1. CEX: Kegemaran saya
 2. Coinmama: Cepat dan menyokong kad kredit.
 3. Pangkalan Wang Syiling
 4. CoinJar
 5. Bitcoinbit tempatan
 6. Wirex
 7. Changelly
 8. ATM Bitcoin di UK

Internet merevolusikan dunia tetapi dengan munculnya cryptocurrency seperti Bitcoin, dunia telah menjadi peradaban global.

Sekiranya anda tinggal di UK dan ingin membeli Bitcoin dengan cara yang mudah walaupun pertukaran tidak menerima pelanggan baru, anda berada di tempat yang tepat.

Dalam penulisan ini, saya akan berkongsi dengan anda beberapa kaedah dan perkhidmatan yang membolehkan anda membeli Bitcoin pertama anda.

Membeli Bitcoin di UK

1. CEX.io

Beli-Bitcoin-dari-CEX

CEX.io adalah perkhidmatan yang berpusat di UK yang beroperasi sejak tahun 2013. Ia telah mendapat banyak penghormatan dalam komuniti kripto dengan mempelopori cara dan menubuhkan pasaran Bitcoin.

Hari ini ia menyokong lebih daripada 5 cryptos termasuk Bitcoin, yang boleh dibeli melalui deposit fiat atau kad kredit / debit (lihat video di bawah).

Mata wang fiat yang disokong di mana seseorang dapat membeli BTC adalah EUR, USD, GBP, dan RUB.

Namun, sebelum membeli / menjual di CEX, seseorang perlu melalui pemeriksaan KYC secara menyeluruh. Inilah panduan kami yang sama untuk membantu anda dalam hal ini: CEX.io Review.

Anda juga boleh mendeposit dan mengeluarkan dana terus dari aplikasi mudah alih CEX. Aplikasi ini sangat mesra pengguna dan membolehkan seseorang memperdagangkan Bitcoin semasa dalam perjalanan!

Daftar Akaun Percuma di CEX

2. Coinmama

Beli-Bitcoin-on-CoinMama

Coinmama adalah perkhidmatan pantas, selamat dan selamat yang memberikan pilihan untuk membeli cryptocurrency seperti BTC dengan menggunakan kad kredit di UK. (Catatan: Ini adalah perkhidmatan beli sahaja)

Walau bagaimanapun, tidak seperti perkhidmatan lain, mereka tidak mempunyai dompet dalaman mereka sendiri untuk Bitcoin. Oleh itu, sebelum menggunakan Coinmama, anda perlu membuat dompet Bitcoin. (Sekiranya anda tidak mempunyai dompet Bitcoin yang selamat, pilihlah dari senarai dompet Bitcoin kami.)

Coinmama mengenakan yuran 5% pada setiap transaksi jika anda menggunakan kad kredit / debit dan setelah pembelian mendepositkan BTC dalam dompet yang anda berikan setelah pembelian.

Walau bagaimanapun, sebelum menggunakan perkhidmatan ini, seseorang perlu menjalani pemeriksaan KYC yang betul yang memerlukan beberapa hari untuk diselesaikan, jadi lebih awal anda memulai semakin baik.

Lihat Coinmama

3. Coinbase

Coinbase adalah pertukaran cryptocurrency yang sangat popular di komuniti crypto. Ia tepat kerana mempunyai pangkalan pelanggan terbesar di dunia.

Menggunakan Coinbase untuk membeli BTC di UK adalah kaedah termudah untuk mendapatkan Bitcoin pertama anda.

Warga UK boleh membeli BTC melalui dua cara menggunakan Coinbase:

 • Kad kredit / debit – Visa / MasterCard disokong
 • Deposit Fiat – Disokong EUR dan GBP

Untuk membeli BTC menggunakan deposit fiat, seseorang perlu melengkapkan KYC dan mendepositkan wang fiat melalui kaedah transfer wire yang disokong di UK ke akaun Coinbase.

Dan untuk membeli BTC menggunakan kad kredit / debit juga, seseorang perlu melakukan KYC dan mengikuti langkah tambahan seperti:

 1. Daftar di Coinbase.
 2. Lengkapkan pengesahan ID gambar.
 3. Pergi ke halaman kaedah pembayaran.
 4. Klik pada +Tambah Kaedah Pembayaran di sebelah kanan.
 5. Pilih Kad dan tambahkan kad kredit / debit.
 6. Terima dan benarkan Coinbase membuat dua transaksi kecil.
 7. Coinbase akan membuat dua transaksi percubaan yang sangat kecil antara 1.01 dan 1.99 dalam mata wang tempatan anda. Log masuk ke akaun penyata kad anda dan perhatikan jumlah transaksi tersebut.
 8. Masukkan jumlah yang ditransaksikan di aplikasi Coinbase.

