Bitcoin ne potrebuje uvoda. Revolucionarni internetni denar Bitcoin je že od ustanovitve leta 2008 doživel dramatične vzpone in padce.

Vsi vemo, da nas je Satoshi Nakamoto seznanil s konceptom Bitcoina. Pokazal nam je, kako je mogoče zgraditi denar, odporen proti cenzuri. Svetu je dal možnost in priložnost, da se izključi iz tradicionalnega finančnega sistema in uporabi alternativni sistem.

Od uvedbe bitkoina Satoshi se je svet kriptovalut hitro razvijal. V tej kriptosferi se vsak dan uvajajo nove valute, ki trdijo, da so boljše od precej priljubljenih Bitcoinov.

Kljub velikim trditvam pa nobenemu od njih ni uspelo odstraniti Bitcona s položaja kralja kriptosfere.

Tudi z uvedbo več kriptos, torej altcoinov, postaja prostor bolj zmeden in konkurenčen. Z vsakim dnem začetniki izgubljajo pogled, zakaj je bil Bitcoin sploh ustanovljen. In zakaj je bil tako zapleten, da ni dovolil, da bi ga lahko kdo tako enostavno sestavil?

Tam priskočijo na pomoč številni dokumentarci o Bitcoinih. Takšni dokumentarni filmi jim kažejo širšo sliko celotnega prizadevanja.

Dokumentarni filmi, ki so odlično sredstvo za zabavo in informacije, predstavljajo resnično sporočilo Bitcoina, tj. Bitcoin je pravi denar in je več kot le denar. To kaže, da je Bitcoin združitev matematike, računalništva, filozofije in ekonomije.

Spodaj so navedeni nekateri Bitcoin dokumentarci, ki so se mi dotaknili srca. Ne boste izvedeli le za Bitcoin, gledal jih bo tudi razložil razloge, zakaj se je začel in kako deluje tradicionalni bančni sistem.

Začnimo …

9 Ogledati si morate Bitcoin dokumentarce

1. Vzpon & Vzpon Bitcoina

Ne morete si ogledati ničesar boljšega od tega dokumentarca. Dokumentira zgodnje dni Bitcoina in prikazuje, kako se je še naprej dvigal in spuščal sredi Mt. Gox ali Ciprska kriza (2012-2013). Posneli in napisali so ga Daniel Mross, računalniški programer, in še dva Bitcoin navdušenca Patrick Lope in Nicholas Mross.

V tem dokumentarcu so predstavljeni nekateri zelo zgodnji posvojitelji in graditelji zagonov Bitcoina Gavin Andresen, Brian Armstrong, Margaux Avedisian. Prav tako vam predstavlja, kako se je rudarska industrija razvijala v teh letih in Bitcoin je dobil svoj fizični obraz.

2. Bitcoin-Shape Prihodnost

To je prvi letos objavljeni dokumentarni film o bitcoinih s Kitajske in v kitajskem jeziku (angleški podnapisi). Pripravlja ga Bitkan (OTC Bitcoin trgovalna platforma, ki deluje na Kitajskem od leta 2013).

Ta dokumentarni film predstavlja velikane kitajskega ekosistema Bitcoin – Bitman, ViaBTC, Huobi, Bixin – in vključuje podteme, kot so »Rojstvo Bitcoina«, »Kdo je Satoshi«, »Kitajske izmenjave Bitcoinov«, »Sivo območje Bitcoinov«, “Tveganje Bitcoina” in “Uredba kitajske vlade do itd. Govori tudi o tehnologiji” Blockchain “in Bitcoin Pizza Day.

3. Bitcoin evangelij

To je eden najboljših dokumentarcev, ki jih lahko najdete o Bitcoinu. Pojasnjuje celoten namen Bitcoinov, finančno krizo leta 2008 in kako se centralne banke bojijo Bitcoinov. V njem so nekateri priljubljeni zagovorniki Bitcoinov, kot je Andreas Antonopolous, Peter Todd, “Bitcoin Jezus” Roger Ver itd.

Prebuja ljudi, kako je naše svetovno gospodarstvo zlomljeno, in jim daje boljšo alternativo za globalna čezmejna plačila, ki je hitrejša & cenejši. Sprehodi se med rudarskimi operacijami in kmetijami ter razloži, zakaj se vrednost Bitcoina nenehno povečuje.

4. Blockchain in mi

Blockchain je novo letalo našega časa.

Bitcoin nam je vsem predstavil tisto, kar danes imenujemo “veriga blokov”. Toda kako smo se vsi odzvali na to, je bilo na uničujoče različne načine. Nekateri jo imenujejo zajčja luknja, ki bi lahko privedla do novih odkritij, nekateri verjamejo. Še vedno mnogi ne vedo, kaj natančno gre, ampak se poskušajo učiti iz teorij in poskusov v resničnem življenju.

