Η απόκρυψη της ταυτότητάς σας σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο είναι αρκετά δύσκολη, καθώς αφήνετε συχνά πολλά ψηφιακά ίχνη.

Δεδομένου ότι το Bitcoin είναι μέρος του ψηφιακού κόσμου, είναι επίσης πολύ δύσκολο να είναι εντελώς ανώνυμο κατά τη χρήση αυτού του κρυπτονομίσματος.

Γνωρίζατε ότι είναι οι συναλλαγές Bitcoin όχι ανώνυμο (Ψευδώνυμο) και μπορεί να εντοπιστεί?

Οι συναλλαγές Bitcoin, από τη σχεδίαση, δεν συνδέονται με ένα άτομο ή ταυτότητα. Οι δημόσιες διευθύνσεις χρησιμοποιούνται για συναλλαγές – αλφαριθμητικές συμβολοσειρές που έχουν εγγραφεί δημόσια στο blockchain.

Το όνομα, η φυσική διεύθυνση ή το email ενός ατόμου δεν υπάρχει πουθενά στη συναλλαγή. Ωστόσο, η ταυτότητα ενός ατόμου μπορεί ακόμα να εντοπιστεί χρησιμοποιώντας πληροφορίες δημόσιας διεύθυνσης και IP.

Γι ‘αυτό ονομάζονται συναλλαγές Bitcoin ψευδο-ανώνυμο.

Αλλά πώς είναι δυνατό αυτό όταν δεν υπάρχει όνομα που να επισυνάπτεται στη δημόσια διεύθυνση ή IP?

Λοιπόν, μερικές φορές ο χρήστης της δημόσιας διεύθυνσης Bitcoin δηλώνει το όνομά του μαζί με τη δημόσια διεύθυνση. Η ταυτότητα μπορεί επίσης να εντοπιστεί εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτική σύνδεση WiFi. Εδώ γενικά δίνουμε την απόδειξη ταυτότητάς μας, μέσω της οποίας οι ταυτότητές μας μπορούν να αντιστοιχιστούν με την IP μας.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να σας εντοπίσουμε ψηφιακά, αλλά κόβοντας μια μακρά ιστορία, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin ανώνυμα.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη χρήση του Bitcoin.

Καλύτερες μέθοδοι για να κάνετε τις συναλλαγές Bitcoin μη ανιχνεύσιμες:

1. Μίξη Bitcoin

Μίξη Bitcoin

Οι συναλλαγές Bitcoin καταγράφονται σε δημόσιο καθολικό. Όποιος εντοπίζει μια δημόσια διεύθυνση μπορεί να γνωρίζει την προέλευση και / ή τον προορισμό. Δεν υπάρχει διαδικασία σε επίπεδο πρωτοκόλλου για την ανωνυμοποίηση αυτών των bitcoins, γι ‘αυτό απαιτείται ένας μίκτης Bitcoin για την απόκρυψη της ταυτότητας.

Η μίξη Bitcoin είναι μια διαδικασία που προσπαθεί να σπάσει τη δυνατότητα σύνδεσης ή την ιχνηλασιμότητα.

Η ανάμειξη διακόπτει τη σύνδεση μεταξύ των διευθύνσεων Bitcoin είτε δημιουργώντας προσωρινές διευθύνσεις είτε με ανταλλαγή νομισμάτων με άλλες διευθύνσεις της ίδιας αξίας. Αυτό καθιστά το μονοπάτι δύσκολο να ακολουθηθεί στο blockchain.

Η μίξη Bitcoin αναφέρεται επίσης ως Ξεπλύσιμο Bitcoin, πλύσιμο Bitcoin ή Το Bitcoin πέφτει, και είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή.