Anda sekarang harus melihat tetingkap yang bertuliskan “Kad Kredit / Debit Ditambah” dan butang Beli Mata Wang Digital.

Coinbase-Tambah-Kad

Setelah berjaya menambahkan dan mengesahkan kad anda, ikuti langkah berikut untuk membeli Bitcoin anda (BTC):

 1. Pergi ke Papan Pemuka.
 2. Pilih Bitcoin.
 3. Pergi ke Jual beli tab.
 4. Masukkan jumlahnya.
 5. Pilih kad dari menu lungsur kaedah pembayaran.
 6. Pastikan pesanan betul dan klik Beli Lengkap.

Itu sahaja! Bitcoin (BTC) akan dihantar kepada anda dalam beberapa minit!

Bayaran Coinbase: Coinbase mengenakan bayaran standard 3.99% untuk semua pembelian kad kredit / debit. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak pertanyaan mengenai kaedah pembayaran dan bayaran, lawati di sini dan di sini. Dan lihat juga: Cara Membeli Bitcoin Menggunakan Coinbase [Panduan Lengkap].

Buat Akaun Percuma di Coinbase

4. CoinJar

Ditubuhkan pada tahun 2013, CoinJar adalah kaedah termudah untuk membeli, menjual, menyimpan dan membelanjakan mata wang digital. Aplikasi CoinJar iOS dan Android membolehkan pengguna berdagang cryptocurrency dalam perjalanan, sementara CoinJar Exchange dan CoinJar OTC Trading Desk melayani peniaga profesional, serta individu dan institusi yang ingin melakukan transaksi yang lebih besar.

Kelebihan:

– iOS & Aplikasi Android yang membolehkan anda berdagang

– Pindahan bank dengan pantas

– Bayaran 1% (serendah 0.1% untuk jumlah dagangan yang tinggi)

– Ditubuhkan pada tahun 2013

– Sokongan pelanggan yang hebat- Beli banyak cryptocurrency dalam satu transaksi dengan CoinJar Bundles

Keburukan:

– Pengesahan ID sekali sahaja diperlukan untuk deposit atau pengeluaran

Buat Akaun Percuma di Coinjar

5. LocalBitcoins

LocalBitcoin adalah kaedah kegemaran saya untuk membeli Bitcoin dengan pertukaran lain yang menghentikan pendaftaran baru.

Ia adalah pertukaran Bitcoin peer-to-peer sahaja yang meningkatkan bitcoin anda dan tersebar di 245 negara di seluruh dunia termasuk UK.

Dengan menggunakan LocalBitcoins (LBC) seseorang dapat bertemu penjual dalam talian dan memutuskan kapan dan di mana untuk bertemu di luar talian untuk menyelesaikan perdagangan. Urus niaga wang fiat dapat dilakukan dengan menggunakan wang tunai, transfer bank, PayPal, SEPA atau deposit bank langsung (semuanya bergantung pada syarat perdagangan).

Walau bagaimanapun, LBC menghendaki anda mendaftar menggunakan ID e-mel anda, dan beberapa penjual menghendaki anda melakukan pemeriksaan asas KYC. Semuanya ditetapkan oleh penjual dan Bitcoins Tempatan bertindak sebagai pengurus escrow.

Awas: Pastikan untuk memeriksa reputasi penjual; reputasi yang lebih tinggi bermaksud penjual yang lebih dipercayai.

Juga, pertimbangkan untuk membaca panduan langkah demi langkah kami: membeli bitcoin dengan wang tunai.

Checkout LocalBitcoins

6. Wirex

Wirex menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia untuk menyediakan penyelesaian perbankan peribadi hibrid kepada penggunanya.

Wirex bermula sebagai e-syiling yang digunakan untuk menyediakan kad debit Bitcoin. Namun, hari ini mereka telah menjadi lebih dari itu dan memberikan pilihan untuk membeli / menyimpan / menukar dan menghabiskan Bitcoin melalui ekosistemnya.

Dengan menggunakan Wirex seseorang juga dapat membeli Bitcoin di UK dengan sangat mudah.

Anda hanya perlu membuat akaun di Wirex, mengesahkan identiti anda dan menambahkan dana fiat ke akaun anda untuk mendapatkan bitcoin di dompet Wirex Bitcoin anda dengan harga yang kompetitif.

Lebih-lebih lagi, untuk membiayai dompet Wirex fiat anda, gunakan kaedah yang dipercayai seperti pemindahan bank tempatan, Paypal, Alipay, dan lebih daripada dua lusin cara lain di Wirex.

Sekiranya anda adalah orang yang mencari penyelesaian perbankan yang lengkap, Wirex adalah cara untuk pergi kerana mereka mempunyai kad fizikal mereka untuk tersedia di UK. Berikut adalah tawaran dari CoinSutra: Wirex Deal: Kad Debit Bitcoin Maya dan Fizikal Percuma.

