Priznajmo si. Naše upravljanje dobavne verige (SCM) je pokvarjeno in neučinkovito. Je tudi okoren, odvečen in zapleten.

Včasih ni preglednosti ali sledljivosti in pogosteje ni ustreznih sredstev za upravljanje in izvrševanje pogodb.

Da ne pozabimo na revizije, najbolj poškodovan del celotnega cikla dobavne verige.

Vem, kakšen je občutek, če niste seznanjeni s samo dobavno verigo, zato to preberite: Upravljanje dobavne verige na verigi verig.

Oglejte si tudi ta kratek video:

Kot ste prebrali in videli v prej omenjenem članku in videu, lahko veriga blokov v kombinaciji z drugimi tehnologijami naredi celoten postopek dobavne verige zelo učinkovit.

Zato mnogi projekti, ki temeljijo na verigi blokov, na trgu kriptovalut dejansko poskušajo žonglirati in kombinirati tehnologije, kot so IoT, RFID in blockchain. (Preberite o Harshovih razmišljanjih o IoT in verigi blokov tukaj.)

V tem članku bom osvetlil nekaj najpomembnejših projektov (prej altcoinov), ki skušajo rešiti velik problem upravljanja oskrbovalne verige.

6 Cryptos / Blockchains, ki temeljijo na upravljanju dobavne verige

1.. Waltonchain

Waltonchain je bil prvi projekt, ki se je začel na področju upravljanja dobavne verige, ki združuje najboljše iz fizičnega in digitalnega sveta, da bi ustvaril učinkovit sistem. Za IoT uporablja čipe RFID in jih združuje z močjo verige blokov, da doseže:

 • Integriteta podatkov za poštene revizije
 • Pristnost
 • Varnost
 • Sledljivost

Zagotavlja strukturo staršev in otrok, da poveže različne panoge glede na njihove potrebe. Te verige poganja Waltonchain coin (WTC). Na ta način so že sodelovali s 6 velikimi podjetji. In dobra stvar je, da imajo lastno tehnologijo čipov, zaradi katere so neodvisni v tem konkurenčnem svetu.

V prihodnost se premikajo tudi s pogledom na učinkovito upravljanje, pametno kmetijstvo, pametno zdravstveno oskrbo, pametno sledljivost hrane in pametno umetniško industrijo itd..

Kupite WTC zdaj

2.. Ambrosus – Hrana & Dobavna veriga zdravil

Ambrosus se je prav tako ustanovil konec leta 2017 po Waltonchainu, da bi z učinkovito oskrbovalno verigo prek verige verig zavaroval in naredil učinkovit še en vidik trga..

Protokol Ambrosus združuje visokotehnološke senzorje, tehnologijo veriženja blokov in pametne pogodbe, da bi ustvaril univerzalno zaupanja vreden, preverljiv sistem, ki ga vodi skupnost in zagotavlja kakovost, varnost & poreklo hrane in zdravil.

Vse to se zgodi prek protokola Ambrosus, ki ga poganja njegov izvorni žeton Amber (AMB), ki sodeluje tudi s pametnimi pogodbami.

Kupite žetone AMB zdaj

3.. Modum – Farmacevtska dobavna veriga

Modum je še ena rešitev za upravljanje dobavne verige na verigi blokov, zasnovana posebej za farmacevtsko industrijo.

Modum ima sedež v Švici in združuje senzorje IoT s tehnologijo veriženja blokov za zagotavljanje integritete podatkov za transakcije s fizičnimi zdravili.

To lahko močno odpravi težave pri upravljanju pogodb, varnosti in reviziji, ki so zelo potrebne za farmacevtske izdelke.

Senzorji Modum beležijo okoljske razmere, za katere velja blago med prevozom. Ko blago spremeni lastništvo, se podatki senzorjev preverijo glede na vnaprej določene pogoje v pametni pogodbi v verigi blokov. Pogodba potrjuje, da pogoji izpolnjujejo vse zahteve, ki jih določi pošiljatelj, njihove stranke ali regulator, in sproži različna dejanja: obvestila pošiljatelju in prejemniku, plačilo ali sprostitev blaga. In vse to poganja žeton Modum na verigi blokov Modum. (Vir: Modum)

Kupite žeton MOD zdaj

4.. VeChain

VeChain je še en blockchain za upravljanje dobavne verige, ki ponuja ogromne možnosti za izboljšanje življenjskega cikla upravljanja dobavne verige na več načinov.

