Hasil gambar untuk bitbond

Pinjaman rakan sebaya

Sistem Perbankan masa kini memainkan peranan penting dalam ekonomi mana pun. Salah satunya adalah untuk memberi syarikat dan individu akses kepada modal melalui pinjaman. Walau bagaimanapun, struktur mereka sekarang menghadapi pelbagai masalah yang mengakibatkan individu tertentu tidak mendapat akses kepada perkhidmatan kewangan.

Simpanan dan pinjaman adalah asas pembangunan masyarakat moden, memberikan modal kepada mereka yang memerlukan dan bertindak sebagai bahan bakar yang mendorong pertumbuhan ekonomi. Walau bagaimanapun, dianggarkan 2 hingga 3 bilion orang dewasa di seluruh dunia mempunyai sedikit atau tidak ada akses ke perkhidmatan ini yang biasanya disediakan oleh institusi kewangan tradisional. Ini biasanya disebabkan oleh kurangnya akses ke institusi-institusi ini atau kurangnya skor kredit.

Pengecualian kewangan tetap menjadi masalah mendesak dalam ekonomi dunia kerana lebih daripada separuh orang dewasa di 40% isi rumah termiskin di negara-negara membangun kekurangan akaun bank. Dalam kes yang melampau, seperti Afrika Sub-Sahara, hanya 24% orang dewasa yang mempunyai akaun bank.

Terdapat, bagaimanapun, beberapa alternatif seperti institusi Pembiayaan Mikro dan ROSCA berasaskan komuniti (persatuan kredit simpanan berputar). Salah satu alternatif yang paling popular untuk sistem perbankan tradisional adalah pinjaman peer-to-peer, di mana individu dan syarikat boleh memohon pinjaman untuk mengakses modal atau mereka dapat membiayai pinjaman untuk mendapatkan bunga.

Platform pinjaman p2p ini masih menghadapi satu masalah besar. Mereka tidak dapat diakses secara global kerana sekatan geopolitik dan keperluan untuk berinteraksi dengan sistem perbankan. Orang-orang tanpa bank yang sama yang akan mendapat keuntungan dari platform ini, sering tidak mempunyai kaedah untuk memindahkan dana ke atau dari platform tersebut.

Walau bagaimanapun, masalah ini dapat dan telah diperbaiki melalui penggunaan mata wang global yang benar-benar tidak bergantung pada institusi perbankan mana pun. Ya, kita bercakap mengenai Bitcoin. Sesiapa sahaja yang mempunyai peranti mudah alih dan sambungan internet dapat menggunakannya dan boleh, dengan demikian, menggunakan platform pinjaman p2p berasaskan Bitcoin.

Contoh utama platform seperti itu adalah Bitbond, platform web yang membolehkan pengguna meminjamkan dan meminjam Bitcoin antara satu sama lain, biasanya digunakan untuk membiayai perniagaan kecil hingga sederhana. Perlu juga diperhatikan, bahawa Bitbond kini menawarkan dana segera hingga $ 25,000 kepada pemilik perniagaan kecil

Apa itu Bitbond

Bibond adalah laman web pinjaman peer-to-peer yang membolehkan pengguna meminjamkan dan meminjam Bitcoin. Semasa memberi pinjaman atau meminjam, platform membuat skor risiko pinjaman dan memberikan kadar faedah yang mencukupi. Semua operasi dalam platform dilakukan dengan Bitcoin, walaupun pengguna dapat memilih untuk meminjam syiling berdasarkan pasak Bitcoin atau USD.

Peminjam diminta untuk mendedahkan maklumat peribadi mereka dan menyandarkannya dengan pemilikan akaun media sosial dan e-dagang. Pinjaman kemudian diperingkat dari A hingga F mengikut risiko yang dapat diakses dari akaun yang dihubungkan dan sejarah sebelumnya di platform.

Sekiranya pinjaman belum dibayar, Bibond akan memberikan anda semua maklumat yang diperlukan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap peminjam atau anda juga boleh menjual tuntutan pinjaman tersebut kepada agensi pemungut hutang. Yang terakhir biasanya terbaik untuk pemberi pinjaman tetapi memerlukan jumlah yang melebihi had tertentu yang berbeza-beza mengikut lokasi peminjam (biasanya 1.0 BTC atau lebih di negara maju dan 0.5 BTC atau lebih di pasaran baru muncul).

Baru-baru ini, Bitbond telah mengumpulkan $ 1.2 juta modal ekuiti untuk mengembangkan perniagaan mereka ke peringkat global. Dengan pelaburan baru ini, permulaan yang berpusat di Berlin telah mengumpulkan modal $ 2.3 juta hingga kini.

