Zdaj naši bralci že vedo, da CoinSutra verjame v kakovost. Tudi zato smo bili pri denarnicah izbirčni. Tudi pri denarnicah ne gre le za kakovost, ki jo ponujajo; je tudi varnost.

Če ste nekdo, ki je tu že nekaj časa, boste samodejno zaznali stopnjo skrbnosti, ki se nanaša na vse, kar počnemo.

Ne glede na to, ali gre za denarnico Ethereum ali Bitcoin, gremo še toliko več, da ugotovimo natančne podrobnosti, da lahko vse informacije delimo z vami.

Večkrat smo poudarili, da je dobra denarnica nekaj, kar ustreza naslednjim merilom:

 • Zasebni ključi: Denarnice, kjer nadzorujete svoje zasebne ključe.
 • Enostavnost uporabe: Eleganten uporabniški vmesnik za enostavno uporabo.
 • Razvojna skupnost: Skupnost aktivnega razvoja.
 • Rezerva & varnost: Varnostno kopiranje in obnovitev funkcij.
 • Kompatibilnost: Združljiv z različnimi operacijskimi sistemi.

Opomba: Glede na to, da so zgodnji kripto dnevi, torej pomanjkljivosti pričakujemo napake, vendar ne smejo za nobeno ceno ogroziti varnosti uporabnikovih sredstev.

Zato redno pregledujemo kripto denarnice, tako da jih osebno uporabljamo in preživimo dovolj časa z denarnicami.

Zato bomo v današnjem članku govorili o Denarnica MetaMask in se dotaknite osnove na teh točkah:

 • Kaj je denarnica MetaMask?
 • Skupina MetaMask
 • Funkcije MestaMask
 • Podprte valute
 • Podprte platforme
 • Zaključek

Kaj je denarnica MetaMask?

MetaMask je denarnica Ethereum, ki vam omogoča povezavo z verigo Ethereum.

Gre za spletno denarnico, ki ima več razširitev za različne brskalnike, o čemer bom nadalje razpravljal v članku.

Ker je denarnica Ethereum, pomeni, da jo lahko uporabljate za upravljanje, prenos, prejemanje eterjev, lahko pa jo uporabljate tudi za interakcijo s tisoči žetonov ERC20, ki uspevajo v verigi Ethereum.

MetaMask vam omogoča tudi dostop do sveta decentraliziranega spleta, tako da vam omogoča, da prek njega uporabite več Ethereum DApps.

Skupina MetaMask

Skupina MetaMask

Splošni cilj MetaMaska je preprost: “Naše poslanstvo je narediti Ethereum čim enostavnejši za uporabo za čim več ljudi.”

In to je razvidno tudi iz sestave njegove ekipe (poglejte tukaj).

Podjetje je razvilo izkušena skupina razvijalcev, uporabnikov uporabniškega vmesnika in osebja za preverjanje kakovosti, s sedežem iz Kalifornije v ZDA.

Značilnosti MetaMask

 • Intuitivni uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesnik MetaMask

V ekipi MetaMask je predan inženir za uporabniško izkušnjo, zato je njegov uporabniški vmesnik precej eleganten in intuitiven za uporabo. MetaMask je bila ena prvih denarnic Ethereum, ki sem jo uporabila za shranjevanje svojih žetonov ERC20 in se mi je zdela zelo enostavna.

 • Večjezično

Če danes gradite nekaj za Ethereum, mora biti to večjezično, saj je Ethereum decentraliziran projekt. Zato je MetaMask prisoten v 18 različnih mednarodnih / nacionalnih jezikih, zaradi česar je dostopen mnogim uporabnikom.

 • HD denarnica

MetaMask je denarnica HD, zato vam ni treba skrbeti za varnostno kopiranje vsakega para javnih / zasebnih ključev. Namesto tega se zanesite na posamezno seme, ki ga proizvede med nastavitvijo. Toda ne pozabite, da bi bila izguba tega semena podobna izgubi vseh shranjenih kripto sredstev. Svoje seme lahko šifriramo tudi z nastavitvijo varnega gesla. S tem zagotovite, da vaši zasebni ključi nikoli ne bodo povezani v internet in bodo vedno ostali v brskalniku.

 • Provizija po meri

Strošek za metaMask

Biti denarnica Ethereum ni enostavno. Zagotoviti je treba prilagoditev za določanje meje plina in cene plina. To vodi do pristojbine po meri za transakcije prek omrežja Ethereum.

 • Dodajte žetone ERC20

Žeton MetaMask ERC20

V denarnico MetaMask lahko enostavno dodate tudi nove žetone ERC20. Nato lahko upravljate in trgujete s svojimi žetoni prek denarnice MetaMask. Tu je popoln DIY vodnik za isto: Kako dodati žeton po meri v MetaMask.

