Bitcoin je tu že skoraj desetletje, vendar še vedno obstajajo miti, ki obkrožajo kralja kriptovalut, ki se nenehno pretaka med novince in veterane.

Kljub temu je najboljši način razjasniti te mite, ker se bo vsaka resnično decentralizirana in cenzurno odporna tehnologija soočila s takšnimi težavami.

Prav tako razumem, da je večinoma težko razumeti temo “Bitcoin”, ker ima veliko zornih kotov, kot so računalništvo, matematika, kriptografija, ekonomija, psihologija, & včasih tudi filozofski.

Če imamo toliko kotov, lahko resnično zameglimo resnično dejstvo, ki se skriva za njim, ker smo ljudje kot ljudje nagnjeni k temu, da sklepamo prej, kot je potrebno.

Dovolite mi, da vam pomagam razumeti nekaj mitov, s katerimi bi morali odpraviti okoliške Bitcoin.

Tu je 5 mitov, povezanih z Bitcoinom.

1. Bitcoin je prevara & Ponzi

Bitcoin-Ponzi

Slika sheme Ponzi s HYIP.COM

Sploh se ne spomnim, kolikokrat sem to že slišal. In razlogi za te neutemeljene argumente so večinoma:

  • Ustanovitelj ‘Satoshi Nakamoto’ je pobegnil
  • Satoshi ima v lasti milijon bitcoinov
  • Ljudje so izgubili denar
  • Divja volatilnost na trgih BTC
  • BTC ni podprt z ničemer itd..

Toda ljudje, ki govorijo vse te stvari, sem prepričan, da ne razumejo veliko o decentralizaciji, ekonomiji prostega trga ali notranji vrednosti.

Ustanovitelj “Satoshi Nakamoto” je popustil, ker je nameraval obdržati projekt v celoti decentraliziran, brez kakršne koli človeške odvisnosti ali ene same točke neuspeha. In kaj, če ima v lasti milijon bitcoinov! Še vedno je boljše kot centralne banke, ki tiskajo nešteto količino papirnatega denarja.

In seveda, ljudje bodo izgubili denar, če igrajo igre na srečo ali trgujejo, trgi BTC so prosti trgi in ta razred premoženja je najbolj neusklajeni razred premoženja, ki smo ga videli do zdaj, tako da če igrate na srečo in trgujete, boste zmagali in izgubljali.

Nazadnje pa še to, da BTC ni podprt z ničemer. Ali vemo, čemu podpirajo naše nacionalne valute, ki so letno napihnjene, tudi do 13000% inflacija kot Venezuela?

Oprostite, toda tisti, ki mislijo, da BTC ni podprt z ničemer, se motijo. BTC podpira matematika, cenzurni odpor, decentralizacija itd.

Preberite: Kaj je Ponzijeva shema & Ali je Bitcoin Ponzi shema?

2. Nezakonite dejavnosti, ki financirajo samo bitcoin

V redu, se strinjam, BTC je bil prvič uporabljen za kakršne koli nezakonite dejavnosti in je bil zlasti vpleten v transakcije na svilnata cesta (tržnica) ampak v tem ne vidim nič narobe. Povedal bom, zakaj v nadaljevanju tega pojasnila.

Kasneje ga je uporabil tudi WikiLeaks, slavni žvižgač na svetu, ko so jih vse banke nehale podpirati.

WikiLeaks zdaj sprejema anonimne donacije Bitcoin za 1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v

– WikiLeaks (@wikileaks) 14. junij 2011

Toda nihče ne govori, kaj se je zgodilo po tem, ti dve posvojitvi sta Bitcoin dejansko potisnili k splošnemu sprejemanju, ko so ljudje začeli kupovati pice z BTC. Zakaj tega nihče ne dvomi?

Ko se vse te dejavnosti, nezakonite in zakonite, izvajajo s fiatnimi valutami po vsem svetu, se ne sproži noben glas, ne postavijo vprašanja, niti ne mislimo, da bi fiatne nacionalne valute razglasili za prevaro, ki se uporablja v nedovoljene namene..

Nazadnje, zahvaljujoč temu vzkliku, nisem videl nikogar, ki bi HODLing fiat USD ali EUR dal takšne pripombe &# 128578;

Najgloblje se zahvaljujem ameriški vladi, senatorju McCainu in senatorju Liebermanu za potiskanje Visa, MasterCard, Payal, AmEx, Mooneybookers idr. K vzpostavitvi nezakonite bančne blokade proti @WikiLeaks od leta 2010. Zaradi tega smo vlagali v Bitcoin – s > 50000% donos. pic.twitter.com/9i8D69yxLC

– Defend Assange Campaign (@DefendAssange) 14. oktober 2017

3. Bitcoin rudarstvo odpadkov energije

Ok, naj poskusim znova in očistim nekaj prahu – Bitcoin rudarstvo NI zapravljanje energije.

Bitcoin vam daje samostojni denar, prožnost, nespremenljivost v zameno za toliko energije, ki jo porabi protokol, in če gre za majhne stvari, ste morda pogrešali celo točko, zakaj je bil Bitcoin ustvarjen.