Ανακατέψτε στο Bitmix

Μερικές υπηρεσίες που παρέχουν μίξη Bitcoin είναι:

2. Tor-Onion Router για να μείνετε ανώνυμοι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Περιηγητής Tor για να συνδεθείτε με το δίκτυο Bitcoin. Το Tor είναι μια κοινότητα εθελοντών που πιστεύει στην ανωνυμία και τη χρήση διαδικτύου χωρίς παρακολούθηση. Εάν ψάχνετε κάτι φανταχτερό, το Brave browser θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι δωρεάν, πιο γρήγορο από το Chrome και διαθέτει ενσωματωμένη τη δυνατότητα Tor. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιώ προσωπικά.

Οι κόμβοι Tor κρυπτογραφούν και δρομολογούν την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο σε τυχαίους κόμβους υπολογιστών στο δίκτυο Tor πριν φτάσει στον τελικό προορισμό. Ως εκ τούτου, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί η διεύθυνση IP ή το σύστημα από το οποίο μεταδόθηκε το μήνυμα ή η συναλλαγή.

Με απλά λόγια, οι συναλλαγές σας & άλλες δραστηριότητες δεν μπορούσαν να επισημανθούν στο I.P σας & έτσι σας βοηθά να μείνετε ανώνυμοι. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ιστότοπους Bitcoin με δυνατότητα KYC όπως CEX, Coinmama ή οποιουσδήποτε άλλους, τότε η χρήση του TOr δεν είναι τόσο χρήσιμη.

Προσωπικά, όταν χρησιμοποιείτε ιστότοπους με βάση το P2P όπως το LocalBitcoins ή το Paxful, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση Tor ή VPN.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Tor σε διαφορετικές συσκευές, αλλά εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, τότε μπορείτε να εκτελέσετε τον πελάτη Tor και να συνδεθείτε στο δίκτυο Bitcoin χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση localhost 127.0.0.1 μέσω της τυπικής θύρας Tor 9050.

3. Χρησιμοποιήστε VPN χωρίς σύνδεση

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο χωρίς VPN (VPN) είναι ένα δίκτυο που δεν αποθηκεύει το ιστορικό των δραστηριοτήτων σας στους διακομιστές τους. Κρυπτογραφεί όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο και τη δρομολογεί μέσω πολλών διακομιστών της επιλογής σας σε διαφορετικές τοποθεσίες πριν φτάσετε στην τελική τοποθεσία.

Ορισμένα VPN χωρίς σύνδεση διατηρούν επίσης μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP για πολλούς χρήστες, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και τον εντοπισμό της ταυτότητας ενός ατόμου.

Η χρήση VPN χωρίς απώλειες για σύνδεση με τον πελάτη σας Bitcoin είναι κάτι άλλο για τη βελτίωση του απορρήτου των συναλλαγών σας Bitcoin. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εμπιστευτείτε τον πάροχο υπηρεσιών VPN να μην καταγράψει τις δραστηριότητές σας.

Ακολουθούν μερικοί δημοφιλείς πάροχοι υπηρεσιών VPN χωρίς βάση ΗΠΑ που βασίζονται σε ΗΠΑ:

 • NordVPN
 • VPNArea
 • IPVanish
 • AirVPN

Ελέγξτε τη λεπτομερή λίστα μου με το Best VPN για κανένα αρχείο καταγραφής. Μόνο ένας κανόνας αντίχειρα, Αποφύγετε τις υπηρεσίες VPN με βάση τις ΗΠΑ / ΗΒ λόγω αυστηρού νόμου παρακολούθησης.

4. Να χρησιμοποιείτε πάντα Νέα διεύθυνση για συναλλαγές

Νέα διεύθυνση για συναλλαγές

Τα περισσότερα από τα δημοφιλή πορτοφόλια Bitcoin είναι πορτοφόλια HD. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό διευθύνσεων λήψης & κάθε φορά που λαμβάνετε bitcoin από οπουδήποτε, χρησιμοποιείτε μια νέα διεύθυνση. Αυτό μερικές φορές προκαλεί σύγχυση στους νέους χρήστες, καθώς αναρωτιούνται γιατί άλλαξε η διεύθυνση παραλαβής τους.