V tem filmu sodelujejo razvijalci programske opreme, kriptologi, raziskovalci, podjetniki, svetovalci, podjetniki, avtorji, politiki in futuristi iz ZDA, Kanade, Švice, Velike Britanije in Avstralije, ki si vsi delijo, kaj zanje pomenijo blockchain in Bitcoin.

5. Bitcoin v Ugandi – opolnomočenje ljudi

To je kratek, a močan dokumentarni film o Bitcoinih. Zmogljivo, ker nazorno prikazuje, kako Bitcoin pomaga in opolnomoči ljudi na oddaljenih območjih na zemljevidu sveta. Ta čudovita zgodba o fantu v Ugandi, kjer od svoje družine v ZDA prejema denar za financiranje samostojnih študentov v Ugandi.

6. Bitcoin celoten dokumentarec (mora videti!)

Ali ste vedeli, da je bil Bitcoin po osmih mesecih po uvedbi nič dolarjev? Ne! Tudi jaz nisem. Ta dokumentarec vam pove, kako Avstralija sprejema Bitcoin in zakaj meni, da je Bitcoin denar za prihodnost. Omogoča vam, da vidite avstralsko kulturo sodelovanja, kjer se je v zgodnjih dneh začelo nekaj res dobrih Bitcoin zagonov. Predstavlja tudi avstralske rudarske dejavnosti in maloprodajne trgovine v Avstraliji, ki sprejemajo Bitcoin kot plačila.

7. Bitcoin dokumentarni film Discovery Channel

Ta dokumentarni film nas popelje v začetek 1929-1930, čas velike gospodarske depresije, ki je prizadela ves svet in omejuje zlate standarde. Prav tako vam pove, kako deluje tradicionalni denarni trg in kako ga FED uvaja v sistem.

In nenazadnje, govori tudi o tem, kako tehnologija, ki je zmožna vsakogar in kjer koli narediti svojo banko brez tretje zaupanja vredne stranke, tj. Bitcoin.

8. Bitcoin fenomen

Ta dokumentarec si morajo ogledati ljudje, ki jih zanima poznavanje zgodnjih dejanj Satoshi Nakamoto. V filmu, Gavin Andresen govori o tem, kako je sodeloval in pomagal Satoshiju Nakamotu, pa tudi o tem, kako se je po branju Bitcoin-ove knjige prepričal, da je bila ideja briljantna. Prav tako pojasnjuje, zakaj je Bitcoin pomemben, tj. Ker lahko reši problem dvojne porabe, ki so ga imeli drugi poskusi ustvarjanja digitalnega denarja.

V njem je tudi nekaj prvih uporabnikov Bitcoina, kot je Trace Mayer in Eric Voorhees.

9. Bančništvo na Bitcoin

Predstavi vam, kaj pravzaprav je denar. Pove vam, da je denar preprosto računovodski sistem. Kaj pa, če se ta računovodski sistem vedno znova posega in se z njim igra, ker je sistem centraliziran. Po tem se nič ne zgodi in sistem preprosto postane goljufija, nefunkcionalen, neučinkovit in pokvarjen. Zato ta dokumentarec pohvali Bitcoin kot edini pošten denar brez posegov in korupcije.

Najboljši Bitcoin dokumentarci

Obstaja še nekaj zanimivih dokumentarnih filmov o Bitcoinu, ki skušajo poudariti, zakaj je ta izum pomemben in zakaj je to najbolj revolucionaren izum po internetu.

Še nekaj predlogov glede dokumentarnih filmov:-

To je vse z moje strani v tem članku priljubljenih dokumentarcev o Bitcoinih, ki jih imam osebno rad.

V polju za komentar nam sporočite, kateri Bitcoin dokumentarni film vam je bil všeč. Če veste tudi za več dokumentarnih filmov, kot so navedeni, vas prosimo, da začnete pogovor.

Pridružite se nam tudi na naslednjih platformah in postanite del te rastoče skupnosti!

Če ste uživali v branju tega članka, vas bo morda zanimalo tudi branje:

  • Priljubljena spletna mesta za takojšen nakup bitcoinov z uporabo debetne / kreditne kartice
  • Kaj je Bitcoin? Vodnik za začetnike.
  • 9 zanimivih dejstev o bitcoinih, ki jih mora vedeti vsak lastnik bitcoinov
  • Najboljši Bitcoin Blockchain / Block Explorers
  • Top 5 Bitcoin mitov, ki jih je treba uničiti

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me