Sejak masa itu, Bitcoin mengalami pertumbuhan yang luar biasa setelah Bitcoin ke-2 turun pada akhir 2016, pasaran kripto terguncang dan orang-orang dari seluruh dunia marah dalam pelaburan cryptocurrency…

Oleh kerana ramai ini, Revolusi berlaku dalam teknologi Cryptography dan Blockchain. Oleh itu, sebilangan besar cryptocurrency baru wujud bersama dengan banyak teknologi baru dan maju di belakangnya.

Lebih-lebih lagi, ini membawa kepada pengembangan jenis kripto jenis yang berbeza yang difokuskan pada penggunaan Teknologi Lejar Teragih (DLT) dan juga Internet Perkara (IoT).

Pendek kata, VeChain (VET) adalah salah satu yang paling banyak projek yang inovatif dan mengagumkan dalam baka ini. Juga, ia adalah salah satu altcoin yang paling menjanjikan di pasaran crypto.

Artikel ini akan membahas semua perkara mengenai VeChain (VET) dari asas hingga yang paling maju. Dengan kata lain, artikel ini adalah panduan sehenti anda untuk mengetahui semua tentang $ VET.

Pengenalan: VeChain (VET)

intoduction-vechain-doktor haiwanTeknologi VeChain

VeChain adalah platform blockchain kontrak pintar generasi akan datang. Ia sering disebut Ethereum for Business kerana fokus pada pengurusan rantaian bekalan, penjejakan produk, dan aspek perniagaan lain yang berkaitan dengan inventori.

Yang terpenting, ia menggabungkan kontrak pintar dan teknologi blockchain dengan RFID (Radio Frequency Identification), NFC (Near-Field Contact), dan peranti dan sensor IoT (Internet of Things) lain untuk membuat platform yang direka untuk aplikasi perusahaan yang terdesentralisasi.

VeChain mempunyai dua token –Token VeChain (VET) dan Tenaga VeChain Thor (VTHO). VeChain (VET) digunakan untuk membawa nilai dari kontrak pintar pada blockchainnya sementara VeChain Thor Energy (VTHO) adalah tenaga atau gas asas yang digunakan untuk menggerakkan transaksi.

Latar Belakang: VeChain (VET)

Pertama, projek The VeChain dimulakan pada awal Jun 2015 pada Lu cerah, bekas CIO Louis Vuitton China, dengan fokus membangun ekosistem perniagaan tanpa kepercayaan dan diedarkan untuk membolehkan aliran maklumat yang telus, kolaborasi yang cekap, dan pemindahan nilai berkelajuan tinggi.

Pada mulanya, mereka mencipta Token VEN yang berfungsi pada blockchain Ethereum. Selanjutnya, VeChain beralih ke blockchain sendiri dan menjenamakan semula dirinya pada tahun 2018. Selepas itu, sebagai sebahagian daripada jenama tersebut, blockchain VEN menjadi VeChainThor (VET) blockchain pada tahun 2018.

Sasaran awal VeChain adalah untuk mengganggu industri rantaian bekalan dengan membuat data dapat ditindaklanjuti dan telus. Begitu juga, Pada masa akan datang, ia rancangan blockchain mempunyai dApps dan penawaran syiling awal (ICO) di platform VeChain dan Internet of Things (IoT).

Pasukan di belakang VeChain terdiri daripada lebih 90+ pekerja, kebanyakan mereka adalah pemaju. Ketua Pegawai Teknologi, Gu Jianliang, mempunyai pengalaman lebih dari 18 tahun dalam bidang seperti peranti mudah alih dan bidang IoT dan telah mencipta lebih dari 100 paten di beberapa bidang teknologi.

Kevin Feng berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Operasi Yayasan VeChain. Di samping itu, Feng telah terlibat secara aktif dalam banyak projek teknologi dalam 12 tahun bekerja untuk rakan VeChain, PWC, sebagai perunding dan penasihat jaminan. Terakhir, ada CFO mereka Jay Zhang, yang mempunyai kepakaran IT yang luas, serta pengalaman dalam pelbagai bidang teknologi.

Bekalan Syiling VeChain & Cap Pasaran

Pada masa ini, ia mempunyai bekalan yang beredar sebanyak 55.4 bilion $ VET dan a jumlah bekalan sebanyak 86.7 Billion $ VET.

Tambahan pula, permodalan pasarannya adalah 570 Juta USD dengan peringkat 26. Juga, Ia mempunyai jumlah dagangan 24 jam 423 Juta USD…

Teknologi VeChain

VeChain menawarkan platform yang terdesentralisasi di mana perniagaan dapat berinteraksi dan bertransaksi dengan mudah antara satu sama lain tanpa penglibatan pihak ketiga. Selanjutnya, syarikat The VeChain bertujuan untuk mewujudkan platform operasi yang khusus untuk penyelesaian perniagaan yang dapat memastikan sehingga 10,000 transaksi sesaat.