Ωστόσο, απλώς ξέρετε ότι εάν χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι HD όπως το Ledger Nano X, το πορτοφόλι Samourai, το Trezor ή οποιοδήποτε άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε όσες διευθύνσεις λήψης Bitcoin θέλετε.

Αυτή είναι μια καλή πρακτική για να διασφαλιστεί η ανωνυμία όταν χρησιμοποιείτε τα Bitcoin σε τακτική βάση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν δύσκολο να συνδεθείτε με 2 ή περισσότερες συναλλαγές σε εσάς.

Ίσως να σκεφτείτε όταν το blockchain του bitcoin είναι απόδειξη παραβίασης γιατί δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την ίδια διεύθυνση και ποια είναι η απειλή.

Ναί! είναι αλήθεια ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την ίδια διεύθυνση, εκτός εάν δεν νοιάζεστε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το blockchain BTC είναι επίσης δημόσιο και διαφανές. Όποιος γνωρίζει τη διεύθυνσή σας μπορεί να δει τις συνήθειες των δαπανών σας και να ελέγξει το υπόλοιπο που έχετε. Εξετάστε αυτά τα παραδείγματα για το πώς η επαναχρησιμοποίηση της ίδιας διεύθυνσης BTC μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο και να θέσει σε κίνδυνο το οικονομικό σας απόρρητο.

Παράδειγμα 1

 • Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε ένα Πορτοφόλι χαρτιού Bitcoin για να αποθηκεύσετε τον πλούτο σας.
 • Αγοράσατε κάποιο BTC για μετρητά από την Paxful και το μεταφέρατε στο πορτοφόλι σας.
 • Το άτομο από το οποίο αγοράσατε το BTC ακολουθεί το ίχνος διευθύνσεών σας στο blockchain.
 • Και διαπιστώνει ότι έχετε συγκεντρώσει $ 100 K σε bitcoin στη διεύθυνση του πορτοφολιού σας.
 • Αυτό το αναφέρει ανοιχτά σε δημόσιο χώρο και αυτή η λέξη διαδίδεται. (Οι πιθανότητες είναι χαμηλές αλλά και πάλι η πιθανότητα δεν μπορεί να απορριφθεί)
 • Την επόμενη μέρα ένας απαγωγέας απαγάγει το παιδί / μέλος της οικογένειάς σας και ξέρει ακριβώς πόσο πρέπει να ζητήσει λύτρα.
 • Ή ίσως την επόμενη μέρα επιδρομή στο σπίτι σας και παίρνει το πορτοφόλι χαρτιού Bitcoin από εσάς σε ένα όπλο που περιέχει επίσης τα ιδιωτικά κλειδιά.

Παράδειγμα 2

 • Ας υποθέσουμε ότι είστε έμπορος που πουλά ηλεκτρονικά είδη.
 • Έχετε αρχίσει να δέχεστε τα Bitcoin ως πληρωμή.
 • Και βάλτε έναν κωδικό δημόσιας διεύθυνσης QR στο κατάστημα σας για να δουν οι πελάτες.
 • Τώρα φανταστείτε ότι μερικοί ληστές έρχονται με το όπλο για να σας κλέψουν.
 • Και λέτε ότι δεν έχετε κάνει αρκετή δουλειά αυτόν τον μήνα και δεν έχετε χρήματα για να δώσετε.
 • Εάν είναι ληστές τεχνολογίας, θα χρειαστούν δευτερόλεπτα για να ελέγξουν απλώς τη δημόσια διεύθυνση Bitcoin που εμφανίζεται.
 • Οι ληστές ελέγχουν τη διεύθυνση στο blockchain και διαπίστωσαν ότι έχετε 100 BTC.
 • Το ψέμα σας πιάστηκε και χάνετε τα κέρδη σας BTC του μήνα.

