Top Blockchain 3.0

Blockchain 3.0 že obstaja. Pozen? Razmišljam, kaj se je zgodilo z Blockchain 1.0 in Blockchain 2.0?

No, so točni in srčni, vendar skupaj ne služijo številnim namenom. Ti nameni so:

 • Visoka razširljivost
 • Interoperabilnost
 • Trajnost
 • Zasebnost
 • Upravljanje

Tu je prvi gen Bitcoin, drugi gen pa Ethereum, vendar nobeden od njih ne vključuje vseh 4 lastnosti, kot je omenjeno.

Zato verige blokov 3. generacije počasi zorijo s svojimi inovativnimi načini za vključitev teh lastnosti, da se lahko prilagodijo nenehno spreminjajočim se zahtevam tega prostora.

Nekateri pomembni projekti, ki jih bomo v letu 2018 preučili v niši 3. generacije verig blokov, so navedeni spodaj.

Blockchains 3. generacije: razvoj tehnologije Blockchain

1. Cardano

Cardano je odprtokodni, decentraliziran javni blockchain in projekt kriptovalut, ki ga poganja domača kriptovaluta ADA (Cardano).

Cardano blockchain bo vseboval tudi pametne pogodbe, vendar tako, da še nikoli ni bil razvit, zaradi česar je doslej precej boljši razvijalec protokolov blockchain. Še več, pred začetkom svojega razvoja se je osredotočil izključno na pristop, ki je prvi na področju raziskav, zato se ideja po več medsebojnih pregledih belih dokumentov izvaja s strani raziskovalcev in matematikov po vsem svetu..

Cardano je osredotočen na reševanje 4 kritičnih problemov, s katerimi se danes srečujejo blockchains, na enem mestu:

 • Razširljivost
 • Interoperabilnost
 • Trajnost
 • Upravljanje

Zato se imenuje za 3. generacijo verig blokov, ki jih bomo kmalu videli na trgu. Cardano je v fazi razvoja, zato bo zanimivo videti, kako se bo razvila prihodnost verige 3.0 po uvedbi mainneta.

Cena Cardano je nizka in ima ogromno ponudbo.

Kupite Cardano (ADA) zdaj

2. Zilliqa

Zilliqa sebe imenuje “Naslednja generacija, visoko zmogljiva blokchain platforma.”

Zilliqa je 3. generacija verige blokov, ki rešuje najpomembnejši problem, s katerim se danes soočajo stare različice verig, tj. Razširljivost. Zilliqa lahko obdela sekunde in 1000 transakcij na sekundo in lahko z enako hitrostjo izvaja pametno uvajanje in izvrševanje z revolucionarno tehnologijo, imenovano Ostrenje. (Pojasnjeno v zgornjem videoposnetku)

Izšla je njihova javna testna različica verige blokov, uvedba mainneta pa je predvidena za 3. četrtletje tega leta. Ekipa Zilliqa je videti zelo obetavna, saj je del njenih učenih kriptografov (glej celotno ekipo tukaj).

Zilliqa uporablja izvorno kriptovaluto Zilliqa (ZIL) za vodenje žetonske ekonomike verige blokov, ki je tudi gorivo verige blokov Zilliqa.

Kupite Zilliqo (ZIL) zdaj

3. EOS

Druga pripoved, ki se uporablja med razpravami o verigah blokov 3. generacije, poleg razširljivosti, zasebnosti in interoperabilnosti je njena sposobnost, da zavaruje ogromno podatkov. In z ogromno količino resnično mislim na veliko velikih podatkov.

Njegov namen je zgraditi decentralizirano skupnost različnih programov in spletnih mest na internetu, ki jih bo poganjala tehnologija veriženja blokov. EOS ta koncept označuje tudi kot DAC, tj. Decentralizirane avtonomne skupnosti ali avtonomne korporacije.

V ta namen EOS ponuja orodja za izdelavo DApps in pametnih pogodb prek blokovne verige EOS, ki je hitra, varna, zasebna in lahko decentralizirano shranjuje velike količine podatkov..

EOS se nenehno razvija in napreduje v skladu z velikim ambicioznim razvojnim načrtom.

