Verjamem, da ste že prebrali moj članek o temi pogosta varnostna tveganja, povezana z mobilnimi, spletnimi in namiznimi denarnicami ki sem ga objavil nekaj dni nazaj.

Če tega še niste prebrali, ga preberite, saj sem tam že veliko govoril o varnostnih tveganjih uporabe programskih denarnic Bitcoin (kot so denarnice).

In vem, da boste nekateri, ki ste prebrali ta članek, morda mislili, da vam rečem, da ne uporabljajte več denarnic (ali denarnic s programsko opremo), vendar to ni res.

Menim, da so programske denarnice zelo koristne.

Torej, v tem prispevku bom odgovoril na nekaj pogostih vprašanj:

 • Kdaj naj uporabim mobilno denarnico?
 • Kje naj uporabljam mobilno denarnico?
 • Koliko naj hranim v mobilni denarnici?
 • Katero denarnico naj uporabim?

Prednosti mobilnih denarnic za bitcoin in altcoin

Prednosti mobilnih denarnic

Mobilne denarnice so najhitrejši način za uporabo vaših bitcoinov / altcoinov, saj jih je mogoče takoj uporabiti v kateri koli vsakodnevni dejavnosti.

Ampak kot sem omenil v prejšnji članek, te denarnice so lahko tudi zelo tvegane. Zato vam svetujem, da z mobilno denarnico ravnate tako, kot z denarnico v žepu; samo v znesku, ki je potreben za neizbežne transakcije z.

Torej, po mojem mnenju bi morali vstaviti čim manj in v teh primerih uporabljati le programsko denarnico:

 • Hitre transakcije – Če želite plačati s hitro transakcijo, na primer v kavarni ali McDonald’su ali ko želite nekomu dati napitnino, je uporaba mobilne denarnice zelo priročna.
 • Med potovanjem – Ko potujete po državah, kjer obstajajo bankomati za Bitcoin, postane denarnica pripravljena za uporabo. S temi bankomati lahko takoj trgujete z bitcoini za podprto fiatno valuto te države (EUR, GBP, USD itd.).
 • Za financiranje vaše Bitcoin debetne kartice – Z mobilno denarnico lahko enostavno in hitro financirate svojo Bitcoin debetno kartico, s katero lahko pozneje povlečete pri katerem koli trgovcu Visa / MasterCard.
 • Ustvarjanje Multisig denarnic – Z uporabo mobilnih denarnic lahko z uporabo mobilnih denarnic povečate varnost svojih sredstev. Multisig denarnice vam omogočajo, da porabite sredstva le, če ste podpisali transakcijo z vsaj M od N ključev. Na primer, za denarnico, kot je Copay, morate imeti vsaj dva od treh ključev, da izvedete to transakcijo. Za več informacij si oglejte to objavo.
 • Airdrops & Izobraževanje – Če verjamete, da kriptovalutam pomagate, ko Bitcoin uspeva, lahko z mobilno denarnico Bitcoin naredite “izobraževalne zračne kapljice”. To vam bo omogočilo, da podarite nekaj Satoshi-jev, pa tudi naučite ljudi, kako izvajati transakcije z uporabo Bitcoinov.
 • Pokazati se – Videl sem nekaj zgodnjih posvojiteljev Bitcoinov, ki se radi pohvalijo s plačevanjem nasvetov prek Bitcoinov. In če bi se radi pridružili njihovim vrstam, lahko to storite tudi z mobilno aplikacijo za denarnico Bitcoin.

Prepričan sem, da nekateri želite vedeti, katere mobilne denarnice je najbolje uporabiti v prej omenjenih situacijah.

Predlagane mobilne denarnice za shranjevanje Bitcoin / Altcoins

Mobilne denarnice za shranjevanje Bitcoin-Altcoinov

Tu je seznam priljubljenih mobilnih denarnic:

 • Atomska
 • Micelij
 • Jaxx
 • Coinomi (podpira več kripto)
 • Doplačilo (Multisig-Mobile Wallet)
 • BitGo (Multisig-Mobile Wallet)

Kdaj uporabljati mobilne denarnice

Po mojem mnenju so to edini časi, ko bi morali uporabljati mobilne in programske denarnice.

Vendar se sami odločite, katero denarnico boste uporabili v dani situaciji.

Že večkrat sem omenil, da je vrsta denarnice, ki jo želite uporabiti, na koncu odvisna od vrste varnosti, ki jo želite, in stopnje aktivnosti, ki jo želite izvajati s svojimi bitcoini.

Odvisno je tudi od tega, kako pogosto uporabljate sredstva in koliko želite shraniti v kateri koli denarnici. Ali so kovanci, ki jih imate v lasti za prihranek / naložbo, ali pa za dnevne transakcije?

Odločiti se morate, kaj je prav za vas.

Moj osebni prevzem različnih denarnic

Osebno imam raje strojne denarnice, kot je Ledger Nano S, za shranjevanje velike količine bitcoinov zaradi zelo varnostnih funkcij.

In uporabljam namizne denarnice za hrambo bitcoinov, ki jih ne uporabljam za vsakodnevne transakcije, želim pa biti priročen za nakup drugih kriptovalut. Tako lahko svojo namizno denarnico hitro povežem z Bitcoin omrežjem in prenesem preko svojih bitcoinov.

Toda ne maram uporabljati spletnih denarnic, kot sta Binance ali Wazirx, ker ne nadzorujete svojih zasebnih ključev, in mislim, da to sploh ni dobro.

Seveda zaradi porabe v svoji mobilni denarnici (Atomic) hranim nekaj bitcoinov (0,2-0,3 BTC), ki jih lahko uporabim kadar koli na poti, podobno kot držim papirnati denar v žepni denarnici.

Skratka, mobilne denarnice so hitre in enostavne za uporabo, vendar zaradi udobja nikoli ne smete žrtvovati varnosti.

Zdaj vas želim slišati:

Katere denarnice so vam najbolj všeč?

Kdaj uporabljate vroče denarnice (mobilne denarnice, denarnice s programsko opremo) in kdaj se jih držite stran?

Naj slišim vaše misli v spodnjih komentarjih!

Vam je všeč ta objava? Ne pozabite ga deliti z omrežjem!

Za nadaljnje branje:

 • Najboljše Bitcoin denarnice z več podpisi [najnovejša izdaja]
 • Najboljše pametne pogodbe Ethereum denarnice
 • Kako nastaviti & Konfigurirajte MyCelium Android Wallet
 • Tukaj je opisano, kako lahko Ethereum prenesete v Ledger Nano S.
 • Tu je opisano, kako lahko pospešite zaljubljene transakcije z bitcoini

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me