 • Vgrajene izmenjave

Vgrajena izmenjava MetaMask

Eter lahko kupite tudi z denarnico MetaMask, saj ima vgrajeno Coinbase (samo za uporabnike v ZDA, ki uporabljajo fiat) in ShapeShift (Uporaba kripto). Torej, če ste kupec v ZDA ali če imate kakšno drugo kripto, jo lahko v vmesniku MetaMask zamenjate za ETH.

 • Omrežne možnosti

Razvijalci in napredni uporabniki, ki razvijajo DApps prek omrežja Ethereum, lahko prek denarnice MetaMask dostopajo tudi do različnih testnih mrež..

Podprte valute

MetaMask podpira ETH in vse žetone ERC20. Če želite DIY prebrati: Kako uporabljati denarnico MetaMask za eter & Drugi žetoni ERC20

Podprte valute MetaMask

Podprte platforme

Kot sem že delil z vami, je MetaMask spletna denarnica, ki ima denarnice za različne brskalnike. Dodatek MetaMask lahko namestite v Chrome, Firefox, Opera, in novi Brave brskalnik.

In v celozaslonski različici je MetaMask videti takole:

Podprte platforme MetaMask

MetaMask je lastna denarnica za shranjevanje, pošiljanje in prejemanje ETH in ERC20. Omogoča vam nadzor nad svojimi sredstvi, saj gre za denarnico HD, ki vsebuje mnemografsko besedno zvezo, ki jo lahko hranite kot varnostno kopijo.

MetaMask ima razširitve za Chrome, razširitve za Firefox in Brave, toda za to vadnico bomo obseg omejili na Različica razširitve za Chrome.

Začnimo z naslednjimi cilji:

 • Kako namestiti denarnico MetaMask?
 • Kako upravljati (poslati / prejeti) Ether v denarnici MetaMask.
 • Kako upravljati žetone ERC20 na MetaMask

Kako namestiti denarnico MetaMask

# 1. Pojdi do MetaMask.io in odprite razširitev MetaMask Chrome, kot je prikazano spodaj.

Razširitev za MetaMask Chrome

Opomba: Okoli MetaMaska je veliko prevar z lažnim predstavljanjem, zato bodite previdni in dodajte denarnico MetaMask med zaznamke uradna povezava in nikoli pozabite preveriti varno povezavo https.

2.. Zdaj namestite razširitev chrome in kliknite na “Add extension”.

Namestite razširitev MetaMask chrome

3.. Zdaj lahko vidite dodano razširitev kroma, ki prikazuje “obvestilo o zasebnosti”, kjer morate “Sprejmi”.

Razširitev MetaMask Wallet za Chrome

4.. Po sprejetju »obvestila o zasebnosti« vas bo pozval, da sprejmete »Pogoje uporabe«.

Obvestilo o zasebnosti MetaMask

5.. Zdaj nastavite geslo in ustvarite denarnico s klikom na »Ustvari«. Ne pozabite, da je to geslo za šifriranje, zato ustvarite močno.

Račun MetaMask

6.. Pokazale se bodo začetne besede, ki jih morate kopirati nekam brez povezave in varno shraniti. Opomba: Tu sem vam pokazal teh 12 besed, vendar jih ne smejo pokazati nikomur.

MetaMast 12 semenskih besed

7.. Ko kopirate, kliknite »Kopiral sem ga nekje na varnem« in prikazal se bo začetni zaslon denarnice. To pomeni zaključek namestitve denarnice MetaMask.

Zgodovina transakcij MetaMast

Kako za upravljanje (Pošiljanje / prejemanje) etra v denarnici MetaMask?

Zdaj, ko ste namestili denarnico MetaMask, poglejmo, kako prejemati in pošiljati ETH na MetaMask.

1.. Za prejem ETH, cobliznite tri pike, kot je prikazano na spodnji sliki, in kliknite na “Prikaži QR kodo”.

Pošlji Receive Ether na denarnico MetaMask

2.. Ko kliknete »QR koda«, boste videli to QR kodo in naslov ETH, ki ju lahko optično preberete ali kopirate in nanjo pošljete ETH.

Račun MetaMask

3.. Zdaj, če želite poslati ETH iz denarnice MetaMask v katero koli drugo denarnico, kliknite »Pošlji«, kot je prikazano na začetnem zaslonu denarnice.

Pošljite ETH iz denarnice MetaMask

4.. Spodaj boste videli zaslon, kjer lahko dodate »Naslov prejemnika« & “Znesek”, ki ga morate nakazati.

Transakcija pošiljanja MetaMask

Na ta način lahko dostopate do svoje MetaMask in pošiljate / prejemate ETH in druge žetone.

Kako upravljati žetone ERC20 na MetaMask

Upravljanje žetonov ERC20 v denarnici MetaMask je tako enostavno kot sam Ether.

Opomba: MyEtherWallet privzeto podpira nekatere žetone ERC20, v MetaMask pa privzeto ni podprt noben žeton ERC20. Zato je treba v MetaMask ročno dodati vse vrste ERC20, kar je zelo lahka naloga.

