Menjana pendapatan pasif dalam talian tidak pernah semudah itu, tetapi dengan munculnya Bitcoin, blockchain, dan cryptocurrency lain, keadaan telah berubah dengan jelas. Walau bagaimanapun, peluang pendapatan yang ‘mudah’ juga menyebabkan banyak orang jatuh ke dalam penipuan.

Penipuan Bitconnect, Penipuan Tezos dan lain-lain bukan berita lagi dan hanya untuk anda memahami betapa besarnya penipuan crypto tersebut, berikut adalah data oleh Australia di mana lebih daripada 1200 aduan mengenai penipuan crypto diajukan tahun lalu.

Untuk membuatnya lebih jelas, tidak mudah jika anda tidak meluangkan masa untuk mendidik diri anda mengenai revolusi terbaru.

Namun, kami di CoinSutra memahami bahawa tidak semua orang mempunyai masa untuk usaha yang wajar dan itulah sebabnya kami berusaha lebih jauh dengan menyampaikan penyelidikan kami kepada anda.

Namun, itu tidak bermaksud anda harus mengikuti kami secara membuta tuli. Anda semestinya DYOR (Lakukan kajian anda sendiri) tetapi anda boleh memanfaatkan kami untuk menuju ke arah yang betul.

Dalam penulisan ini, kita akan membincangkan pelbagai cara, tetapi sah, untuk menjana wang dari Bitcoin pada tahap yang sangat tinggi. Saya juga akan memberikan anda beberapa pautan khusus di setiap bahagian supaya anda dapat mengetahui lebih mendalam mengenai pilihan yang paling menarik bagi anda.

Kaedah terbaik untuk menjana pendapatan Bitcoin pasif

1. PEMEGANGAN (#HODL)

Memegang Crypto

Salah satu kaedah termudah untuk mendapatkan wang dari cryptocurrency adalah membeli cryptocoin yang baik dan menyimpannya. Dengan syiling yang baik, kami bermaksud duit syiling yang mempunyai asas yang baik dan kes penggunaan yang menunjukkan bahawa nilainya pasti akan meningkat dalam jangka masa tertentu.

Sekarang persoalan besar: Bagaimana mengenal pasti duit syiling dengan asas yang baik?

Nah, di sinilah CoinSutra dapat memberi anda petunjuk awal ke arah yang betul. Di CoinSutra, kami terus melampirkan duit syiling yang kami fikir mempunyai asas yang hebat dan masa depan yang lebih baik. Lihat liputan kami di bawah, tetapi juga fahami bahawa ini bukan nasihat pelaburan.

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • Komodo
 • Syiling BNB
 • SENARAI
 • Gelombang dll …

Sebaiknya anda menyimpan syiling tersebut selama mana-mana antara 6 bulan hingga 2 tahun dan mengeluarkan jumlah pokok anda dari keuntungan yang anda hasilkan semasa dalam perjalanan!

Ini juga dikenali sebagai HODL.

2. MENYEBABKAN

Mempertaruhkan

Mempertaruhkan adalah satu lagi cara menjana pendapatan yang luar biasa di ruang cryptocurrency. Dalam kaedah ini, anda hanya perlu membeli dan menyimpan duit syiling kripto anda dalam dompet khas untuk mendapatkan dividen atau keuntungan biasa di atasnya.

Kaedah ini biasanya digunakan dengan bukti cryptocurrency saham kerana dengan cara ini mereka memberi ganjaran kepada saham dan juga melindungi blockchain.

Dalam kaedah ini, anda perlu menyimpan dompet anda secara dalam talian sepanjang masa untuk memperoleh dividen tersebut dan dividen ini dibayar dalam cryptocurrency asli yang disebut ganjaran bertaruh.

Sebagai contoh, Tezos (XTZ) duit syiling yang popular menawarkan 6% sebagai keuntungan mengejutkan. Lebih-lebih lagi, apabila cryptocurrency ini mendapat lebih banyak populariti, harganya meningkat dari masa ke masa.

Tezos boleh dipasang pada Binance atau menggunakan dompet Ledger Nano X.

Beberapa syiling yang boleh anda pegang adalah:

 • Satu
 • QTUM
 • BTMX
 • PIVX
 • Syiling NAB
 • Neblio
 • Komodo dll..