Μπορεί να νομίζετε ότι σας φοβίζω και σας αποθαρρύνω με τέτοια παραδείγματα, αλλά δεν το κάνω. Προσπαθώ απλώς να εξηγήσω μερικά δυσμενή σενάρια που μπορούν να προκύψουν. Γι ‘αυτό, ο χειρισμός των BTC σας με κάποιο επίπεδο ανωνυμίας και φροντίδας είναι υψίστης σημασίας.

Τόσο γρήγορη συμβουλή από εμάς:-

 1. Εάν εκθέσατε κατά λάθος ή πρόθυμα τη δημόσια διεύθυνση Bitcoin, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιήστε μια νέα δημόσια διεύθυνση.
 2. Χρησιμοποιήστε πορτοφόλια HD όπως το Ledger Nano X, το Trezor ή οποιοδήποτε άλλο, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε όσες διευθύνσεις λήψης Bitcoin θέλετε.
 3. Και μην μεταφέρετε χρήματα στην προηγούμενη δημόσια διεύθυνση για την οποία είχατε αποκαλύψει την ταυτότητά σας από αυτήν τη νέα διεύθυνση. (Μπορείτε να παρακολουθείτε!)
 4. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας δημόσια διεύθυνση ενώ χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης Tor ή VPN (ή και τα δύο). Και όταν πρέπει να ξοδέψετε τα χρήματά σας από την ίδια νέα διεύθυνση, συνδεθείτε ξανά στο Tor ή / και στο VPN και έπειτα στο δίκτυο Bitcoin για συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο η IP σας δεν θα παρακολουθείται.

Κανόνας του αντίχειρα: Μην αποκαλύπτετε δημόσια οποιαδήποτε διεύθυνση και μην συσχετίζετε καμία διεύθυνση με την πραγματική σας ταυτότητα. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται δύσκολο να σας εντοπίσουμε.

5. Αγορά / Πώληση Bitcoin σε μετρητά

Ένας άλλος ανώνυμος τρόπος συναλλαγής σε συναλλαγές Bitcoin είναι η πραγματοποίηση συναλλαγών μετρητών πρόσωπο με πρόσωπο. Υπηρεσίες όπως το Localcryptos παρέχουν αυτήν την υπηρεσία.

Πώς είναι μια ανώνυμη αλληλεπίδραση μέσω μιας υπηρεσίας Escrow ανώνυμη?

Ακολουθήστε τα προτεινόμενα και δεν πρέπει να μείνετε ανώνυμα στο Localcryptos:

 1. Πάντα να έχετε πρόσβαση στο Paxful χρησιμοποιώντας ένα VPN ή Tor.
 2. Εγγραφείτε χρησιμοποιώντας το email εγγραφής όπως το Protonmail, το αντάρτικο ταχυδρομείο. (Μη χρησιμοποιείτε το email ή τη διεύθυνση ή το πραγματικό σας όνομα.)
 3. Βρείτε έναν αξιόπιστο πωλητή / αγοραστή στο LBC για ανταλλαγή μετρητών. Οι πωλητές / αγοραστές με καλά σχόλια και υψηλή φήμη είναι ασφαλείς.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα δημόσιο τηλέφωνο ή ένα τηλέφωνο καυστήρα να συντονίσει τη συνάντηση.
 5. Επιλέξτε έναν δημόσιο χώρο για μια σύσκεψη όπου έχετε πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιο Wi-Fi.
 6. Φτάστε στο χώρο, πραγματοποιήστε συναλλαγές και περιμένετε 2-3 επιβεβαιώσεις.
 7. Μην χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας όχημα για να μετακινηθείτε καθώς ο αριθμός του οχήματός σας μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά σας.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα διατηρήσετε έναν υψηλό βαθμό ανωνυμίας. Για μια διαδικασία βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο αγοράς bitcoin με μετρητά, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό.

6. JoinMarket

Γίνετε μέλος της αγοράς

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να το παίξετε ασφαλές και δεν θέλετε να εμπιστευτείτε έναν κεντρικό διαχειριστή ιστότοπου για την ανωνυμοποίηση των νομισμάτων σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε το JoinMarket.

