Jos olet Bitcoin-sijoittaja tai yksinkertaisesti digitaalinen valuutta utelias, ehkä kysyt itseltäsi, miksi sen arvo laskee niin paljon viime päivinä.

Yksi tärkeimmistä syistä on edelleen avoin keskustelu lohkon koosta, joka saattaa aiheuttaa haarukan (kovan tai pehmeän?) Seuraavassa tulevaisuudessa.

Mutta ensin asiat ensin.

Mikä on lohkokokokeskustelu?

Bitcoin-tapahtumat kirjataan lohkoketjuun, julkiseen pääkirjaan, joka muodostuu lohkoiksi kutsuttuista tiedostoista. Kaivostyöläiset vahvistavat uudet tapahtumat uusiksi lohkoiksi, jotka lisätään ketjun loppuun ja joita kukaan ei voi muokata.

Nämä lohkot ovat tällä hetkellä rajoitettuja 1 Mt: n kokoon. Alkuvuosina lohkot kykenivät tallentamaan jopa 36 Mt tietoa, mutta vuonna 2010 tämä väheni 1 Mt mahdollisten roskaposti- ja / tai palvelunestohyökkäysten (DoS) vuoksi.

Nykyään Bitcoin ei pysty vastaamaan lohkoketjunsa tapahtumien kysyntään: uusi lohko luodaan noin 10 minuutissa, joten on mahdollista vahvistaa enintään 350 000 tx päivässä.

Tämä tarkoittaa, että vain rajoitettu määrä tapahtumia voidaan käsitellä yhdessä päivässä ja juuri nyt, kun transaktiot kasvavat yhä enemmän, aika vahvistaa ja kirjoittaa ne Bitcoin-lohkoketjuun sekä TX-maksut.

Koska kaupan vahvistamiseen kuluu kauemmin aikaa, käyttäjät voivat itse asiassa päättää maksaa enemmän maksuja kaivostyöläisille prosessin nopeuttamiseksi.

Tällä tavalla bitcoin-kaupat johtavat kalliimpiin, ja lohkokokokeskustelu on edelleen erittäin kiihkeä, joten asiantuntijat ja kaivostyöläiset keskustelevat mahdollisuudesta suurentaa lohkojen kokoa.

Mikä on Bitcoin-haarukka?

Tämä lohkokokokeskustelu saattaa johtaa haarukkaan tai bitcoin-protokollan muutokseen lohkojen rakenteen (ja tietenkin myös koon) muuttamiseksi..

Pehmeä haarukka on bitcoin-protokollan päivitys, joka aiheuttaa vain väliaikaisen poikkeaman lohkoketjussa: vanhat solmut eivät pysty tunnistamaan uusia päivitettyjä lohkoja vain rajoitetun ajan, joten voidaan sanoa, että tämä toiminto on palautuva.

Tämän ominaisuuden takia pehmeä työ on rajallinen muutoksissa, joita kehittäjät voivat tehdä.

Toisaalta kova haarukka on korvaus bitcoin-protokollasta, joka johtaa pysyvään eroavuuteen lohkoketjussa. Vanhat solmut eivät koskaan tunnista päivitettyjen solmujen tuottamia uusia lohkoja, joten tämä on peruuttamaton operaatio.

Tällä tavalla, jos kyseessä on kova haarukka, näemme halkaisun bitcoin-lohkoketjussa luomalla potentiaalinen uusi digitaalinen valuutta, kuten tapahtui Ethereum Classic -haarukan kanssa vuonna 2016.

Bitcoinin erillinen todistaja (Segwit)

Yksi bitcoin-yhteisön ehdottamista mahdollisista ratkaisuista on ns. Erillinen todistaja eli SegWit.

Ensimmäinen ehdotus vuonna 2015, Segwit on pehmeä haarukka, joka voi sallia suuremman transaktiokapasiteetin niputtamatta lohkojen kokoa.

Ciprexin toimitusjohtajan Eric Lombrozon mukaan, joka on myös Bitcoin Corein kannattaja, bitcoin-yhteisö voisi lopulta saavuttaa 1,8 kertaa suuremman lohkon kapasiteetin kuin nyt.

Segwit pystyy myös ratkaisemaan kryptovaluuttatoimien muokattavuuteen liittyvän ongelman, josta tuli tärkeä kysymys, kun Mt Gox romahti vuonna 2014.

SegWitin ansiosta kuhunkin allekirjoitukseen tallennetut tiedot voidaan poistaa tapahtumasta ja siirtää “laajennettuun lohkoon”, mikä johtaa pienempään tapahtumatiedostoon ja nopeampaan verkkoon.

Tällä hetkellä SegWitillä on monia kannattajia, mukaan lukien useita bitcoin-yrityksiä, kuten Ledger Wallets, Electrum, OKCoin, Bitfinex, Coinfloor, BitClub, BTCC ja Bitfury

SegWitiä tukevat myös monet Litecoin-yhteisön jäsenet, myös siksi, että tätä altcoinia voidaan käyttää testiverkkona Segwit-toteutuksessa, koska bitcoinilla ja litecoinilla on samanlaisia ​​tapahtumiin liittyviä ongelmia.

Mikä on Bitcoin Unlimited?

Toinen mahdollinen ratkaisu lohkokokokeskustelun ratkaisemiseksi on Bitcoin Unlimited (BU).

Tämän projektin tarkoituksena on antaa kaivostyöläisille mahdollisuus valita oma lohkokoko muokkaamalla asiakkaitaan ja hyväksymällä nykyistä rajaa suurempi lohko, asettamalla lohkon koko dynaamisesti ilman ongelmaa päättää kuinka lohkon kokorajoitusta voidaan parantaa.

Segwit ja Unlimited ovat kaksi potentiaalista ratkaisua saman bitcoin-skaalautuvuusongelman ratkaisemiseksi ilman kovaa haarukkaa.

Tuen prosenttiosuus

Mukaan Blockchain.Info, on kasvava prosenttiosuus lohkoista, jotka ilmoittavat Bitcoinin rajoittamattomasta tuesta (tällä hetkellä 37%) 28% ilmoitti Segwitin kannattajat painalluksen aikana.

Mutta keskustelu on edelleen avoin, emmekä voi päättää, milloin kehittäjät toteuttavat ratkaisun tai millainen se on.

Miksi altcoiinit ovat nousussa

Tietenkin tämä epävarmuusjakso ajaa bitcoin-hintaa – 5 kirjoittaessani – ja myös muiden digitaalisten valuuttojen arvoa, jotka nostavat hintaa ja saavuttavat uusia korkeuksia.

Tämä koskee esimerkiksi Ethereumia, sen digitaalisen omaisuuden kanssa, joka saavutti noin 60 dollarin arvon muutama päivä sitten.

Itse asiassa tällä hetkellä Bitcoin-kriisin aikana sijoittajat selvittävät asemiaan ja valitsevat toisen arvovaraston, jonka digitaalisen valuutan markkina-arvo on korkeampi bitcoinin tai eetterin jälkeen.

Mutta tämä on toinen tarina …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me