Baca juga: 7 Cryptocurrency Proof Of Stake (POS) yang Menguntungkan

3. Pinjaman

Meminjamkan cryptocurrency

Pinjaman adalah kaedah lama untuk mendapatkan wang dan konsep pinjaman yang sama yang boleh anda gunakan untuk cryptocurrency seperti Bitcoin dan Ethereum juga.

Sekiranya anda mempunyai Bitcoin atau Ether yang signifikan, anda boleh meminjamkannya kepada orang yang akan membayar faedah tambahan kepada Bitcoin atau Ether anda.

Terdapat syarikat yang membantu anda meminjamkan Bitcoin anda, beberapa di antaranya telah disenaraikan oleh CoinSutra dalam artikel ini: Cara Mendapatkan Bunga di Bitcoin & Cryptocurrency lain (Panduan Praktikal)

4. PERLOMBONGAN

Perlombongan cryptocurrency

Perlombongan cryptocurrency seperti Bitcoin, Litecoin, Ethereum atau Monero adalah jalan lain yang menguntungkan dari mana anda boleh menjana pendapatan pasif.

Walau bagaimanapun, perlombongan Bitcoin atau syiling menguntungkan lain agak sukar. Anda juga memerlukan peralatan yang kuat seperti ASIC atau rig GPU untuk menambang syiling ini dengan menguntungkan.

Juga, perbelanjaan elektrik dan peralatan penyejukan sangat besar. Kerana halangan masuk, tugas perlombongan telah terhad kepada ladang perlombongan atau profesional perlombongan cryptocurrency.

Terdapat beberapa perkhidmatan perlombongan awan di luar sana yang menuntut penjanaan pendapatan untuk pelanggan mereka tetapi syaratnya & keadaan tidak kelihatan menguntungkan sama sekali. Oleh itu, pilih pilihan anda dengan bijak.

 • Baca juga: Perlombongan Bitcoin: Panduan Asas Untuk Pemula

5. PERDAGANGAN (#BUY THE DIP, #JUAL TINGGI)

Cryptocurrency perdagangan

Berdagang pada dasarnya membeli duit syiling dengan harga murah dan kemudian menjualnya apabila ia meningkat 10-30% atau berapa pun harga sasaran anda.

Sekiranya anda seorang yang mahir dalam analisis teknikal dan memetakan pergerakan harga berdasarkan alat analisis, anda boleh menggunakan kaedah memperoleh ini melalui crypto. Anda juga dapat terus memerhatikan pasar dan membuat keputusan jual beli berdasarkan berita atau perkembangan asas projek tertentu.

Walaupun anda memilih laluan ini melalui HODLing, anda harus mengeluarkan jumlah pokok anda secara sistematik apabila harga duit syiling meningkat. Perdagangan harian atau perdagangan bermusim telah menjadi penghasil wang pasif utama bagi banyak pengguna Bitcoin.

Beberapa laman web perdagangan / pertukaran yang boleh anda gunakan disebutkan dalam pautan ini:

 • 7 Pertukaran Cryptocurrency Terbaik Di Dunia Untuk Membeli Segala Altcoin
 • 13 Alat perdagangan kripto sangat disyorkan oleh Pakar

6. PELABURAN IEO

Melabur dalam ICO

IEO, juga dikenali sebagai Penawaran pertukaran awal, adalah kaedah moden untuk mendapatkan crowdfunding.

IEO juga disebut sebagai acara pembuatan token atau penjualan token yang sama. Tetapi mendapatkan wang daripada melabur dalam IEO atau penjualan token tidak semudah itu kerana anda perlu melakukan banyak usaha semasa membeli IEO. Beberapa perkara ini adalah:

 • Gunakan kemungkinan kes
 • Kompetensi pasukan
 • Peraturan pemerintah
 • Halangan teknikal
 • Token-ekonomi dll …

Sekiranya anda tidak cukup membuat penyelidikan, anda mungkin mendapati penipuan serupa dengan yang berlaku pada fasa ICO sebelumnya, seperti CoinDash ICO penipuan.

Anda harus mengikuti berita dari beberapa pertukaran popular seperti Binance, OkEx, Bitfinex, BitMax yang kerap melakukan IEO baru.

7. MASTERNODE

Masternode

Masternode hanyalah node penuh cryptocurrency atau dompet komputer yang menyimpan salinan penuh blockchain dalam masa nyata, seperti yang anda ada Nod penuh Bitcoin dan sentiasa aktif.

