Če naključno izbirate denarnico Bitcoin, to počnete narobe.

To je verjetno najslabše, kar lahko naredi, kar bi lahko povzročilo izgubo bitcoinov, naenkrat. Ne samo to, izbira denarnice na podlagi predlogov prijatelja, ki je po izkušnjah le dan starejši od vas v kripto, ni pametna odločitev.

Pri izbiri Bitcoin denarnice je treba biti resen, saj je denarnica nekaj, v čemer se nahajajo vaši zasebni in javni ključi, kar lahko, če je ogroženo, povzroči izgubo vseh bitcoinov..

V preteklem podrobnem opisu denarnic za Bitcoin sem omenil različne vrste denarnic, vendar ne, katere uporabiti, ko.

To sem storil namerno, kajti katero denarnico uporabiti in kdaj je sploh ločena tema, ki zahteva namenski vodnik, kot je ta.

Torej, danes sem tukaj, da z vami delim, kako izbrati denarnico Bitcoin zase.

Ta priročnik vam bo omogočil razumevanje različnih možnosti denarnice, ki jih imate, in katero izbrati za shranjevanje malo ali velike količine Bitcoinov.

Zveni dobro?

Kako izbrati denarnico Bitcoin (popoln vodnik)

Pri izbiri zanesljive Bitcoin denarnice, ne glede na to, ali gre za programsko ali strojno denarnico, jo je treba presoditi na podlagi naslednjih meril:

 1. Nadzor zasebnih ključev: Denarnica, v kateri imate svoje ključe in jih nadzirate.
 2. Rezerva & varnostne lastnosti: Varnostni ključi in pin kode.
 3. Skupnost razvijalcev: Aktivna razvojna skupnost za vzdrževanje.
 4. Vroča / hladna denarnica: Ali je denarnica vroča ali hladna denarnica.
 5. Enostavnost uporabe: Eleganten uporabniški vmesnik za hitro in enostavno uporabo.
 6. Kompatibilnost: Združljiv z različnimi operacijskimi sistemi.
 7. HD denarnica: Denarnica, ki sama generira nove naslove.
 8. KYC: Denarnica, za katero ni potreben KYC.

To je nekaj vidikov, ki jih morate preučiti za katero koli vrsto denarnice, ki jo boste uporabili za kakršen koli namen.

Vendar je še več.

Namen, za katerega boste uporabljali določeno denarnico, igra pomembno vlogo tudi pri izbiri, katero vrsto denarnice potrebujete. Nekateri nameni so:

 • Dolgoročno varčevanje
 • Kratkoročni HODL
 • Dnevne transakcije
 • Vsakodnevni nakup / prodaja ali trgovanje s kripto

Izbira najboljše Bitcoin denarnice (olajšajmo vam)

Na podlagi zgoraj omenjenih kriterijev in namenov lahko zlahka izberemo dobro Bitcoin denarnico zase.

Kako?

Naj podrobneje razložim.

Denarnice za strojno opremo so denarnice, ki izpolnjujejo vse omenjene kriterije. Poleg tega gre za hladne denarnice, ki nikoli ne pridejo v neposreden stik z internetom. Torej, če ste nekdo, ki želi dolgoročno shraniti prihranke, so denarnice za strojno opremo najprimernejša možnost za vas.

Prav tako gre za denarnice HD, ki nikoli več ne uporabijo istega javnega naslova. Denarnico strojne opreme lahko uporabite tudi tako, da jo povežete z okuženo napravo.

Nekatere strojne denarnice, ki jim zaupamo, so:

 • Ledger Nano X
 • Cobo Vault

Tu je video vadnica Harsh Agrawal o Ledger Nano S & Trezor.

Nekaj ​​jih je denarnice programske opreme ki izpolnjujejo vseh 8 meril dobre denarnice, zato lahko na te denarnice gledamo tudi kot na možnost glede na njihov namen.