Cara menggunakan Bitbond

Hari ini, kami akan mengajar anda cara menggunakan Bitbond. Panduan ini merangkumi cara meminjam wang dan cara meminjamkan wang, jadi sama ada anda mencari modal untuk memulakan perniagaan (atau yang lain) atau anda mencari kaedah untuk melabur Bitcoin anda, panduan ini adalah untuk anda!

Bahagian 1 – Buat akaun

Semasa membuat profil dengan Bitbond, anda perlu memilih antara akaun pemberi pinjaman atau akaun peminjam. Sekiranya anda memilih pemberi pinjaman, anda selalu boleh bertukar menjadi peminjam (dan sebaliknya) tetapi anda tidak boleh beralih kembali.

Langkah 1: Klik di sini untuk pergi ke Bitbond

Langkah 2: Klik "Mendaftar" untuk membuka akaun

Langkah 3: Pilih jenis akaun yang ingin anda buat (pemberi pinjaman atau peminjam), masukkan data peribadi anda dan klik "Sertai sekarang". Ingatlah untuk menandakan syarat&kotak syarat

Langkah 4: Anda akan dihantar pautan pengesahan ke peti masuk anda. Buka untuk mengesahkan alamat e-mel anda

Langkah 6: Anda akan dibawa ke halaman log masuk. Masukkan nama dan kata laluan akaun anda dan klik "Log masuk"

Bahagian 2 – Buat profil dan sahkan identiti anda

Membuat profil yang disesuaikan di Bitbond adalah idea yang baik, terutamanya jika anda peminjam. Orang ingin melihat profil anda sebelum melaburkan pinjaman kepada anda atau perniagaan anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai anda. Anda juga perlu mengesahkan akaun anda.

Langkah 1: Klik "Peribadikan profil anda di sini"

Langkah 2: Anda akan dibawa ke halaman profil anda. Di sini anda boleh menukar avatar anda (dengan mengklik yang sekarang), nama pengguna awam dan bio anda. Setelah selesai, klik "Simpan Perubahan"

Langkah 3: Sekarang mari kita beralih ke "Maklumat peribadi"

Langkah 4: Isikan maklumat peribadi anda dan klik "Simpan perubahan

Langkah 5: Anda juga boleh mengisi butiran akaun bank anda jika anda ingin memasukkan fiat secara langsung untuk ditukar menjadi Bitcoin. Anda boleh melakukannya dengan mengklik "Tambah akaun bank"

Langkah 6: Sekiranya anda mempunyai syarikat pergi ke "Syarikat" untuk mengisi butiran

Langkah 7: dan sekali lagi, isikan butiran dan klik "Simpan perubahan"

Langkah 8: Sekarang, mari kita pergi ke "Pengesahan Identiti"

Langkah 9: Baca arahan yang diberikan kemudian klik “Mulakan Pengesahan“Yang akan memulakan sesi video dengan ejen identiti.TM

Itu sahaja! Akaun anda sekarang mempunyai semua maklumat yang diperlukan dan diperibadikan sepenuhnya. Mari teruskan!

Bahagian 3 – Meminjamkan Bitcoin

(Sekiranya anda ingin meminjam BTC dan bukannya memberi pinjaman, lompat ke Bahagian 4) Sekarang, sudah tiba masanya untuk perkara yang baik! Kami akan membiayai pinjaman pertama yang membolehkan kami menerima faedah dan membantu seseorang mengakses modal yang mereka perlukan / mahukan. Perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah membiayai akaun kita

Langkah 1: Klik simbol Bitcoin di sudut kanan atas

Langkah 2: Sekarang hantarkan dana ke alamat Bitcoin yang ditunjukkan. Anda perlu menunggu transaksi disahkan oleh rangkaian Bitcoin.

Anda boleh memeriksa keadaan transaksi dengan menatal ke bawah.

Langkah 3: Setelah transaksi disahkan oleh rangkaian, klik "Melabur dalam pinjaman"

Langkah 4: Sekarang, anda ingin mempersempit carian anda dengan menggunakan beberapa penapis yang ada. Anda boleh menyusun (1) oleh dana yang dikumpulkan setakat ini, masa yang tersisa, penilaian dan jangka masa (berapa lama peminjam mahu meminjam Bitcoin). Anda juga boleh memilih mata wang asas (2), unit yang mana pinjamannya akan dikenakan, jadi jika anda memberi pinjaman dalam USD dan Bitcoin naik, anda akan menerima kurang BTC tetapi jumlah USD akan sama. Kemudian anda boleh memilih penilaian (3) anda mahu pinjaman itu ada, menyaring penilaian yang tidak anda miliki. Terakhir, anda juga boleh menapis mengikut istilah (4).