Αυτό δεν είναι λογισμικό ή υπηρεσία. μάλλον, είναι μια αγορά. Στο JoinMarket, οι κατασκευαστές και οι αγοραστές συγκεντρώνονται για να κάνουν ειδικές συναλλαγές που ονομάζονται συναλλαγές CoinJoin. Αυτή η αγορά οργανώνει το σωστό ποσό κερμάτων τη σωστή στιγμή και το σωστό μέρος.

Οι αγοραστές αυτής της αγοράς πληρώνουν μια ονομαστική αμοιβή στους κατασκευαστές που είναι έτοιμοι να συνδυάσουν τα κέρματά τους. Ο μηχανισμός CoinJoin επιτρέπει την ανάμειξη χωρίς Escrow ή κεντρικά μέρη.

Σε αυτόν τον τύπο συναλλαγής, τα ιδιωτικά κλειδιά είναι πάντα υπό τον έλεγχο του χρήστη.

Ωστόσο, προς το παρόν, η αγορά δεν είναι τόσο δημοφιλής και δεν υπάρχει πολλή κίνηση σε αυτήν. Επίσης, η εγκατάσταση της εφαρμογής JoinMarket απαιτεί σημαντικές γνώσεις και χρόνο. Αλλά αν θέλετε να το κάνετε, κατευθυνθείτε προς αυτό Σύνδεσμος Για περισσότερες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο JoinMarket

Τρόπος πραγματοποίησης συναλλαγών Bitcoin χωρίς δυνατότητα ανίχνευσης

Το Bitcoin, από τη σχεδίαση, δεν είναι ανώνυμο, αλλά αν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, μπορεί να σας προσφέρει περισσότερο από αρκετό απόρρητο. Αυτές είναι απλώς λύσεις για την ανωνυμία του Bitcoin. Η τεχνολογία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει καθώς είναι ακόμα φρέσκια.

Από την άλλη πλευρά, το Bitcoin αντιμετωπίζει ήδη ανταγωνισμό από τα αντίστοιχα νομίσματά του όπως (Dash και Monero) που προσφέρουν ανωνυμία ως βασικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο πρωτοκόλλου.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα ωριμάζουν, πράγματα όπως η πλήρης ανωνυμία θα γίνουν συνηθισμένα.

Αλλά προς το παρόν, χρειαζόμαστε αυτές τις λύσεις.

Μπορεί να εντοπιστεί το Bitcoin?

Η σύντομη απάντηση είναι ναι και όχι. Όλα εξαρτώνται από το πόσο ανώνυμοι ήσασταν κατά τη συναλλαγή. Για να εξασφαλίσετε πλήρη ανώνυμη συναλλαγή, θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin από ανταλλαγή εκτός KYC, να χρησιμοποιήσετε ένα ανώνυμο πορτοφόλι bitcoin και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκρύψετε την IP σας. Παρόλο που οι συναλλαγές bitcoin σας θα είναι διαθέσιμες στο κοινό στο blockchain, αλλά όσο δεν μπορείτε να εντοπιστείτε σε εσάς, είστε ασφαλείς.

Ποια μέθοδο ανωνυμίας χρησιμοποιείτε; Επιτρέψτε μου να ακούσω τα σχόλια και τις σκέψεις σας!

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook & Κελάδημα!!

Περαιτέρω προτεινόμενες αναγνώσεις:

 • Εξερεύνηση των κορυφαίων 7 πορτοφολιών επιτραπέζιων υπολογιστών Bitcoin
 • 9 Ενδιαφέροντα γεγονότα Bitcoin που κάθε κάτοχος Bitcoin πρέπει να γνωρίζει
 • Zcash Cryptocurrency: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • Πώς να αποκτήσετε μια διεύθυνση Bitcoin & Γιατί είναι σημαντικό
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη μεταφορά bitcoin και γιατί?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me