Selain beroperasi dan dijalankan, ia juga melakukan beberapa tugas khas dalam cryptocurrency tertentu dan sebagai pertukaran untuk melakukan tugas ini pemilik masternode diberi insentif.

Untuk menjalankan masternode, projek cryptocurrency yang berbeza mempunyai bilangan syiling minimum yang berbeza, sebagai syarat untuk memulakan.

Sebagai contoh…

 • Seseorang memerlukan jumlah minimum syiling crypto tertentu. (Untuk DASH MN anda memerlukan 1000 unit DASH dan untuk PIVX MN anda memerlukan 10,000 unit PIVX) jadi bilangan minimum ini berbeza dari crypto hingga crypto.
 • Seseorang memerlukan VPS atau pelayan untuk mengehoskan dompet itu selama 24 x 7
 • Seseorang memerlukan alamat IP khusus untuk itu
 • Seseorang memerlukan sedikit ruang simpanan untuk menyelamatkan blockchain

Catatan: Berhati-hatilah dengan penipu kerana tidak setiap duit syiling bernilai membeli dan menjalankan masternode.

8. UDARA

Airdrops Cryptocurrency

Airdrops adalah satu lagi kaedah menjana wang cryptocurrency yang menarik dan baru.

Airdrops pada dasarnya adalah ketika anda diberi atau ditayangkan cryptocurrency baru atau token kripto secara percuma kerana anda memegang beberapa cryptocurrency lain.

Tahun lalu, Ethereum HODLers ditayangkan dengan token OMG yang kini bernilai $ 18 setiap satu. Begitu juga, Bitcoin HODLers diberi Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond dll.

Tetapi untuk menuntut airdrops seperti itu, anda perlu mengawal dana ibu bapa anda di mana airdrop akan dilakukan, yang pada dasarnya bermaksud anda harus mempunyai akses ke kunci peribadi dana induk anda.

Itulah sebabnya kami mengesyorkan anda menyimpan cryptocurrency anda pada peranti seperti Ledger Nano S atau Trezor. Sekiranya anda menyimpan dana ibu bapa anda di bursa, anda mungkin tidak akan mendapat cryptocurrency percuma.

Tuntut anda:

 • Tunai Bitcoin
 • Emas Bitcoin

Catatan: Jangan sekali-kali memberikan kunci atau kunci peribadi anda kepada sesiapa sahaja.

9. Dividen Cryptocurrency

Dividen Cryptocurrency

Satu lagi kaedah menjana pendapatan secara pasif di kriptosfera adalah membeli dan menyimpan cryptocurrency yang memberi anda dividen kerana hanya menyimpannya di luar talian di mana-mana dompet.

Terdapat banyak mata wang yang memberikan dividen sedemikian tetapi tidak semua bernilai membeli dan dipegang.

Walau bagaimanapun, ada beberapa yang sedang membeli:

 • NEO
 • Binance
 • KuCoin
 • BTMX

Baca juga: 6 Syiling Pertukaran Terbaik & Token di dunia Crypto (2020)

10. BLOGGING

Pembiayaan Cryptocurrency

Awak boleh menjana wang dengan menulis blog dan menulis di laman web yang membayar anda dalam mata wang kripto sekiranya kandungan anda disukai oleh pembaca. Juga, jika anda sudah mengetahui bahawa kandungan anda berharga, anda boleh mengewangkan kandungan anda secara langsung untuk mata wang kripto kerana memberikan akses penuh ke kandungan anda kepada pembaca masing-masing.

Beberapa laman web ini yang membolehkan anda melakukannya adalah:

Kesimpulan:

Nampaknya menjana wang dari Bitcoin dan cryptocurrency sangat mudah.

Mudahnya jika anda membuat kajian dan membuat kerja keras anda.

Begitu juga, garis pendapatan ini mempunyai kebaikan dan keburukannya sendiri, jadi berhati-hatilah, fokus pada pendidikan diri dan sentiasa DYOR untuk mengelakkan diri daripada ditipu.

Pada akhirnya, saya akan memberi anda ringkasan ringkas oleh Harsh mengenai cara menjana wang dari cryptocurrency.

Sekarang saya akan menyerahkan kepada anda untuk menentukan cara penghasilan yang anda pilih daripada pilihan. Kongsi pilihan anda dengan kami di bahagian komen di bawah.

Adios!

Sekiranya anda menyukai siaran tersebut, sila kongsi dengan rakan anda!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me