Langkah 5: Anda ingin melihat permintaan pinjaman yang tersedia mengikut penapis anda dan memilih yang anda minati (jangan klik "melabur")

Langkah 6: Sekarang, untuk menentukan sama ada anda ingin melabur dalam pinjaman tertentu ini, ada banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Anda mesti memulakannya dengan membaca keterangan pinjaman dan memeriksa pinjaman mana yang akan digunakan. Sekiranya anda berpendapat rancangan perniagaan atau jaminan pembayaran tidak munasabah atau terlalu berisiko, anda mungkin mahu menjauhkan diri. Anda juga ingin mengunjungi profil pengguna (dengan mengklik nama pengguna atau avatarnya) untuk memeriksa sejarah pinjamannya yang lalu dan perincian lain. Ingatlah untuk memeriksa akaun yang bersambung, dalam kes ini dari Etsy dan PayPal. Terakhir, anda ingin memeriksa siapa yang melabur dalam pinjaman ini, jika pemberi pinjaman mempunyai sejarah pendapatan positif, maka anda mungkin ingin menaiki kapal yang sama dengan mereka. Anda boleh menyemak ini halaman bantuan sekiranya anda mempunyai keraguan. Setelah anda membuat keputusan, klik "Melabur"

Langkah 7: Terakhir, seret bar untuk memilih jumlah yang anda mahu pinjamkan kepada pengguna dan klik "Melabur"

Itu sahaja! Anda telah membiayai pinjaman pertama anda di Bitbond. Sekiranya anda mengakses risikonya dengan teliti, ini hanya yang pertama.

Bahagian 4 – Melabur Auto

Sekiranya anda tidak mahu memeriksa setiap pinjaman secara manual, anda boleh memanfaatkan ciri khas yang dikembangkan oleh Bitbond yang disebut Auto Invest. Alat ini membolehkan anda melabur dalam pinjaman secara automatik mengikut risiko yang anda ingin ambil dan penapis lain. Mari kita lihat.

Langkah 1: Klik "Pelaburan Automatik"

Langkah 2: Anda perlu memindahkan dana dari baki biasa anda ke baki pelaburan sendiri. Pilih jumlahnya (1) dan kemudian klik "Pindah(2)

Langkah 3: Kemudian, anda perlu mengaktifkan AutoInvest

Langkah 4: Pilih penapis dan pilihan anda mengikut keinginan anda

Langkah 5: Akhir sekali, klik "Kemas kini profil AutoInvest"

 

Bahagian 5 – Meminjam Bitcoin

Sekiranya anda ingin mendapatkan modal untuk pelaburan, buka perniagaan, dll, maka ini adalah peluang anda. Sekiranya anda memilih akaun peminjam pada awalnya, anda akan bersedia untuk mendapatkan pinjaman anda. Sekiranya tidak, anda sentiasa boleh mengklik "Dapatkan Pinjaman" untuk menukar akaun menjadi peminjam (ini hanya berfungsi sekali). Walau apa pun, anda akan dibawa ke halaman permohonan peminjam. Halaman perlu diisi dengan jujur ​​dan disokong dengan dokumen sebenar. 

Langkah 1: Isikan maklumat peribadi anda dan klik "Seterusnya"

Langkah 2: Isi maklumat hubungan anda dan klik "Seterusnya"

Langkah 3: Isi maklumat pekerjaan anda dan klik "Seterusnya" (anda perlu memuat naik dokumen yang membuktikan keberanian anda)

Langkah 4: Isi maklumat tempat tinggal anda dan klik "Seterusnya" (Anda perlu memuat naik dokumen yang membuktikan alamat anda seperti penyata bank atau bil utiliti)

Langkah 5: Isi kelayakan anda dan klik "Seterusnya" (Anda perlu menyambung ke beberapa akaun seperti ebay, facebook, twitter dan sebagainya). Semakin banyak akaun yang anda sambungkan, semakin dipercayai anda (pengguna dan sistem pemeringkatan Bitbond)

Langkah 6: Sahkan pengenalan diri anda dan klik "Seterusnya"

Langkah 7: Akhir sekali, sahkan semua maklumat adalah benar dan tepat dan klik "Seterusnya"

Sekarang, anda perlu menunggu Bitbond menyemak permohonan anda. Ini mungkin memerlukan sedikit masa dan Bitbond akan menghantar e-mel kepada anda setelah selesai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me