Ia mempunyai dua token:

 • Token Vechain (VET): Ia berfungsi sebagai simpanan untuk pengukuhan ekonomi dan pemindahan nilai di platform. Di samping itu, VET dapat “dipertaruhkan” dalam pelbagai node ekonomi dan menghasilkan VTHO yang memberi kuasa transaksi di rangkaian.
 • Token VeThor (VTHO): Ini adalah “gas” yang diperlukan untuk melakukan transaksi dan berinteraksi dengan kontrak pintar. Sebagai contoh, Setiap kali transaksi dibuat, VTHO habis dan dimusnahkan.

Yayasan VeChain

The Yayasan VeChain bertanggungjawab untuk membina rangkaian bersama dengan menangani penyelidikan dan pengembangan teknologi. Begitu juga, ia mendorong dan menyokong kerjasama dengan perusahaan dan perniagaan yang ingin menggunakan teknologi blockchain sebagai perkhidmatan.

VeChain kini terlibat dalam perkongsian dengan syarikat dan syarikat berikut:

 • Babyghost
 • BitOcean
 • China Unicorn
 • Barangan yang Diimport
 • DNV GL
 • eGrid Consulting Co.
 • Fanghuwang
 • Healthcare Co Ltd
 • Hyperledger
 • Jiangsu Printed Electronics Co Ltd
 • Kuehne & Nagel
 • MadeForGoods
 • Microsoft
 • PwC (Singapura dan China)
 • Renault
 • Xiamen Innov Information Technology Co Ltd
 • Pentadbiran Monopoli Tembakau Negeri China
 • Perbadanan Tembakau Nasional China

Ciri-ciri Utama VeChain

 • Rangkaian blok awam: Sesiapa sahaja boleh membaca, menulis, dan menggunakan aplikasi dan kontrak pintar yang terdesentralisasi ke Blockchain VeChainThor.
 • Teknologi pengurusan IoT dan rantaian bekalan dalaman: Pengalaman pelaksanaan blockchain yang terbukti dalam industri seperti barang mewah, minuman keras, dan pertanian.
 • Delegasi Bayaran Asli: Blockchain menyokong pelaksanaan delegasi yuran asli, yang bermaksud pengguna dApp tidak perlu mengadakan VET atau VTHO untuk menulis transaksi jika kos gas yang berkaitan ditentukan oleh pemaju yang akan ditaja.
 • Masternod: Nod adalah dompet yang dapat dikesan (seperti dompet VeChainThor – iOS/Android) yang mempunyai jumlah minimum VeChain yang ditentukan disimpan di dalamnya.

Cara membeli VeChain?

Oleh itu, jika anda cukup mengetahui tentang VeChain dan ingin melabur di dalamnya, berikut adalah panduan ringkas mengenai cara membeli $ VET.

Kaedah 1: Tukar Bitcoin ke VET

Salah satu kaedah termudah, paling selamat, dan terbaik untuk membeli $ VET adalah dengan menggunakan ChangeNOW. Cuma anda perlu ikuti pautan, taip jumlah yang anda mahu beli, depositkan dana dan anda sudah selesai. Anda boleh menggunakan widget di bawah untuk menukar Bitcoin menjadi VET.

Kaedah ke-2: Menggunakan Pertukaran yang disokong oleh VET

Kaedah lain adalah dengan menggunakan pertukaran crypto yang berbeza:

 • Binance
 • OKEx
 • Crypto.com
 • Kraken
 • Bitfinex

Jadi, tunggu apa lagi? Pergi dan ambil $ VET Pertama anda!

Kata-kata Nasihat: Jangan menyimpan dana anda sebagai pertukaran kerana mereka tidak memberikan kunci peribadi anda dan anda tidak mempunyai akses ke dana anda!

Dompet Terbaik untuk Simpan $ VET

Sekarang setelah anda membeli $ VET anda, anda mungkin mesti mencari tempat untuk menyimpannya dengan selamat. Jadi, berikut adalah senarai beberapa pilihan terbaik:

1). Dompet Perkakasan: Mungkin, cara paling selamat dan cekap untuk menyimpan $ VET anda adalah dompet perkakasan. Jadi, anda boleh membeli dompet Ledger.

2). Dompet Kertas: Ini adalah salah satu kaedah termurah dan sangat selamat untuk menyimpan sejuk VET $ anda. Oleh itu, anda boleh membuat dompet kertas yang mengandungi semua kunci awam dan peribadi anda. Selain itu, anda boleh merujuk Panduan ini, jika anda ingin menyediakan Dompet Kertas aVeChain.

3). Dompet Perisian: Ini adalah kaedah paling selamat dan selamat untuk menyimpan wang anda. Tetapi, ada risiko kehilangan dana anda kerana kunci anda dalam talian. Walau bagaimanapun, mereka sesuai untuk tujuan harian. Saya mengesyorkan anda menggunakan TrustWallet.Saya

Sumber

Sementara itu, sumber-sumber ini akan membantu anda terus mengetahui mengenai berita terkini VeChain:

Tambahan pula, pasaran crypto akan menjadi MASA DEPAN dunia. Oleh itu, Nantikan Kami dan dapatkan maklumat terkini mengenai semua perkara mengenai Cryptocurrency…

Suka siaran ini? Jangan lupa untuk berkongsi dengan dunia!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me