Kupite EOS zdaj

4. ArcBlock

ArcBlock si prizadeva, da bi bili različni verižni bloki na svetu medsebojno bolj združljivi in ​​uporabniku prijaznejši, da bi naredili celovitejše DApps.

Njegov cilj je to storiti s temeljnimi spremembami v infrastrukturi v pogledu na vozlišča in vrstnike. Zato predlaga nekaj edinstvenih nadgradenj infrastrukture, kot so:

 • Vozlišča v oblaku
 • Blocke
 • Protokol za dostop z odprto verigo

ArcBlock-ov protokol odprte verige dostopa omogoča aplikacijam, da se prilagodijo različnim blockchain protokolom, vključno z Bitcoin, Ethereum, Hyperledger in drugimi. Protokol za dostop do odprte verige bo odprtokoden z licenco MIT, tako da bodo lahko vsi v blockchain skupnosti prispevali, ustvarjali razširitve in izboljšave.

ArcBlock

In menijo, da bodo te spremembe osnovne infrastrukture tudi del blokovnih verig naslednje generacije, zato so eden najpomembnejših blockchain 3.0, ki ga poganja njegov izvorni žeton ABT.

Kupite ArcBlock (ABT) zdaj

5. Aion

Aion se imenuje “mreža tretjih generacij blokov”, ki se zavzema za reševanje nerešenih problemov v svetu verig blokov, in sicer interoperabilnost, razširljivost in zasebnost s pomočjo večstopenjskega sistema veriženja blokov, ki so ga razvili..

Aion je omrežje blockchain tretje generacije, ki bo vsem organizacijam v zasebnem ali javnem sektorju omogočilo:

 • Zvezno: Pošljite podatke in vrednost med katero koli verigo blokov, ki ustreza Aionu, in Ethereumom.
 • Lestvica: Zagotovite hitro obdelavo transakcij in povečano podatkovno zmogljivost za vse verige blokov Aion.
 • Govoril: Omogočajo ustvarjanje prilagojenih javnih ali zasebnih verig blokov, ki ohranjajo interoperabilnost z drugimi verigami blokov, vendar založnikom omogočajo izbiro upravljanja, mehanizmov soglasja, izdaje in sodelovanja.

Aion

Potrebujemo platforme, kot je Aion, saj bo v prihodnosti na tisoče blokovnih omrežij, ki bodo vsi želeli komunicirati med seboj na varen in razširljiv način. Zato Aion postane pomemben.

Aion bo podpiral razvoj nove verige blokov, pa tudi pametno pisanje pogodb, razvoj in izvajanje, ki jih poganja njegov izvorni žeton Aion (AION).

Kupite Aion (AION) zdaj

Zaključek

Ni treba posebej poudarjati, da so spremembe edina stvar, ki je trajna na svetu.

Zato boste imeli v verigi blokov 3. generacije v letu 2018 bolj sliko, saj vsi poskušajo probleme zadnjih dveh generacij rešiti na svoje edinstvene načine.

Potem ko bo blockchain, ki hitro skalira, na trgu videl točko preloma in špekulacije, ki jih obkrožajo, ga lahko odpeljejo na Luno.

A to še ne pomeni, da v tem prostoru nimamo prostora za nekaj dobrih blockchainov 3.0.

Zdaj je čas, da se oglasite: Kateri projekt blockchain 3.0 vam je všeč? Ali poznate kakšne zanimivejše projekte veriženja blokov 3. generacije? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Tu je nekaj drugih izbranih člankov, ki bi jih morali prebrati v nadaljevanju:

 • Pogled na glavne kriptovalute iz različnih kategorij
 • Tu so najboljši projekti kriptovalut za upravljanje dobavne verige
 • Podrobna analiza kriptovalut QTUM – vodnik za začetnike
 • Kaj določa vrednost Bitcoina? [6 razlogov, ki bi jih morali poznati]
 • V čem se Ethereum Blockchain razlikuje od Blockchaina Bitcoinov?
 • Kovanci vs žetoni: vedite razliko [osnove kriptografije]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me