Oglejte si tudi: Najboljše strojne denarnice za Bitcoin (+ podprti Altcoins).

Recimo, da je namen zadržati nekaj kripto datotek za kratek čas 2-3 mesecev. V tem primeru, namizne denarnice so dobra izbira. Namizne denarnice so vroče denarnice, ki se povežejo z internetom takoj, ko se vzpostavi povezava.

Vendar pa zagotavljajo druge varnostne funkcije za nazaj, PIN kodo in denarnice HD, da zadovoljijo kratkoročne potrebe.

Poleg tega ne pozabite, da bo tovrstna denarnica vedno ogrožena z zlonamerno programsko opremo in morebitnimi virusi v vaši napravi. Nekatere denarnice, ki jih lahko iščete v tej kategoriji, so:

Denarnice za Android:

 • Atomska denarnica
 • Coinomi
 • Denarnica Samourai
 • MyCelium

Denarnice za iOS:

Spletne denarnice:

 • Binance
 • CoinBase

Namizne denarnice:

 • Atomska denarnica

Opomba: Za kratkoročni HODL, do 2-3 mesece, kot dodatno previdnost ljudje uporabljajo denarnice strojne opreme tudi jaz sem ena izmed njih. Če denarnica strojne opreme podpira to valuto, jo vedno raje uporabljam.

Mobile denarnice in spletne denarnice so druge vrste denarnic za programsko opremo. Večina mobilnih denarnic izpolnjuje vsa merila, ki sem jih omenil, vendar je zelo malo spletnih denarnic, ki ustrezajo vsaj nekaterim merilom, ki jih potrebujemo.

Spletne denarnice so denarnice, kot je Coinbase. kjer morate narediti svoj KYC in nikoli nadzorujete svoje zasebne ključe. V to kategorijo spadajo tudi vgrajene denarnice centraliziranih borz, kot je Binance.

Zato, če želite te denarnice uporabljati za dnevno kripto trgovanje z varnostnimi ukrepi, kot je preverjanje pristnosti 2-FA, je v redu, toda za dolgoročno ali celo nekaj dni je tveganje, da tu shranite kripto.

Po drugi strani pa obstaja veliko mobilnih denarnic, ki ustrezajo našim merilom in so primerne za majhne dnevne transakcije in celo kripto trgovanje. Nekatere od teh denarnic so:

 • Atomska denarnica
 • Denarnica Samourai
 • Micelij
 • Jaxx
 • Coinomi

Te mobilne denarnice so zelo priročne in jih lahko vsakdo na poti uporablja za vsakodnevne stvari.

Opomba: Čeprav te denarnice izpolnjujejo merila, ni priporočljivo, da na njih shranjujete velike količine Bitcoinov, ker so vroče denarnice ki so vedno povezani v spletu.

Zaključek: Najboljši načini za shranjevanje Bitcoinov

Na voljo so različne vrste denarnic, vendar niso vse vredne uporabe, ker je veliko denarnic ustvarjenih samo za prevaro ljudi.

Poleg tega, kadar koli vidite novo denarnico, vam predlagamo, da se ne navdušite nad njeno uporabo in raje anketirajte naprej Bitcoin Reddit ali Bitcoin Forum da najprej izveste čim več podrobnosti o novih denarnicah.

V denarnici poiščite tudi funkcijo multi-sig. Z uporabo te funkcije lahko svojo Bitcoin denarnico naredite še bolj varno. Vendar pa ta funkcija ne podpira številnih denarnic.

 • Preberite tudi: Najboljše denarnice z več podpisi

Popolnoma v redu je, če uporabljate več Bitcoin denarnic tudi za več namenov.

V spodnjem razdelku za komentar nam pišite in nam povejte, katere denarnice uporabljate za shranjevanje svojih bitcoinov.

Če vam je bila objava všeč, jo delite s prijatelji & družina!

Tu je še nekaj izbranih člankov, ki bi jih morali prebrati v nadaljevanju:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me