Catatan: Kad debit berkuasa Wirex Visa juga unik di mana anda mendapat wang tunai 0.5% kembali dalam kripto untuk setiap pembelian di kedai dan anda boleh mendapatkan kad pertama anda secara percuma (termasuk penghantaran percuma.) Perkhidmatan Wirex tersedia hanya untuk pengguna Eropah dan UK.

Lihat Wirex

7. Changelly

Changelly adalah perkhidmatan lain yang popular dan sangat menarik yang membantu anda menukar satu cryptocurrency dengan yang lain dengan serta-merta. Oleh itu, jika anda mempunyai crypto lain yang disokong, anda boleh menukarnya dengan Bitcoin menggunakan Changelly. Sekiranya anda tidak mempunyai crypto yang disokong, ada jalan keluar yang lain.

Sekiranya anda mempunyai kad debit atau kredit VISA / MasterCard, anda boleh segera mendaftar ke Changelly dan membeli Bitcoin (BTC) di UK.

Ia menerima mata wang mana-mana negara (EUR / GBP / USD / INR / dll.) Dan kemudian mengira dalam USD setara. Anda boleh mendapatkan kadar pertukaran USD ke BTC di sini.

Catatan: Changelly juga mempunyai sekatan pembelian semasa menggunakan kad kredit / debit.

Had-had Changelly

Lihat Keluar Changelly (Pembelian segera)

8. ATM Bitcoin di UK

ATM Bitcoin adalah cara lain yang sangat mudah dan berkesan untuk membeli Bitcoin di UK.

Walau bagaimanapun, cabarannya adalah mencari ATM Bitcoin berhampiran anda. Itulah sebabnya kami telah membentuk panduan terperinci ini untuk anda: Cara Mencari ATM Bitcoin Di Dekat Anda.

Gunakan perkhidmatan Bitcoin ATM Radar untuk mencari ATM BTC berhampiran anda:

ATM Bitcoin juga lebih disukai kerana kebanyakan mereka tidak meminta ID dan anda hanya boleh memasukkan kertas fiat untuk mendapatkan Bitcoin sebagai balasan.

Biasanya, ATM Bitcoin meminta anda mengimbas alamat awam anda dan memindahkan BTC ke alamat tersebut dalam fiat setara yang anda masukkan di dalamnya. Dalam beberapa kes, jika anda tidak mempunyai alamat umum, pilih saja pilihan “tidak mempunyai alamat” dan ATM akan menghasilkan dompet kertas untuk anda (jika menyokong fitur tersebut).

Baca juga: Cara Menggunakan ATM Bitcoin – Panduan Pemula

9. Coinfloor

Coinfloor adalah pertukaran Bitcoin yang berpusat di London yang berfungsi sejak 2011 dan dikendalikan oleh pasukan yang berpengalaman seperti yang dijelaskan di sini.

Di Coinfloor, seorang penduduk Inggeris dapat membeli Bitcoin dengan mudah setelah KYC, menggunakan mata wang fiat seperti GBP, EUR, USD.

Mereka boleh bertindak sebagai broker tetapi juga mempunyai buku pesanan di mana seseorang boleh membeli / menjual apa sahaja yang mereka lihat di atasnya.

Terakhir, struktur yuran mereka juga adil yang berkisar antara 0,10% -0,30% bergantung pada jumlah yang anda hadapi. Berikut adalah bayaran yuran perdagangannya:

Checkout Coinfloor

Kesimpulan: Cara Membeli Bitcoin Di UK

Pertukaran Nama Penilaian Berdasarkan Kemudahan Penggunaan & Bayaran
CEX.io 9.2 / 10
Changelly 8.3 / 10
Coinmama 9.1 / 10
Coinjar UK 9/10
Wirex 8/10
Pangkalan Wang Syiling 8.5 / 10
Bitcoins Tempatan (LBC) 8.3 / 10
ATM Bitcoin 7/10

Membeli Bitcoin pada zaman sekarang tidak begitu sukar, terutamanya di negara maju seperti UK.

Terdapat banyak pilihan di UK untuk membeli Bitcoin, yang kebanyakan saya telah senaraikan di atas. Tetapi satu perkara yang saya ingin anda perhatikan adalah bahawa perkhidmatan ini hanya baik untuk membeli Bitcoin dan bukan untuk menyimpannya.

Jangan sekali-kali menyimpan Bitcoin anda di platform perkhidmatan ini dan sentiasa mencari dompet Bitcoin yang baik yang dihoskan sendiri untuk menyimpan Bitcoin anda. Beberapa dompet yang saya cadangkan adalah:

 • Lejar Nano X
 • Trezor
 • TrustWallet

Beberapa artikel yang perlu anda baca seterusnya:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me