Kot sezonskemu trgovcu ali profesionalnemu trgovcu je najtežje spremljati svoje kripto stanje na vseh borzah hkrati. Ko trgujete na več borzah, sledenje dobičku in izgubi postane glavobol. Iskanje rešitve me je pripeljalo do CoinTracking, ki se je izkazal za najboljšo sledilno aplikacijo kripto portfelja, ki je na voljo na trgu..

V tem pregledu CoinTrackinga boste izvedeli, kako uporabljati CoinTracking in nekatere funkcije, zaradi katerih je vredno uporabljati. Glede na obseg vaše trgovine lahko uporabite brezplačen račun ali dobite pro račun, ki ga lahko kupite za 1-2 leti ali življenjsko dobo.

Ustvarite brezplačen račun CoinTracking

Potem ko sem nekaj časa uporabljal brezplačno različico, sem z Bitcoinom kupil življenjski načrt 2 leti nazaj in izkazalo se je, da je to ena najboljših naložb doslej. Preden se naučite, kako ga uporabljati, si oglejmo pomembne značilnosti CoinTrackinga.

Podprte borze in denarnice s strani CoinTracking:

V času pisanja tega pregleda CoinTracking podpira več kot 70 večjih kripto borz. Nekatere najboljše podprte borze so:

 • Binance
 • BitMax
 • Bittrex
 • CEX
 • Coinbase
 • Huobi
 • KuCoin
 • LocalBitcoins
 • CoinSpot

Z uporabo API-ja aplikacija CoinTracking samodejno uvozi vaše posle in transakcije. To odstrani glavobol ročnega vzdrževanja portfelja. Funkcija API je enostavna za uporabo. Več o tem sem razložil v spodnjem vodniku za namestitev. Kovance lahko dodate tudi ročno, kar je koristno, če kupite valuto v fazi ICO. To zagotavlja, da je vaš portfelj natančen in posodobljen.

Med upravljanjem portfelja boste morda želeli uvoziti transakcije iz kripto denarnic, nekaj podprtih denarnic pa je

 • Blockchain
 • Electrum
 • Izhod
 • Trezor

Dobro dokumentirani vodniki za pomoč vam bodo pomagali, da boste kar najbolje izkoristili informacije CoinTracking.

Mobilna aplikacija CoinTracking:

Mobilna aplikacija CoinTracking (Android in iOS) vam pomaga, da budno spremljate svoj portfelj, ko ste na poti. Z mobilno aplikacijo lahko nastavite tudi opozorilo o ceni za kateri koli kovanec po vaši izbiri. Ko bo cena dosegla vaš cilj, boste obveščeni. Skupaj s tem si lahko ogledate gibanje cen katere koli kriptovalute prek mobilne aplikacije.

Funkcija poročanja:

Možnost poročanja je tisto, zaradi česar je ta aplikacija izjemna. Stanje si lahko ogledate na različne načine. Na primer:

 • Stanje z menjavo
 • Stanje po valutah (kovanci)

Še posebej, če trgujete z istim kovancem na različnih borzah, vam bo pomagal videti celoten portfelj določenega kovanca na več borzah. To zagotavlja, da na koncu ne boste imeli preveč vreč ene valute.

Druga značilnost, ki se mi zdi smiselna tukaj, je »Uresničeni in nerealizirani dobički«. Za uporabnika, ki kupi veliko altcoinov, vam ta funkcija hitro omogoči, da vidite, koliko dobička ali manj ste ustvarili v določenem kovancu. Pri upravljanju velikega števila kovancev ali pri težkem trgovanju običajno izpustite dobiček in ta funkcija vam bo pomagala, da se izognete takšni napaki.

Poročilo o davkih za bitkoine in druge digitalne valute

Predaja davkov je eden največjih preglavic za lastnike kriptovalut, odgovor na to pa je funkcija poročanja Cointracking Tax. Tudi če zaslužite s kriptos veliko denarja, lahko z uporabo funkcije obdavčitve veliko prihranite pri plačevanju davkov na svoj dobiček ali izgubo.

Veliko kripto trgovcev na koncu plača davke na ves dobiček, kar ni najbolje narediti in z malo načrtovanja in pomoči tega orodja lahko vsako leto prihranite veliko denarja. Če pa je vaš namen takšne aplikacije obdavčitev, razmislite o uporabi Cointrackerja. Ponuja funkcije za zbiranje davčnih izgub, s katerimi boste prihranili veliko denarja.

