Ruang cryptocurrency tidak mempunyai reputasi hebat, berkat penipu dan pasaran darknet yang menjadi tajuk utama di media tradisional. Hasilnya telah mempengaruhi perniagaan cryptocurrency dan menghalang pertumbuhan mereka, sebahagiannya disebabkan oleh bank pengiklanan.

Pada Januari 2018, Facebook mula menyekat iklan yang mempromosikan cryptocurrency dan penawaran duit syiling awal, dan hanya membatalkan larangan tersebut pada Mei 2019. Mengikuti Facebook pelbagai gergasi iklan melarang iklan yang berkaitan dengan cryptocurrency, termasuk Google, yang sebahagiannya membatalkan larangannya pada bulan September 2018 sambil mengekalkan garis panduan ketat untuk cryptos, dan sering melarang saluran crypto tanpa alasan yang jelas.

Malah mesin pencari Microsoft, Bing, melarang iklan yang berkaitan dengan cryptocurrency dalam usaha untuk “memastikan pengalaman yang selamat dan menarik” bagi penggunanya. Walaupun ahli komuniti cryptocurrency mengetahui bahawa sebahagian besar syarikat yang beroperasi di luar angkasa melakukannya secara sah, tetapi pertumbuhan mereka terhalang oleh larangan ini.

Peningkatan trend adalah platform pengiklanan mesra cryptocurrency seperti Bitmedia, yang telah berusaha untuk memberi suara kepada perniagaan cryptocurrency, dan penerbit lebih banyak mengawal kempen yang dijalankan di platform mereka.

Meningkatkan Usaha Pengiklanan Crypto

Bitmedia adalah pasaran iklan cryptocurrency terdesentralisasi yang baru-baru ini melancarkan kemas kini untuk pengiklan, memberi mereka lebih banyak kawalan terhadap kempen mereka. Kemas kini menambah ciri yang memungkinkan pengiklan memilih laman web dan sumber berprestasi tinggi tertentu yang dipilih secara menyeluruh oleh pengurus akaun Bitmedia, membantu pengiklan mendapatkan lebih banyak penglibatan.

Ciri ini juga membolehkan pengiklan menargetkan pengguna di sebilangan besar penerbit yang berminat dengan produk atau perkhidmatan mereka, dan bukan hanya pengguna cryptocurrency pada umumnya, memungkinkan untuk penukaran yang lebih baik dan berpotensi membawa pengguna baru ke ruang cryptocurrency.

Bitmedia nampaknya telah berusaha untuk mengemas kini platformnya untuk meningkatkan kesederhanaan, dalam usaha untuk membiarkan perniagaan cryptocurrency fokus membangun dan mengembangkan produk dan perkhidmatan mereka sambil mempercayai platform iklan untuk menyebarkan mesej mereka dengan cekap.

Satu kelebihan utama yang dimiliki Bitmedia ialah tidak menyekat iklan, tidak seperti rangkaian iklan tradisional. Ini bermaksud pengiklan yang menggunakan Bitmedia tidak perlu mengikuti peraturan yang ketat yang dapat mencairkan kekuatan salinan dan menghalang kadar klik-tayang, yang mempengaruhi hasil. Sudah tentu, penyalahgunaan dan gangguan tidak dibenarkan. Bimedia juga memberi pengiklan akses ke statistik terperinci dalam kempen mereka.

Dalam satu kempen, ada kemungkinan menjalankan beberapa ujian di Bitmedia, termasuk menjalankan ujian A / B untuk membuat variasi iklan yang berkinerja lebih baik daripada yang lain. Prestasi dapat diukur dengan mudah dengan analisis statistik setiap versi, dan kumpulan iklan dapat dibuat untuk membantu mengatur kempen. Pengiklan juga dapat dengan mudah mengarkibkan kempen iklan, kumpulan iklan, dan kreatif yang tidak diperlukan lagi, dan memuat naik iklan dan materi iklan HTML5 dalam proses yang lancar untuk menjimatkan masa semasa menggunakan Bitmedia.

Kelebihan lain yang Bitmedia izinkan untuk digunakan oleh pengiklan termasuk menyasarkan kawasan atau negara tertentu, menargetkan pengguna di telefon bimbit atau desktop, menampilkan iklan pada jam tertentu pada hari itu, dan menentukan sama ada iklan akan ditunjukkan kepada pengunjung sekali lagi setelah dia sudah mengkliknya sekali.

Bitmedia untuk Penerbit

Sejauh ini kami telah menumpukan pada platform Bitmedia untuk pengiklan, tetapi juga melayani penerbit. Satu perkara yang perlu diperhatikan ialah, kerana pengiklan tidak dibatasi, penerbit dapat memutuskan jenis kandungan yang ingin mereka tampilkan di platform mereka.

Sekiranya atas sebab tertentu penerbit tidak mahu pengiklan tertentu menampilkan iklan di laman web mereka – walaupun mereka hanya percaya bahawa itu membahayakan pengalaman pengguna – mereka dapat memastikan hanya pengiklan yang diluluskan yang menampilkan iklan di platform mereka. Semasa dalam kawalan, juga mungkin untuk memastikan inventori sentiasa penuh dengan mengawal siapa yang dapat menggunakan ruang iklan penerbit.

Terdapat beberapa panduan yang perlu diikuti oleh penerbit untuk beriklan dengan Bitmedia, kerana garis panduan ini memastikan pengiklan menunjukkan iklan mereka kepada orang yang sebenarnya, dan mendapat klik dari bakal pelanggan dan bukan bot yang menghabiskan anggarannya.

Ini bermaksud penerbit tidak boleh mempunyai trafik buatan atau insentif, dan mereka juga tidak dapat mendorong klik. Terdapat juga jenis kandungan yang akan membuat penerbit ditolak:

  • Kandungan dewasa
  • Kandungan yang berkaitan dengan bahan terlarang
  • Kandungan ganas
  • Sumber yang mempromosikan aktiviti haram atau yang melanggar undang-undang antarabangsa

Perlu diingat bahawa beberapa sumber lalu lintas juga tidak dialu-alukan: ini termasuk perkhidmatan trafik berbayar untuk klik dan insentif, pertukaran klik, dan bentuk spam yang mengarahkan pengguna ke laman web penerbit.

Selain itu, penerbit perlu mengikuti garis panduan yang pada saat ini diharapkan jika mereka ingin beriklan di laman web mereka: ini harus mudah digunakan, mempunyai kandungan, dan bebas daripada perisian hasad atau adware, antara lain.

Iklan Pro-Crypto yang berkualiti

Usaha Bitmedia untuk memberi pengiklan kawalan terhadap belanjawan dan kempen mereka, yang membolehkan mereka mengekspresikan diri secara bebas – tanpa membenarkan sebarang jenis penyalahgunaan – sambil memastikan iklan tersebut dipaparkan kepada orang sebenar di laman web berkualiti tinggi memberi dorongan kepada iklan iklan cryptocurrency.

 Larangan iklan dari rangkaian iklan tradisional tidak akan, dengan penggunaan platform seperti Bitmedia, terus mempengaruhi perniagaan yang sah yang cuba menawarkan barang dan perkhidmatan yang berkaitan dengan kripto kepada orang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me