AT&T mengumumkan hari ini bahawa ia sekarang akan menyokong pembayaran crypto melalui Bitpay. Bitpay adalah perkhidmatan pembayaran yang popular yang menyokong pelbagai cryptocurrency utama termasuk Bitcoin dan Ethereum. Ini diikuti dengan siaran pers pendek yang menyatakan selesainya proses integrasi dan pengguna kini dapat melakukan pembayaran dengan Bitpay menggunakan AT&Laman web T atau dengan bantuan aplikasi mudah alih mereka.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui caranya, berikut adalah video dari saluran Youtube rasmi Bitpay yang menerangkan bagaimana anda boleh mendaftar untuk akaun pedagang Bitpay.

2019: Hype Crypto Menjadi Realiti

AT&T bukan syarikat kecil. Kami sudah mempunyai Facebook untuk membuat kemajuan dengan blockchain dan cryptocurrency. Kini dengan gergasi telekomunikasi seperti AT&Dengan menyokong cryptocurrency, masa depan kelihatan cerah untuk industri crypto.

Naib Presiden Operasi Perniagaan Kewangan Komunikasi, Kevin McDorman menyatakan perkara berikut:

“Kami selalu mencari cara untuk meningkatkan dan memperluas perkhidmatan kami. Kami mempunyai pelanggan yang menggunakan cryptocurrency, dan kami gembira dapat menawarkan cara untuk membayar bil mereka dengan kaedah yang mereka sukai. “

Berita itu menyusuli insiden penggabungan SIM baru-baru ini di mana AT&Pelanggan T kehilangan mata wang kripto akibat kekacauan perkhidmatan pelanggan berikutan wakil yang ditipu untuk menetapkan semula SIM milik orang yang diketahui menyimpan cryptocurrency secara peribadi. Terutama apabila pengesahan dua faktor berasaskan SMS adalah langkah keselamatan utama, penyambungan SIM menjadi perhatian utama. Kejadian serupa menyebabkan pengguna mengajukan tuntutan mahkamah tinggi terhadap AT&T.

Pengguna mendakwa:

“DI&Kerjasama sukarela dengan penggodam, kelalaian berat, pelanggaran tugas undang-undangnya, dan kegagalan untuk mematuhi komitmennya dalam Dasar Privasinya. “

Kes terhadap AT&T masih berterusan.

AT&T bukan hanya memberi tumpuan kepada Cryptocurrencies. Ia juga telah memutuskan untuk menggunakan teknologi di sebalik Cryptocurrencies, Blockchain. Ini adalah salah satu daripada banyak syarikat A.S. yang memperoleh hak paten berasaskan blockchain. Paten mereka didasarkan pada “pemetaan” interaksi media sosial pengguna dan menggunakan lejar diedarkan untuk menyimpan rakaman aktiviti media sosial yang tidak berubah terutama untuk tujuan pengiklanan. Mereka juga telah mendapat hak paten lain yang melibatkan pelayan pelanggan yang dikuasakan oleh Bitcoin. Amazon juga telah mencari paten yang melibatkan blockchain dan kriptografi.

Syarikat dan Blockchain Billion Dollar

Dengan pengumuman baru-baru ini, AT&T menjadi syarikat telekomunikasi utama pertama di AS yang menerima cryptocurrency.

Mereka tidak lama lagi akan mempunyai serangkaian lengkap perkhidmatan blockchain perusahaan yang bergabung dengan IBM, Starbucks, Facebook, Whole Foods, dan banyak syarikat bilion dolar lain. Ini bukan hanya di AS, syarikat telekomunikasi di seluruh dunia telah lama menyokong blockchain. KT Corp Korea Selatan adalah contoh.

HyperLedger IBM semakin popular dalam menyediakan platform untuk membina sistem Blockchain peribadi dan berusaha untuk mendapatkan telekomunikasi India untuk menggunakan platform atau blockchain ini secara umum untuk pendaftaran tanpa panggilan. Starbucks juga mula menerima pembayaran crypto di lokasi terpilih. Overstock.com adalah contoh lain penyokong crypto vokal dan menerima pembayaran dalam bentuk cryptocurrency. Facebook juga dikatakan menggunakan cryptocurrency yang akan membantu pengguna melakukan transaksi antara satu sama lain di WhatsApp. Google dan Amazon sama-sama menggunakan Ethereum dan toolkit pembuatan blockchain awam untuk meningkatkan perkhidmatan mereka.

Namun, semuanya tidak baik. Cryptocurrency masih mempunyai gambaran umum untuk digunakan dalam Web Gelap. Sifatnya yang sangat tidak stabil menjadikan banyak pelabur ragu-ragu dan berita mengenai syarikat kripto yang menipu pengguna mereka juga tidak membantu tujuannya. Syarikat-syarikat utama seperti Expedia dan Rakuten juga mundur dari sokongan crypto awal mereka. Rakuten kini mengusahakan protokol blockchain untuk mengesahkan sama ada barang yang dijual itu benar-benar Jepun dan bukan palsu. Mereka dikatakan melakukan ini dengan bantuan syarikat Blockchain di China.

Peminat kripto di seluruh dunia melihat syarikat bernilai bilion dolar merangkumi cryptocurrency dan blockchain sebagai langkah positif dan mereka percaya penggunaan ini pada suatu hari akan membawa kepada penerapan cryptocurrency utama. Cryptocurrency mungkin jauh dari arus perdana seperti mata wang kertas. Namun, dengan melihatnya, kita mungkin melihat cryptocurrency berada di kedudukan di mana kad kredit dan kad debit hari ini dalam 2 tahun akan datang.

Tweet2BerkongsiBerkongsiWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me