spletnega mesta, da bi jim uporabniki poslali svoja sredstva.

Medtem ko se je EtherDelta približal temu, da je resnično decentralizirana borza, pa je večina drugih tako imenovanih decentraliziranih borz le nekodijska trgovalna platforma: pogosto imajo še vedno postopke kotiranja, centralizirano upravljanje in imajo eno samo točko neuspeha.

DeFiChain, okrajšava od Decentralized Finance Blockchain, je namenjen odpravljanju teh težav z vključevanjem funkcij decentraliziranega financiranja v verigo Bitcoin (BTC) in zagotavlja, da noben centraliziran nadzor ne upravlja tako pomembnih platform.

Kaj je DeFiChain?

DeFiChain je veriga Proof-of-Stake, zgrajena na vrhu Bitcoin omrežja s trdo vilico, posebej zasnovana za decentralizirano financiranje na povsem novo raven. Njegove potencialne funkcije med drugim vključujejo:

  • Decentralizirano posojanje
  • Decentralizirano zavijanje žetonov
  • Decentralizirani cenovni preroki
  • Decentralizirane izmenjave
  • Decentralizirani nezavarovani dolg

Danes, 30. novembra, začenja DeFiChain DEX. To je drugi primer uporabe nad postavitvijo glavnega vozlišča in uporabnikom ponuja še večje možnosti za donose – vendar bomo o tem pozneje. Za zdaj je pomembno poudariti, da DeFiChain ni nikoli izvedel začetne ponudbe kovancev, njegov kovanec DFI pa se distribuira prek vložkov, tako kot je bil bitcoin prvotno razdeljen rudarjem.

Cene DFI ni nikoli določila nobena organizacija in je preprosto rezultat ponudbe in povpraševanja. Z njim se že trguje na večjih platformah za trgovanje s kriptovalutami Bittrex (brez provizij za trgovanje z DFI do konca leta 2020). Glavni omrežje DeFiChain se je začelo na dan prepolovitve Bitcoina maja 2020 in od takrat deluje nemoteno.

Pregled DeFiChain DEX

Kot smo že omenili, večina tako imenovanih decentraliziranih borz preprosto nima skrbniških borz: uporabnikom omogočajo, da nadzirajo lastna sredstva in zasebne ključe, imajo pa številne druge pasti, ki odvrnejo iluzijo decentralizacije.

Sem spadajo, v nekaterih primerih, geoblokiranje, uveljavljanje preverjanj, ki jih poznate (KYC), centralizirana infrastruktura, centralizirano poravnavanje in ujemanje naročil ter drugo. DeFiChain DEX prinaša resnično decentralizirano rešitev v prostor kriptovalut.

Čeprav uporabnikom daje popoln nadzor nad njihovimi zasebnimi ključi, ne zahteva nobenih osebnih podatkov – niti e-poštnega naslova – niti ne zahteva preverjanj KYC: gre za resnično decentralizirano platformo, zato nobena centralizirana stranka ne more uveljaviti KYC.

Podobno nima osrednjega vmesnika in je do njega mogoče dostopati na enak način kot do Bitcoin blockchain prek številnih platform. Njegova koda je odprtokodna in jo lahko kdor koli pregleda, da zagotovi njeno varnost, preden jo uporabi.

Če smo resnično decentralizirani, imamo opozorila: na platformi je lahko naveden kateri koli žeton, kar pomeni, da lahko vlagatelji prek njega kupijo manj kot zvezdne projekte ali neuporabne žetone. Poleg tega v primeru vdora uporabnika ni zasilnih zavor.

DeFiChain DEX je vgrajen v protokol one-level blockchain in ne deluje na pametnih pogodbah, ki so zelo dovzetne za napake in druge napake. Njeno kodo je neodvisno in v celoti revidiral Knownsec in ranljivosti ni bilo mogoče najti.

DEX uporablja bazene likvidnosti, podobne drugim platformam, za obdelavo naročil in poravnavo. Ponudniki likvidnosti bodo lahko na platformi stavili svoja sredstva, da bodo zaslužili obresti na podlagi dejavnosti.

Donosna kmetijska inovacija

DeFiChain DEX uporablja likvidnostne skupine, da se ujema z naročili, zato so potrebni ponudniki likvidnosti. Uporabniki so nagrajeni za zagotavljanje likvidnosti protokola z inovativnim donosno kmetovanje pristop.

V likvidnostnih bazenih borze ni treba plačevati provizij za plin, da bi zahtevali sredstva – kar preprečuje zamašitev omrežja -, namesto tega pa se prislužene obresti knjižijo v denarnice uporabnikov vsakih 30 sekund. To je prva rešitev za kmetovanje, ki temelji na neporabljenih rezultatih transakcij (UTXO).

Žeton DFI je v središču pridelave donosa na DeFiChain DEX, njegova cena pa se lahko z uvedbo borze izjemno poveča, saj uporabniki za sodelovanje potrebujejo enako količino kriptovalute, ki je v združenju z DFI.

Če torej nekdo želi vložiti 1 BTC, mora za DFI-BTC vložiti enako količino DFI. Ta model bo povečal povpraševanje, medtem ko bo ustvaril nov primer uporabe kriptovalute, ki deluje nemoteno od sredine letošnjega leta..

Medtem ko se borza začenja danes, se v prvem tednu nagrade namenoma zmanjšujejo, tako da imajo člani skupnosti čas, da razumejo sistem. Celoten potencial nagrad za likvidnostno rudarstvo na DeFiChain DEX bo sproščen 7. decembra.

Druga rešitev za zaslužek z DFI je zaščita omrežja z vložkom sredstev. Z lahkoto jih lahko vložite in z njim zaslužite do 40% APY zaupanja vreden partner Cake: APY-ji na DEX-u naj bi bili nad 350% za zgodnje udeležence.

Vendar je treba omeniti, da z gojenjem pridelka obstajajo tveganja, ki vključujejo nestalna izguba. Za vlagatelje, ki se zavedajo tveganj, lahko APY presežejo več kot 350%, kar je veliko več od tistega, kar je na voljo v poslovnih bankah in drugih naložbenih možnostih.

Če želite izvedeti več o DeFiChain, obiščite Blog DeFiChain. DeFiChain DEX lahko začnete uporabljati do nalaganje DeFiChain denarnice.

Pridružite se razpravam skupnosti na https://t.me/defiblockchain.

To je sponzorirana zgodba. Njegova vsebina ni finančni nasvet. Upoštevajte, da lahko vrednost naložb in morebitni dohodek zanje padejo in narastejo, tako da lahko dobite manj kot vložite. Če niste prepričani v primernost svoje naložbe, poiščite nasvet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me