1.. Ko odklenete MetaMask, kliknite na ‘Tokens’, kot je prikazano na tej sliki, in kliknite na ‘Add Token’.

Upravljajte žetone ERC20 na MetaMask

2.. Zdaj boste lahko videli spodnji zaslon, kjer lahko dodate podrobnosti žetona, ki jih nameravate dodati v MetaMask. Za podrobnejši opis, kako to storiti, si oglejte ta članek: Pregled denarnice MetaMask: Kako uporabljati denarnico MetaMask (+ Vadnice)

Dodaj žeton v MetaMask

3.. Ko izvlečete podrobnosti, kot so naslov pogodbe, simbol žetona in decimalne številke žetonov, jih oddajte in kliknite »Dodaj«. Na primer, Dodajam te podrobnosti za žeton Binance (BNB), izvlečen od tukaj: https://etherscan.io/token/0xB8c77482e45F1F44dE1745F52C74426C631bDD52

 • Simbol žetona: BNB
 • Decimals žetonov: 18
 • Naslov pogodbe žetona: 0xB8c77482e45F1F44dE1745F52C74426C631bDD52

Etherscan

4.. BOOM&# 127775; ⚡&# 128165;&# 127775; ⚡&# 128165;&# 127775; ⚡&# 128165; Videli boste lahko znesek stanja BNB in ​​BNB bo dodan v MetaMask, kot je prikazano spodaj. Podobno lahko kadar koli dodate kateri koli žeton ERC20 v MetaMask.

Žeton na MetaMask

Kako uporabljati MetaMask z Trezorjem

Ko svojo napravo Trezor povežete z MetaMask, bo vaš račun ETH prikazan v uporabniškem vmesniku MetaMask kot račun Trezor.

Ko jo odprete v aplikaciji, boste videli njeno celotno zgodovino transakcij, stanje itd.

Vse operacije, za katere je potrebno podpisovanje z vašimi zasebnimi ključi, se bodo izvajale samo prek naprave Trezor, MetaMask pa bo zahteve poslal samo Trezorju. Vzemimo na primer med podpisovanjem transakcije ali sporočila.

Opomba: Po uvozu računa lahko Trezor prekinete in zgodovina transakcij si bo zapomnila v MetaMask, saj aplikacija shrani javni ključ do vašega povezanega računa. Če želite izbrisati zgodovino iz aplikacije, v nastavitvah MetaMask odklopite svoj račun. Stanje na vašem računu bo ostalo nedotaknjeno. (Vir: Trezor Blog)

Naj izvede transakcijo z uporabo MetaMask …

Postopek je treba potrditi na napravi Trezor

Oglejte si podpisovanje sporočila z uporabo MetaMask…

Kako povezati Trezor z MetaMask

 • Prenesi najnovejšo različico MetaMaska in jo namestite v Google Chrome (trenutno edini podprti brskalnik). Za zdaj uporabite beta vmesnik. Tukaj je Kako.
 • Kliknite ikono računa v zgornjem desnem kotu in izberite »Connect Hardware Wallet«.
 • Priključite Trezor in kliknite na “Connect Trezor”.
 • Pojavi se Trezor Connect s prošnjo za izvoz javnega ključa. Odobrite za nadaljevanje.
 • Izberite račun, ki ga želite uporabiti, in kliknite na “Odkleni”.
 • Uspešno ste uvozili račun (njegove javne ključe) v MetaMask! Če imate več računov, ponovite postopek za druge račune. (Vir: Trezor Blog)

No, mislim, da je to velik napredek za MetaMask in Trezor, saj odpira neskončne možnosti za DApps in druge žetone ERC20. Poleg tega bomo s to integracijo lahko na bolj zanesljiv način zavarovali ERC20 in ETH.

Kupite denarnico Trezor zdaj

Zaključek: Pregled in vadnice Metamask

Denarnica MetaMask je druga najboljša denarnica ETH in ERC20, ki jo lahko dobite po MyEtherWallet.

Druga prednost te denarnice je, da samodejno blokira domnevna spletna mesta, če je vklopljena.

Še več je.

Preko denarnice MetaMask lahko dostopate do DApps, kot so CryptoKitties in druge aplikacije Ethereum. Zato deluje tudi kot brskalnik Ethereum blockchain.

To je večnamenska denarnica in jo večkrat uporabljam za hitre transakcije na namizju in tudi kot varnostno zaščito pred lažnimi spletnimi mesti.

Upam, da vam je bila všeč vadnica o začetku uporabe MetaMaska in tudi kako pošiljati / prejemati ETH / žetone prek njega.

Sprostite komentar ali vprašanja, če obstajajo. Še naprej se učimo in delimo kripto revolucijo s Coinsutro.

Do naslednjič.

Če vam je objava všeč, jo delite na Twitterju in Facebooku!

Tu je nekaj drugih ročno izbranih člankov, ki jih boste lahko prebrali v nadaljevanju:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me