Kot popolna aplikacija portfelja kripto portfeljev CoinTracking ponuja veliko več funkcij. Dovolil vam bom, da ga raziščete in jih lahko uporabite nekaj ali vse glede na vaše potrebe.

Prijavite se za CoinTracking

Kako nastaviti CoinTracking: Celoten vodnik za začetnike

Namestitev je dokaj enostavna in tukaj je, kako deluje.

Na voljo imate več možnosti za dodajanje kovancev. Odvisno od tega, kako imate opravka s kripto, lahko kovance dodajate ročno, dodajate s .CSV ali dodajate s pomočjo API-ja.

Funkcija API je najhitrejši in avtomatiziran način za uvoz obstoječih in novih poslov v CoinTracking.

 • Prijavite se v svoj račun za izmenjavo in ustvarite uporabniško ime in geslo za API samo za branje.
 • Nato lahko z uvozom izmenjave (API) nastavite Cointracking za samodejni uvoz novih in obstoječih poslov.

Kaj pa varnost kovancev?

Vse kripto borze ponujajo Funkcija API (brezplačno), tako da lahko za upravljanje ali trgovanje s kriptovalutami uporabljamo aplikacije tretjih oseb, kot so CoinTracking, 3Commas ali katere koli druge. V primeru CoinTracking boste ustvarjali API samo za branje ki zagotavlja, da lahko aplikacije tretjih oseb samo uvažajo transakcije in ne morejo trgovati ali dvigovati sredstev v vašem imenu. Ko ga enkrat uporabite, boste spoznali, kako enostavno je.

Naučimo se tako, da v CoinTracking z API-jem dodamo izmenjavo. V tem primeru vam predstavljam, kako dodati API za izmenjavo Binance v CoinTracking. Pri drugih borzah bo postopek enak.

Prijavite se na nadzorno ploščo računa Binance in kliknite API pred vmesnikom API.

Ključu API dajte smiselno ime:

 • Vnesite kodo za preverjanje pristnosti Google ali SMS.
 • Binance vam bo poslal potrditveno e-poštno sporočilo. Kliknite povezavo, da potrdite ustvarjanje API ključa

Kliknite »Potrdi ustvarjanje« in prikazal se bo vaš novo ustvarjeni ključ API.

Kliknite »Uredi« in počistite možnost »Omogoči trgovanje«. Potrebujete samo funkcijo »Branje informacij«.

Opomba: Dostop do informacij o branju potrebujete le pri ustvarjanju ključa API za upravljanje portfelja. Tako boste omejili kripto trgovanje ali dvige svojih kovancev.

Zdaj pojdite na nadzorno ploščo CoinTracking in kliknite Enter coin > Uvoz izmenjave (API) > Binance

Zdaj kopirajte ustvarjeni ključ API in skrivnost API-ja v polje »Ustvari novo samodejno opravilo Binance«. Oglejte si spodnji posnetek zaslona.

Nastavite lahko tudi pošiljanje e-pošte, ko pride do trgovine. To je še en pameten način za spremljanje vaših poslov na borzi. Kliknite Shrani to opravilo Binance in Cointracking bo od tu naprej začel uvažati vse pretekle posle in nove posle.

Ponovite isti postopek za vse borze, na katerih kupujete / prodajate / trgujete kripto.

Zdaj pojdite na nadzorno ploščo Cointracking in videli boste celoten portfelj.

No, tako začnete uporabljati aplikacijo CoinTracking.

Pridobite račun CoinTracking

Zaključek: Pregled aplikacije CoinTracking

Aplikacijo CoinTracking uporabljam že več kot dve leti in resnično prihrani čas. Funkcija samodejnega uvoza API in ročnega uvoza zagotavljata, da ostajam na vrhu celotnega portfelja kripto. Uresničena in nerealizirana funkcija mi pomaga, da izvlečem dobiček iz tistih altcoinov, ki bi jih sicer pogrešal.

Aplikacija CoinTracking je celovita rešitev za vse sezonske ali profesionalne kripto trgovce / HODLers. Tako mi je všeč, da je del priporočenih orodij za kripto trgovanje.

Poskusite CoinTracking in se vrnite, da delite svoje mnenje in izkušnje z nami. Če vam je ta pregled všeč, ga delite z drugimi uporabniki kriptografije, ki bodo morda imeli koristi od njega.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me