Toda dobro pri tej platformi VeChain je, da se ne omejuje na določen sektor. Blok veriga VeChain ima lahko veliko primerov uporabe v naslednjih panogah:

 • Logistika hladne verige
 • Avtomobili
 • Medicinsko & Skrb za zdravje
 • Razkošje & Moda
 • Liker
 • Kmetijstvo
 • Logistika

Ponovno ga poganjajo čipi IoT, senzorji in tehnologija veriženja blokov, da zagotavljajo nemoteno integracijo različnih poslov na verigi blokov za SCM. Ena stvar, ki mi je všeč pri njih, je, da so precej edinstveni in agresivni pri sklepanju ogromnih partnerstev s podobnimi PwC.

Kupite žeton VeChain (VEN) zdaj

5.. WaBi 

WaBi-jeva veriga blokov za upravljanje dobavne verige preprečuje ponarejanje izdelkov z uporabo etiket proti ponarejanju. Ima svoj izvorni žeton, imenovan WABI, za napajanje njegove verige blokov.

WaBi izkorišča Walimaijevo tehnologijo za ponarejanje RFID nalepk in jo kombinira z verigo blokov.

Oznaka Walimai se uporablja na določenem „mestu izvora“ vzdolž dobavne verige. To povezuje izdelek z njegovo digitalno predstavitvijo v oblaku, ki vsebuje:

 • Šifrirani enolični ID
 • Dinamična koda
 • Geografski podatki

Kupite žeton WaBi zdaj

6.. Izvorna pot

Origin Trail ni le blockchain. Namesto tega je blockchain protokol za upravljanje dobavne verige agonističen.

Protokol Origin Trail rešuje dva kritična problema v SCM – fragmentacijo podatkov in centralizacijo podatkov.

To naredi s pomočjo decentraliziranega omrežja Original Trail, ki ima te sloje in ga dodatno poganjajo žetoni (TRAC):

 • Sloj aplikacije
 • Omrežni sloj ODN
 • Podatkovna plast ODN
 • Blockchain Layer

V tem videu si oglejte, kako deluje.

Kupite žeton TRAC zdaj

Zaključek

Blockchain in kriptovalute imajo veliko primerov uporabe v različnih panogah in niso omejeni le na plačila ali dobavno verigo itd.

Vendar pa se njegova izvedba in uspeh ne bosta zgodila čez noč, ker vsaka nova tehnologija potrebuje čas, preden jo množice sprejmejo.

Vključuje tudi krivuljo učenja pred uvedbo, tako kot katera koli nova tehnologija, zato boste večino zgoraj omenjenih projektov našli v začetni fazi..

Kljub temu inovatorji ne načrtujejo upočasnitve, preden popolnoma dosežejo 4. industrijsko revolucijo z vožnjo na hrbtni strani tehnologije “blockchain”.

Zdaj je čas, da se oglasite: Kaj menite o SCM na verigi blokov? Ali poznate druge blockchain / kripto projekte, ki temeljijo na dobavni verigi?

Čakam na vaše komentarje spodaj &# 128578;

Vam je všeč ta objava? Ne pozabite ga deliti na Facebooku & Twitter!

Tu je nekaj drugih izbranih člankov, ki jih morate prebrati, da povečate svoje znanje o kriptovalutah:

 • Pogled na najboljša decentralizirana omrežja za shranjevanje (DSN) & Njihovi žetoni
 • Podrobna analiza kriptovalut QTUM – vodnik za začetnike
 • Kriptovaluta UBIQ: Top stvari, ki jih morajo vedeti začetniki
 • Najboljši brezplačni blokchain & Tečaji / potrdila o kriptovalutah [Mega List]
 • 10 najboljših zagonskih podjetij iz Indije – CoinSutra Picks

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me