Tudi znebiti se dokazov o delu, ki dejansko porabi veliko energije, ni najbolj inteligentna rešitev, temveč bi morali poiskati boljše, trajnostne in bolj zelene načine za zadovoljevanje potreb Bitcoin protokola.

Nekateri pionirji všeč Standardno ameriško rudarstvo so že začeli izvajati trajnostne rešitve, kot je pretvorba odpadkov v energijo za kriptokop.

Nazadnje sta mi všeč ta dva tvita Andreasa Antonopoulosa, ki trčita v tarčo in uničujeta mit, da je rudarjenje Bitcoinov zapravljanje energije.

Hm ne. Nespremenljivost ni izguba energije. Božične lučke so zapravljanje energije

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 19. novembra 2017

Članki o porabi energije Bitcoin:

"Gospa, zaskrbljen sem zaradi napredovanja vaše nosečnosti. Po trenutni stopnji rasti bo vaš trebuh v samo 5 letih velik kot ta stavba"

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 16. decembra 2017

4. Bitcoin je mrtev, neuporaben, & Podpira visoke pristojbine itd.

Ja, nekoč bodo vsi umrli, pa kaj?

Toda tudi če umreva ti ali jaz, lahko protokol deluje. Je tako odporen, prilagodljiv in močan, da bo preživel vsak napad zaradi svoje samoupravne in samozadostne matematike in kriptografije, ki stoji za njim. Ker se težava do takrat lahko zmanjša, nekateri pa jo bodo morda spet začeli rudariti na svojih računalnikih.

Poleg tega je veliko Bitcoin in cryptocurrency vdorov tako velik kot Mt.Gox oz Coincheck itd., Bitcoin pa je še naprej močnejši, kar dovolj govori.

In kolikokrat se je izkazalo, da so nekrologi Bitcoinov napačni tukaj.

Tudi zato, ker so pristojbine včasih visoke, to ne pomeni, da je neuporabna.

Toda Bitcoina ne bi smeli odpisovati zgolj ob pogledu na njegovo trenutno stanje in visoke provizije, saj je le vprašanje časa, kako se bo njegova programska oprema razvila in razvijala. In tudi to se je začelo razvijati, zdaj s povečevanjem sprejemanja segwit-a ste lahko priča Bitcoin pristojbinam tako nizkim kot 1 satoši / bajt.

Prišli smo do pomembnega mejnika! &# 128588; $ BTC Tx pristojbine so zdaj VSEH ČASOV. Zdaj prvič vidimo transakcije pod 1 sat / bajt. Lahko pošljete #bitcoin za ~ 0,1 centa (~ 100 satošijev) na transakcijo. &# 128071;&# 127881; &# 128079;#bitcoinisscaling #segwit pic.twitter.com/DZy7h5yYJK

– A proti B (@ArminVanBitcoin) 22. februarja 2018

In z nadaljnjimi novostmi, kot so Schnorr podpisi in strelovodno omrežjeitd, se bodo njegove uporabne le še povečale.

5. Bitcoin je drag & Ne morem si privoščiti celotnega BTC-ja

Dovolj te pripovedi: “Bitcoin je drag in si ga ne morem privoščiti, zato naj vzamem nekaj poceni Ripple, Cardano itd.”, Ampak to ne bi smelo biti.

Če se ukvarjate z naložbami v kriptovalute in niste lastnik Bitcoinov, to počnete narobe, vendar to ne pomeni, da ne bi smeli kupovati drugih kovancev, ampak pripoved o poceni in dragih kovancih je preprosto neumna.

Mnogi ljudje mislijo, da morajo kupiti celoten BTC, vendar ni tako. Bitcoin je deljiv 10 ^ -8, tako da lahko z veliko denarja kupite veliko frakcij Bitcoinov.

Najmanjša enota se imenuje Satoshi, veliko satošijev pa lahko kupite tudi v 100-200 USD. Oglejte si ta priročnik za razumevanje delljivosti Bitcoinov: Kaj je Satoshi? Satoshi Za BTC & Pretvorniki v USD.

Shranite svoj 50-60% denarja v BTC in dolgoročno ne boste zgrešili in ga hranite v denarnicah strojne opreme, kot je Ledger Nano S, in ne nasedajte poceni kovancem, ker je zelo verjetno, da mnogi poceni kovanci morda ne bodo videli še en dan.

Priporočam, da si ogledate to kratko vadnico o deljivosti in monetarni politiki Bitcoina.

Kupite Bitcoin zdaj

Upam, da vam bo ta članek o bitkovih o mitih pomagal pri boljših odločitvah in boljšem razumevanju.

Sporočite mi, če poznate druge mite, ki obkrožajo Bitcoin. Delite svoje ideje in izkušnje v spodnjem oddelku za komentarje.

Delite s prijatelji & družina, ki ne ve za to!

Tu je nekaj drugih izbranih člankov, ki jih morate prebrati v nadaljevanju:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me